אתה לא מצפה מאוהד הפועל לברך ולהודות שיוגב השתפר, במקום זה הוא בוחר להשוות אותו לשני הרכזים הטובים ביותר באירופה ב-20 שנה האחרונות. הנדריקס ואוחיון נותנים בדיוק את מה שציפו מהם, הם לא שחקני חמישייה אבל שני השחקנים המשלימים שהייתי לוקח לכל קבוצה באירופה. עכשיו כמובן נשאר לנצח את ז'לגריס, קשה לי להאמין שהם יוציאו כאן משהו, אני מאוד חושש מהמשחק באיטליה, עם הקהל שלהם והעלייה הבטוחה של ברצלונה, יש מצב שברצלונה תילחם כדי להשיג את ההפרש ופחות את הניצחון.
זהו שכן, ההייפ שהולך סביבו הפך אותו לדיאמנטידיס ואני כאן בשביל להוכיח שהוא לא. יוגב אוחיון הוא כמו ויקטור סאדה, תמיד יהיה רכז משלים של רכז טוב ממנו (פארמר לצורך העניין) ולעולם לא יהיה רכז מוביל כי הוא אפור ומוגבל. בחיים לא אמרתי שהוא לא השתפר, אמרתי שהוא פשוט לא טוב.
אגב, מה דעתכם על העונה הלא אנושית של מקאלב? אפילו יותר מבפרטיזן... http://www.euroleague.net/competition/play...14&gamecode=148
מדהים! הלוואי והיה את המימון בזמנו להביא אותו, ממה שהבנתי זה היה עניין של 100 אלף יורו. אבל למרות הכל סיינה לדעתי ימשיכו להיות סיינה, יגיעו לחצי ומשם חזרה לאיטליה.
קודם כל כל שנה להגיע לחצי (פיינל פור) זה נחמד מאוד, דבר שני מה לעשות שיש את בארסה וצסק"א. וביום נתון סיינה יכולה על בארסה, היא גם עשתה את זה העונה. ככה שאל תתפלא אם הם ינחתו בגמר פתאום. אגב, למתעניינים, הנתונים המדהימים האלה מספיקים למקאלב להגיע למקום השני בדירוג היורוליג השנתי....קירלנקו ראשון כמובן.
באופן מפתיע הצלחתי להתגנב ולראות משחק של מכבי. או לפחות את החצי השני(והטוב). אז כמה רשמים. פשוט הגנה מדהימה ולראות איך פוצצו שם לשרמאדיני ולברונר את הידיים בדרך לסל - היה תענוג. זאת מכבי שלי. ואליהו מרביץ ויוגב, ומה הקשקוש על שחקני קאנטו שלא הופיעו - השלשות ממש לא היו חופשיות ובכלל הם העדיפו לחדור כי ירד להם הבטחון בשלשות וגם זה לא הצליח להם כל כך כי ריצ'י האיום חיכה שם. כמה חוכמה יש לו. חוכמת הגנה. אתה לא צריך לחסום את צריך לעשות את הפעולה הנכונה שמביאה לסטופ ואז גם סופו יקפוץ לרצפה וידחוף יד בדרך לחטיפה. יוגב לא מושלם והוא יזכה לחסד ממני בגלל שזו עונה ראשונה וכרגע הוא עומד בה בכבוד ואולי אף יותר. בסופו של דבר הוא מאוד אימפוטנטי בהתקפה. כן הוא מנהל משחק. אבל גם במתפרצת הוא יעדיף לעשות צעד וחצי ולהסתובב למסירה החוצה. אתמול זה עלה לנו באסיסט לשלשה של סמית'(או לנגפורד) ועוד מהלך שהוביל לסל חשוב, אבל גם כמו במקרים רבים אחרים באיבוד כדור. זה בעיה ששחקן לא מאיים על הסל וגם כשהוא מאיים יודעים שהוא יחטיא(ע"ע בורשטיין) אבל לפחות מה שעשה טוב הוא שהזיז את לנגפורד לעמדה 2, לקחת על עצמו את האחריות בדקות הקריטיות מש ולא ב- 20 שניות של כדרור ו4 שניות של אלוהים ישמור. החלטה אדירה של דיוויד. ושוב נחזור לריצ'י שנותן הכל גם בהתקפה עם עוד ריבאונד ועוד חסימה. פשוט מלך!
למי ששמע אתמול ברתומיאו במהלך המשחק מבין שאפשר לשכוח מאירוע הפיינל פור בישראל, המפלצות שקמו באירופה הכריעו אותנו, אולמות של 11K כבר לא ייארחו את האירוח יותר.
כמו שאני מכיר את חולדאי בקרוב יחנו מכוניות דמי רק בשביל שתשלמו יותר כנסות בשביל לתקצב את הכיס שלו ולהגדיל את הבונבון שלו.
בשורה לא ממש טובה לאוהדי מכבי,צ'אק איידסון נפגע בברכו וייעדר קרוב לחודש מהפרקט. ייחסר מאוד לספרדים במאבק מול קאנטו באיטליה, המשחק שיכול לעלות את מכבי להצלבה. איידסון נתן משחק נפלא נגד קאנטו בפתיחת הטופ16 עם 15 נק' 5 ריבאונד 5 אסיסטים ושלוש חטיפות. מקווה שזה לא ישפיע עליהם בצורה דרסטית והם ימצאו את הניצחון בכל זאת.
לא יודע, עם או בלי איידסון יש לי הרגשה חרא לגבי המשחק באיטליה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx והתבוסה של בארסה לריאל רק מאששת את החששות שלי. אין שום סיכוי שאנחנו מנצחים בספרד, למרות שגם אם קאנטו מנצחת את בארסה, ממש לא הייתי מהמר עליהם באופן עיוור לנצח בליטא. נקווה לטוב ורק שסופו כבר יחזור לעצמו.
כן זה נכון, גם אני קצת שוכח שקאנטו עוד צריכה לעבור בליטא במשחק מול 15 אלף צופים וכרגע קצת קשה לשפוט את היכולת של האיטלקים להתעלות באירופה ברגע האמת. אני מאוד מקווה שלא נגיע למצב הזה שנצטרך לבנות על ניצחון של ז'לגריס, אין כמו שבוע של שקט ויציאה לברצלונה למשחק חסר חשיבות. גם לי יש הרגשה לא טובה מהמשחק הזה, ויותר מזה אני מקווה שרק אנחנו מתעסקים בזה והשחקנים שלנו יגיעו מפוקסים ויעזבו את המשחק המקביל בצד עד הסיום.
קצת פיקנטריה להערב, ניצחון של קאנטו בברצלונה וכל הבית המוקדם של מכבי מחוץ להצלבה. אותו בית שכל קבוצותיו השקיעו מיליונים בסגלים מנופחים ושחקני NBA. אפס שהתקציב שלה פי 2 ממכבי בחוץ, מילאנו שהביאה פליטי אולימפיאקוס וגלינרי אחד בחוץ, וריאל מדריד שהביאה את איבקה ואת רודי כמעט בחוץ לאחר שהיא צריכה ניצחון היום על מלאגה בתוספת ניצחון חוץ על סיינה והפסד של בילבאו למלאגה, סיכויים שואפים לאפס. מקווה מאוד שמכבי לא תצטרף לחבורה העלובה הזאת ותעלה בכל זאת למרות בנייה לא נכונה. אולימפיאקוס מובסת ברוסיה ועדיין יכולה לעלות להצלבה אם תנצח בבית את גאלא ב-2 נקודות ככה שהכל תלוי בה, אחרי הפירוק שעברה השנה זאת תהיה עונה מוצלחת במיוחד ליוונים אם הם יעלו. והנה הדקה האחרונה+סל הניצחון המדהים של ראול לופז מהמשחק של בילבאו http://www.youtube.com/watch?v=GhFm1L3D0yg
אחרי ההפסד נגד סיינה הבנתי שאני מעדיף את ריאל מחוץ ליורוליג, באמת שעדיף לי שנתרכז בליגה משנחטוף מצסק''א, בשביל זה יש את בילבאו. אבל אנשים, גלאטסריי היא ממש סנסציה.
אני דווקא חושב שבילבאו היא המרענן החדש של היורוליג, כל הכבוד להם על שנת הבכורה שלהם במגרש משחקים של הגדולים, הלוואי שימשיכו ככה. לתשומת ליבו של העבריין דני קליין, תלמד מאנשים שלא מפחדים להתנסות בדברים חדשים ולקחת סיכון, במקום לפרוש ולהמשיך להתבכיין על מכבי.
אם רק היו לוקחים את הצ'אנס ומשתתפים אחרי העונה הנפלאה שלהם ביול"ב אולי הייתה פה קבוצת יורוליג נוספת. לא יהיה לירושלים עוד צ'אנס כזה, קשה לי להאמין שמתישהו ב-30 שנה הקרובות נראה אותם ביורוליג. בכלל כל מה שקשור למרעננות, גאלא,בילבאו, קאזאן, כולן נותנות עונה מדהימה. אבל האם תהמר על הזוכה בתואר בקבוצה שהיא לא צסקא\ברסה\פאו\מכבי? לא נראה לי שאחת מהן באמת תעשה את הקפיצה הגדולה.