כדורגל ארגנטינאי - בוקה דאבליסטית!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. npumpido Member

זו דעתך מזה שנים ולכן כתבתי קודם "נקווה שבמהרה נגיע למצב האירופאי או שנחזור לטורנירים הקצרים"

2. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

היום לפני 10 שנים הקלאסיקו של האבז'נדה שאף אוהד של הרוחו לא ישכח לעולם. שלושער של ניקולס פרוטוס ואז הגיע הרגע הזה ...

נערך לאחרונה ב: ‏12/9/15
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הלילה ב-22:10 שעון ישראל הקלאסיקו הגדול הראשון של "מחזור הקלאסיקוס" כשאינדפנדיינטה תארח את ראסינג. מאז החליפו מאמנים האדומים הם אחת מהקבוצות הטובות בליגה כולל התחלה עם ריצה מטורפת של ניצחונות. מצד שני ראסינג, אנחנו, מגיעים כשאנחנו עדיין בתמונת האליפות ואחרי משחק מצוין מול החברים מלה פלאטה. אבל בגדול, היכולת העונה לא מבריקה, אוספים נקודות וסומכים על סאחה (שחזר להציג יכולת גבוהה). היכולת, המומנטום של האדומים והעובדה שלא ניצחנו במגרש שלהם הרבה זמן, לא אמורים לעודד, אבל איכשהו אני מרגיש אופטימי :)

הקלאסיקו הבא יהיה של סאן לורנסו והורקאן (00:10), כשכל הקבוצות במאבק האליפות יעודדו את הגלובו שלא נמצאים במצב טוב בתחתית. סאנלו לא מרשימה מבחינת יכולת, אבל היא במקום הראשון בטבלה ועם לוח משחקים סביר עד לסיום העונה ביחס ליריבות.

מחר הקלאסיקוס הגדולים הנוספים, של רוסאריו, לה פלאטה והסופר קלאסיקו. בנוסף, לקינוח, הקלאסיקו של הדרום שאני בדרך כלל מאוד נהנה לראות (לאנוס-באנפילד).

אני לא אוהב את השיטה ולא אוהב את ההמצאה של המחזור הזה, אבל פאק איט - כמה כדורגל טוב יש לנו לראות בימים הקרובים! */aaa021

4. npumpido Member

בפעם האחרונה שזה קרה לקחתם אליפות.

כדורגל טוב לא יודע, אבל מתח עצום ב-6 המשחקים האלה - בלי ספק.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה צודק שזה דומה לאליפות במובן מסוים, אבל אמרתי את זה בהשוואה לעונת האליפות - אנחנו משחקים פחות טוב ויותר מסתמכים על סאחה מאשר באליפות.

אני מקווה לטוב ולא רק לחם, בינתיים היה משחק מהנה (גם אם לא ברמה גבוה) בין נואבה צ'יקאגו וארחנטינוס. נראה לי צ'יקאגו תיפרד מהליגה בסיום העונה, אבל הקהל שלהם (כשהוא לא עסוק בלפוצץ משחקים או לפגוע באנשים) הוא מהמרשימים בליגה. עידוד מרשים לאורך כל המשחק היום. על הדשא הילד שלהם שכבש היום, חימנס, שחקן מאוד מוכשר.

עכשיו למשחק המרכזי מבחינתי...

סאחה; דיאס, לולו, סאנצ'ס, גרימי; נוייר, סרו, אאואד, אקוניה; בוו ומיליטו

יש גמישות לעבור ל 4-3-3 עם בוו בשמאל, נוייר בימין וסרו ואקוניה לצידו של אאואד, אני אפילו מאמין שנראה את זה מההתחלה כשהקבוצה תוקפת. בעוד בזמן שהמשימה היא הגנה, קוקה יעדיף לשחרר את בוו ולת לנוייר לעבוד קשה לדעתי ואז נראה את הקלאסי של קוקה שהוא 4-4-2 שלושה קווים כמו שכתבתי למעלה.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אינד' שולטים במשחק כמעט מההתחלה, אחרי כמה דקות סבירות שלנו, הניסוי של קוקה עם נוייר בצד שמאל (בהתחלה כקיצוני אח"כ כקשר) נכשל טוטאלית שטיטו לא תורם כלום למשחק ופותח בור ענק שהוביל לגול היפה של האדומים.

7. npumpido Member

צ'יקגו וארחנטינוס זה ממש לא קלאסיקו...
    הקלאסיקו של צ'יקגו זה אול בויס (אף פעם לא היה בפרימרה)

3-0
    הרוחו מתכוונים לשגע גם אותנו בעוד כמה שבועות?

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא כתבתי שזה קלאסיקו... חוץ מאול בויס שזה ה-קלאסיקו שלהם, לא חסרות לצ'יקאגו יריבות וקלאסיקוס אחרים אגב. אבל זה לא קשור.

שופט מנייאק, אם היה מוסיף זמן במחצית השנייה היינו משווים :) הרוחו ביטלו אותנו כמעט מתחילת המשחק, אורטיס ומנדס היו חיות במרכז השדה, שום דבר לא עבד מבחינה טקטית. התוצאה בהחלט משקפת. שכל אחד ייקח את מה שאני הולך לכתוב לאן שהוא רוצה, יש בזה סתירה אבל אני מאמין שלא קשה להבין למה אני מתכוון - אקוניה טיפש, אבל אם השופט באמת ראה את האירוע זה לא צריך להיות אדום (כמו שהוא גם הגזים בצהוב למרפק הלא מכוון של מנדס).

בניטס לא בלט היום כמו בד"כ אולי, אבל מדובר בשחקן שחקן.

9. npumpido Member

שתי יריבות משמעותיות של צ'יקגו משחקות ביניהן קלאסיקו: ולס וטיגרה, כשגם אצלן הקלאסיקוס "האמיתיות" בליגות אחרות - של ולס פרו ושל טיגרה פלטנסה...

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני חושב שהיריבות בין טיגרה לנואבה צ'יקאגו התחילה באותו פלייאוף ארור וזה אולי מדבר לאולטראס וחלק מהאוהדים אבל אני די בטוח שברמת המועדונים וכלל הקהל הרחב אין שם יריבות בכלל. לא יודע, אפשר לשאול את האוהדים עצמם. טוב מאוד שלא חשבו לצוות את הקבוצות בכוח למחזור הזה למרות היעדר יריבות קלאסיות.

אצל אוהדי ולס נתקלתי בקטע מצחיק, בעיקר אצל חבר אחד (בן גילי שחי כנער את שנות ה-90 המוצלחות שלהם) אבל לא רק, שהם מנסים לשכנע את עצמם שהקלאסיקוס שלהם זה מול חמשת הגדולות. נובע מהרצון להשתייך למועדון האקסלוסיבי הזה של "הגדולות" בהתאם לתוצאות בעשרים השנה האחרונות והפיכתו של ולס למועדון שהוא לא רק של שכונה/אזור (גם אם עדיין לא "גדול"), יחד עם ההעלמות של פרו מהליגה הבכירה. חוץ מזה בגלל קטעי בארה בראבה יש להם גם מיני יריבות עם הורקן. אבל הגלובו גם תפוסים וגם ה-AFA, בצדק וכמו במקרה של טיגרה-צ'יקאגו, ציוותו רק קלאסיקוס היסטוריים או אזוריים ולא כאלו על בסיס דם רע מאירועים אלימים.

הקלאסיקו שהכי חסר לי לראות במחזור כזה הוא טאז'רס בלגראנו, למרות שבהיעדר קהל החוץ כל הקלאסיקוס קצת חסרי טעם בעיני.

npumpido אוהב/ת את זה.
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שיחזרו כבר למתכונת הרגילה של שני טורנירים, 20 קבוצות ו-19 מחזורים...מאבד מהחשק והעניין הליגה הארוכה והמסובכת הזו. <_<

12. npumpido Member

מעניין כמה מועדונים יש בעולם בליגה השלישית עם כמות קהל כמו של טאז'רס

הייתי שמח לראות בליגה הראשונה את פרו, פלטנסה, צא'קה, טאז'רס ואפילו את אינסטיטוטו

סתם בשביל הנוסטלגיה

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/15
    Franco אוהב/ת את זה.
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני רוצה גם את אתלטיקו טוקומן שאולי באמת יעשו את זה השנה, קהל מרגש.

בזמן שאנחנו מדברים הגלובו עדיין מחזיקים מעמד, אולי חלום האליפות רק התרחק (משמעותית) אבל לא נגוז עדיין... תיקו/הפסד של סאנלו ותיקו בסופרקלאסיקו ו... אז רק צריך לנצח עד סוף העונה ולקוות לעוד כמה תוצאות...

אולי אם אינדפנדיינטה הייתה מתחילה את העונה עם פלגרינו היינו רואים מאבק של כל חמשת הגדולות + סנטראל (גדולה בפני עצמה) על התואר.

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הרגע של המשחק (מבחינתי לפחות...)

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למרות שהגולאסו הזה לא יצא לפועל, למרות שאבילה נפצע, הגלובו מובילים וסאנלו כבר ב-9 שחקנים אם אני לא טועה (אם לא ישתמשו בעסיף המיוחד על המצאה כלשהי שניהם גם לא יהיו נגדנו שבוע הבא). אם לא יהיו הפתעות גדולות, בוקה יכולה לחזור מחר למקום הראשון. בשביל להמשיך להאמין, בבקשה תיקו בין ריבר לבוקה והפסד של סנטראל בדרבי של רוסאריו.

יניב, אם מנדס לא היה שחקן מלוכלך וטיפוס בעייתי, גם אני הייתי מתרגש בשבילו. למרות שהבן אדם עבר הרבה, דיכאון קליני ואח"כ גם מות האח בין היתר, אני מתקשה להזדהות איתו.

מצב נושא:
הנושא נעול.