ימי בניטז באנפילד: הדיון הרשמי של ליברפול

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏6/7/04.

1. ראול Member

גיא, אתה בטח צריך חיבוק. בוא מתוקי...

ארתור, תמיד אמרתי שקנאה זה בריא... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/haha.Xxx

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו חלאס גיא. ואם היה ניתן לליברפול הפנדל הברור בדקה ה-39, והיא היתה משווה במקום לחטוף מהמתפרצת שבאה אח"כ 2-0? מחוטו עשה אתמול טעויות לרעת שני הצדדים, קשה לומר ששיפוט הוא מה שהכריע את המשחק.

ובלי קשר, באמת בליברפול יצטרכו להתחזק בעונה הבאה, אבל אני לא חושב שצריכים להתחיל שמה במסע רכש מאסיבי. חיזוק נקודתי נכון בעמדה או שתיים בשילוב הסגל הקיים, שלטעמי לא התקרב אפילו למימוש הפוטנציאל שלו העונה בליגה עקב מכת פציעות שבל תיאמן (מבחינת סגל נטו אני לא יודע אם הסקאוזרס נופלים מיונייטד וארסנל), ייתן לבניטז קבוצה אדירה שתיאבק על תארים גם בעונה הבאה. אני אישית מצפה (ומפנטז) למאבק מרובע על אליפות הפרמיירשיפ בעונה הבאה...

3. cantona#7 Member

אחרי המשחק אתמול "קפצו" הרבה אנשים כמוך
    שניסו להמעיט בערכו של גמר 99 בברצלונה.
    אנשים שוכחים את הדרך שיונייטד עשתה
    באותה עונה,את כמות האנגלים,והבריטים שלקחו חלק
    בזכייה,את מספר השנים שהשחקנים בקבוצה שיחקו ביחד,
    את האווירה מסביב למשחק לפני,ששוחק,ואחריו,את הסימבוליות
    שהיתה במשחק(המשחק נערך ביומהולדת 90 של סר מאט באזבי ז"ל)
    וכמובן את האופן בו הוכרע המשחק,וגם איזה פרט "שולי" שהזכייה שלנו באלופות סימלה זכייה בטרבל!!
    בוא נגיד ככה- את הזכייה הזו ב99 ומה שהתלווה אליה בחיים אני ושאר אוהדי
    יונייטד לא היינו מחליפים בגמר אמש שאותו מגדירים "כטוב ביותר בהיסטורה"...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/5/05
  4. KirkH Member

אויי נו מספיק כבר עם רגשי הנחיתות הדביליים האלה. בטח שאוהדי יונייטד לא ישכחו את הגמר של 99 לעולם, זה היה אחד מהמשחקים החשובים בתולדות המועדון - אבל זה לא הופך את המשחק ההוא למשהו אחר כשמסתכלים עליו בצורה אובייקטיבית. היה משחק די חלש, עם המהפך הגדול בהיסטוריה. אבל המשחק אתמול עדיין היה משחק הרבה יותר טוב. בגלל סיבות אחרות לגמרי.

לא מבין למה כל הזמן צריך להשוות. הגמר של 99 היה עצום מבחינות מסויימות והגמר של אתמול היה אדיר מבחינות אחרות.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן, אין סיבה להשוות. שני המשחקים ייזכרו לנצח כבין הייחודיים בין משחקי גמר גביע אירופה/ליגת האלופות, כל אחד מהסיבות שלו וכל אחד בצדק. אין מה לעשות, אני לא אוהב את ליברפול וקיוויתי לניצחון של מילאן - אבל הקאמבק שלהם היה ענק. הם הרוויחו את הגביע.

6. KirkH Member

אגב, בתור מי שמתעב את ליברפול (למרות שאתמול היית בעדם), אני מאוד מקווה שההייפ התקשורתי יסנוור אותם.
    כל מי שמדבר על זה שליברפול קבוצה גדולה שצריכה ליטושים מזעריים בדרך להתחרות על תואר הפרמיירליג משלה את עצמו. עם כל הכבוד להתעלות העצומה של השחקנים של בניטז יש הבדל עצום בין ניצחון במפעל של משחקי נוק אוואט לבין ליגה רגילה ומתישה.

לדעתי לליברפול יש יותר חורים בסגל מאשר עמדות סגורות לעונה הבאה

שוער: יז'י דודק עם עוד עונת בלהות, את סקוט קארסון לא יזרקו למים וקירקלנד יפצע עוד לפני מחזור הפתיחה.

בלם: סמי היפייה באחת העונות הגרועות שלו מאז הגיע לאנפילד, ניצל מביקורת לא פעם הודות לעונה העצומה של קארגר.

מגן ימני: דג'ימי טראורה הוא השחקן העלוב ביותר ששם את הידיים שלו על הצ'מפיונס ליג. גמלוני, שבלוני, והכי חשוב עד היום הוא לא השלים מסירה אחת בקריירה.

מגן שמאלי: סטיבי פינאן שחקן לא יציב בעליל. מה גם שהוא לא תורם מעבר לקו מחצית המגרש.

אם נניח לרגע שהקישור איך שהוא מוכן לעונה הבאה, עדיין נשארת בעיית החוד. מילאן בארוש לא ישאר, סיסה ומוריינטס צריכים להוכיח עוד דבר או שניים (בעיקר בדבר היכולת שלהם לשתף פעולה זה לצד זה) לפני שאפשר יהיה לסמן וי ליד ההתקפה של הסאוזרס.

בקיצור, יש לרפא בניטז מעט מאוד זמן לחגוג והרבה מאוד ספרדים להביא לאנפילד בקיץ אם הוא מתכוון להפוך את הקבוצה הזו למועמדת למשהו...

7. Zizou10 Member

אני בטוח שבניטז התחיל לחשוב על העונה הבאה ויגיב בהקדם, יש לנו את גם את פלגרינו שהגיע מולנסיה שהוא בלם לא רע.
    אני לא יודע אבל אני מקווה שבניטז יוכל להעמיד קבוצה שתוכל לקחת אליפות, זאת השאיפה שלי כרגע.
    אני בטוח שבניטז יעשה את העבודה כמו שצריך, תזכרו מה שאמרתי, הוא מאמן פשוט גדול.

8. Hammers Fan Member

קשה לי להאמין שהזכייה תסנוור אותם, בייחוד עם מנג'ר רציני כמו בניטז (אגב, זה רק אני או שנראה כאילו ממש לא הזיז לו לזכות אתמול?)

מהגמר לבד ליברפול זכתה ב10 מיליון ליש"ט, ולאורך המסע המופלא שלה בצ'מפיונס היא זכתה במה שמוערך כ-50 מיליון ליש"ט מכרטיסים, זכויות שידור, מענקים וכו'. לליברפול יהיה יותר כסף לרכש מרב הקבוצות בפרימיירשיפ הקיץ, ולאחר שטעמנו כמה הרכש של בניטז יעיל עבור ליברפול, ואיזה שינוי הוא מסוגל לעשות במועדון עם קצת חיזוק, אני בטוח שהקיץ נראה את המהפכה שתהפוך את ליברפול לצלע הרביעית בצמרת שתהייה הרבה יותר צפופה בעונה הבאה בליגה.

יש לליברפול את המשאבים לבנות קו הגנה חדש ויציב יותר סביב קארגר וקישור יצירתי ואיכותי יותר סביב ג'רארד, הקיץ נראה איך הבנייה תצא לפועל.

אתם יודעים מה, אם ליברפול בסוף לא תזכה לחזור להגן על התואר בליגת האלופות, זו עשוייה להיות ברכה במסווה עבורה. היא תוכל להתרכז טוב יותר בליגה עם סגל ויציב טוב יותר, מה שיוסיף יותר לחץ על צ'לסי בצמרת, כך לפחות הפרימירשיפ תהיה מעניינת יותר. מה שלא יהיה, כולנו נרוויח.

9. city Member

זה בהנחה שג'רארד ישאר. לפי מה שהבנתי אם ליברפול לא תעלה לליגת האלופות בעונה הבאה הוא יעזוב.

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא כבר הספיק להודיע אמש בין צהלה לצהלה שהוא מתכוון להמשיך באנפילד. והאמת, למה לו לעזוב? הוא השיג כקפטן את התואר הקבוצתי היוקרתי בתבל.

וקירק, החלפת בין מגן ימני לשמאלי, פינאן הוא הימני וטראורה הוא השמאלי. בואו לא נשכח שבעמדת המגן הימני יש לסקאוזרס את חוסמי שהתחיל לא רע אבל נפצע וגמר מעשית את העונה, ושבעמדת המגן השמאלי יש לה גם את ג'ון ארנה ריסה, שהוא בכלל מגן שמאלי מטבעו שהוסב לשחק כקשר. הייתי רוצה לראות אותו כמגן שמאלי בעונה הבאה ואת הארי קיואל בכנף שמאל של הקישור, לדעתי זה יהפוך את ליברפול לקבוצה הרבה יותר אימתנית מקדימה. גם סטיבן וורנוק הצעיר, שהוכיח את עצמו העונה בכל הזדמנות שקיבל, יכול לתפקד כמגן שמאלי.
    לדעתי ראפה צריך להביא בלם, ובלם עם עתיד, כי עם שני קשישים מאחור כמו הופיה ופלגרינו העתיד לא נראה ממש מזהיר, וקראגר צריך פרטנר לטווח ארוך.

11. John Barnes Member

אין תסריט שאומר שקיואל נשאר בעונה הבאה. האוסטרלי לא הסתדר עם בניטז וזה לא סוד כ"כ גדול. הוא נעדר לפחות שליש עונה מהמגרשים מכל מיני סיבות מוזרות. וגם כשיחק-איכזב. אני לא חושב שבניטז יסיט בחזרה את ריסה לעמדת המגן השמאלי, אני לא רואה שחקן ברמתו שיכול לשחק בשמאל מצטרף אלינו. ההעדפה שלי היא להביא מגן שמאלי , קשר ימני ובלם.

12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ון ארנה ריסה יכול להיות מגן שמאלי, אבל הוא לא עושה הגנה ובימי הוייה אני לא זוכר משחק שהוא היה בחצי המגרש של ליברפול.
    הארי קיואל... הוחלף אתמול אחרי 20 דקות וכבר כל כך הרבה נאמר על איך הבחור הזה, כמו בן ארצו ושותפו הפורה ללידס מארק וידוקה, הלך לאיבוד איפשהו ביציאה מאלנד רואוד. אם כבר מישהו יכול להיות מבטיח במשוואה הזו זה אנטוניו נונייז שהראה שיתוף פעולה לא רע עם לואיס גרסיה מול יובה.
    חיזוק לקישור בהחלט לא יזיק. גרסיה, אלונסו וג'רארד הם באנקר. שים לידם עוד קשר טוב ויש לך חולייה קטלנית.

13. Gerrard Member

פלגרינו לא רע אתה צודק...

הוא גרוע!!! הוא איטי מגושם וכבר לא מתעניין במשחק!
    הוא שחקן פרימיטיבי שלא יכול להועיל אלא רק להזיק.

14. Julian Joachim Member

אני חייב לומר שהדבר היחידי שהיה עצוב לי במשחק, היה לראות את הארי קיואל. איך נפלו גיבורים. לא דומה בכלום לקיואל הפעלתן והבלתי-עציר של לידס. זה נותן לי רעיון לדיון.

15. נדב מיכאלי Member

סיכום העונה מבחינתי :
    הליגה האנגלית,ליברפול השנה היתה מעורבת בכמה משחקים יוצאים מן הכלל בליגה האנגלית לצד משחקים בינוניים מאד .כבשה השנה המון שערים נהדרים.והחזירה את הצבע לאוהדי לליברפול.
    נעבור לליגת האלופות שמבחינת ליברפול הרבה יותר מוצלחת : ליברפול עברה את שלב הבתים בקושי ,עם שער (שאני לא אשכח עוד הרבה זמן) של סטיבי המלך . אחר כך ליברפול הגיעה מול לברקוזן ,באנפילד ניצחה 1-3 (ספגה גול שטותי שעוד השאיר סיכוי ללברקוזן) אבל בגרמניה ליברפול נקמה בלברקוזן על המקרה המפורסם מהעבר וניצחה אותה 3-1 בסה"כ 2-6 לטובת ליברפול בסיכום 2 המשחקים.
    ליברפול קיבלה את יובה ,שהדיחה את ריאל מדריד ,ואני זוכר הרבה אנשים שאמרו "כאן ליברפול נעצרת" אבל להפתעת כולם ,זה לא קרה.
    באנפילד במשחק יוצא מן הכלל ליברפול היתה מצויינת הבקיעה 2 גולים יפים מאד(שער ענק של גרסיה) ונתנה בסה"כ משחק לא רע ,עד לגול של קאנברו שהשאיר סיכוי גדול ליובה.
    גם אני לא האמנתי שליברפול תוציא תיקו 0 באיטליה,כולם חשבו שיובה תנצח 0-1 כמו שהיא אוהבת ותדלג מעל המשוכה שנקראת ליברפול.זה לא קרה.
    הגיעה צ'לסי המאיימת,המפחידה ,בלונדון היה משחק נהדר,תיקו 0 עם אווירה של תיקו 3 .משחק מצויין .
    במשחק באנפילד ,הקהל היה גורם חשוב ,הוא לא הפסיק לעודד ,ובעצם הגביע הזה רשום עם הרבה מניות גם על הקהל הגדול והנפלא של ליברפול.
    באותו משחק באנפילד גרסיה הבקיע גול שספק עבר את הקו ,השער נשמר עד לסיום (בדקה ה-96 גודיונסן הקפיץ את אוהדי ליברפול ,אבל לשמחתינו הוא בעט ברשלנות).
    והמשחק אתמול ,תענוג .
    מילאן במחצית ראשונה נהדרת ,מבקיעה 3 שערים לרשת ליברפול (מסיום שלב הבתים ועד לגמר מילאן ספגה 3 שערים -2 של לברקוזן ועוד 1 שטותי של יובה) ואתמול מילאן הכפילה את המאזן של ליברפול מהמשחק הראשון בשמינית הגמר ועד למשחק באנפילד מול צ'לסי .
    גם אני הייתי מיואש,על סף דמעות ,אבל הווינרים עשו תוך 6 דקות 3 שערים ,בבליץ שלא ניראה כמותו .ובדקה ה-118 ,אני כבר רואה את השער של מילאן אבל דודק אותו שוער מושמץ הודף פעמיים ושולח את הקבוצות לפנדלים.
    בפנדלים מסתבר שבניטס צדק,אנצ'לוטי ומילאן תירגלו פנדלים באימונים,ליברפול לא .
    בניטס אמר בתגובה " אין לדעת איך השחקנים יעמדו במצב של לחץ" .והנה אנצ'לוטי נפל בתרגיל של בניטס,לפני שנתיים זה הלך לו אתמול זה כבר לא .
    דודק עצר 2 פנדלים ועוד אחד גבוה של סרג'יניו שולחים את ליברפול לחגוג גביע אירופה חמישי בתולדותיה וראשון מזה 21 (!) שנים .
    ימי בניטז באנפילד ? בינתיים שמחים ,גביע אירופה לאלופות ,מישהו מבקש יותר מזה?לא חלמנו על זה בתחילת העונה.וגם אם ניהיה שנה הבאה רק באופ"א ,לא נורא,את שנת 2005 בכדורגל האירופאי יזכרו בגלל ליברפול .
    אם בניטז יביא חיזוק טוב ליברפול יכולה שנה הבאה להיות קבוצה מצויינת.
    תודה בניטז !