אני רואה פה המון הודעות על חוסרו של הפליימיקר בצרפת, אבל הנבחרת הזו משחקת בלי התפקיד הזה באמת מאז בערך זידאן. הקישור שלה אמור להיות דינאמי, אגרסיבי ומהיר. להוציא כדורים מהר קדימה כששניים גם יכולים לאיים בעצמם מרחוק או להכנס פנימה כשגריזמן או בנזמה יורדים אחורה. לא הייתי מצפה מנבחרת כזו להנעת כדור מופתית בכל מקרה וגם לא לפריצת בונקרים דרך המגנים. זאת נבחרת שתתקשה מאוד בעיקר אם יצופפו אותם חזק באמצע , מול נבחרת שתעמוד חזק מאוד טקטית ומול לחץ חזק דווקא בשטח היריבה שלא יתן לאמבפה חופש או לפוגבה ושות לאיים מרחוק. פורטוגל/גרמניה ואיטליה הם הפוטנציאל הגדול ביותר לכאב ראש מול צרפת, דווקא אנגליה הדינאמית הצעירה והמהירה עלולה לסבול קשות נגד אמבפה וחבריו אם הם ילחצו גבוהה וישאירו להם שטחים..
פליימקר לא חייב להיות השחקן שנמצא ממש בבלטה מתחת לחלוצים לצורך העניין. בנזמה וגריזמן די מתקרבים לשם, כל אחד לעתים זז מהצד (גריזמן ממש מאחור לעתים על החצי בצד ימין). מסכים עם רוב מה שאמרת אבל קח מקרה הפוך של גול צרפתי שמשנה את פני הדברים ואז הנבחרת ממול צריכה קצת יותר ליזום ואני מניח שנראה את ההתקפה חדה יותר בהמשך. אמבפה-גריזמן-בנזמה אמנם לא ניימאר או מסי על שטח קטן ברמת הדריבל (אמבפה לא רע) אבל הם משחקים מעולה בנגיעה וביחס לכך שלא שיחקו יחד הם די בסדר. הביקורת הכללית שלי הייתה שצרפת מוותרת מראש על הכדור והיא מסוגלת ליותר לאו דווקא נגד גרמניה, אם יש נבחרת שיכולה לענג אותנו זו היא. יותר מדי דקות שהיא עושה את המינימום. אני גם חושב שלצרפת עם הגנה חזקה מאחורה נניח בניגוד לפ.ס.ז' שאני יכול להבין אותה קצת חוששת מול מנצ'סטר סיטי או באיירן מינכן.
בהתחלה כתבת על לתת פס מפתח או מסירה ששוברת הגנות, בהודעה הזו אתה משתמש במונח 'פליימייקר', אלה דברים שכל אחד משתמש הם בצורה אחרת. אז בעיני זה נכון שצרפת משחקת בלי פליימייקר במובן הטהור של המילה, אבל לתת מסירת מפתח או כזו ששוברת את ההגנה יכולים(ואתמול גם עשו) בנזמה, גריזמן ופוגבה.
אוואר שחקן טוב אבל כמו שכבר ציינו המשחק של צרפת לא מבוסס על פליימייקר אלא על שלישיית קישור מאחורה וגריזמן שנכנס כל הזמן לאמצע. כך זה היה במונדיאל הקודם וכך עכשיו. ובמובן הזה שחקן כמו אנדומבלה הוא מושלם למערך של דשאן. לדעתי עדיף מטוליסו וראביו.
המשחק של צרפת עם העדר פליימייקר היה נשמע לי הגיוני כשליד פוגבה היו מאטווידי וקאנטה שהם שני קשרים שמבססים את המשחק שלך על משחק לחץ ופיזי לא מתפשר, כזה שנועד ליצור את החטיפות כדור והמעברים המהירים בכל חלק מהמגרש. כשאתה שם שם עגלון כמו ראביו אתה לא תקבל אותו אפקט ומפה נשאלת השאלה, למה מאמן כדורגל לא יכול להתאים את עצמו לסיטואציה או בכלל קצת לחדש ולהפתיע קבוצות? זה שאתה שם פלמייקר בקישור האחורי לא בהכרח אומר שעכשיו אתה צריך להתחיל לשחק טיקי טאקה או פוזשן לרוחב. מה גם שאוואר שיחק כבר בכל מערך אפשרי וגם מסוגל לשחק כ10 או כפליימייקר בקו. יש הרבה אופציות לשחק איתו בסגל והוא אפילו לא חייב להיות בהרכב. במה ראביו ומוסא סיסוקו תורמים במשהו? זה אפילו מעליב ששחקנים כאלה נבחרים לפניו לסגל. הבטחון שיש בי שצרפת הולכת ליפול בטורניר הזה מתבסס על האמונה העיוורת שלו בשני האפסים האלה.
איך נופלים על ראביו כאילו הוא איזה מינימום רז שטיין ולא משחק ברמות הגבוהות באירופה כבר 8 שנים. היה מצוין אתמול מול אחת מחולייות הקישור הטובות באירופה, עשה עבודה הגנתית יעילה וגם היה קרוב לכבוש אם לא נוייר סוגר את הפינה. שאוואר יצחצח לו תנעליים.
לא ראיתי את סיסוקו כבר כמה שנים אבל בזמנו שכן ראיתי אותו הוא היה תותח. בטח לא שחקן שאפשר לקרוא לו אפס. אפשר להתווכח על היכולות הטכניות שלו, אבל תמיד היה זכור לי כשחקן חזק באמצע שמעורב מאוד במשחק.