אני מניח שכל דרג א' יעלו מהבתים, אבל גם אם תהיה אחת שלא בכלל לא בטוח שנקבל אותה. מאמין שנקבל מישהו מהדרגים היותר נמוכים. לפחות לא נקבל את סקוטלנד
אני אעשה לך את זה פשוט: https://en.wikipedia.org/wiki/2022–23_UEFA_Nations_League רד עד למטה שם תראה את הטבלה הסופית של ליגת האומות: Euro 2024 qualifying play-offs עכשיו עשו את זה בשבילך - כל מה שבירוק - עולה כרגע ליורו. כל מה שבתכלת הולך לפלייאוף. 3 מקבצים של 4 קבוצות.
בואו נעשה סדר כרגע עם העולות מודגש בכחול: בית A: 1. סקוטלנד 5 15 2. ספרד 3 6 -------------- 3. נורבגיה 4 4 4. גיאורגיה 4 4 5. קפריסין 4 0 במחזור הבא: ספרד נגד קפריסין, נורבגיה נגד גיאורגיה. סקוטלנד - לא תשחק, ותעלה ליורו אם גיאורגיה לא תפסיד לנורבגיה. בית B: 1. צרפת 5 15 2. הולנד 3 6 --------------- 3. יוון 4 6 4. אירלנד 4 3 5. גיברלטר 4 0 במחזור הבא: יוון נגד גיברלטר, אירלנד נגד הולנד בית C: 1. אנגליה 5 13 2. אוקראינה 4 7 --------------- 3. איטליה 3 4 4. צפון מקדוניה 4 4 5. מלטה 4 0 במחזור הבא: איטליה נגד אוקראינה, מלטה נגד צפון מקדוניה בית D: 1. טורקיה 5 10 2. קרואטיה 3 7 --------------- 3. ארמניה 4 7 4. ווילס 4 4 5. לטביה 4 0 במחזור הבא: ארמניה נגד קרואטיה, ווילס נגד לטביה בית E: 1. צ׳כיה 4 8 2. אלבניה 4 7 ------------- 3. פולין 4 6 4. מולדובה 4 5 5. איי פארו 4 1 במחזור הבא: אלבניה נגד פולין, איי פארו נגד מולדובה בית F: 1. בלגיה 4 10 2. אוסטריה 4 10 ------------- 3. שוודיה 4 6 4. אסטוניה 4 1 5. אזרבייג׳אן 1 במחזור הבא: שוודיה נגד אוסטריה במשחק ההזדמנות האחרונה של השוודים בלגיה נגד אסטוניה בית G: 1. הונגריה 4 10 2. סרביה 4 7 ---------------- 3. מונטנגרו 4 5 4. ליטא 4 2 5. בולגריה 4 2 במחזור הבא: בולגריה נגד מונטנגרו וליטא נגד סרביה בית H: 1. פינלנד 5 12 2. דנמרק 5 10 ----------------- 3. סלובניה 5 10 4. קזאחסטן 5 9 5. צפון אירלנד 5 3 6. סן מרינו 5 0 במחזור הבא: פינלנד נגד דנמרק וסן מרינו נגד סלובניה בית J: 1. פורטוגל 5 15 2. סלובקיה 5 10 ------------------- 3. לוקסמבורג 5 10 4. בוסניה 5 6 5. איסלנד 5 3 6. ליכטנשטיין 5 0 במחזור הבא: פורטוגל נגד לוקסמבורג המפתיעה (או שהיא כבר לא?) איסלנד נגד בוסניה
לגבי הערה של @DRORIKO בנוגע להיחלשות נבחרות דרג 2 מול העלייה של נבחרות חלשות יותר. לדעתי האישית, אני חושב שהשיפור של הנבחרות דרג 4-5 הוא הרבה יותר משמעותי מהשיפור של נבחרות דרג 2 ואני אנסה להסביר. באופן כללי, אם אני מסתכל על נבחרות שבעבר היו נחשבות לנמושות, זו הרשימה שאני בטוח שרובכם יסכים איתי לגביה: ליכטנשטיין, סן מרינו, אנדורה, מלטה, גיברלטר, ארמניה, אזרבייג'אן, לוקסמבורג, קזאחסטן, איי פארו, אלבניה, קוסובו. 1. מתוך הרשימה הזאת, יש פה לא מעט נבחרות, שנחשבו לנמושות, בקמפיין ראשון או שני שלהם, מתוקף ההצטרפות שלהם לאופ"א, אבל הם הרימו את הרמה שלהם מאז, אני חושב שהנבחרות שאנחנו מדברים עליהם הן: ארמניה, מולדובה, קזאחסטן, אזרבייג'אן, אלבניה, קוסובו. נכון שהן עדיין יכולות לסיים קמפיין עם 0 נק' או 1 נק' או 2 נק' אבל אני לא אצפה מהן שזה יהיה המצב, לא במוקדמות יורו ולא במוקדמות מונדיאל. חלק נכבד מהמדינות הללו, בדגש על קוסובו, אלבניה - מדינות בבלקן שיש להן את המסורת הספורטיבית של אחיותיהן הבוגרות יותר - ואני חושב שהם + העובדה שיש הרבה מאוד מהגרים שחוזרים לייצג אותם - זה מאפשר להם להרים את הרמה שלהם משמעותית. לראייה אלבניה שעלתה ליורו 2016 בהפתעה גמורה, ואמורה לעלות גם ליורו 2024. בנוסף תשתיות המתקנים במדינות הנ"ל מתפתחות, וגם זה משפיע יחד עם התנאים הכלליים. 2. הלבל הבא של הנבחרות, אלו נבחרות שבעבר היו מסיימות עם 0 נק' ויהי מה, ועצם המעבר שלהם את החצי, היה סיבה למסיבה. אני מדבר על איי פארו, לוקסמבורג - צמד נבחרות שהיום בעיניי נחשבות לנבחרות לגיטימיות. אז נכון איי פארו, הכדורגל שם עדיין לא מקצועני, אבל לתחושתי, קלאקסוויק היא חלוצה, עם מה שהיא עשתה, והצליחה להרים את הרמה של הנבחרת עוד לבל אחד למעלה, והמדינה הקטנה עם ה-50 אלף תושבים, כן תלך בכיוון של מקצוענות ושחקנים שיוצאים לשחק במסגרת שכזו, בעיקר בדנמרק ובמדינות שכנות. לוקסמבורג, בכלל קפצה פלאים, בין אם זה בבניית תשתיות כדורגל ברמת האימון, שמביאים שחקנים טובים יותר (דוגמת האחים טיל או השחקן ג'ואקים), ואם באיצטדיון חדיש ומודרני מותאם לכדורגל, וכמובן בהרבה מאוד מהגרים פורטוגלים שהצטרפו למדינה והרימו את הרמה. לוקסמבורג לא תהיה ביורו 2024 (גם דרך ליגת האומות) אבל היא הוציאה 10 נק' בקמפיין הזה, מי היה מאמין? 3. הקבוצה התחתונה היא נבחרות שהן עדיין נמושות, גם אם הן מוציאות נקודה פה ושם. ליכטנשטיין, סן מרינו, אנדורה, מלטה, גיברלטר - לא השתנה דבר בקרב הנבחרות הללו, למרות שאם הייתי צריך לבחור מישהי אחת שרושמת התקדמות משמעותית, זו אנדורה. למה אנדורה? קודם כל רואים ברמת הקבוצות שהם כבר מצליחים לעלות שלב בקונפרנס ליג ובאירופה ליג, זה משמעותי. בנוסף יש את ההשקעה של ג'רארד פיקה בפ.צ. אנדורה, עכשיו הם גם בונים איצטדיון כדורגל חדש של 6,000 מקומות, בנוסף למגרש כדורגל/ראגבי החדש שלהם. יש התקדמות של השחקן המקומי. 4. עוד מגמה שאנחנו רואים היא מגמה הפוכה - של נבחרות - שהיו נחשבות לפני 15 שנה לטובות יותר, והן הידרדרו באופן משמעותי. גם נבחרת ישראל עד לעידן האוסטרים היתה בדרך לתהום הזאת, גם אם החזקנו את הראש מעל המים. אני מדבר על בולגריה, יוון, קפריסין, צפון אירלנד, בלארוס, ליטא, לטביה. 5. מבין הנבחרות הללו, אני חושב שאת הנפילות הכי חדות עשו בולגריה, יוון, לטביה, קפריסין. לטביה להזכירכם היתה ביורו 2000, והיו לה שחקנים לא רעים, אבל ההתקדמות שם נעצרה לחלוטין. יוון היתה אלופת אירופה ב-2004 (הלסטר של הנבחרות), אבל קרנה ירד באופן משמעותי מאז מונדיאל 2014. קפריסין התרסקה לחלוטין - קודם כל כתוצאה מהריסת הליגה שלה לחלוטין עבור השחקנים המקומיים, והעובדה שהם כמעט לא יצאו מגבולות המדינה, הטובים שבהם. בולגריה ממשיכה להתרפק על ימי סטויצ'קוב, כשהפעם האחרונה שהם היו בטורניר היה ביורו 2004. צפון אירלנד רשמה התעלות ליורו 2016, אבל מאז ירדו ברמה, וזו נבחרת שאני מזכיר לכם היתה כוכבת בשנות ה-80. 6. הנבחרת שרשמה את ההתקדמות הכי גדולה בעיניי זו נבחרת הונגריה - נבחרת שלפני 60, 70, 80 שנה היתה עילוי וירד קרנה לחלוטין לרמת דרג 4 באירופה, והיום היא דרג 1 הודות להשקעה מאסיבית בתשתיות, כי יסודות אימון וידע היה שם, לפני 100 שנה, באופן מהבולטים באירופה. כיף לראות את הנבחרת הזאת מאז יורו 2016 רושמת התקדמות ללא עצירה. השיא כמובן היה ההשפלה של אנגליה 4 0 והניצחון בחוץ על גרמניה. 7. הגעתי לנקודה האחרונה - נבחרות דרג 2, בשנות ה-90 והעשור הראשון של המילניום הנוכחי, רמת הנבחרות של דרג 1 + דרג 2, היתה בטופ של הטופ. נכון שתמיד יש את הנבחרות הגדולות, אבל הרמה של בערך 15-20 נבחרות, היתה באמת רמת על. אפילו ישראל, היתה עם דור מדהים, אבל זה פשוט לא הספיק כי האחרות היו ממש טובות. הדור של ה-5 עד 10 השנים האחרונות, הוא פשוט פחות טוב בנבחרות טופ15 באירופה, זו האמת. אם תסתכל גם אתה תראה שחלק לא קטן מהכוכבים הגודלים היום, לא בהכרח מגיע מנבחרות טופ15. לדוגמא אודגורד והאלאנד הם דוגמא טובה. אני לא חושב שנורבגיה היא נבחרת של טופ15 באירופה, אבל הם מהבולטים שבבולטים. איזאק מנבחרת שוודיה, הוא כוכב כדורגל לדוגמא. אבל האם שוודיה היא נבחרת טובה כמו שהיתה בעבר? התשובה היא בוודאות שלא. היו פה מגה סטארים בנבחרות טופ, ועכשיו גם הנבחרות הללו הם פחות טובות, ובנבחרות דרג 3 4 5 - שחקנים מתאמנים טוב יותר, מקבלים יסודות טובים יותר, מתגלים יותר ומשחקים ברמה יותר גבוהה, ולכן אתה בהחלט רואה את השיפור (אם יש משהו שהטכנולוגיה + דיפלציה של העשור האחרון עשתה - זה היא הביאה חשיפה לשחקנים ממדינות מסוימות), זה לא שנבחרות דרג 1 או 2 ירדו ממש באיכות, פשוט עקומת השיפור שלהם היא יותר קטנה, בעוד עקומת השיפור של הנבחרות בדרגים למטה היא די מטאורית - ואם אתה שואל אותי? זה הדבר הטוב ביותר שיכל לקרות לכדורגל נבחרות. עצם זה שאתה רואה את לוקסמבורג מגיעה לפורטוגל אתמול, ונכון שנגמר 0:9, אבל היה לך איזשהו ספק קטן שהיא יכולה לצאת עם משהו מהמשחק, זה אומר הכל. 8. עוד משהו קטנטן, אם נסתכל בבתים, אנחנו בהחלט יכולים לראות נבחרות שיעשו את זה ויעלו ליורו ואף אחד לא חשב שזה יקרה לפני חצי שנה: אלבניה, ישראל, מולדובה, ארמניה, מונטנגרו, פינלנד (למרות ההופעה ביורו הקודם), קזאחסטן (מקום 1/2 או דרך ליגת האומות), סלובקיה, גיאורגיה (דרך ליגת האומות), לוקסמבורג (דרך ליגת האומות). - תראו כמה נבחרות פוטנציאליות להגיע ליורו - 10 שמי חשב עליהן בכלל.
@עומר לא אמרתי שאין שיפור אצל הנבחרות הקטנות, אבל זה יותר הדרדרות של נבחרות ב׳-ג׳. איסלנד שהיו הסנסציה הגדולה של העשור הקודם חזרו לקרחונים שלהם. וילס אחרי שבייל פרש שווה לתחת. סלובקיה כנ״ל רק עם האמשיק. דנמרק שהיתה הנבחרת המלהיבה של היורו ושעל הדרך גם פירקה לנו את התחת נמצאת בירידה. פולין נמצאת בירידה. אפילו שוויץ שהיינו בטוחים שהיא תהיה הגוליבר של הבית פתאום מאבדת נקודות נגד רומניה וקוסובו, לזה תוסיף המונדיאל הנוראי שהיה לה. אם נקפוץ אפילו לדרג א׳ אז איטליה בירידה גדולה מאז היורו ולא ממש מוצאת את עצמה. בסוף היא תמצא אבל זה יקח זמן.
בואו נסכם נבחרות דרג א בשביל להתאושש מהירידה שלהן מדי פעם צריכות איזה משחק נגד ישראל פולין 4:0 דנמרק 5:0 שוויץ 3:0 Sent from my SM-S918B using Tapatalk
דנמרק בירידה? נתנה סה"כ מונדיאל לא טוב. קרה להרבה נבחרות נוספות במונדיאל 2022. דנמרק דווקא עושה את שלה במוקדמות.
אגב שתי נבחרות מאד מעניינות אלה בלגיה וקרואטיה. אלה שתי נבחרות שלא הפסקנו להספיד את דור הזהב שלהן והן עדיין מחזיקות יפה. שתיהן כרגע מקום ראשון ובבתים לא קלים בכלל.