כדורסל - הישראליות באירופה 2019/20

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏28/9/17.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    ממה שאתה מתאר יש למכבי בעיה. היא מוכיחה שהביתיות בשבילה מאד חשובה, הקבוצה היחידה בליגה שעדיין לא הפסידה בבית, אבל כוחה באה לדעתי בגלל שהיא האנדרדוג מול קבוצות יותר עשירות ואיכותיות ממנה. אמרתי כבר אתמול, אם אתה משווה את הרביעייה הראשונה בטבלה אנחנו לא בדיוק הקבוצה עם הכי הרבה כשרון.

כרגע נראה שהרוח הקבוצתית בראשות יאניס מצליח להוביל קבוצה פצועה עם סגל קצר לימים מאד יפים. שוב, בעיניי זה הדבר הכי מדהים. הקטע הזה מתחיל להזכיר לי את מכבי של שנת 2014...

אז בסופו של דבר מכבי כרגע מסוכנת מאד בביתה עליה פצועה, אבל מה יקרה אם שחקנים יחזרו? האם ג'קסון יצליח להשתלב? מקצועית ולא פחות חשוב חברתית. איך יהיה הקשר שלו עם ספרופולוס?

מצפים לנו עוד שבועות מעניינים מאד. כרגע רק נהנים וחולמים על החודשים הבאים שאולי יחזירו את הקסם של 2014. בקטע הזה יש כן משהו שמאוד דומה. אז זה היה בלאט היום זה יאניס. בכלל, לראות את היווני נהנה מהקהל זה משהו מיוחד. זה מתחיל להזכיר את הקשר שהיה לפיני גרשון עם האוהדים. רק יאניס יותר צנוע ואני אוהב את זה.

Roma אוהב/ת את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משהו אחר. ריבאונדים בהגנה לפאו: 22. ריבאונדים בהתקפה למכבי: 21.

זה היה המפתח לניצחון!

Roma אוהב/ת את זה.
  3. Roma מנהלים

de Middenweg,

שמעתי ביציע העיתונות את ירון טלפז, בכללי אוהב לשמוע כדורסל בערוץ הספורט, אומר משפט מפתח ונכון לגבי מכבי והליגה הישראלית: "מכבי צריכה להגיד תודה שיש לה את הליגה הישראלית שהיא ליגת הפיתוח עבורה". צודק ביג טיים, קחו את דורסי שמאז שנרשם הפך לשחקן אחר וגם את הישראלים אבדיה וזוסמן שהפכו לשחקני יורוליג ראויים.
    אומנם הפציעות והעומס זה בעיה אבל גם הדקות לשחקנים הצעירים והאופציה לחבר את הסגל זה יתרון. כמובן שמכבי צריכה לעודד להעלות את הרמה בליגה הישראלית ולעזור לקבוצות האחרות באירופה, שאני רואה את ראשון לציון אני גאה, כן היא לא קבוצה ליורוקאפ אבל בליגה היא נהדרת, בגביע הצלחה וגם ביורוקאפ סיימה עם 2 ניצחונות שזה מכובד. דוברת צובר פז"מ חשוב במסגרת אירופאית, אריאל מוכיח שהוא קלעי גם מול קבוצות טובות מבאר שבע וכדומה.
    יותר ראשון לציון, ירושלים, חולון ונס ציונה ישפר את הכדורסל הישראלי בטווח הרחוק וגם את השחקן הישראלי ולא חוק רוסי, פיינל פור וחוקים דומים.

ועוד תשובה למכבי ויאניס על הבכי, שישאלו את אולימפאקוס מזה קבוצה א' וקבוצה ב' ולראות שזה לא עובד.

---

לדעתי ג'קסון משתלב טוב, חבר טוב מאוד של האנטר וגם בצסק"א מדברים על בחור חיובי. עזוב, מרגע שהבנתי שיאניס מביא את השחקנים אני לא הייתי דואג. ג'קסון זה שחקן שאם לא היה חותם בסין היה מגיע לפני וולטרס בתחילת העונה.

שאלה:
    מכבי עושה פלייאוף ומפסידה 3-2 לצסק"א או עושה פיינל פור ומפסידה בחצי\גמר ומסגרת הישראלית מפסידה בפיינל פור לירושלים\ה.ת"א, כלומר הצלחה באירופה וכישלון בליגה המקומית, איך אתה מסכם את העונה? האם עדיין יאניס יהיה המושיע?
    במכבי מדברים בתארים, אבל ללא ספק פיינל פור ביורוליג זה תואר שלא נרשם בהיסטוריה.

4. גלצ Member

@Roma אל תשכח שהשיטה מקשה להגיע לפיינל פור. אני מנחש שמכבי של 2014 הייתה מגיעה לפלייאוף בלי יתרון ביתיות ולא עולה.
    עם כל ההשוואה למכבי של 2014 אני עדיין בספק אם נגד קבוצות חזקות בחוץ יש להם את החוזק המנטלי לצאת מפיגור כזה. הקהל מאוד מצליח להרים אותם, וכמובן יאניס. אני חושש שבמקרה של בור כזה נגד אנדולו וברצלונה מכבי תפסיד.

5. Roma מנהלים

מודע לכך, זאת הטענה הכי טובה שיש לשאר האוהדים בישראל כנגד מכבי תל אביב. בישראל לא, באירופה כן. צביעות של כל הצדדים כמובן.
    לדעתי כל הכדורסל האירופאי צריך לעבור לסדרות של 5 משחקים עד הסוף, ליגות ואירופה.

מצד שני, מכבי הפסידה גם אליפויות אירופה על השיטה הזאת וגם זכתה. כמו שירושלים בתקופת אורי אלון הפסידה אליפות על השיטה הזאת מול ראשון לציון אך גם זכתה בזכות השיטה הזאת במסגרת המקומית.

6. גלצ Member

לא אוהב לקרוא את האוזמן. מגיע למסקנות מהר מדי.

7. zivmay Member

לטעמי הקבוצה העונה מרשימה הרבה יותר ממכבי של 2014. האמת יותר מזכירה לי את מכבי של פרקינס ופארגו שפירקה את כל אירופה ואת ריאל בפיינל פור.

אל תשכחו שהקצב והעומס ביורוליג הרבה יותר משמעותיים מאשר בשנים עברו, קשה להיות דומיננטים לאורך זמן. מה שמדגיש את ההצלחה האדירה של מכבי כרגע.

8. yakov_y YNWA

הבנאדם עילוי, רק במקרה הזה הופתעתי.
    קלתאטס עם קליעה מזעזעת.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@גלצ
    משהו מעניין. הזכרת אתמול במהלך המשחק שמכבי ניצחה רק קבוצה אחת בטופ8. אז חזרנו אתמול ממינוס שמונה עשרה וניצחנו, אבל תסתכל לנתון הבא: אחרי המחזור הבא מכבי תארח בסיבוב השני את ריאל, ברצלונה, אנדולו, חימקי ומילאנו. היא תצא לשני משחקי חוץ במוסקבה ואתונה.

אמרתי לך אתמול ואני לא משנה את דעתי שאנחנו לא צריכים להסתכל יותר מדי קדימה, אבל על הנייר לוח המשחקים אמור להיות לטובתינו...

10. DRORIKO Member

השאלה זה לא מה לוח המשחקים אלא מה לוח הזמנים של עומר אדם במאי

11. גלצ Member

@Roma שים לב שיש לכם עכשיו שני משחקי חוץ בוכטה ואנוויל (ושתיהן רק הפרש ניצחון אחד מירושלים..) ואז שלושה משחקים שלפחות שניים מהם יהיו לא פשוטים בכלל (בורגוס בבית, אנטוורפן בחוץ).
    יש סיכוי שאפילו תילחמו עד הסוף על עליית שלב..

12. Roma מנהלים

המלחמה על עליית שלב זה מוגזם, אבל כן המקום השני בסכנה.
    הארנה זה מבצר באירופה, אני לא דואג. במשחקי החוץ אנחנו מסורתית לא טובים.

13. Maccabi_Haifa Member

ווילבקין בחוץ= 0 אחוז לנצחון של מכבי

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם זה חסר לנו, פציעה לסקוטי, למה לא.

15. zivmay Member

למה נותנים לו לשחק רבע שלם? יותר גרוע,למה התחילו לטחון אותו עם הכדור ב3 דקות האחרונות של הרבע? זה עבד נהדר שהוא קיבל את הכדור בסוף ההתקפה, וגם זה יוצר פחות עומס על השחקן.