פששש אז לפי מה שהבאת אני רואה שצרפת עשתה שנה שעברה 16.7 נק' רק מהנציגות שלה ביורוצ'לנג'! מדהים. איזה באסה עם גליל ואשקלון, מה הבעיה שלהן להירשם גם?!
תחזרו בבקשה לנושא שי, באמת, עם כל הכבוד לריאל מדריד, זה שארבעה מוגבלים גברו על ג'יימס, ממש לא אומר שהם מסוגלים להתמודד עם הטופ של אירופה. בגיץ', סלוטר, רייס הם שחקנים בינוניים, מירוטיץ' היחיד שבאמת שווה משהו. לא שהטוניסאי הולך ישר לקרוע רשתות, אבל החתמה מעניינת.
אני לא אתפלא אם הוא יהיה ג'וקר של ריאל ביורוליג ויפתיע מההתחלה. מצד שני, גם קיינר מדלי היה MVP בליגה הספרדית.. (או לפחות זה מה שטוענים, לא בדקתי)
נמניה בייליצה עובד לפנר...אני יודע שכבר היינו בתסריט הטורקיות, אבל עם הסגל שנבנה שם ועוד תחת מאמן כמו אובראדוביץ', יהיה קשה לצסק"א לזכות השנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מכבי? כמו שזה נראה, אנחנו רחוקים שנות אור ממה שקורה אצל הגדולות.
מעולם לא היה ה-MVP בליגה הספרדית. היה שחקן טוב בולנסיה, ולפני זה באסטודינטס, סביליה וגראן קנריה. לא צריך להאמין לכל שטות שזורקים. במיוחד בישראל.
סופו חתם ל-3 עונות טוב מאוד. נכון שאפשר אולי היה למצו8א סנטר יותר בכיר ויותר יקר, אבל אסור לשכוח שסופו הגיע אלינו אחרי קריירה בינונית וגם אז אמרו את אותו הדבר. עונה ראשונה אדירה ועונה שניה הרבה פחות, בגלל פציעה, עיניינים אישיים וכדו'. שורה תחתונה: אני מעדיף אחד כמו סופו, שאני יודע מה הוא יכול לתת, מאיזה עוד הימור שנקרא מלקולם תומאס/שרמאדיני/פלאניניץ' וראינו כמה ההימורים האלה "עזרו" לנו. לסופו גם יהיה יותר קל להתאקלם, הקהל מת עליו, הוא מכיר את המערכת, לי יש הרגשה טובה. אסור גם לשכוח שהפעם יש לו את שון ג'יימס לא כשחקן חדש, אלא כאחד מהעמודים המרכזיים של מכבי וסוף סוף הם יתחלקו בדקות כך שעל אף אחד לא יהיה עומס. אם מכבי היו מוכנים לשים מיליון דולר על סנטר, היה אפשר למצוא מישהו טוב יותר כמו פול דייויס או לפתות את היינס של אולימפיאקוס, אבל מאחר ואנחנו מכירים את הפדרמנים, אני בכלל מופתע שהם הנחיתו סנטר מוכר.
אין בינינו ויכוח עידן. בשורה התחתונה אם סופו ישחק כעשרים דקות למשחק באירופה אני משוכנע שג'יימס יכול לסחוב עונה אירופאית ארוכה. מכבי אמורה להרוויח מההעברה הזאת. עכשיו אני מעוניין לדעת אם יגיע מישהו רציני לקו האחורי. אין לי גם מושג אם טיוס הוא המחליף של ליאור אליהו? בסה"כ אני מצפה גם למחליף של קיינר מדלי. בקיצור, העבודה עוד לא נגמרה...
מסכים איתך עידן בקשר לסופו, אין ספק שביחס לפדרמנים זאת החתמה טובה מאוד. סופו בניגוד להיינס (שאני שמח שהוא לא הגיע) לא צריך סביבו יותר מידי, הוא יכול להסתדר גם עם היקמן ורייס. היינס שחקן אדיר אבל צריך הפעלה של גארדים גדולים שאין במכבי ולא יהיו. השאלה שוב איזה סופו אתה מקבל, סופו רעב(ולא ללחם) וממוקד שהוא ואשתו מאושרים ונקבל סנטר מעולה לרבע שעת משחק. אגב שחקן משלים, אנחנו כל הזמן מתחשבים בזה שג'יימס יהיה ג'יימס של העונה שעברה. יש אין ספור דוגמאות במכבי ששחקנים השתפרו בעקבות שינויים בהרכב ויש כאלו שהשינויים לא עשו להם טוב. אני מקווה שג'יימס יסתדר בעונה הבאה עם הצוות החדש שיגיע ושייתן את התפוקה המצוינת. מה שכן הלחץ מגיימס יורד עכשיו לגמרי, כל פעם שהוא צובר עבירה רביעית החיים עדיין ממשיכים.
שי אם מדברים על מדלי, באתר הרשמי של מכבי הוא עדיין מופיע (בניגוד ללוגאן ופלאניניץ'). יכול להיות שזאת לא החלטה סופית שהוא לא יהיה כאן בעונה הבאה. יכול להיות שהוא יקבל צ'אנס לעונה נוספת, הוא חתום על חוזה יקר ולא בטוח שהספרדיות שנהנו ממנו ייקחו אותו בחזרה. אני אישית לא רוצה אותו כאן, מצד שני אם אליהו נשאר זה גרוע בהרבה. מדלי לפחות מסוגל לאיים מחוץ לקשת ועכשיו כשיש את סופו מדלי יכול לחיות לא רע ממשחק פנים-חוץ שלא היה כאן בעונה הקודמת.
שי, אני צוחק עכשיו כי לך תדע אולי קיינר מדלי יישאר וייתן עונה טובה. אולי יהיה לג'יימס קשה לשחזר עונת שיא שכזאת...? נצטרך לחכות מה מכבי הולכים לעשות והאם ג'יימס אכן מסוגל לתת עוד עונה כזאת. לגבי סופו. השחקן נותן לנו גם דקות בהם הגנת היריב אמורה מדי פעם לעשות דאבל אפ. אם סופו ימצא שחקנים חופשיים ואלה יהיו מספיק טובים כדי ליצור סכנה מבחוץ מכבי הרוויחה עוד נשק. שי, אתה חושב שרייס יהיה החיזוק היחידי לקו האחורי?
אני מאמין שלא, אל תשכח שהסיפור עם יוגב רחוק מלהסתיים. במידה והם מנצחים בבית משפט, קשה לי להאמין שנשאיר אותו בכוח. את הכסף שנצטרך לשלם לקובאן+השכר שלו אפשר להביא את שאראס. ואם יוגב יילך ושאראס יבוא סביר להניח שיותם יגיע לעמדה 2, הוא מכיר טוב את רייס ואני חושב שהסיפור שהיה בקיץ האחרון עם המס כבר מאחורינו. אני לא חושב ששאראס+רייס זה מה שרצינו לראות, אני מאמין בשחקן אחד טוב והימורים בספסל.
אני איכשהו מצפה שאחרי העונה האחרונה אוחיון והיקמן קצת יקבלו תפקיד קצת פחות מרכזי. דיברנו על כל מיני תומאסים ופלניניצים בקו הקדמי, אבל שכחנו שבקו האחורי גם הלכנו ממש אחורה. לא איבדנו את האליפות רק בגלל הקו הקדמי! לדעתי שאראס לא יכול לסחוב קבוצה לאיזה שלושים דקות באירופה. רייס אולי שחקן נהדר, אבל שוב מכבי מהמרת ובגדול. יותם הלפרין? יופי, עם רייס ויותם נקבל את הקו האחורי של ביירן מינכן...וואלה, זה מעודד... מכבי עשתה צעדים נכונים בקו הקדמי, אבל כרגע שוב נראה שאנחנו לא עושים שינוי רציני בקו האחורי. באמת אין לי מושג למה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx הרגת אותי עם זה שי (ההולנדי), אני מאוד מקווה שמכבי מתכננת עוד רכז עם ניסיון, כי כרגע זה נראה שכל הביצים בסל של אוחיון, רייס, היקמן (וכנראה הלפרין). לא רק שהקו האחורי לא התחזק, אני גם לא בטוח שהוא לא נחלש. למען גילוי הנאות, אני אומר שלא יצא י לראות את רייס יותר מדי, משום מה אני בספק אם מדובר בגרסה של בו מקאלב. בקצב הזה, הוספה של שאראס אולי לא תהיה נוראה כ"כ אבל מצד שני גם ברור שדייויד ממש לא מעוניין בו ואין דבר גרוע מאשר להנחית שחקן בניגוד למאמן. שאראס בניגוד לפאפאס, לא אפאתי ויושב בשקט בקצה הספסל, מה גם שהוא קולע ומוסר לטעמי טוב יותר מהיווני. אם מביאים אותו, או אוחיון או הלפרין לא צריכים להיות איתנו. בכל מקרה, בכל סנריו אין לנו קלעי טבעי וזה מה שאמור להדאיג אותנו יותר מהכל. לגבי קיינר מדלי, אני הייתי כל כך אנטי להטיס אותו מפה, אבל אתם יודעים מה, הסוף של השנה האחרונה קצת הוסיף לי אמונה בבחור. עכשיו כשאליהו לא פה וגם זו שנה חדשה, מי יודע, אולי הוא ישחזר את המספרים מהליגה הספרדית. זה עדיין לא אומר שהוא נשאר, אבל בוא נגיד שעכשיו יש לי פחות אנטי אליו.
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2658804 נשיא ריטאס תוקף את השריונים הבזיוניים ביורוליג. "המועדונים האלה לא השיגו כלום באירופה ובליגות המקומיות שלהן ובין כה וכה הכדורסל במדינות הללו לא פופלארי במיוחד", רטן. "הטיעון של ראשי היורוליג שאומר שקבוצות האלו באות משווקים חשובים לא מאוד משכנעת. הכול היום הרבה יותר קל - קבוצות פשוט משלמות סכום כסף מסוים ומקבלות ווילד קארדס כדי להשתתף ביורוליג. מישהו יכול לדמיין שדבר כזה יקרה בכדורגל?". "אם הכול מתקשר לכסף, חוסר השוויון בין המועדונים רק ילך ויגבר", המשיך. "בעבר, ביורוליג הדגישו שוב ושוב שבשביל להשתתף ביורוליג צריכים לעמוד בתנאים מסוימים - לשחק באולמות גדולים, למשוך יותר קהל למשחקים הביתיים. עד עכשיו, שיחקנו ביורוליג חמש פעמים ותמיד התאמנו מבחינת ארגון ומבחינת קהל. כיום, נראה שהשיקולים הללו הם משניים בלבד. כשערכים ספורטיביים הופכים להיות משניים לשיקולים מסחריים, זה רע מאוד. אם זה יימשך ככה, היורוליג כולה תעמוד בסכנה - היא תאבד את האמון של המועדונים, האוהדים והספונסרים". מיותר לציין שאני מסכים איתו בכל מילה, במיוחד עם הפסקה השניה. אצלי היורוליג כבר איבדה מזמן את האמון. השיקולים הספורטיביים במפעל הזה משניים בלבד כמו שהוא אומר. אני מקווה שהוא יקבל תמיכה מגורמים נוספים. מסתבר אגב שאת כל זה הוא אומר עוד בתור המארח של ה"פיינל 8" - הטורניר היוקרתי והבזיוני שבו 8 קבוצות נאבקות במוקדמות על כרטיס אחד בודד ויחיד למפעל האדיר של ג'ורדי.