כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. yakov_y YNWA

לא הגבתי על המשחק של מכבי ת״א אבל ההפסד בבולוניה היה הזייה, אני עדיין בהלם, יש להפסיד כי הובלת 4:55 לסוף ב-7 ויש ממש להפסיד כמו ילדים חסרי ביטחון בני 12.
    הייתי בטוח שזה השיא.

ראיתם את חולון אתמול ?
    מצד אחד, ביזו את המקצוע והפסידו לקבוצה חלשה.
    מצד שני, קלעו 4 שלשות בדקה האחרונה של המשחק (!) וכפו הארכה עם שון דוסון שקלע 2 שלשות גדולות, בכלל דוסון זה חתיכת דיון מבחינת שחקן.
    לא הבנתי למה ג׳ונסון הורחק ולמה אין הילוכים חוזרים.
    חולון ספגה לדעתי ב-8 הדקות האחרונות של המשחק כולל הארכה איזה 25-30 נק׳, איזה הפסד.

יש מצב לבית משולש של חולון, ירושלים והרצליה, ענק.
    חולון וירושלים די בטוח יהיו ביחד.
    מזכיר לפני שלפני עשור בדיוק נתניה שיחקה נגד מכבי חיפה ביורוצלאנג, המפעל ה-3 באירופה.

Roma אוהב/ת את זה.
  2. yakov_y YNWA

לא מאמין בבאסקוניה.
    כן, וילדוזה הרבה יותר טוב מפייר הנרי.
    בנטיל מגאנה וג׳ון הולנד מפורטו ריקו לא ?
    חסן מרטין אף פעם לא החזקתי ממנו.

בנוגע לקו האחורי, בכלל אני לא מבין את ההשוואות.
    האם לדעתם יש הבדל גדול בין הקו האחורי הכי טוב באירופה לדעתי של מונאקו לבין סתם דוגמא הקו האחורי של הכוכב או מכבי ת״א ?
    ההבדלים לא קיימים וכמעט לכל קבוצת פלייאוף או שמתחרה על הפלייאוף יש קו אחורי מפלצתי של 3 שחקנים שוברי שיווין בליגה.
    האם לורנזו בראון יותר טוב מנדוביץ׳ ? בובאה או סטונסקי ? לא יודע, כל אחד יגיד משהו אחר, אני יילך עם הצ׳כי בגלל הסגנון.
    יש כאן מישהו שלא חושב שקלתאטס שובר שיווין למרות כל החיסרונות שלו ?
    כמו שאמרתי, לכוכב ולמכבי ת״א יש קו אחורי מרשים, כנראה שלמונאקו יש את האיכותיים ביותר אבל הבדלים זניחים.

נדוביץ׳ שחקן טופ, ממש לא שחקן שישי.
    הווארד השחקן האהוב עליי במפעל, משחק ליד שחקנים ממוצעים, החמישייה של באסקוניה בינונית.

לא אתפלא אם אחת האיטלקיות ייעשו קאמבק, בטח לא מילאנו עם הסגל הנוצץ אבל הפער עצום.
    לחשוב שמכבי ת״א בת׳כלס במרחק 3 ניצחונות מבאסקוניה, זה פער גדול ומשאיר רק מקום פנוי אחד.

3. Roma מנהלים

לא חושב שוילדוזה הרבה יותר טוב מפייר הנרי, סגנון שונה של שחקנים. הנרי כרגע בעונה מצוינת ובטח שיש לו גיבוי. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, בכל מקרה זה לא חד משמעי.

אנדולו עם הקו האחורי הכי איכותי, נגמר הדיון. קו אחורי שהוכיח עצמו ואם לא הקורונה כבר היה רושם שלושה תארים ברציפות, אבל זה לא משנה השלישי יגיע השנה.
    אני כן חושב שיש הבדל, למכבי יש כרגע שני שחקנים בקו האחורי, היליארד נפקד והגיבויים לא ברמה. אני פשוט לא יכול להשוות קו אחורי שמנהיג אותו מייק ג'יימס שמביא הישגים שנה אחרי שנה לקו אחורי שמוביל קאמפצו שאם כבר הכבוד אף פעם לא הוביל קבוצה.
    יש הבדל בין להיות שחקן חשוב במערכת לבין להוביל קבוצה, בקו האחורי של הכוכב עדיין אין שחקן כזה. וילדוזה היה חלק ממערכת בבאסקוניה וכמובן נדוביץ' שהוא קלעי נפלא אבל החסרונות בולטים והוא תמיד משחק כשחקן שישי, כמו הווארד. זה לא מוריד ממנו כשחקן אבל כן מעיד שיש לו חסרונות הגנתיים. לא פעם ופעמיים הוא סופסל לדקות ארוכות כי חגגו על הפרצוף שלו. לא סתם בשלב הזה של הקריירה הוא נמצא בכוכב האדום ולא בריאל מדריד.

אני מאמין במילאנו כי אם יהיה סיכוי להעפיל אז יגיע רכש, אם הביטחון והפצועים חוזרים הם גם יכולים לצאת לריצה של 5-6 נצחונות בקלות.

4. Roma מנהלים

חמשת השחקים הקרובים של הכוכב -
    אולימפיאקוס(חוץ), ברצלונה(בית), ולנסיה(חוץ), ריאל(בית) ומונאקו(בית).
    משחקים קשים ביותר, אומנם שלושה בבית. 4-1 שלילי בטעות והם יורדים משמעותית בטבלה.

5. yakov_y YNWA

השלישייה של רונאלדו, בייל ובנזמה הצליחה יותר מהשלישייה של מסי, ניימאר וסוארז.
    הביאה שנה אחר שנה אליפות אירופה, מי מבחינתך גדולה יותר ?

אותו דבר ביורוליג,
    השלישייה בקו האחורי של אנדולו לדעתי פחות טובה מהשלישייה הנוכחית שבנו השנה במונאקו, על הנייר.
    תארים או לא תארים, פרנוסלית אני בוחר במונאקו.

אני אגיד יותר, קרא לי הזוי, אני לוקח את אוקבו, גיימס ולארקין על חשבון מיציץ בלי שאלה בכלל נכון ל-2022.

6. Roma מנהלים

לגבי ההשוואה שלך - אני לא בטוח שזה נכון. אין לי כוח לבדוק מתי בדיוק סוארז הצטרף ונייאמר עזב והשלישייה הזאת פורקה. בלי קשר שמדובר בשישה שחקני על. נעזוב שהם סוג של התחלקו בתארים, מי יותר ומי פחות. בסיטואציה שלנו רק השלישייה של אנדולו זכתה.

אקובו פרץ רק אשתקד, והוא עדיין לא מניה בטוחה כמו חמשת השמות האחרים ברשימה שלנו.
    מיציץ' זה הגארד הכי טוב במפעל עד שהוא יעזוב. אתה רוצה תארים קבוצתיים? יש. תארים אישיים? יש. אתה רוצה מספרים? יש.

היתרון של מיציץ', לארקין ובובאה שהם יכולים לשחק ביחד ובהצלחה. הם כבר הוכיחו את זה במשך שלוש עונות. בניגוד לשלישיות אחרות שאין לדעת איך יתפקדו במאניי טים ואת חלוקת התפקידים שלהם. בקטע הזה ג'יימס עלול להיות השפעה שלילית, בסוף בקבוצות של ג'יימס תמיד הכל נופל עליו והוא הבוס הראשי בהצגה.

7. zivmay Member

יש מצב שמשחק ההגנה של מכבי, הוא הגרוע ביותר שהיה אי פעם.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שאני רואה לא קשור לכדורסל. העובדה שמכבי מפגרת רק בשתי נקודות אומרת לדעתי הכל. הכל עדיין פתוח, אבל לראות את ג'ייק כהן ביורוליג זה פשוט סבל...

9. DRORIKO Member

מעניין מה יגידו כל שונאי מכבי שמנפנפים לנו בזוסמן ובלאט בתור דוגמאות לשחקנים ש״מכבי איבדה״ על זה שהם משחקים בקבוצה כל כך גרועה שמכבי הצליחה לפרק אותה בחוץ.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO
    לא במקרה שהנבחרת שלנו מחפשת את עצמה כבר שנים. זוסמן התחיל את המשחק עם חמש נקודות ואני לתומי כבר התחלתי להאמין שהוא יקלע לנו מכל מצב על הראש. בסוף כבר לא ראו אותו. בלאט? מדי פעם יקלע משלוש, אבל הוא יותר מתאים לליגת האלופות או יורוקאפ. את האמת, לא ראיתי היום שתי קבוצות פלייאוף יורוליג כך שהבן של דיוויד באמת לא לבד...

מכבי ניצחה קצת בסגנון בולוניה. דקות ארוכות לזייף ואז לעשות בליץ קטלני של כמה דקות ברבע האחרון. אני באמת לא חושב שצריכים יותר מדי לשמוח. היום יכולנו רק להפסיד ואת זה ראיתי בעצם במשך שלושה רבעים. מחליף אמיתי לפויטרס עוד לא הגיע (ג'ייק כהן לא צריך לשחק ביורוליג), ומבחינתי אפשר להביא מחליף ללרונזו בראון כדי שינוח מדי פעם. הוא לא היה היום במיטבו. גם בולדווין לדעתי הרבה יותר סקנד גארד מאשר עושה משחק.

בכל מקרה לאור ההרחקה של שלושת הנציגות הרוסיות היורוליג נחלשה ומכבי מנצלת את זה בשביל לא להתחזק. אין כסף? אין מחליפים ראויים? אני לא יודע, אבל קשה לי להאמין שמול הקבוצות הטובות באירופה אנחנו נראה דברים יותר טובים. במחזור הבא החבר לארקין יגיע ארצה. בבית מכבי קבוצה אחרת, אבל זה לא אומר שהייתי רושם בטוטו אחד...

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/22
  11. DRORIKO Member

רסקה בשביל שאל את קטש על זה והוא התחיל לגמגם

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה הוא התחיל לגמגם?

13. DRORIKO Member

רסקה שאל אותם אם לקראת סדרת המשחקים הקשה שמצפה למכבי הם מתכוונים להתחזק אז עודד אמר לו ש״נכון שמכבי צריכה יותר איכות ועומק״ אבל לא באמת נתן תשובה קונקרטית. קיצר מכבי לא הולכת להביא חיזוק.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO
    הקבוצה הזאת צריכה חיזוק אם היא רוצה לאיים על צמרת הליגה. לא צריך קבוצה עם הכי הרבה כישרון כדי לקחת תואר (תראה מה קרה במונדיאל...), אבל מכבי לא מספיק טובה. הקו הקדמי חלש מדי וכמו שאני אומר, אין רכז שני טוב. על קטש אני כבר לא רוצה לדבר, הוא לא משכנע אותי וזה לא מהיום.

אני מעריך שבסופו של דבר יגיע שחקן גבוה, אבל לדעתי עדיין לא סגורים באיזה תפקיד. קברניטי הקבוצה מנסים למשוך זמן כדי לראות אם שחקנים כמו מרטין וסורקין יכולים לתרום מדי משחק. אתמול הקבוצה שיחקה מול יריבה חלשה ולמרות הנקודות של מרטין אני לא משוכנע ממנו. מה שכן, כמו עם הילארד, צריכים להגיע לנקודה שמנצלים את השחקנים בצורה הכי טובה. זה אומר שלצמד יש יד טובה אם הם עומדים בבלטה שלהם. לדעתי הם עושים יותר מדי דברים שבהם הם לא מצטיינים. אני מרגיש שלורנזו בראון הבין לאחרונה שהוא צריך להציל את המולדת וזה לא עובד. האם זה בגלל המאמן או בגלל השחקן אני לא יודע, אבל אם בראון יהיה עסוק בעיקר בניווט אתה תקבל ממנו הרבה בחזרה.

לדעתי קטש עדיין לא מצא את הנוסחה האמיתית להצלחה. האם הוא צריך יותר זמן או שמה הוא לא ימצא אותה בכל מקרה? אתמול הקבוצה היתה חלשה חוץ מכמה דקות ברבע האחרון. לא צריך להסתנוור מהניצחון. כבר אמרתי שללא צסק"א, קאזאן וזניט הליגה נחלשה, אבל מכבי בנתיים לא הרוויחה מזה. קבוצות כמו מונאקו ובסקוניה כן. לכן אני נוטה כרגע להיות די פסימי כי לא מן הנמנע ששוב פספסנו רכבת נחמדה. אמרתי לא פעם שאין לקבוצה יכולת להתמודד עם התקציבים של הקבוצות העשירות בליגה, אבל לדעתי אין למונאקו, בסקוניה או אולימפיאקוס הרבה יותר כסף, נכון? אני לא רוצה לסכם יותר מדי מהר את העונה הזאת, אבל כרגע הקבוצה לא משכנעת אותי. אני תמיד מקווה לטוב, אבל חושב שהפסימיות די מציאותית...

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים לראות את הרבע האחרון - אלבה, מילאנו ובעיקר היום. מדהים. תצוגה מהטובות שראינו.

לורנזו הרכז הכי גדול שהיה מאז שאראס. כן, טוב גם בהרבה מטייריס.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk