כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י כינוי, ‏3/7/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי מושג עד כמה כדאי לקחת את המשחק הזה ברצינות. נאנלי במשחק שיא צולף מכל מצב, אבל תראו נגד מי מכבי שיחקה? בעוד יומיים בחוץ נגד ביירן, קבוצה טיפה יותר טובה. מה שכן, טוב לראות שזיזיץ ממשיך לקבל כדורים בהתקפה. תומאס נראה לפחות בהגנה כשחקן טוב. אני לא מתלהב יותר מדי מהניצחון הזה, אבל זכור לי היטב שמתי שנאנלי היה בכושר מכבי השיגה 7 ניצחונות ברצף...וכן, הוא כבר היה עם רגל וחצי מחוץ לקבוצה...

2. zivmay Member

פעם בכמה משחקים שחקני מכבי נזכרים שמותר גם להניע כדור, ולא כל חדירה צריכה להסתיים בצעד וחצי.

3. DRORIKO Member

רואה את שיין לארקין וחבורתו עם ניצחון ענק על צסקא. זאת הקבוצה שאנחנו אמורים לעקוף כדי להגיע להצלבה כן?

4. Roma מנהלים

לא בהכרח, גם קאזאן קיבלה תבוסה מאלבה ברלין ונמצאת בסיכון. אולימפיאקוס עם מרווח ביטחון אבל כבר סופרת ארבעה הפסדים רצופים.
    מונאקו, באיירן ופנרבחצ'ה חזק במאבק ביחד עם מכבי.

בקיצור הכל פתוח.

5. DRORIKO Member

אתה אופטימי? אמיתי עכשיו

6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מכבי לא באטמוספירה של אנדולו ואולימפיאקוס. קאזאן גם יותר טובה. קאזאן עם חמישייה מעולה, אבל חסרת עומק והיה ברור שכאשר העונה תתקדם היא תרד קצת. עדיין תהיה באיזור 7-9.

מכבי עכשיו במבחנים אמיתיים - באיירן, אפס, פנר.
    לצערי המשחקים האלה יתנו נוק אאוט לתרחיש הטופ 8.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד אחד יש לי הרגשה שהכל עוד פתוח, מצד שני אני לא אופטימי. אם מכבי רוצה לחזור לאיים על מקום בפלייאוף היא צריכה את נאנלי בכושר טוב. זה חובה. היא צריכה את ריינולדס וויליאמס ביום טוב, וזה אומר הגנה טובה ורצון לשתף את החברים. זה בעיקר דבר שהייתי מייחס לריינולדס. ווילבקין צריך להתמקד בדברים שהוא טוב בהם וזה לא להוביל את ההתקפה. להמשיך להפעיל את זיזיץ' ולא לצפות מהישראלים דבר. אם אתה מחכה לנסים מזיו, בלייזר וכהן אז המשחק כנראה כבר אבוד. רק ג'ונדי איכשהו יכול לתרום, אבל גם זה לא יהיה בכל משחק.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלוהים ישמור, איך קבוצה יכולה לעלות ככה על העצבים של בן אדם שאוהב את הקבוצה מאז מאי 1986? ידעתי שלנצח במינכן זו משימה מאד לא פשוטה, אבל השחקנים באמת הצליחו להוריד לי את המוראל לרצפה. ברצינות, קבוצה מאורגנת בהגנה יותר מדי קשה בשביל החבר'ה האלה? כנראה שכן. בתגובה האחרונה שלי כתבתי מה לדעתי אנחנו צריכים בשביל לאיים על המקום השמיני. אני מציע עכשיו לשמעון ודייויד להתחיל לעשות ניקיון וזה אומר גם שהם צריכים לחשוב על פרישה. ברצינות, הקבוצה הזאת רקובה לגמרי. אני עכשיו מאד קיצוני בדברים שלי, אבל מה שראיתי הערב היה מביך. אין לנו את הבסיס הכלכלי כדי לאיים מדי שנה על צמרת היורוליג, אבל אני מצפה מראשי הקבוצה שלפחות נפרד מהאנשים שבאו את הקבוצה הזאת. באמת, ביירן לא קבוצה יותר מוכשרת מבחינה אישית, אבל הם קבוצה מגובשת. אפילו שחקן גרמני עם שפם פורנו נוסח שמונים השמונים טחן אותנו הערב. אפשר להעיף את יאניס, אבל בינינו הבעיות הרבה יותר עמוקות מסתם החלפת מאמן.

9. DRORIKO Member

52 נקודות. אלוהים שישמור. ועוד דיברנו בצהרים אם אפשר לעשות הצלבה או לא.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

זה הסקור הכי נמוך של מכבי מאז 1969(!) @Roma בטח לא מפתיע אותך שמי שגרם לזה זה מאמן איטלקי :wink:

Roma ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. yakov_y YNWA

זאת קבוצה שנתנה לגור שלף תפקיד מקצועי בעשור הקודם והחליפה אותו במחליף שעושה עבודה גרועה יותר וקבע שיאים שליליים באירופה/ליגה/גביע.

12. DRORIKO Member

פרשני כדורסל בספטמבר:ריינולדס זאת
    החתמה אדירה. בבאיירן הוא עשה קפיצת מדרגה לשחקן טאפ-טאפ יורוליג.

פרשני כדורסל בפברואר:ריינולדס שחקן פח, למה ויתרו על אותלו האנטר.

וואלה כבר מעדיף את לחמן ורז זהבי. הם לפחות מצחיקים.

13. Roma מנהלים

לא חושב שהם טעו.
    ריינולדס שחקן מצוין שלא מתאים למכבי. אם כבר אז על חשבון זיזיץ' שאומנם לא מזכירים בסגנון המשחק שלהם אך שניהם בולטים ביכולות ההתקפיות שלהם.
    צריך שילוב של סנטר התקפי וסנטר הגנתי כמו שיש בריאל\מונאקו\אנדולו עם טאבראז-פורייה\מונטיונאס-הול\פלייס-דאנסטון.

לגבי פרשני הכדורסל, לצערי זה לא מצחיק אבל עופר שלח באמת מתקשה לראות עם אינספור טעויות בשידורים אולי בשעות הדמדומים של הNBA זה לא מורגש אבל ב21:00 זה בולט.
    האוזמן ושלף סתם פרשני תוצאה וזה לא חדש.

כבר רצו להמליך את אבי אבן או איך שלא קוראים לו אבל באיירן זיינו להם את כל התאוריה שרצו להריץ על שיטת הכדורסל ההגנתית של ספרופולוס.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פרשני הכדורסל יכולים להגיד מה שהם רוצים. כשמנתחים את השנים האחרונות של מכבי רואים בבירור שהם בעיקר טועים בבניית הסגל. אמרתי גם אתמול שאין לנו את הכסף בשביל מדי עונה לעלות לפיינל פור, אבל להפסיד ככה לביירן זה מביך. קורה לקבוצות יותר טובות שהמשחק השני תוך יומיים נגמר בהפסד, אבל זה אתמול היה נראה כאילו בזבזנו את כל התחמושת בליטא. 14-20 לשלוש כולל כמה שלשות משוגעות. אתמול שום דבר נכנס..

לחזור לניהול הקבוצה. למה במכבי לא יכולים להבין שצריכים רכז בכיר רציני? במקום לשים כסף על שחקנים כמו ריינולדס וויליאמס אולי צריך סוף סוף להבין את העניין הזה? נורא נחמד ההימור על אוואנס, אבל הקבוצה צריכה יותר מהעמדה הזאת. על ג'ונדי כבר אמרתי מספיק, זה שחקן נהדר לליגת הסמול בול הישראלית. בשביל פלייאוף היורוליג צריכים מישהו יותר טוב. שלא לדבר על יפתח זיו, הוא בכלל שחקן יורוקאפ בינוני. לדעתי אם תשים את ווילבקין ליד רכז טוב אתם תראו שחקן אחר.

מילה אחרונה על ריינולדס והאנטר. כשרואים את משחקו של הראשון אני מרשה לשאול אתכם את השאלה הבאה. האם הבחור גם היה חור הגנתי בגרמניה? האם הוא לא ראה גם שם את חבריו לקבוצה? אני לא חושב שאם האנטר היה נשאר מצבנו היה יותר טוב, אבל ריינולדס חור הגנתי ואנוכי בצורה מזיקה.

התחלתי גם לשים לב לבעיה אחרת. מכבי מנסה מדי פעם להחתים שחקנים שהיו הצלחה בקבוצות צמרת. זה התחיל עם ווימס וגאודלוק. זה נגמר אז באסון והנה שוב רואים את זה עם נאנלי. גם וויליאמס לא סתם שוחרר מפנרבחצ'ה והגיע לוולנסיה. אני מרגיש שההימורים ללכת על שחקנים כאלה בסופו של דבר לא מצליחים. לדעתי רק האנטר היה הצלחה.

בסך הכל לא קל להתמודד בליגה עם קבוצות שיכולות לבזבז על ימין ושמאל כסף על שחקנים בכירים. המציאות היא שמכבי לא נמצאת בחברת הקבוצות העשירות, אבל זה לא אומר שאי אפשר להלחם מדי שנה על מקום בפלייאוף. לדעתי הכי חשוב עכשיו זה להחליף את אלה שבונים את הסגלים של השנים האחרונות. אני תמיד אשאר אוהד לטוב או לרע, אבל אני מרגיש שאנחנו לא סתם נמצאים במצב קשה. לא מקרי שאפילו בליגה אנחנו מקרטעים...

Roma אוהב/ת את זה.
  15. Roma מנהלים

de Middenweg,

ריינולדס היה חור הגנתי גם בגרמניה אבל עם ניהול נכון של המאמן הוא שיחק בין 15-20 דקות שהיו מאוד יעילות. שחקן שהוא מפלצת התקפית צריך בזמן שהוא על הפרקט שרוב הכדורים ילכו לכיוונו. זה עבד בגדול שנה שעברה. כמובן שגם להתאים את החמישייה שתשחק אתו. הרבה פעמים אני רואה חמישיות במכבי שכולם יודעים לייצר לעצמם ולקלוע ואז עולה חמישייה הגנתית שבקושי תצליח לקלוע.

לגבי אמריקאים והליגה הספרדית, יש הרבה כישלונות שם בגלל האופי של המאמנים הספרדים שדוגלים ברוטציות ברורות ועוד חוקים קשים. בארץ רואים שהאמריקאים מצליחים בגדול ולכן לא הייתי פוסל את השחקנים שהגיעו. בארץ הכדורסל פחות טקטי ויותר הירו בול שמתאים מאוד לאמריקאים.

הפסקה האחרונה זה פשוט תירוצים. מכבי בחלק העליון של התקציבים (להערכתי ממוקמת 7-8) בנוסף לכך שהיא מקבלת יתרון קהל והיכל שיש רק לעוד 2-3 קבוצות בלחץ.
    אני מקווה שהקשקושים של ההנהלה על תקציב לא חלחלו לאוהדים. אם להנהלה את מספיק כסף להשקיע אז שיעבירו את הקבוצה, אני בטוח שיהיו קופצים.
    קבוצות כמו באיירן או באסקוניה יכולות לבכות על תקציבים, הם חוו הצלחה יחסית ואיבדו את השחקנים שלהן לעלית של היבשת ולא לNBA לדוגמה. בנוסף שבגלל תקציב נמוך לא יכלו להוסיף את החתיכות החסרות בשביל לעלות שלב. מכבי בכלל לא מצליחה עם תקציב הרבה יותר גבוה אז ככה שגם עוד 2-3 מיליון יורו לא היו עוזרים כי הצוות המקצועי טועה פעם אחרי פעם.
    אישית אני חושב שאם מכבי היו מצליחים ונאבקים בצמרת אז גם האקסטרה כסף לחיזוק הסגל בשביל לשפר את הסיכויים היה מגיע אבל שלא מצליחים אז קל להאשים את התקציב.

מצב נושא:
הנושא נעול.