יצחק אספה, אור ירוק וחזרה למגרשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏26/1/22.

1. Roma מנהלים

כן הבעיה המרכזית היא שהוא היה בלי קסדה ולא סטה והתנגש ברכב של אספה */aaarofl
    רוצח. אספה לא דרס אף אחד, הם התנגשו בו.

"התאונה הקטלנית התרחשה ב-24 בספטמבר 2018. אספה נהג ברכב שכור בשדרות רוקח בתל אביב מכיוון מערב למזרח, ובאותה עת רכבו במקום ארי נשר ז"ל בן ה-17 וחברו על אופניים חשמליים. בשלב מסוים סטו שני הנערים ונפגעו בעוצמה מחלקה הקדמי של המכונית של אספה."

כמובן המחנך החליט שעשינו את זה בילדות, בילדות שלי לא היו אופניים חשמליות וגם לא הייתי רוכב בכבישים מלבד יום כיפור.

גזענות הפוכה... אולי קשה לשמוע את האמת. מעניין שאם היה מדובר בערבי ישראל מזמן הייתם שולפים את הקלף הזה.
    זה צריך להטריד כל בעל רישיון לרכב, בקלות גם אנחנו יכלנו להסתבך בסיטואציה כזאת. הלוואי שכולנו לא היינו מגיבים כמו אספה אבל להיות חכמים בדיעבד זה קל.

2. abcd Member

הוא לא צריך להיכנס לכלא כי הרכיב מישהו בלי קסדה אלא על זה שכתוצאה מזה ומנהיגה חסרת אחריות בכביש ראשי הוא גרם למוות של בן אדם.

העיקר לצעוק דמגוגיה

3. DRORIKO Member

ופרץ לתוך הכביש, משום מה שכחת את הפרט הזה

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שזה שהרכיב מישהו על ההאופניים שלו בצורה לא חוקית רלוונטית כשמדברים על ענישה, כי זה המעשה הרשלני בנהיגה של הילד. אתה מוזמן גם להסתכל בחוק, יש הבדל בין "נהיגה בחוסר זהירות" (לסטות מנתיב) ל"נהיגה בקלות ראש" (להרכיב מישהו על אופניים כשאתם בלי קסדה, לעלות שיכור על הכביש).

אני אחדד את השאלה - האם אי פעם בישראל קטין נכנס לכלא על עבירה תעבורתית שקשורה לרכיבה באופניים?
    מה יותר חמור מוסרית, עבירת תנועה בטעות רגעית או מה שאספה עשה(לא ממש עונה על ההגדרה של טעות רגעית)?

oranfu ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.
  5. DRORIKO Member

6. Sturridge Member

הגורם לתאונה לא רלוונטי בעבירות נהיגה בשכרות או הפקרה, מה הנער קשור לדיון על אספה?

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  7. oFiRzZz Member

זה שלא ראית באופן אישי לא אומר שזה לא קרה.
    אני שמעתי באוזניים שלי בשתי תכניות שונות בערוץ הספורט דיון בנושא הזה.
    באחת מהן, "אולפן לילה" (תת רמה), הציעו להקים ועידת אתיקה שתדון בנושא, כי לא ייתכן ש"מודל לחיקוי" יחזור
    למגרש אחרי דבר כזה. אז כן היה דיון.

בנוגע לאייסוקר, זה הסאבטקסט של הדיון הזה, לדעתי.
    הרי על מה הדיון בעצם? האם אדם מורשע רשאי להתנדב בעמותת "אור ירוק"? איך זה קשור לכדורגל ואת מי זה מעניין?

8. Clichy COYG

הבעיה היא לא האירוע עצמו (אלא אם כן הוא באמת היה שיכור) אלא ההפקרה.אפילו אם זה אשמת הנערים שהיו חסרי אחריות וכד' - מצופה מאדם בגיר (גם אם הסיטואציה מלחיצה) לא להפקיר אדם במצב כזה אלא להזמין אמבולנס ולהשאר.

oranfu ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.
  9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ממש צופה בערוץ הספורט אז לא יודע מה נאמר שם על אספה, מצד שני אני גם לא יודע להגיד אם על עוביידה בזמנו לא נאמרו דעות כאלה.

כאן הדיון התפתח לא כי מישהו חושב שאספה לא צריך לשחק כדורגל, אלא כי הפכו אותו לקורבן, דחפו גזענות לנושא על חשבון ילד בן 17 "אשכנזי פריבילג" שנהרג באופן טראגי, וכתבו דברים מטומטמים כמו "אחלה אספה" ו"רוב האנשים היו פועלים כמוהו".

prica9, oranfu ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.
  10. רוברטו באגיו31 Member

האמת שאספה הוא די קורבן של מערכת משפטית ואכיפת חוק ותקשורתית חולה ומושחתת שעשתה לו לינץ' אך ורק בגלל זהות ההרוג.

אם לא היה מדובר בבן של אבי נשר, בשר מבשרה של הבראנז'ה הלבנה הפרבילגית, אספה לא היה נשפט בחומרה כזאת ובטח שלא היה מקבל מאסר של 4 שנים .

אז כן, אספה הוא קורבן של תאונה שהוא בכלל לא אשם בה .
    מעניין שהילד שהרכיב את הבן של אבי נשר זכה לחיבוק ולא לגינוי, למרות שהתאונה והמוות היה באשמתו ולא באשמת אספה.

אגב, זה שאבי נשר תובע את אספה בתביעה אזרחית ולא את הילד שאחראי על המוות של הבן שלו רק מוכיחה את הטענה שלי ושל אחרים בפורום .

zivmay ו-Roma אוהבים את זה.
  11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אסור להפוך אותו לקורבן, הוא הואשם בהפקרה ולדעתי גם בשיבוש הליכי חקירה. על השכרות אני לא מדבר כי הוא לא הורשע, למרות שברור שבגלל זה ברח.

מצד שני אי אפשר להתעלם מהעובדה שבאותו תיק, בחור אתיופי שנאשם בהפקרה יושב שנתיים, ונער אשכנזי מצפון תל אביב שאשם בהריגה, לא רק שלא נענש אלא גם נקבע שמגיעים לו פיצוים.

12. Roma מנהלים

עכשיו רק נותר לבחור אם הוא נענש בחומרת יתר כי...
    א. אספה ממוצא אתיופי.
    ב. ההרוג בן למפורסם.
    ג. תשובות א + ב נכונות.
    ד. אחלה אספה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/1/22
    abcd אוהב/ת את זה.
  13. רוברטו באגיו31 Member

כשקוראים את הפוסט המצויין הזה מבינים כמה העוול שנגרם לאספה הוא גדול.

ומעבר לעוול שנגרם לו, מדהים שמי שאחראי בלעדית על המוות של אספה זכה בכל הקופה :
    גם לא הואשם בכלום, גם השם שלו לא פורסם בשום מקום וגם קיבל פיצוי כספי ( על מה בדיוק ? על זה שהוא אחראי על מוות של בן אדם ? איזו בושה ) .

את הילד שאחראי על המוות של הילד שלו אבי נשר החוצפן הזה מחבק, ואת אספה ששילם את חובו לחברה הוא תובע ב 2.5 מיליון שקל ???

אני מאוד מקווה שבית המשפט יעיף את הנשר החוצפן הזה מכל המדרגות על התביעה ההזוייה הזאת, מצד שני מה הסיכוי של אספה להתמודד מול הכוח הגדול של אבי נשר ??
    פחות מאחוז אני מעריך .

Roma, Butragueño ו-Clock End Stand אוהבים את זה.
  14. zivmay Member

ככה הם אנשי האליטה, לא יתבעו מישהו משלהם, למרות שברור שהוא האשם במות חברו.

15. Butragueño מנהלים

לא לא לא יקירי, אתה לא תסובב את זה.
    הדיון התפתח כי התחלת בקריאות של שליחה לגיהנום לאנשים כמו אספה, ושאני וחבורה נוספת של משתמשים פה נבלות שלא ברא השטן, ושיש פה אג'נדות נאו נאציות ושכל אחד שחושב כמוני שיוריד לעצמו כאפת שטות.

אגב, מוות זה מוות.
    למה כשזה הבן של אבי נשר זה מוות טראגי?
    מה עם המוות של סלומון? לא טראגי?
    הדריסה של בן המשפחה הערבית שפרסמו פה בעמוד הקודם, לא טראגי? למה זה טראגי?

Roma אוהב/ת את זה.