דיווח: קרלו אנצ'לוטי ימונה למאמן נבחרת ברזיל האמת שלא מפתיע, לדעתי אנצ'לוטי בקריירה שלו אימן יותר ברזילאים מאיטלקים
אני לא מסוגל ‘לחגוג’ את הגולים האלה של כריסטיאנו רונאלדו בחצי השני של העולם ובליגה כזו גם אם הכדורגל שם קצת התקדם. וזה לא כל כך משנה עד כמה השער אסתטי - ולרוב הוא לא. לראול כן ספרתי גולים בקטאר ובליגה השנייה בארה"ב אבל זה היה אחרת. לא עשיתי SSUUII עדיין. ראיתם, אפילו פה לא פרסמתי איזה קשקוש על “שער הליגה ה-500 שלו במועדונים”. זה כן עלה בדף הפייסבוק בשביל הטראפיק וכדי לצאידי חובה.
https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/a/a4898e27119658b62e368a1d9bd47fdfc98e86ea.Xxx מרסלו נפרד מאולימפיאקוס אחרי שבעה חודשים בלבד| כבר בחודש נובמבר דווח ביוון על כך שבמועדון שוקלים את התרת חוזהו. בסופו של דבר מה שהיה באוויר כבר זמן רב - הפך לרשמי. אחד העיתונאים אמר: “רבים האמינו שמרסלו הוא ההחתמה הטובה ביותר אי פעם בליגה היוונית”. אותו כתב מוסיף: “סוג זה של העברה מתרחש פעם או פעמיים בכל עשור ביוון” מרסלו רשם עשר הופעות בלבד העונה - 322 דקות, הגיע עם כושר לקוי, סבל מפציעה והחמיץ במצטבר שמונה משחקים בשל כשירות וגם צמד ענק בגביע לא שכנע יותר מדי את מיצ’ל. הוא הוגדר לאחרונה כפצוע והוסיפו את המילה ‘מצב מסתורי’, חזר למדריד כדי לקבל טיפול. כעת הוא הודיע באינסטגרם על פרידה. “חייתי רגעים בלתי נשכחים ביוון, שבהם התקבלתי בחום לבית חדש, לא רק עבורי, אלא גם עבור משפחתי. יש לי מקום ענק בלב לפיראוס ואנשיה. וזו לא תהיה הפעם האחרונה שלי במדינה המדהימה הזו. אני יכול רק להביע תודה על לבישת החולצה של אולימפיאקוס. למרות שהשהות הקצרה, החוויה והחברים שרכשתי שם יהיו נוכחים לנצח בחיי. היום אני נפרד לשלום אבל אני משאיר את החיבה והכבוד שלי לנשיא, לחבריי לקבוצה, לכל העובדים והאוהדים של המועדון. אני מאחל לאולימפיאקוס עתיד מוצלח! תודה, אולימפיאקוס”. אני לא מסוגל לעשוחת ניתוח קר כאשר מדובר על אחד האהובים עליי איי פעם. קצת מאכזב, אני מקווה שהוא יחזור הביתה לברזיל קצת ולא אצטרך לכתוב את פוסט הפרישה שלו, כי זה הפוסט היחיד שגרוע מפוסט הפרידה. האמנתי שהוא יהיה מסוגל לתרום קצת אולי בחלק הקדמי ושייתאמן קשה.
לא ידעתי איפה לחפש או את מי לשאול, מקווה שפה זה המקום הנכון: יש דרך למצוא רשימה של כל השחקנים שזכו גם בפרמייר ליג, גם בצ'מפיונס ליג, וגם במונדיאל?
לא חושב שפיקה קיבל מדליה על אליפות פרמייר ליג. פעם היה צריך 10 הופעות בשביל זה. ב - 2007/08 היו לו 9.
לפי ה"ניו יורק טיימס" ישחקו במונדיאל הבא 48 נבחרות. הטורניר ייארך ארבעים יום ובשביל לזכות בגביע את צריך לעבור שמונה משחקים בהצלחה (עכשיו זה שבע). מבחינתי כל הסיפור הזה מוגזם ולדעתי חוץ מכסף הדבר לא יביא תועלת. העובדה שהטורניר ייארך ארבעים יום גם יגרום נזק נוסף לקבוצות שצריכות לעבור מוקדמות באירופה.
דעה לא פופולרית: לא מפריע לי 48 נבחרות במונדיאל, אם באמת מדובר בנבחרות שמסוגלות להתחרות ולא להתבזות. במונדיאל האחרון ישבו בבית איטליה, אוקראינה, שבדיה, נורבגיה, מצרים, ניגריה, צ'ילה, קולומביה, אלג'יריה, צ'כיה, טורקיה ויש עוד נבחרות גבוליות כמו בוסניה, פרגוואי, סקוטלנד, איסלנד, דרום אפריקה, גם הונדורס ופנמה העפילו לא מזמן לטורניר של 32... חוץ מהגבוליות כל הנבחרות אלה נבחרות עם מסורת שאם מעפילות למונדיאל בהחלט נלקחות בחשבון במאבק על עלייה מהבתים. פעם מונדיאל היה טורניר של איזה 10 נבחרות. ברגע שהחלטנו שלא רק העלית של הכדורגל רשאי להשתתף, אני לא רואה סיבה שהרמה תרד בגלל הגדלה שתכניס את הנבחרות האלה פנימה. וואלה אם חבצלת מתעלה ולוקח את הנבחרת שלו למונדיאל, ממש לא מפריע לי שגם הגרוזינים יהיו שם.
מה שמפריע לי זו השיטה הלא ספורטיבית, הלא סימטרית של "8 הטובות ביותר". אפשר היה לפתור את הבעיה בדרך אחרת. אני הייתי שמח לראות שני שלבי בתים: בשלב הראשון 12 בתים של 4, שתי עולות מכל בית, ובשלב השני יהיו 8 בתים של 3, עולה אחת מכל שלב לרבע הגמר. ככה גם מספר המשחקים לא ייפגע.
אתם רציניים? זה טורניר שאי אפשר להכיל. כל הכיף במונדיאל הוא לאו דווקא הרמה (שבאמת לא גבוהה גם עם 32 נבחרות), אלא החשיבות הדרמטית שיש כמעט לכל משחק והמתח שמלווה אותך בכל שלב החל ממחזור הסיום של שלב הבתים. הפורמט המוצע: א. מוציא את העוקץ מהמון משחקים בשלב הבתים (ב75% מהבתים יהיו 3 עולות, אז תיאורטית מספיק שנבחרת חזקה כלשהי תנצח את המשחק הראשון והיא כבר בסבירות לא מבוטלת תהיה בשלב הבא). תחשבו על היורו האחרון שחוץ מבית המוות שבמקרה השתבצו בו 3 נבחרות גדולות + הונגריה שבפועל לא הייתה שטיח, כל שאר הבתים היו משעממים להחריד ולא זוכרים מהם כמעט כלום. ב. מוריד ממש את הרמה בשלב הנוק-אאוט. עם התוספת של כל מקומות 3 שעלו בחאווה עלולים להיות לא מעט משחקים לפרוטוקול שהמדורגות 1/2 יעברו אותם בקלילות. אתם רוצים שכל המשחקים יראו כמו ברזיל - דרום קוריאה? ג. דופק ממש את החוויה של הצפייה במשחקים. כבר במונדיאל הזה שדחסו 64 משחקים ל28 ימים היה קשה מאוד לעקוב אחרי הטורניר, כי בשלב הבתים שיבצו 4 משחקים ביום. 3 משחקים ביום זו בדיוק כמות שמצד אחד מאפשרת להמון צופים מזדמנים למצות יפה את החוויה של שלב הבתים, ומנגד כן נותנת לאוהבי כדורגל אדוקים הזדמנות להצליח לעקוב אחרי רוב מוחלט של ההתפתחויות. אני לא רוצה לדמיין כמה תזזיתי יהיה לוח השידורים של שלב הבתים בטורניר שידחוס 108 משחקים על 40 יום (שלא לדבר על הנוק אאוט שכנראה גם שם ב1/32 ובשמינית ידחסו יותר משני משחקים ביום כדי לעמוד בקצב).