עזוב שמינית גמר-רבע גמר. לא מדבר על זה. זאת מדינה שכמעט לא מייצאת שחקנים לטופ האירופי, עזוב שניה ברזיל וארגנטינה, אורוגוואי שחיים בה 100 מיליון איש פחות מייצאת יותר שחקנים טובים.
קודם כל יש מכסיקנים באירופה והיו מכסיקנים גם בטופ כמו הוגו סנצ'ס, רפא מרקס.. גוורדדו מיליון שנה באירופה. לוסאנו בנאפולי. יש הרבה כסף בליגה המקומית שם. המכסיקנים לא ממהרים לצאת לכל קבוצה באירופה, מה גם שיש את הכסף הגדול של MLS לידם.
בסדר הבאת עכשיו איזה מישהו ששיחק בשנות ה-70, אני מדבר על ימינו אנו. ועם כל הכבוד לגוורדדו ולוסאנו הם לא סוארס וקבאני. בלשון עדינה.
באמת יש שם אהבה מטורפת לכדורגל. אני זוכר שבמונדיאל הקודם בשער של לוסאנו מול גרמניה נמדדה רעידת אדמה קלה במקסיקו סיטי. מ-1994 הם תמיד נופלים בשמינית. גם הפעם הם מצטלבים מול צרפת/דנמרק. לדעתי הם יכולים לנצח את צרפת למה לא מייצאים שחקנים? אולי קשור למוסר עבודה או עצלנות. זה נראה שהשחקנים שלהם מפציצים במונדיאלים סטייל אוצ׳ואה, לוסאנו אבל לא יציבים מספיק בשער העונה הקטור הררה הגיע לאתלטיקו כתקווה גדולה אבל לא מצא את מקומו ועזב, צ׳יצ׳אריטו גם לא היה יציב אף פעם, דוס סנטוס התחיל כתקווה גדולה בברצלונה אבל מהר מאוד ירד. היחיד שהיה יציב לאורך זמן זה רפא מרקס שהיה משמעותי בברצלונה של טרום עידן מסי
שוב סביר להניח עושר יחסי של הליגה, מקשה על המוטיבציה להתקדם. כסף גדול יחסית קל. צ'יצ'ריטו בכל זאת קיבל הצעה מיונייטד. לא מסרבים לזה. אבל זה יוצא מן הכלל.
אין לי שום טענות להקטור הררה. אבל הוא כן דוגמה לכך שמקסיקה לא מייצאת שחקנים. כי באטלטיקו חגגו את זה שנמצא סוף סוף שחקן מקסיקני שמתאים למועדון.
מונדיאל עם רישארליסון בתור אחד הכוכבים הבכירים בו לא יכול להיות טורניר טוב [emoji58] Sent from my SM-G9900 using Tapatalk