אתה רוצה לרצות אותי? תביא את שיטת דירוג, אבל אין כזו. תפנים שהמפעל הזה רקוב, למרות שבישראל נוהגים לסגוד לו.
אף אחד לא סוגד לשום מפעל. זוהי ליגה פרטית (בפעם ה-400), משחקות בה כל הקבוצות הטובות בעולם למעט ה-NBA (לפני שתקפוץ עם שאלון ובאמברג, התכוונתי לפאו, בארסה, מכבי, ריאל, צסק"א ואולימפיאקוס שזה המפעל שלהם ולא משהו אחר), הן מקבלות נתח גדול ומכניסות כסף למפעל חזרה. היורוצ'אלנג' של פיב"א הוא מפעל רשמי של אירופה, אתה באמת רצה להשוות לי בין הליגות ולראות מי משחק שם לפי דירוג? אגב, הליגה שלנו בכדורגל וכדורסל היא סופר רקובה וסופר לא ספורטיבית ובתור אחד שחגג אליפות* רקובה עם נקודה פחות מהמוליכה בסיום הליגה, אני לא חושב שאתה בכלל הבנאדם המתאים להעביר ביקורת. אתה יודע, קוראים לזה צביעות.
אז אתה בעצם מודה שהיול"ב הוא רקוב אבל בגלל שהטענות באות ממני אז אתה מזכיר את זה שאני אוהד הפועל? אתה רוצה שנתחיל להווכח על הדאבל? מה הקשר בכלל? אתה לא צריך להסביר פה 400 פעם שהיורוליג והיורוקאפ זה מפעל פרטי, אני יודע את זה. אני טוען שזה בדיוק הגועל והריקבון שבו. כשהכנסות, אטרקטיביות וגודל אולם באים לפני הישגים ספורטיבים בליגות המקומיות, אפשר להגיד שהארגון הזה רחוק מלהיות הוגן, בטח בהשוואה לכדורגל (עם כמה שהוא מנוהל לפעמים לפי פוליטיקות).
אני לא מודה שיול"ב רקוב ואני לא מבין מה אתה רוצה ממנו. ליגה פרטית, זכותם לקבוע מה שבא להם. מי אתה בכלל שתחליט בשבילם אם הם יכניסו קבוצות לפי הישגים או לפי דירוג או לפי כל סיבה אחרת? לעומת זאת, הליגה הישראלית שהיא רקובה בפני עצמה והיא ליגה רשמית (מה שעושה את העניין יותר גרוע), החליטה על שיטה מפגרת שאין כמוה שבמקרה הקבוצה שלך זכתה באליפות* בגלל שיא הריקבון. זה לא הפריע לך לחגוג. מה הקשר? הקשר הוא שאתה חופר פה על ריקבון אבל כשזה מסתדר לך עם תארים וחגיגות, אז אתה מתעלם ממנו. צביעות מישהו?
מה הקשר בכלל? היורוליג מפעל פרטי ורקוב ובושה שמפעלים בינלאומיים בכדורסל מתנהלים בשיטה הזו. זו דעתי. הצביעות היא שלך אם כבר, שלחיפה אתה קורא "מחזיקת גביע קופל" אבל לאוליפמיאקוס אתה קורא "אלופת אירופה", למרות ששתיהן זכו בתארים שלהן באותה שיטה בדיוק.
מה זה מה הקשר? אתה מתעלם מזה יפה. אתה אומר שהמפעל רקוב כי הוא חסר ספורטיביות לחלוטין. אז אני מאמת איתך את חגיגות האליפות* שעשיתם שנלקחה באופן הכי לא ספורטיבי שיש (ושלא הפריע לך כמובן לחגוג) ואתה אומר לי מה הקשר. וואו, אחלה טיעון נגד ממש. ואז אתה מנסה לגונן על כך שהעמדתי אותך על צביעותך בכך שאתה "תוקף" אותי ומשווה לי בין מפעל ליגה לגביע? (ולא, לא נחזור לזה, כי אני מתדיין בד"כ אם אנשים שיש להם הבנה מינימלית בספורט ובתחרויות, כמו ההבחנה בין מפעל גביע לליגה). וואלה איתי, הצלחת ממש להעמיד אותי על צביעותי. שאפו.
אתה מזכיר לי את אנשי ההתאחדות שבמקום להתייחס לתוכן של ועדת זליכה היו עסוקים בעיקר בללכלך על חברי הועדה ולטעון לזה שהם לא ראויים להיות בה ודברים כאלה. אני מציב בפניך עובדה שהיורוליג מפעל רקוב ולא ספורטיבי ובמקום להתייחס לתוכן הדברים שלי אתה מעדיף להטיל ספק בזכות שלי להביע דיעה. ממש טקטיקה נהדרת יש לך. ואל תיכנס להבדל בין היורוליג לליגה, לא צריך. רק תזכור שבשני המפעלים האלופה מוכרעת במשחק אחד בודד. פה אתה אומר שהזוכה היא "מחזיקת גביע" ושם אתה קורא לה "אלופה". זו צביעות ידידי.
להיפך. בוודאי שזכותך להביע דעה, רק שאני התייחסתי ועוד איך לעובדה שנתת לי והסברתי לך שהיורוליג זו ליגה פרטית שזכותה לבחור את הקבוצות שלה לפי קריטריון גם של אילו מעודדות הכי כוסיות, אבל אתה ממשיך לטעון לחוסר ספורטיביות. חוסר ספורטיסביות שמגעיל ודוחה אותך, נכון? אז פה הצבתי אותך מול המראה שאתה ממשיך להתחמק ממנה בתשובה מדהימה של "מה הקשר". זו צביעות. תקרא את המשפט הזה. ואז תמשיך את מה שכתבת לי ותראה אולי אתה מצליח להבין את ההיגיון של עצמך, כי אני לא הצלחתי. מצד אחד אתה מבין את ההבדלים של שני המפעלים, מצד שני לא ברור לך למה אני מתייחס לאלופות באופן שונה. תהיה בריא, איתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אם אתה באמת רוצה לדעת מה דעתי על הקיזוז, אז זכינו באליפות כי היינו הכי טובים, נצחנו בחיפה במאני טיים והתגברנו על פתיחת הרגליים הקבוצה שלך בכדורגל (בעצם רוב אוהדי מכבי סל לא מתעניינים בכדורגל וההיפך, אז עזוב) והכי חשוב, שיחקנו לפי הכללים שלא אנחנו קבענו, אלא יענקלה ושאר החברים שלו. הפועל תל אביב לא אשמה שאלה היו הכללים. לגבי היורופח שלכם, אני לא מטיל ספק בזה שהקבוצות הכי טובות משחקות במפעל הזה או בשיטה שלו. אני מטיל ספק במשתתפות בו ובדרך שהן מגיעות אליו. הכל מכור מראש, "גוף כלכלי" כמו שאתה אומר. אין חשיבות לליגות המקומיות, אין שיטת דירוג מסודרת (אין שיטת דירוג בכלל), הכל לפי גחמות של איש אחד מספרד. ככה לא אמור להתנהל ענף ספורט פופולארי ובכלל ענף ספורט. לצורך העניין, גם בבלגיה יש קיזוז כבר כמה שנים. אבל לפחות בליגה הבכירה שם נמצאות קבוצות שמשחקות בה בזכות הישגים שלהן על המגרש, ולא בזכות זה שיש להן כסף או שם מפוצץ. יש להתווכח על השיטה ויש להתווכח על המפעל בכללותו. ביורוליג וביורוקאפ המפעל רקוב ודוחה וזה לא משנה ולא קשור בכלל לקיזוז פה בארץ. אם ביורוליג תהיה שיטת הכרעה דפוקה, סביר להניח שאני אגיד שהיא דפוקה(השיטה ביורוליג אכן דפוקה), אבל זה עדיף כל עוד המשתתפות במפעלים יגיעו לשם על סמך הישגים בליגות המקומיות (שבזכות המפעל שאתה סוגד לו, איבדו ערך). והבנו כבר את המנטרה שלך שהיורוליג זה מפעל גביע והליגה היא ליגה. יופי. מה זה משנה בכלל איך קוראים לזה על הנייר? בפועל בשני המפעלים המנצחת מוכרעת במשחק אחד בודד, פה אתה נגד ושם אתה סוגד לזה. זו צביעות בעיני. אם חיפה היא מחזיקת גביע קופל, אתם מחזיקי גביע אירופה 4 פעמים.
האשמתי את הפועל? האשמתי את חוסר הספורטיביות? לא. האשמתי אותך שאתה חוגג לי אליפויות עם נקודה פחות מהמוליכה, אבל "עף" על חוסר הספורטיביות ביורוליג. ולהגיד לי היינו הכי טובים במאני טיים זה לבלבל ת'ביצים. אתה יודע למה? כי זה כמו שאני אגיד לך שמכבי הובילו 39:50 דקות והפסידו גביע אירופה בשניה האחרונה מסל ניצחון, אבל מבחינתי הם המנצחים, כי הם הובילו לאורך כל המשחק. מה זה הטענות של כיתה ג' מוגברת האלו? עזוב, סיימתם עם נקודה פחות או לא? יש משחקים שאתה מחשיב מאני טיים יותר ממשחקי תחילת העונה? למה את המשחקים בהתחלה לא סופרים? צודק. אבלזוהי לא ליגה רשמית, אלא ליגה פרטית, לכן זכותו של אותו איש שמשלם, לקבוע איזה קריטריונים שבא לו. . למה לא? אתה מסכים איתי שבשני המקרים מדובר בחוסר ספורטיביות משווע? אתה חושב שאוהדי חיפה יותר מתנחמים בהפסד האליפות ההזוי מאשר באי ההעפלה ליורוליג? בדיוק! תודה לאל שסוף סוף הבנת! חיפה היא מחזיקת גביע קופל ואנחנו מחזיקי גביע אירופה. בשום שלב בכל גילגולי השמות אין תואר שנקרא אלופת אירופה אלא מחזיקת גביע אירופה. זה שהיורוליג נקרא יורוליג זה לא מעניין. לעומת זאת, חיפה היא אכן מחזיקת גביע קופל או אלופה*. תחליט מה שתחליט.
איתי, מעניין אותי מה הייתה אומר לו הפועל הייתה נפגעת מהקיזוז. אני לא בטוח שהיית אומר ש"אלו הכללים". שוב, צביעות. הצביעות האדומה היא נושא בפני עצמו. ומדובר בנושא עצום. הנה רק דוגמה, אפילו מהכדורסל: זוכרים את העליהום על מכבי כששיחקה קצת לפני כניסת יום הזיכרון ביורוליג לפני שנתיים? רבים מאנשי הפועל ניצלו את ההזדמנות והטיחו האשמות במכבי ובשמעון מזרחי בפרט. רק מה מתברר? שבוע לפני כן, כידוע, התקיים יום השואה. סופו הרשמי של יום השואה היה ב-20:00, הפועל כדורסל, אז בלאומית, ערכו משחק בית, בהדר יוסף, שנפתח ב-20:30 באותו ערב, שזה אומר שכבר ב-19:30, חצי שעה טרם יום השואה יצא באופן רשמי, כבר היו אוהדים באולם, אפילו עם תופים, והשחקנים ערכו חימום. אתם מוזמנים לבדוק, זה היה משחק מול יוקנעם מגידו אם אינני טועה. צביעות מדהימה. אגב, שום גוף תקשורת לא התייחס לזה, בזמן שאת מכבי רבים ביקרו בחריפות. אבל זה שייך לנושא אחר ושמו התקשורת האדומה. וכן, זה לא קשור לנושא הכדורסל האירופי, אבל יש כאן טענה להוכיח. נ.ב. הפועל סיימו בעונת הקיזוז 3 נקודות פחות מחיפה, לא נקודה. 87 לעומת 84.
שניכם, כמו שאמרתי, בדיוק כמו אנשי ההתאחדות אחרי דו"ח ועדת זליכה. במקום להתעמת עם העובדות ועם הריקבון שלהם, מעדיפים להטיל ספק בזכות שלי מי שמבקר אותם להביע דיעה. מה היו הטענות שלכם אם הייתם שומעים את הביקורת שאני משמיע רק ממישהו שהוא אוהד הפועל פ"ת? היה לכם משהו לענות לו? ואורימור, כרגיל אתה גונב דעת. מכבי שיחקה משחק שגלש לתוך יום הזיכרון, המשחק של הפועל התחיל אחרי שיום השואה יצא. בוא נעשה עוד קצת דמגוגיה, למה לא. אבל יפה שבמקום להודות שהמפעל הזה רקוב עם ארגון רקוב ודוחה, אתם מעדיפים להגיד שהמבקר הוא אוהד הפועל ולהסית את הדיון לאן שאתם מרגישים בנוח, רק שלא נצטרך להתחיל לדבר עכשיו על הכשרות של היורופח שאתם כ"כ סוגדים לו. קשה אה?
אני לא מבין, איתי, אתה ממשיך להרוויח זמן לטענות שהעליתי לך עם משפט כמו "במקום להתמודד עם העובדות..." אבל כן התמודדתי ואפילו הסברתי לך באופן הכי פרטני מה אני חושב על היורוליג ומצד שני, איך בשיא צביעותך יש ליגות רשמיות ללא ערך ספורטיבי שלא הפריע לך לחגוג תארים. אם אתה באמת לא מבין את ההסבר שלי אז צר לי, אין לי איך בדיוק להיות יותר ברור, רק חבל שאתה תוקף כדי להגן על הטענות שלא מחזיקות מים שלך.
אבל זה בדיוק העניין לא רלוונטי בכלל איזו קבוצה אני אוהד. אני מציג פה טענות על השכונה והריקבון של היורוליג והיורוקאפ, ובמקום להתייחס לטענות ל-ג-ו-פ-ן, אתה מעדיף לבקר אותי אישית כי אני אוהד הפועל שחגג את הדאבל בטדי. ואם התשובה שלך היא ש"היורוליג זה גוף כלכלי", אז אין לנו על מה לריב פה. אני חושב שזה ביזיון ואתה חושב שזה לגיטימי. מה ההבדל בין הגישה שלך לבין הגישה של אנשי ההתאחדות לדו"ח זליכה? גם אם אברהם הירשזון יראה ברחוב את אריה דרעי ויגיד לו "גנב", זה לא מה שיהפוך את הטענה שלו ללא נכונה. עכשיו זה יותר ברור לך?
אבל למה אתה מתעקש להבין סינית, שפה שאני לא מדבר? הסברתי לך שהיורוליג הוא מפעל פרטי. זה לא מעניין מה אתה חושב על הספורטיביות שלו. היורוליג הוא לא חסר ערך ספורטיביות כי הוא ליגה פרטית ולא רשמית. זכותו המלאה להזמין איזה קבוצות שבא לו לפי איזה קריטריון שבא לו. מצד שני, הליגה הישראלית בכדורגל היא ליגה רשמית שהכריעה אלופה באופן הכי לא ספורטיבי שיש (צא מזה שאתה אוהד הפועל, לא מעניין אותי ואני לא מחפש אף אחד, במקרה יצא שאתם הרווחתם מהריקבון). אז כשהיורוליג הוא כן מפעל בעל ערך ספורטיבי אל מול הליגה הישראלית שהיתה חסרה כל ספורטיביות אפשרית, אני כן יכול להציב לך את העובדות מולך. עכשיו זה יותר ברור לך?