כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    אני מתקשה לראות איך הקבוצה הזאת מנצחת באיטליה. בולדווין גם בחוץ לאיזה חודש. הוא יחסר בעיקר מבחינה הגנתית. אם הילארד ואוסטין הולינס לא יקבלו יותר קרדיט מקטש והצמד לא יחזיר בתמורה מכבי תפסיד לבטח פעמיים.

לחלוטין צודק לגבי לורנזו בראון. לצערי הוא חושב כנראה עכשיו שהוא צריך להציל את המולדת לבד. בעיית איבודי הכדור תמיד בעיה אצלו, אבל עדיף שיקלע עשרים נקודות עם הרבה אסיסטים מאשר משחק כמו שראינו ממנו בגרמניה. העניין הוא שלא בולדווין לורנזו לבטח ירגיש שאין לו ספק רציני נקודות לידו. לכן אני מדגיש את חשיבות הנקודות של הילארד והולינס, אבל האם הם יכולים לעזור? האם קטש יצליח להוציא מהם משהו חיובי? את האמת, אני לא חושב...

אני האחרון שאגיד משהו רע על סורקין, אבל כרגע זה מעט מדי ליורוליג. בעיקר חסר לי שהוא בעצם לא לוקח זריקות מחצי מרחק. לדעתי זה עניין של ביטחון עצמי, אבל הבחור גדל. הוא מאד פעיל בריבאונד ההתקפה ובהגנה הוא נותן גגות יפים, אבל ביחד עם ניבו אני חושב שבשביל קבוצת פלייאוף זה מעט מדי. הפציעה של פויתרס בעיה כי למרות שהשחקן לא תמיד הצטיין אין לנו בנתיים מחליף. לאור הכישלונות של ההנהלה אני חושש שבקרוב שוב נראה את בנדר בקבוצה. או בריימו. שני חבר'ה נחמדים מאד, אבל המטרה היא קודם כל הפלייאוף של היורוליג, לא של הליגה הישראלית. בנדר למעשה לא הראה מעולם משהו רציני במכבי ולכן המספרים שהוא נותן עכשיו בספרד לא מעניינים אותי. הוא גם לא משחק בקבוצה גדולה כך שאני מאד לא מקווה שיגיע. בריימו גם לא אופציה בשבילי בעיקר בגלל שאין לו נסיון ביורוליג. אתה רואה עכשיו מה קורה עם אדאמס...מה גם שזו תמיד חולשה של מאמן רק לקחת לקבוצות אחרות שחקנים שהוא מכיר בטח חבר'ה שגם לא הצטיינו ביורוליג.

לאור השנים האחרונות של ריבוי החלטות כושלות ותוצאות חלשות באירופה אני נוטה עכשיו להיות פסימי לקראת השבוע האיטלקי שלנו. אשמח אם התחזית השלילית שלך על מילאנו תתגשם, אבל אנחנו נשחק בחוץ איפה שבנתיים רק הפסדנו. מה גם, מסינה מול קטש, יחי ההבדל הקטן...

Roma אוהב/ת את זה.
  2. Roma מנהלים

שניהם מצוינים אבל הקדנציה בנבחרת ספרד נתנה לסקאריולו הרבה נקודות זכות ושוכחים את האכזבות בקבוצות קודם לכן.
    בכללי לא אוהב את הרוטציות המוגזמות שלו ובכלל של החינוך הספרדי, תן לי את המשחק הפשוט של עתמאן שמוכיח את עצמו כבר שלוש שנים רצוף.

3. yakov_y YNWA

מתי מכבי ת״א מביאה עוד אמריקאי שבאמצע דצמבר יבוא, ישנה את העונה ויהיה שובר שיווין ?!

4. yakov_y YNWA

קוסטאס אנדטוקומבו מועמד למכבי ת״א.
    ראו אותו משחק במערכת הסקאוטינג של מכבי ת״א או ״הרזומה״ משפיע ?

זה שחקן שאם לא אח שלו לא משחק באן בי איי ולא ביורוליג.
    מדובר בשחקן שזר לכדור, זריקה נוראית, שחקן לא חכם, כל קשר בינו למשחק התקפה (!) בכדורסל מקרי בהחלט.

הרצליה מנצחת את ריטאס וילנה בחוץ.

5. Roma מנהלים

יש לי תחושה שאתה מתכוון לת'נאסיס דווקא. קוסטאס דווקא סביר, היה אחלה בליון אשתקד.
    כמובן שהוא לא מה שמכבי צריכה, לאור מגבלת הקליעה שלו בעיקר צריך לשחק כסנטר.

בכל מקרה הוא לא יגיע.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאין מאמן טוב וסגל מאד מאד בינוני לא צריך לקוות לשני ניצחונות בשבוע אחד באיטליה. סקריולו שגם לו קבוצה מאד בינונית, החליט ברבע האחרון לעשות דבר שמאמנים אחרים אולי גם ראו. ללא בולדווין אפשר לעשות הכל כדי שהכדור לא יהיה ביד של לורנזו בראון ואז חבריו כבר יאבדו את הראש. פשוט דבר מאד פשוט ומכבי נתנה ניצחון על מגש של כסף לאיטלקים.

בוא אהיה כנה, גם אם היינו מנצחים לא היינו צריכים לצאת למזרקות בעיר. משחק מאד מאד בינוני. זו לא קבוצה לפלייאוף. מצטער שאני חוזר על זה, אבל למרות החסרונות של לורנזו הוא שחקן מעל לרמה של כל הסגל הזה. לא יודע מה אני צריך לחשוב כשפתאום שחקן מוגבל כמו ג'ייק כהן עולה בחמישייה. במצב של ייאוש קטש העלה לדעתי את זיו לפרקט ועד שזה אירוני דווקא מתי שהוא הוחלף בסוף הקבוצה לחלוטין התפרקה. מבחינת הישראלים ג'ונדי היה בסדר (ולא יותר) וסורקין באמת המקומי היחיד שאני נהנה ממנו.

בסוף הערב משחק מתסכל, אבל מאד מאד צפוי. כמה התקפות בודדות של המארחת מוציאות את מכבי מהאיזון. המאמן לא מגיב נכון והשחקנים מאבדים את הראש. נו טוב, לקבל שני ניצחונות חוץ ברצף זה באמת יותר מדי לבקש נכון?

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/22
    Roma אוהב/ת את זה.
  7. Roma מנהלים

לא מחובבי קטש אבל לא יכול להאשים אותו מכמה סיבות. הראשונה, נפצעו לו שני שחקנים חמישייה וגם אתם הסגל לא מספיק טוב. שנית לא בושה להפסיד לבולוניה בחוץ(!) במחזור כפול.
    מכבי עדיין מחכה למצוא את המחליף הראוי לפוית'? שיתחילו כבר לפתוח את הארנק.

אתה טוען שהסגל בינוני של בולוניה? לא מסכים. אולי סקריולו הבינוני שלא מנצל את הסגל שהוא קיבל. לא כל מה שעובד בכדורסל נבחרות יעבוד בקבוצה לאורך זמן. עוד מאמן שסוגד לרוטציות המוגזמות - יש לא מעט כאלה ביורוליג שיכולים להוציא שחקן חם כי זה חילוף מהבית.

לורנזו כל משחק מחדש מוכיח לי למה הוא נכשל בהזדמנות הגדולה של הקרירה בפנר, אחלה מספרים אישיים אבל מרגיש שהשחקנים סביבו לא מצליחים לפרוח ובנוסף הוא פשוט לא קיים בהגנה. הכעס שלי שהוא יכול לעשות את זה, עובדתית בנבחרת ספרד הוא שמר מעולה והפעיל מעולה את הקבוצה. לא ישכנעו אותי שהילארד, בונזי ואדאמס כל כך גרועים שהם צריכים להסתפק בפירורים. שום מהלך כדורסל במשחק מלבד לורנזו מכדרר ורק אם הוא נתקע הוא משחרר את הכדור ואז כבר ההתקפה בלחץ של זמן וכמובן ההחטאות לא רשומות על שמו.
    אני רושם כבר הרבה מהלכים שעושים עליו פוסט אפ או חדירה והוא מצלם, אפשר לעשות עבירה ולמנוע סל קל. הוא לא מתקרב לסף העבירות המותר. אם מיציץ' וג'יימס עושים את זה גם בראון יכול.
    בנוסף לא הגיוני הסיפור שהוא כמעט לא מגיע לקו, קצת יותר קשיחות וחדירות עד הסוף. עוד צעד שיעזור לשאר השחקנים. מבין שהחצי מרחק זאת מנייה בטוחה עבורו אבל הוא צריך להיות מגוון.
    ואחרי כל זה, הוא לא הבעיה אבל יכול להיות חלק מהפתרון.

סקריולו עשה בשכל, כמו כל מאמן שישחק מול מכבי בתקופה הקרובה. למעט בראון וסורקין שאר השחקנים בחוסר ביטחון מוחלט. דאבל על בראון בקביעות להוציא ממנו את הכדור, שאר השחקנים כנראה לא ינצחו בלעדיו.
    מכבי ללא בולדווין מזכירה את אנדולו בהיעדר לארקין טרום קלייבורן. מיציץ' משחק 35 דקות בלי אוויר וכאשר מוציאים לו את הכדור למעשה ניצחת את המשחק. למזלו של הטורקי מיציץ' שחקן קצת יותר אגרסיבי ואקטיבי מבראון.
    המשחק היה דומה למשחק מול באיירן, בראון חגג ברובו אבל בסוף המאמן היריב שהחליט שאין בראון, הוא לא יגע בכדור בהתקפה, מכבי לא ידעה מה לעשות ובום טראח הפסד.

אולי לא תקבל שני ניצחונות חוץ ברצף אבל בחמישי אתה אמור לקבל עוד ניצחון חוץ. יש סיבה שאלבה ברלין קבוצת יורוליג? קבוצת פיתוח עלובה במפעל המושחת הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/22
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    לגבי הפציעות ברור שאי אפשר להאשים את קטש, אבל גם בולוניה לא שיחקה עם סגל מלא שלא לדבר על מילאנו. סקריולו ברגע של הברקה פשוט ניצח להם את המשחק וזה הדבר שהכי מרגיז אותי. בסוף היום גם בולוניה שיחקה פעמיים בכמה ימים ומבחינתי הם לא קבוצת צמרת (לא שאנחנו אחת כזאת, אבל לדעתי אנחנו לא אמורים ליפול מהם למרות שלישיית "רוסית" אקס מוסקבאית בתוספת שחקן ותיק סרבי שעדיין יודע מה זה לנצח). סתם הפסד מיותר.

קטש. לגבי הקו האחורי שאכן שיחק ללא בולדווין, לאן נעלם הילארד? שנינו יודעים שבקטע הזה המאמן כן קשור לעניין. כנ"ל גם להגיב על הרגע שהכריע את המשחק: הדאבל אפ על בראון. האיש על הקווים לא הגיב בזמן כי המומנטום היה לחלוטין שלנו. למה קטש לא לקח מיד טיים אאוט? מצדי היה מכניס את ג'ונדי שיכול היה להוביל את הקבוצה. מה קיבלנו? ריכוז של אדאמס. אגב, האם עודד לא שיתף פעולה עם השחקן בקבוצה שאתה אוהד? מבחינתי הגארד לא מספק את הסחורה, לפחות לא ביורוליג.

יכול להיות שאתה צודק לגבי בראון, אבל בינינו עם מי הוא צריך לשחק? תשווה את הקבוצה הזאת עם נבחרת ספרד. היום במשך 2-3 התקפות הוציאו ללורנזו את הכדור מהיד וכולם מסביבו נחנקו. הקבוצה לגמרי תלויה באלוף אירופה האמריקאי. ווילבקין עזב ולורנזו בא בשביל להחליף אותו בתפקיד המושיע של הקבוצה. ברור שיש לי גם טענות לבראון (מאבד באמת יותר מדי כדורים), אבל מבחינתי ההנהלה והמאמן יותר אשמים. בסופו של דבר זו דייסה נהדרת שאנחנו צריכים עכשיו לאכול. אין לי מושג מי רוצים להביא במקום פויטרס, אבל את אלבה עוד לא ניצחנו. אל תשכח מי משחק שם, צמד ישראלי שבכיף ירצו לנצח אותנו שוב על אדמת גרמניה כמו לפני שנה...

9. Roma מנהלים

לגבי קטש, זה לא חדש שהוא קופא במאניי טיים. הפסיד לנו תארים על זה. שוב לא חושב שיש לו את כל הכלים להצליח, הבעיה הרבה יותר גדולה ממנו ולמעשה נוצר מצב שרק מאמנים ברמתו מוכנים להגיע לאמן במכבי. אי אפשר להאשים את הש.ג. כל הזמן. ניקולה וקטש לא האשמים העיקריים.

הקטע שהפכו את בראון לטופ רכזים באירופה, הוא לא שם. נוצר בעיה במכבי שקטש חייב לנצח ולכן הוא בוחר בהירובול של בראון שכנראה יותר יעיל לטווח הקרוב אבל לא לרחוק. הייתי מתחיל משחקי ליגה ואפילו ביורוליג עם עשרה מהלכים ראשונים שכוללים 2-3 פוסטאפים של בונזי קולסון ו7-8 תרגילים לקלעים כמו הולינס, הילארד, דיבר' והיליארד. חייב להכניס את השחקנים האלה מוקדם למשחק.

אדמאס לא קשור לקטש בירושלים, קטש כבר הספיק להיות יועץ מקצועי בגליל וקדנציה קצרה בפאו מאז שעזב אותנו. אדמאס שיחק אצלנו אשתקד בלבד.

אלבה כרגע כמו מילאנו, לא יכולים לנצח קונוסים*. רק שלמילאנו יש שאיפות, מאמן על וסגל אדיר.
    אלבה מקבלת סל על הבאזר אתמול, חיוכים מטורפים בספסל, זאת לא קבוצה תחרותית בכלל. אשתקד הייתי בהזיות שראיתי את צורת המשחק שלהם, מאודו לו חם יותר מהר געש שמתפרץ אבל הוא שיחק כבר 6 דקות רצוף אז צריך להוציא אותו, כמובן בזמן הזה קיבלו ריצה של 20-0 והפסידו את המשחק.
    *ניצחו סוף סוף, רק חבל שרעדו להם הידיים למרות יתרון דו ספרתי. מכבי בבעיה לעתיד אם מילאנו מתחיל לחזור לעצמם.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו נגיד את האמת - מה שמכבי צריכה - זה יותר ישראלים - ופחות זרים אמריקאים. די, לא עובד, מספיק, 8 שנים של חרא טהור. הייתי יכול להישמע גזען ולהגיד גם חרא שחור, אבל אני לא אהיה כזה. אין שום זהות בקבוצה הזאת. לא תשכנעו אותי שחלק מהשחקנים של מכבי היום טובים יותר ונותנים את הנשמה יותר מזוסמן או מבלאט. אני נגעל מלראות בחלקים גדולים של המשחק חמישייה שחורה על המגרש. תנו לנו עוד פאקינג רומן סורקינים למיניהם, לפיינל פור גם ככה לא נעלה עם החבורה האמריקאית, אז לפחות שיהיה זהות, שתהיה נשמה. יותר ישראלים + לורנזו בראון עדיף מאשר 5 ג׳וש ניבויים, ג׳יילן אדאמסים, אלכס פוית׳רסים ושות׳. ואל תגידו לי מכבי לא תהיה אפילו במאבק - מכבי כבר 8 שנים לא במאבק לפלייאוף. קבוצת תחתית פר אקסלנס. וכן - זה שמחתימים כל הזמן אמריקאים משיקולי מיסוי (!) ולא מביאים אירופאים - גם זה אחת הסיבות שמכבי כל הזמן נכשלת. בכלל לא רלוונטי מי יהיה המאמן. מי יהיה הג׳נרל מנג׳ר. כל עוד ימשיכו עם הקונספט הזה של 0 ישראלים. ורק אמריקאים - מכבי לא תגיע לשום מקום. אפילו בהסתכלות של 20 שנה אחורה - לשושלת - תמיד היה את הישראלים. וגם אחריהם היה לפחות 1 או 2 בכל זמן נתון. אז מה הכדורסל הישראלי הזדבל? לא זה לא יושב עם המציאות. עובדה שהפועל, עם ישראלים, היום, קבוצה ברמה של מכבי. בקלות.

11. DRORIKO Member

עופר שלח-המומחה להכל ולשום דבר. לא פלא שהוא התגלגל ליש עתיד

12. yakov_y YNWA

@Roma
    1. התכוונתי לאח הנכון, הדברים נכונים גם לתנאסיס אבל תנאסיס שומר יוצא מן הכלל על כל העמדות במגרש.

2. אני לא מכיר אדם אחד על כדור הארץ שיסכים איתך בפסקאות שכתבת נגד לורנזו.
    הדברים שכתבת הם הדברים שאני טוען כנגד ג׳ו רגלנד אגב, ממש הרגשתי אחד לאחד מה שאני טוען על החולוני.
    לורנזו נותן עונה ענקית, נתן קיץ גדול, עונה שעברה הצטיין, הביקורת כלפיו לא נכונה.
    כן מדובר בשחקן מוסר, בולדויין - סורקין - קולסון בעונה טובה, בטח השלישייה הראשונה שנותנת עונה יוצאת מן הכלל.
    יש לי בעיה עם חלוקת הדקות של קטש והרוטצייה אבל הסגל רחב ולכן מובן שקטש מתקשה.
    הילארד מאכזב, הציפיות ממנו להיות כמו צמד הגארדים, לתת מספרים שהוא מכיר וכמו שהרכזים עושים.

מצד אחד אני מתפלל שלא יגיע עוד אמריקאי, מצד שני אי אפשר להמשיך עם 4 גבוהים ברוטצייה, זאת עמדת רגישה.
    רעיון 2 הקבוצות לא עובד, אי אפשר להושיב 4 זרים כל משחק בצד.

מדר, זוסמן, בלאט, ליף היו צריכים להיות במכבי ת״א, אולי גם אלכס טיוס, שמות כמו היידגר, שון דוסון, נמרוד לוי גם עדיפים על הנוכחיים, צריך לחפש גם מתאזרחים טובים.

13. Roma מנהלים

יחי ההבדל שג'ו רגלנד משחק עם נגרים למעט 2-3 זרים.עדיין הוא נותן כמות אסיסטים מטורפת וכמובן שמירה אישית מצוינת, כמובן ברמה נמוכה יותר אבל הוא שחקן אדיר.
    הביקורת היא בעיקר כי אני חושב שבראון שווה יותר מזה (בעיקר קליעה ויוסג' מטורף שלא מביא ניצחונות). הוא רכז במלוא מובן המילה, הוא צריך להפעיל את החברים שלו יותר.
    שיתוף יתר החברים ולשחק בחלק ההגנתי זה מאסט מבחינתו ומבחינת מכבי אם הם רוצים גם להשיג ניצחונות ולא רק מול הנמושות של המפעל.

היליארד לא ייתן מספרים בשימוש שקטש עושה. מקבל מעט מאוד קרדיט והקבוצה לא עובדת בשבילו. הוא קלעי שצריך ביטחון ואת זה הוא לא מקבל.

לגבי אלכס, שוב הוא מגיע לתת גיבוי כסנטר שלישי, אחלה של שחקן עם אנרגיות. למכבי הוא לא התאים כי הם צריכים FF עם קליעה.

14. yakov_y YNWA

קמפאסו חותם בכוכב האדום ובכך לדעתי הסיכוי של מכבי ת״א גמור.
    כן כן, גמור.
    למה ?

מכבי ת״א שמינית, 6/8 הקבוצות בפלייאוף כרגע יישארו שם, אין שום סיכוי בעולם שמונאקו/ריאל מדריד/אולימפקוס יהיו מחוץ לפלייאוף.
    באסקוניה מפתיעה בענק כרגע בפער 3 ניצחונות ממכבי ת״א, למה ?
    פירקו את מכבי ת״א 40 הפרש ויש להם ניצחון בשובר שיווין.
    כלומר, נשאר מקום אחרון בפלייאוף,
    נתעלם מזל׳גריס החלשה שבמאבק או ולנסיה שאני לא מאמין שיגיעו לשם,
    נשארנו עם מילנו, בולוניה ופנתייאקוס שעם פתיחת העונה הזאת לא יגיעו לפלייאוף להערכתי.
    נשארנו עם הכוכב האדום,
    הכוכב פתחו את העונה עם 1-6 שלילי,
    ב-14.11, לפני כחודש הביאו את וילדוזה (איזה פשע שהוא לא באן בי אי) ואת דושקו איבנוביץ׳ (אגדה עוד בחייו), יצאו למסע של 10 ניצחונות רצופים כולל 6 ביורוליג עד שהפסידו במשחק צמוד לאולימפקוס בחוץ.
    קמפאסו שהיה הרכז הטוב באירופה כשעזב יהיה הזר החמישי בלבד של הכוכב, רק אמריקאי אחד יש להם בסגל (!).
    בניגוד לפרטיזן עם סגל חלש, יש לכוכב סגל טוב מאוד, אני מדרג אותם ואת מכבי ת״א בכדרג שני באירופה.

וילדוזה - קמפסאו - נדוביץ׳ - איזה קו אחורי, לא נופלים מאף שלישייה באירופה, לדעתי נדוביץ׳ שובר שיווין ביורוליג ואנדרטייד רציני למרות שכולם יודעים מה יכולתיו.

ברצף הזה, עם הסגל הזה, עם המשחקים הקלים באדריאטית יגיעו רעננים למשחקי היורוליג,
    אם מכבי ת״א תסיים מעל הכוכב זה יהיה הישג, הם בעיניי פייבורטים.
    בכלל לא רואה את בולוניה או שום קבוצה עוקפת את הכוכב האדום, רק צריך לקוות שבאסקוניה תחזור לציפיות של כולם כלפיהם.

בקיצור, הפלייאוף סגור.

אגב, הכוכב, יש בליגה הסרבית שיטה הזוייה שלא ראיתי.
    עושים שם עונה רגילה, פלייאוף ואז 2 האחרונות מצטרפות לחצי גמר סרביה,
    מי מחכה לה שם ? פרטיזן והכוכב שלא משחקות כל העונה ומקומן מובטח בחצי גמר הפלייאוף, הזייה.

15. Roma מנהלים

מסכים לגבי השורה התחתונה, מכבי לא תהיה בפלייאוף. אני יותר מאמין בקאמבק מטורף של מילאנו.

לא מתלהב מהקו האחורי הזה, יש לו הרבה בעיות בחלק ההגנתי. בטח לא מתקרב לקו אחורי של מיציץ' - בובאה - לארקין או לאפרו - סטונסקי - הייגינס. אפילו קו אחורי של הווארד - הנרי - תומפסון לא יורד מהם ולטעמי עדיף בהרבה כי הוא יותר מגוון התקפית והגנתית. אפשר גם לציין את הקו האחורי המצוין של מונקו עם לויד - אוקובו והגדול מכולם מייק ג'יימס.
    מפריזים יותר מדי ביכולות של שלושתם, קאמפצו* בעיקר היה הסגן של דונציץ' וטבארז. נדוביץ' תמיד היה שחקן שישי מצוין.
    וילדוזה טוב, האם הוא יותר טוב משותפו לבאסקוניה לשעבר, פייר הנרי?
    *לטעמי גם היום וגם בעבר הוא לא בטופ 5 של הגארדים. הוא לא שחקן שלם כמו מיציץ' או אגדה כמו מייק ג'יימס. אפילו לציין את בראון, סטורנסקי, קאלתיס ואחרים שלא יורדים ממנו.

הכוח של הכוכב זה האולם הביתי, דושקו המנוסה וחבורה של סרבים קשוחים שיודעת לשחק כדורסל.
    נ.ב. יש להם שלושה אמריקאים - בן בנטיל, חסן מרטין ומיודענו ג'ון הולנד.התחילו עם ארבעה עד שאדמאס שוחרר.

באסקוניה השנה פגעו חזק ברכש והצירוף של הנרי מראה בבירור שהם לא הולכים להסתכל לאחור. יש מצב לפיינל פור ביכולת הזאת.