בלאט מאמן גדול, אבל שחקנים מנצחים משחק ולא מאמנים. השלשה של אוחיון על הראש של DD (כמה טוב להגיד את זה) זה מהלך של שחקן גדול. הכניסות של לאנגפורד לא קשורות לאין פורוורדים של היוונים (למרות שכל אחד מה"אין" פורוורדים מרוויח פי שלושה מסמית הנהדר). הוא פשוט חתך אותם בכאילו הם אוויר. שיהיה להם בכיף לכל שחקני ריאל מדריד, מבחינה כלכלית הם לא רואים את טל. אבל אף שחקן שם לא מתקרב לעשירית ממה שהוא עשה. ואתה לא יודע כלום על טל, מה שהוא עשה בכדורסל בזמן שאתה ינקת מאמא שלך אף אחד מהמיליונרים בריאל לא עשה, אם בגילך אתה מחלק תארי ליצנות לישראלי הבכיר בעשור האחרון אז אי אפשר לקחת אותך ברצינות, ליצן.
מעניין אותי אם הסתכלת על הסטטיסטיקה של המשחק, האם ראית את האחוזים המחרידים של שחקני הפנים של פאו? אתה כנארה לא הסתכלת ובגלל זה אתה לא שווה תגובה. נכון מי זה פליפה רייס לעומת טל בורנשטיין, פעמיים אלוף ספרד, פעם MVP של סדרת הגמר, פעמיים אלוף אירופה, סתם. טל בורנשטיין הוא סתם סוחט המחמאות ממכבי, בגלל שרגב פנאן היה קישוט בסגל של פיני, התקשורת חיפשה קשר ישראלי בשושלת, הוא זכה למחמאות בגלל זה והן נשארות איתו עד היום, לא משנה שהתפוקה שלו ביורוליג אפסית, בשום עונה הוא לא קלע יותר מ-10 נקודות בממוצע. במילים אחרות, אם רגב פנאן הוא קישוט בסגל של השושלת של מכבי, אז טל בורנשטיין הוא כנארה חלון הראווה. הישראלי הבכיר בעשור האחרון וגם בחלק מזה שלפניו הוא מאיר טפירו, תתבייש.
שוב פעם אתה והסטטיסטיקה שלך? השחקן הטוב בעולם היום, הווינר הגדול קובי בראיינט מעמיד סטטיסטיקה לא משהו כבר כמה שנים ועדיין הוא הטוב מכולם. לא מעניין אותי הסטטיסטיקה, מעניין אותי כדורסל, רוצה סטטיסטיקה לך ללמוד! מה זה קשור לכדורסל? שאראס במשחק הגורלי שלנו נגד סיינה החטיא את כל 8 השלשות ובעשר שניות האחרונות דפק שלשת ניצחון, כנראה שהוא לוזר לטענתך. מה אכפת לי מהאחוזים של שחקני הפנים שלהם, מדובר במאריץ ובאטיסט שנים מהשחקנים הטובים באירופה בעמדתם. ואם הם היו לא משהו זה בגלל שסופו וריצ'י נתנו משחק טוב. (וגם פאפא שגרם לאיבוד כדור של באטיסט בסיום). כשתבין כדורסל ולא לנתח סטטיסטיקה תדבר איתי. מאיר טפירו הישראלי הבכיר ביותר? גדול!
אתה לא שווה תגובה, אתה מתקיף אותי כי אתה לא יכול לענות לי ואין לך הבנה פשוטה בכדורסל. קובי ברייאנט מעמיד סטטיסטיקה שכל שחקן נ.ב.א היה חולם להעמיד, גם אם היה לו יום חלש והוא היה טוב במאני טים זה לא עושה את היום שלו לא חלש. גם זה שאתה סטודנט לא עושה אותך חכם. בקיצור, נמאס לי לריב איתך, אתה מתעלם מסטטיסטיקה, מזגזג בין דעות ומצביע על משחקים בודדים. סיימתי לדון איתך.
הדבר היחיד שמדרדר את ירושלים זה ההתנהלות השכונתית של דני קליין. היו לו כמה וכמה הזדמנויות להעביר את הפועל ירושלים לבעלים רציניים. אבל במקום זה הוא מחפש ספונסר. בקיצור, הוא מחפש פראייר שישים כסף ויוותר על הבעלות. נו באמת. אה וגם ההתנהלות המבזה שלהם מול שחקנים. ראה ערך יוגב אוחיון שעשו לו את המוות בחידוש החוזה לעומת נעימי "המקורב". עד שהפועל לא תבין שספורט מקצועני זה עסק היא תישאר קבוצת חובבים.
ריקי, כשאמרת שבלאט נותן לליצנים כמו לנגפורד, אוחיון ובורשטיין לשחק והנה התוצאות, למה בדיוק התכוונת? לזה שאנחנו ברבע גמר בשיוויון 1-1 בסידרה מול אלופת אירופה אחרי שלקחנו להם את הביתיות? לכאלו ליצנים אתה מתכוון? כי נראה לי שהרבה קבוצות היו מתחלפות איתנו יחד עם הליצנים שלנו... ומאיר טפירו הוא בוודאי לא הישראלי הבכיר ביותר, אבל ללא ספק הבכיין הבכיר ביותר, לזה אין לו מתחרים. שילמד קצת מעדי גורדון, שחקן שאני לא אהבתי רק בגלל הנזק שהיה גורם לנו (אחד הקלעים הישראלים המדהימים שהיו לנו), אבל באותה אליפות שירושלים איבדה בשניה האחרונה שהאדומים כ"כ אוהבים לבכות, אם היה להם אחד כמו גורדון, במקום להתבכיין כמו ילדה בת 5 לשופט, תאמין לי שהוא היה ממשיך ביכולת הטובה שלו וגומר את מכבי, בניגוד לטפירו שבמקום להמשיך את הערב הנהדר שהיה לו, התחנן לשופט כמו איזה פאתט שירחם עליו למרות שהוא עשה את הפאולים.
הסברתי כבר מה היא הסיבה העיקרית שבגללה נצחתם את פאו ואני לא אחזור עליה שוב. אם תסתכל על זה, חוץ מלקאזאן, לכל הקבוצות בהצלבה יש רכזים טובים יותר מאוחיון. מאיר טפירו הצליח בכל קבוצה שקיימת, הוא קלע אין ספור סלי ניצחון וגם תרם לנבחרת, יש לו שישה טריפל דאבלים, דבר שאף שחקן ישראלי לא הצליח לשחזר. אבל עזוב את זה, אם לא הוא מי הישראלי הבכיר ביותר בעשור האחרון, בכל הקמפיינים המוצלחים של הנבחרת הוא היה השחקן הטוב ביותר ועובדה שמאז שהוא כבר לא מזומן עברו שני טורנירים ובשניהם היכולת נבחרת הייתה מבזה.
אנחנו קצת סוטים מהנושא של היורוליג, אבל לרגע לא טענתי שמאיר לא שחקן טוב. גם מאיר קלעי מצויין ורכז טוב שבהחלט תרם רבות לכדורסל הישראלי, אבל הוא בהחלט לא הישראלי הבכיר. לגבי היורוליג, אתה תמיד נצמד לאוחיון אבל את חייב להבין שאנחנו מעולם לא טענו שאוחיון הוא איזה סופרסטאר או עילוי כלשהו. הוא בכלל על תקן רכז מחליף כי די נדפקנו השנה עם רכזים. די ברור מי היה מקבל את המושכות במידה וג'ורדן עדיין היה משחק. אבל כן, אוחיון הצליח להפתיע רבים וגם אותי, ביכולת שבד"כ לא מצופה משחקן ישראלי בשנה ראשונה במכבי ועל כך אני שמח בשבילו. להגיד לך שאני רוצה אותו כרכז מוביל בשנה הבאה? לא. אני חושב שכמחליף הוא יעשה עבודה מצויינת, אבל תחזיר לי את סגנון הרכז שהיה לנו כששאראס או מקדונלד שיחקו במכבי.
השערה שלי לגבי הסדרה של מכבי ביורוליג. אני חושב מכבי תהיה זאת שיהיה לה קצת אובר ביטחון הפעם, והיוונים ינצלו את כדי לקחת לפחות ניצחון חוץ אחד, במהלך השהות בתל אביב. הדרך של מכבי צריכה להיות קשה ולעבור בהתעלות נוספת של הופעת שיא, כשהם באים מלמטה כנגד כל הסיכויים ביוון. עכשיו כשהם בבית קצת פייבוריטים, והכל נראה יחסית טוב ומאיר פנים עבורם, הם יאכזבו. כמו שפנא שיחקה בבית שלה במשחק השני. לקחת את הסדרה ביוון, זה יהיה מה שצריך לעשות, בבית בנוקיה שפנא תבוא יותר דרוכה, והם יודעים שזה חובה לקחת משחק 1, זה בלתי אפשרי. בחוץ תהיה אפשרות נוספת לתפוס אותם קצת טיפה פחות דרוכים, ולהפתיע בדרך לשלב הבא. לא נראה לי שהם מסוגלים לשמור על מספיק יציבות לעשות את זה פעמיים, מול אלופת אירופה ב2 המשחקים הקרובים.
לפני הסדרה אמרתי שכל קבוצה לוקחת משחק חוץ ומגיעים למשחק חמישי באתונה. אני עדיין חושב שזה יקרה, אבל ההרגשה שלי היא שמכבי מפסידה היום ולוקחת בחמישי. קשה לי להאמין שאם לוקחים היום את המשחק נוריד את הרגל מהגז בחמישי, האנרגיות באולם לא ייתנו לנו לשמוט את המשחק. צריך לתת את הכל היום ולא להתייחס ליום חמישי הקרוב, מה שהיה ומה שיהיה לא מעניין אותנו. אני לא חושב שג'יימס ואוחיון ישחזרו את היכולת המופלאה בחמישי, אבל יש לנו כלים חדשים שנכנסים לסדרה. פניני שחקן בית מובהק, מתפקד מעולה בנוקיה, זמן לטבח את היוונים בשלשות. הם יסגרו טוב את בלו היום לשלוש, יש לו תנועה נהדרת לסל ואני בטוח שהוא ישתמש בזה. סמית צריך להמשיך ביכולת השיא שלו, הוא עשה את השיפור הגדול ביותר בקבוצה רק שימשיך לזרוק ולשמור על ביטחון גבוה. להשתמש באליהו רק בתחילת המשחק, הוא פותח נהדר ואחר כך נשמר טוב, להמשיך במגמה הזאת וברבעים האחרונים להשתמש בשני הסנטרים בהרכב, עד עכשיו זה עובד טוב. עוד 3 שעות למשחק! יאללה מכבי!
המעמד מחייב וגם בפורום יש כותרת למשחק. שיהיה בהצלחה. למי שנוסע למשחק, שיעלה תמונות, וידיאו וכל מה שבא ליד.
ליורוליג לא הספיק המשחק המושחת של השופטים בחמישי ומשבצים את לאמוניקה כשופט המרכזי היום. תצפו לבלאגן היום במשחק ולעבירות טכניות לחובת מכבי.
עולה ראשונה לפיינל פור יש - ברצלונה. סוייפ על קאזאן עם מחצית שנייה מצויינת שהופכת פיגור 6 במחצית. 67:56 בסיום. ברכות לקטלונים.
עכשיו אני רואה את בארסה מזיעה מול קאזאן שהיא קבוצה הרבה פחות איכותית ממנה ואני באמת לא מזהה את בארסה שמלפני שנה ושנתיים. במקום הכדורסל היפהפה שהם שיחקו הם משחקים כדורסל הגנתי ומגעיל. המצב שבארסה הגיעה אילו הוא בגלל שהתקציב של מחלקת הכדורסל ושאר המחלקות הולך ומצטמצם בגלל הבזבזנות של מחלקת הכדורגל. בעונה הנוכחת הם הביאו את הווארטס שהוא רכז טוב במקום רוביו שהיה בינוני בעונה שעברה ועוד שני נגרים אמריקאים בדמותם של אידסון שדווקא היה לא רע בכמה משחקים וואלס שהוא בדיחה. הם גם הגיעו למצב שלאחר עזיבתו של לאקוביץ', המחליף של נבארו הוא שחקן נוער בשם צ'אבי רבאסדה שגם הוא לא מציאה ולא דיברתי על הירידה ביכולת של נבארו, הירידה התלולה ביכולת של ואסקז ובזה שלורבק לא מגיע למאני טיים. יוצא שהשחקן הטוב ביותר של בארסה העונה הוא בוניפס אנדונג שהוא כבר בן 34 וחצי. כמו פנאתנייקוס, גם העתיד של ברצלונה לוט בערפל, אני לא חושב שפסקוואל רצה להחתים לחוזה של שנתיים נגר כמו וואלס ששווה לשחקן שחותם לחודש כששחקן נפצע ואפילו פחות מזה. בכללי, אני חושב שבקרוב נראה שינוי במפת הקבוצות הטובות באירופה, אולימפיאקוס, פנאתנייקוס וברצלונה יעלמו להן ובמקומן יבואו וירטוס בולוניה, מילאנו ובאיירן מינכן. עריכה: אגב, שמתם לב שלאמוניקה הוא בדיוק כמו הווארד ווב, כמו ווב גם מי שלא מתמצא בשופטים בעולם כנארה שמע עליו וגם הוא נחשב לבכיר אבל בכל פעם שהוא שופט יש מחלוקות.