זה נכון פלגרינו גרוע וקארגר שמקבל עמדת שהיא לא בלם חוזר אל השורשים וכל הזמן מנסה לחזור לאותו מקום והצד שלו ריק..
אני בכלל בכלל לא מסכים עם האופטימיות הקוסמית שנראה שמקושרת לאנשים שמדברים היום על ליברפול. לדעתי, ההעפלה של הסקאוזרס לחצי הגמר ובטח ובטח שלגמר הצ'מפיונס עצמו - רק תקבור את הבעיות האמיתיות של הקבוצה מתחת לשטיח ולא תביא לשינוי אמיתי בקבוצה. ליברפול נתנה עונת צ'מפיונס גדולה? ליברפול שיחקה כדורגל נהדר בצ'מפיונס? אז בסדר, ניצחו את יובנטוס ואפילו הצליחו לשמור על שער נקי בדלה אלפי, הישג אדיר בשל המעמד שבו הוא הושג, אבל לא צריך לקפוץ מעל הפופיק. סך הכל, בשורה התחתונה, הרי ליברפול נראתה איום ונורא בשלב הבתים, היא אומנם עלתה בסטייל (הבומבה של ג'רארד), אבל בכל זאת חטפה במשחק סופר מכריע שני שערים מאולימפיאקוס באנפילד. אחרי זה בא המשחק הבייתי מול הגרמנים ושוב ראינו את ההגנה של ליברפול מדגמנת את אופנת המסננת הכל כך מוכרת. אז על מה המהומה הגדולה? כולה 0-0 עם יובה... בניטז הביא שינוי? עשה מהפכה בסגל? גם אם כן, אף אחד עדיין לא רואה את זה. הרכש היחידי שעונה על הציפיות הוא לואיס גרסייה שהתעורר / התאקלם אחרי פתיחה קצת אנמית והפך בורג חשוב מאוד במערכת. צ'אבי אלונסו עשה הרבה פחות ממה שציפו ממנו, זה לא הכוכב שבניטז דיבר עליו. סיסה וחוסמי לא בדיוק נצצו ברבע השעה שכל אחד מהם הספיק לשחק לפני שסיים את העונה. ואם לליברפול אין באקדמיה ובריזרבס שלושה שחקנים ברמה של נונייז היא בכלל בצרות... אז מה בדיוק היה טוב בעונה של ליברפול? איזה צעיר עשה התקדמות העונה? ג'ואי פוטר קיבל בקושי שלוש הופעות וזה עוד בעונה שבה פחות או יותר כל שחקן בסגל היה פצוע לפחות לחודש... בכל התקופה של הוייה הבעייה מספר אחת הייתה העליבות של ההגנה, אז מה בדיוק השתנה? ההגנה של ליברפול ובעיקר כל אחד משבעת השוערים שלה עדיין סופגים גולים של ליגת חובבים. אבל אני מניח שעכשיו קצת קשה לשכנע אנשים שליברפול ובניטז נכשלו. אז אני אחכה קצת (עוד יומיים או קצת יותר), כי כשליברפול תישאר קרחת מכל הכיוונים - אז יתחילו לצאת הסכינים...
אף אחד לא באמת ציפה שבניטז יעשה את השינוי כל כך מהר. הרבה רכש מצפה לליברפול, ואם הוא לא יתעקש להביא שחקנים כמו פלגרינו רק כי הם באים מהליגה הספרדית, אז הוא ייכשל.
ליברפול לא תזכה העונה בשום תואר,ליברפול גם לא תשחק בעונה הבאה בליגת האלופות(מכה כספית רצינית ודבר שיקשה על בניטז הבאת שחקנים כוכבים לאנפילד) ליברפול עפה בבושת פנים מהגביע האנגלי(זילזול,יוהרה,חוסר ידע של בניטז בכדורגל האנגלי), זו בטח לא ליברפול של ימי דאלגליש למשל ונכון שליברפול של הוייה למרות הכדורגל ההגנתי והמכוער שלו הביאה פה ושם תארים כולל גביע אופ'א ונכון ששוב ליברפול לא קראה תיגר על האליפות אבל אחרי שנים של ליצנים על הקווים:אוונס והוויה והטימטום של אי נתינת צאנס לפיל תומפסון יש הרגשה של שינוי במרסי סייד, כמו בטוטנהאם גם באנפילד יקח זמן עד שיראו את הפירות אבל בניטז לדעתי יחזיר את ליברפול אולי לא לימי הזוהר של שליטה מוחלטת באנגליה או באירופה אבל אם יקבל את הזמן כמו הצרפתי יש לליברפול סיכוי טוב לחזור ולהיות קבוצה שמתחשבים בה, יש העונה ניצוצות לכך,אואן נמכר וכבר לא תלויים ומשחקים רק עליו,באו כמה ספרדים(מי טוב יותר ומי פחות)קאראגר נראה כמו שחקן חדש,קיואל לאחר עונה של ייבוש ורחמים עצמיים פתאום רוצה לשחק,עדיין לא ראינו האם סיסה באמת חלוץ כזה טוב(בגלל פציעה)גארארד רק משביח עם הזמן,הקבוצה משחקת טאקטית הרבה יותר טוב ובמיוחד באירופה מול קבוצות טובות ממנה וזה רק עבודה של מאמן וצריך לתת לו קרדיט על כך, אז לא צריך לקפוץ מעל לפופיק אבל גם לתת מילה טובה וקרדיט לבניטז שעם חומר בינוני ובעונה הראשונה הגיע לשלב הזה באירופה ולצערי יש סיכוי שיגיע רחוק יותר(גמר ולא יותר,אני לא רואה איך ליברפול מנצחת את מילאן אם וכאשר,אני גם לא יהיה מסוגל לחיות אם כן), ליברפול באנפילד יכולה לנצח מחר את צ'לסי(אני כל-כך מקווה שלא)אבל יחד עם זה כן או לא זה לא העיקר מבחינת ליברפול אלא העתיד והעתיד לאחר שנות סבל צרפתי נראה ורוד יותר.
נכון שליברפול של היום זאת לא ליברפול הגדולה של אז , אבל זאת ליברפול ענקית. כל הכבוד לבניטז שיחד אם החבר'ה שלו נותנים עונה מעולה. מי היה מאמין שהוא יגיעו אם הסגל הנוכחי לאן שהם הגיעו?. אם הוייה היה ממשיך במקום בניטז ליברפול הייתה מגיעה לאן שהיא הגיעה בעונה שעברה וחוץ ממקום בצ'מפיונס , זה כלום.
איזה שטויות. לאן ליברפול הגיעה בדיוק? ואם מחר הם עפים, גם אז ההישג של בניטז טוב מזה של הוייה? כמו שאמרתי, אנשים מייחסים לצ'מפיונס יותר מדי חשיבות. הדיבורים על כישלון יגיעו לקראת העונה הבאה כאשר ליברפול תתעניין בקבוצות הקיקיוניות של גביע אופ"א בעוד הבוסים של הטופי בויז ישברו את הראש מה לעשות עם 20 מיליון דולר...
קירק, עונה ראשונה של מאמן זר בליגה חדשה כשאחד החלוצים הטובים בעולם עוזב/מועזב יחד עם סגל בינוניי למדי להגיע לגמר גביע הליגה,חצי ואולי גמר האלופות ומקום בצמרת לא הולך ברגל! לא צריך להלל יתר על המידה אבל גם לא לזלזל, העונה שלהם לא תיחשב ככישלון למרות אי זכייה בתארים כי זוהי התחלה של בנייה מחדש שתיקח כמה עונות ובליברפול יודעים זאת. ".......בקבוצות הקיקיוניות של גביע אופ"א......" הופה אני מבין ששיגעון הגדלות כבר משפיע אה,עד לפני כמה שנים צ'לסי היתה בדיוק אחת מאותן קבוצות "קיקיוניות" ואתה יודע מה ,לא משנה בכמה תארים צ'לסי תזכה העונה ובעונות הבאות לעומת ליברפול היא תמיד תהיה כזו!
ליברפול הגיעה השנה לגמר הקרלינג קאפ, שם היא כמעט ניצחה את המשעממים, ולפחות עד לחצי גמר הצ'מפיונס. את כל זה היא עשתה אם סגל בינוני יחסית ובהרבה כבוד. גם אם ליברפול יקבלו מחר בראש זה לא יפחית מביחנתי (וסביר להניח שמבחינת רוב האנשים) את ההישג הענק שלהם. לבניטז מגיעות מחמאות על הקבוצה שהוא הוליך לכזאת עונה ועל הרכש המצויין שעשה (גרסייה, בארוש, אלונסו).
טוב אז דעתי היא כזאת: קירק אתה "מקניט" את ליברפול בצורה מוגזמת למדי שים לב שלמרות שליברפול היא לא אלופת אנגליה והיא גם לא הקבוצה הטובה באירופה וכאוהד ליברפול מושבע אין לי כמעט ספק שאלופת אירופה תהיה צ'לסי או מילאן, אבל מה שבניטז עשה היה קודם כל להתחיל ולבנות קבוצה רצינית שתוכל לעמוד במעמדים אירופאיים וכן גם בקרב על האליפות באנגליה, אז נכון שהשנה הוא לא הצליח לכבוש את אנגליה בסערה "ולקרוע" כל קבוצה בליגה, נכון שליברפול סיימה במקום החמישי אבל תנסה להתחשב בנסיבות בניטז מאמן ספרדי שלא אימן בכדורגל האנגלי בחייו והוא הגיע והוא הצליח להשאיר את כבודה של ליברפול אחת הקבוצות הטובות באירופה וזאת לאחר שהוייה פשט השאיר לו רסיסיים של קבוצה ואוואן שבלעדיו מה ליברפול הייתה שווה שעזב לריאל ומה נשאר לבניטז סטיבן וחבורה של צעירים ושחקנים בינוניים ומטה, אבל בניטז ביצע מספר רכישות מוצלחות ניתן להגדיר זאת כך כמבון שאני לא מתכוון לרכישה של פלגרינו ימך שמו אבל אני מתכוון לשחקנים כמו גארסיה ואלונסו שאין לי מושג מה יש לך נגדו הוא שחקן אדיר והוא הוכיח את זה כבר הרבה אתה בעצמך ראית או שיותר נכון לא ראי ת את נדבד נוגע בכדור רבות במשחק בליגת האלופות בנוסף הוא פשוט שולט על מרכז המגרש ויודע להעביר פסים מוידקיים מאוד, הוא גם כבש כמה גולים חשובים במהלך הקריירה מי ישכח את הגול מול ארסנל ואם הוא לא היה נפצע היינו רואים פה שחקן שיכול להשתוות לרמה של סטיבן ג'אררד. גם סיסה הייתה רכישה גאונית אל תשכח שעד הפציעה הוא שיחק ב כ 7משחקים בליגה וכבש 3 גולים בנוסף גול בליגת האלופות ו שלושער במשחק ידידות נגד סלטיק זה שחקן עם עתיד רק הפציעה החלישה אותו וריתקה אותו לזמן רב. מצטער שסטתי קצת מהנושא של בניטז אבל לא נורא נחזור לנושא אז עכשיו בניטז הצליח לבנות בסיס לקבוצה ויודע מה אפילו שהוא לא הצליח כל כך בליגה הוא הצליח להחזיר את הניצוץ הזה שהיה לליברפול הוא הצליח להחזיר חלק קטן אבל בכל זאת מן הזוהר הזה שהיה לליברפול פעם ואני מאמין בו שהוא יצליח שנה הבאה ולדעתי זה שאתה אומר שהוא לא באמת הצליח זה לא נכון כי אתה יודע איך איך אומרים "הילחם מול יריבך רק אחרי שתכיר אותו" אז בניטז מתחיל להכיר ולהתאקלם בליגה האנגלית ואני מאמין שבשנה הבאה נראה את ליברפול מצליחה יותר ואני בטוח שההצלחה בליגת האלופות היא לא הסתרה של המאת מתחת לשטיח בניטז הצליח להחזיר את המלחמה לליברפול ואנחנו רואים את זה על המסכים שלנו כל משחק בליגת האלופות כנראה בליגה הוא עדיין לא התאקלם אבל בליגת האלופות הוא מצליח והוא מראה לכולנו שליברפול כן יכולה לחזור לעצמה וליברפול היא כן אחד המועדונים הגדולים באירופה. בנוסף משקיע שיגיע למרסיסייד יכול לעזור מאוד ואם יתמזל מזלנו זה דווקא יהיה נחמד אם ביריזובסקי יהיה הבעלים של ליברפול...
אםן כבר מדברים על בארוש לדעתי השנה הוא די אכזבה בליברפו לעומת מה שהוא בנבחרת אבל יכולות להיות לכך מספר סיבות וההגיונית ביותר היא כמות הפציעות האדירה שמשאירה אותו בחוד לבד במשחקי ליגת האלופות כמובן כי בליגת יש לו את מורו אך לצערי גם מורו מאכזב, אבל בארוש איך שכולם מכירים אותו הוא שחקן אדיר הוא כובש לפחות שער בכל משחק של נבחרת צ'כיה אבל מה קורה לו בליברפול הוא מחמיץ יותר מדי אני אזכיר לכם כמה החמצות כמו זו מול שוער במשחק מול יובנטוס ושלא נדבר על ההחמצות במשחק מול אברטון פעמיים הוא יצא מול שוער ובפעם השניה גם השחקן הכי קרוב עמד בחצי נראה לי והוא בכל זאת החטיא למרות שליברפול ניצחה בסוף הוא יכל למנוע בעזאת גול אחד קטן את האדום שהוא ספג וגם את כל המתח שנוצר בסוף המשחק. לסיכום בארוש שחקן גדול רק איזה חלק ברגל שלו לא מוכן לעבוד כשהוא משחק באנגליה...
עוד פעם צ'לסי?!? מה הם קשורים לעזאזל? ועוד שיגעון גדלות... תרצה או לא תרצה, אני לא מאמין שתמצא מנקודת המבט של ליברפול הגדרה הולמת יותר לקבוצות כמו מכבי פ"ת מאשר "קיקיוניות". צ'לסי הייתה קיקיונית בדרך ההופעה שלה באופ"א (הדחות מבישות מול נגרים מנורבגיה וערבים מיפו) אבל תמיד נכנסה למפעל כפייבוריטית. הנקודה הייתה שליברפול תישאר בעונה הבאה בלי הצ'מפיונס (בעיקר בלי הכסף של השוויצרים) ושאז פתאום אנשים יזכרו כמה העונה הזו הייתה בינונית... אתם יכולים להלל עכשיו כמה שבא לכם. רובכם מסתנוורים מהעלייה לחצי הגמר ושוכחים לליברפול ולבניטז את כל הפנצ'רים שהיו בדרך (והיו כל כך הרבה שאפשר לפתוח פנצ'ריה...). קחו לכם כמה דקות, כנסו לת'רדים של המחזורים 9-36 בפרמייר. למעט המשחקים מול הגדולות והבלחות פה ושם, ליברפול הציגה יכולת בינונית וגם זה בקושי. צ'אבי אלונסו שחקן גדול? אחלה. הוא לא הראה את זה העונה. אני חושב שהוא אחת הרכישות היותר חכמות של בניטז, אני חושב שהוא עוד יתרום בגדול לליברפול - אבל העונה, הוא פשוט לא היה פאקטור. לצד משחקי ענק ושיתוק שחקני על, הוא פשוט הובך ע"י ליצנים כמו בואטנג וקולקה. הדבר היחידי בו הוא הראה יציבות זו הצורה העלובה בה הוא מגביה כדורים חופשיים. סיסה רכישה גאונית? יופי, איך זה מתקשר לעונה הזו? אתם כל פעם הולכים שלושה צעדים קדימה ומדברים על העתיד, הכל טוב ויפה - רק שזה לא משנה את העובדות. מקום חמישי בליגה, כנראה בלי תואר (מן הסתם זכיה בצ'מפיונס תשנה את המסקנה הזו), אין צ'מפיונס. איזה גאון אחד כבר אמר (והוכיח) העונה: "בכדורגל אין בניה, או שאתה טוב, או שאתה לא". אם בעונה הבאה בניטז ישדרג את הסגל ויקח אליפות, העונה הנוכחית עדיין תישאר כישלון.
.....כל הפנצ'רים שהיו בדרך ..... .....רובכם מסתנוורים מהעלייה לחצי הגמר ..... אף אחד לא מכחיש את הפנצרים וכבר הזכרתי את ההדחה המבישה בגביע לברנלי ועדיין עם חומר השחקנים שיש לו ובהתחשב שזו עונה ראשונה שלו ושל כמה שחקני מפתח באנגליה לא צריך לזלזל בהופעה בגמר גביע הליגה,חצי ואולי גמר האלופות ומקום 5. "איזה גאון אחד כבר אמר (והוכיח) העונה: "בכדורגל אין בניה, או שאתה טוב, או שאתה לא" הכל טוב ויפה כשיש לך את הגב הכספי מאחוריך וסגל שחקנים טוב בהרבה! לפרגוסון למשל לקח כמה שנים לבנות את יונייטד ואת כל התשתית שעליה היא עומדת עד היום ככה שלכל מטבע יש שני צדדים!
קירק, "בכל התקופה של הוייה הבעייה מספר אחת הייתה העליבות של ההגנה, אז מה בדיוק השתנה? ההגנה של ליברפול ובעיקר כל אחד משבעת השוערים שלה עדיין סופגים גולים של ליגת חובבים" אבל אני מניח שעכשיו קצת קשה לשכנע אנשים שליברפול ובניטז נכשלו. אז אני אחכה קצת (עוד יומיים או קצת יותר), כי כשליברפול תישאר קרחת מכל הכיוונים - אז יתחילו לצאת הסכינים... "לאן ליברפול הגיעה בדיוק" "ליברפול נתנה עונת צ'מפיונס גדולה? ליברפול שיחקה כדורגל נהדר בצ'מפיונס? אז בסדר, ניצחו את יובנטוס ואפילו הצליחו לשמור על שער נקי בדלה אלפי, הישג אדיר בשל המעמד שבו הוא הושג, אבל לא צריך לקפוץ מעל הפופיק" "בניטז הביא שינוי? עשה מהפכה בסגל? גם אם כן, אף אחד עדיין לא רואה את זה" שים הרבה מלח על הכובע ושיהיה בתאבון!