אפילו שאני תמיד נגדו, רציתי שיחזור לספורטינג וצרם לי הניסיון שלו לחתום בסיטי. הבן אדם לא יודע להתנהל כאגדת כדורגל.
אפשר להתייחס אליו בבוז אבל לצחוק עליו? האיש הולך לעשות חצי מיליון יורו ביום, לכמה אנשים פה יש חצי מיליון יורו בבנק?
הוא עשה מעצמו צחוק כשהוא התעקש לשחק ביובנטוס ויונייטד למרות שבכושרו הנוכחי הן כבר היו גדולות עליו, הוא עשה מעצמו צחוק כשהוא ניסה לגנוב גול לחבר לנבחרת, לא רואה איפה הבעיה בזה שהוא הולך לשחק בסעודיה. אפשר לחשוב שהוא הראשון שעושה את זה. פלה, שציינו את מותו השבוע, לא הלך לשחק בליגה קיקיונית? דל פיירו לא הלך לשחק בליגה ההודית? ראול וצ'אבי לא הלכו לשחק בליגה הקטארית? זה שילוב של "חיידק המשחק" והרבה כסף. אינייסטה "הפנסיונר" מרוויח בליגה היפנית סכומים שבשיא שלו בברצלונה הוא היה יכול רק לחלום עליהם.
ממש לא, רק בחצי השנה האחרונה הוא מבייש את עצמו בכל פעולה בערך. הוא פשוט אמר דברים שלחלק לא נעים לשמוע. ראנגניק לא מאמן כדורגל, זה לא יעזור. הוא - כריס - לא היה האדם הכי נוח אבל זה לא משנה. אתה נוטה להדביק כישלון לקבוצה באחריות של אדם אחד. ביובנטוס החלה ירידה קלה ביכולת שלו, עונת הבכורה שלו בקאמבק במנצ'סטר יונייטד הייתה בסדר. אני בטוח שאם אלך אחורה גם ב-2018 אמצא אנטי שלך כלפיו. @DRORIKO, סתם לגבי ראול: אצלו הירידה הייתה פחות תלולה. מריאל מדריד, כמובן בגיל צעיר יותר - גיל 33 - לשאלקה שהגיע איתה לחצי גמר ליגת האלופות לראשונה בתולדותיה, זכה בגביע הגרמני. כמובן שהמהירות לא הייתה וגם לא המספרים כמו פעם אבל עד היום קוראים לו 'סניור ראול'.
@Raulito לא השוותי את ראול מבחינת קצב הירידה אלא הבאתי אותו בתור דוגמא לשחק שהלך לכסף במפרץ כשהוא כבר היה אחרי השיא שלו
הסכומים האלה לא נורמלים. זה אמנם כנראה ברוטו והכל, אבל הבנאדם הולך להרוויח בעונה סכום שהוא יכול לקנות איתו מועדון בינוני באיטליה/ספרד/גרמניה/צרפת. אם ההערכות על זה שהוא שווה היום 500מ יורו נכונות, אז ההכנסה השנתית שלו היא 40% מהשווי הכללי שלו. בגיל 37 וכשהקריירה המרכזית בחיים שלך לקראת סיום - זו לא שאלה בכלל. לא חושב שיש בנאדם בעולם שאומר לא לדבר כזה. לדעתי זה לגמרי לא מבזה. ההתדרדרות התחילה כבר ביובנטוס אבל גם שם הוא היה טוב, ואפילו בעונה הקודמת ביוניטד עוד היה סביר. מה שקרה לו ביוניטד מתחילת העונה ועד ניסיון גניבת השער של ברונו במונדיאל וכשהמחליף שלו כובש שלושער (והנמסיס שלו זוכה) - זה כן מעליב. אגב, יש משהו אירוני בזה שהוא מוזכר בדיון שבו מדברים על פלה כחלק מ"אגדות עבר שכבר לא במשחק" (עם כל הכבוד לאל-נאסר).
השאלה האם החוזה הזה לא היה ממתין לו גם בקיץ, נניח, או משהו דומה (בהיקף של 80-85%) ולא היה 'כדאי' לו עוד חצי עונה בליגה מכובדת יותר גם בשביל להרוויח 2% ואני סתם זורק מספרים. אני בטוח שהוא כן רעב להמנון ליגת האלופות עדיין. הוא כביכול נפרד מהבמה אחרי חצי שנה איומה בה הוא נראה מעורר רחמים, לא ככה הוא רצה לעזוב את הטופ של הכדורגל. אני מת לדעת אילו הצעות היו לו מקבוצות באירופה אם בכלל.
אני זוכר שהיו לי איתך לא מעט ויכוחים בנושא ולא נחזור על זה עוד פעם. בדיעבד זה היה שידוך כושל. בזמן אמת הייתי אמביוולנטי. מצד אחד השחקן הטוב בעולם באותה תקופה, זה שרק לפני שניה דפק לך מספרת על הראש, כמובן שגם לקחתי בחשבון את השיקולים השיווקיים-כלכלים(צריך להזכיר שיובה באותו זמן נכנסה לבורסה). מצד שני הפחד שלי היה שרונאלדו יהיה יותר גדול מיובה, שזה די סותר את ה-DNA של המועדון. בפועל הפחד הזה התממש וגם רונאלדו לא היה כזה טוב בשביל להצדיק את זה. ואז הגיעה הקורונה שגם חירבה את התרומה הכלכלית שלו. אם לסכם, הביקורת שלי על אניילי היא לא על זה שהוא הביא את כריסטיאנו אלא על זה שהוא הפך את המועדון לשטיח שלו. נקווה שמקרה כזה לא יחזור יותר ושהלקחים נלמדו.