כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינה כלכלית פרופר אז אם מאמינים לדיווחים בתקשורת, הפועל הציעו לו 250 אלף דולר יותר ממה שמכבי הציעו לו, בתקופה של 5 שנים במקום שנתיים. כלומר הוא היה צריך להרוויח פחות מ250 אלף דולר בשלוש שנים שאחרי מכבי כדי לצאת מהמהלך הזה מופסד כלכלית. לא רואה שום סיטואציה שזה קורה בה חוץ מפציעה רצינית, ובסבירות גבוהה היה מרוויח הרבה יותר מזה (או שהיה מצליח במכבי וממשיך, או שהיה נכשל מקצועית ומשם המעבר הטבעי זה לחולון/ירושלים או חזרה לאירופה).

אבל אין ויכוח ששיקולים כמו דקות משחק, סיכויים להצלחה, מעמד וכו' קיימים. אם זה היה 100% מאהבת הפועל הוא לא היה מתלבט שבועיים.

2. yakov_y YNWA

מי לעזאזאל בונה קו אחורי שכולל את ווילבקין, קלאתיס ואדוארס ? הקו האחורי ההגנתי הגרוע בהיסטוריה.
    תוסיפו את בייליצה שיהיה משמעותי והוא בעייתי בצד ההגנתי.

סגל מרשים לפנרבצ׳חה כמו בכל שנה.

3. yakov_y YNWA

בנוגע לדיון שהיה,
    אני מעריך את תומר גינת שסירב למכבי ת״א והייתי פועל אותו דבר, מבאס אותי שהוא וויתר על הליגה הצרפתית וחזר לישראל.
    מקווה שתומר גינת יהיה יותר משחקן שהישג השיא שלו בקריירה זה דאבל פיגרס בליגה הצרפתית.
    הצלחת בישראל, אין טעם לחזור.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

מכבי עם 50 נקודות ב-3 רבעים. אין פאנץ׳.

5. zivmay Member

אחלה קטש:lol:
    איך הביאו את החסר מושג הזה, רק וויציץ יודע.

6. yakov_y YNWA

משחק בשליטה מוחלטת ובכיכובו של ניק קלאת׳ס, הופעת ענק, כיף היה לראות אותו.
    ניצחון קליל של פנר׳, נגמר רק 15.

29-11 לפנר׳ בזריקות עונשין, לא צריך סטט׳ כדי לראות שיפוט ביתי.
    23 לגודראיץ׳, 13-9-9 לקלאתס.

7. DRORIKO Member

אמרו שצריך רכז ליד וילבקין. לא יכול פשוט להביא אותו למכבי במקום שהשניים ישחקו ביחד בפנר?

8. yakov_y YNWA

קלתאטס 2 מיליון דולר שכר, ווילבקין גם מרוויח כמעט סכום כזה.
    אין למכבי ת״א את הסכומים האלה, תחשבו שפנר׳ שילמה יותר ממיליון דולר דמי העברה על ווילבקין + יש להם את אדוארס בקו האחורי.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי את המשחק, אבל לא ציפיתי לתוצאה אחרת. כל קבוצה שהחליפה למעשה את כל הסגל שלה צריך זמן להתגבש, אבל אין למכבי זמן. לא יודע, קשה לי לחשוב כרגע שאנחנו מועמדים להגיע לפלייאוף, אבל ניתן לקבוצה עוד קצת זמן. החתמת אדאמס גם לא בדיוק עושה לי את היום, אבל נראה מה יהיה.

10. Roma מנהלים

שחקני NBA זה כמעט תמיד לא עובד בעונה הראשונה ברמת היורוליג. קצת קשה לקרוא להם שחקני NBA כי בעיקר קיבלו פירורים ויש להם דקות G ליג'. אדוארדס בקרוב ייחתך, שחקן חלש ליד שמות כמו קאלתיס, סקוטי וגודוריץ'.
    סיפור דומה עם ההימור של מכבי, ג'ארל מרטין.

שיפוט ביתי או לא, אתה צריך לתת לשופטים סיבה סבירה לשרוק. פנרבחצ'ה שיחקו חזק ונכנסו למגע בצבע.

קטש יבין בדרך הקשה שאי אפשר לשחק עם ניבו ופויטרס ברמות האלה בתור FF וC. הם תוקעים אותך פעמים - גם בהתקפה וגם בהגנה.
    מכבי יכולה לעשות פלייאוף, יש 6 קבוצות מצוינות, 6 קבוצות בדיחה והשאר יתמודדו על שני הכרטיסים הנותרים.
    כל עונה מכבי מזניחה עמדה אחרת, עמדה ה-SF ו-FF מוזנחות לגמרי, בונזי קולסון לא יכול לשכפל את עצמו.

קטש פותח עם לורנזו, בולדווין, ניבו ופויטרס ואז הגל השני חלש להחריד. לדעתי פויטרס\ניבו צריכים לעלות מהספסל ואפילו לנסות להפריד בין הגארדים שלא נקבל יותר מדי דקות מתות.
    הפציעה של הילארד זאת מכת מוות בנוסף למצב הפיזי של הולינס שלא מזכיר במקצת את השחקן בזניט.

ניסו להימנע מהירו בול אבל במקום סקוטי פיצלו לשניים - לורנזו בראון ובולדווין.

11. DRORIKO Member

בעונת 95/6 הגיעו ליורוליג שני שחקני NBA בעלי שיעור קומה. דומיניק וילקינס וטום צ'יימברס. אחד הוביל את פאו לזכיה ביורוליג, השני נחשב לאחד הפלופים הכי גדולים שדרכו במכבי(עד היום פיני גרשון שולח לו פרחים על הגמר ב-96) מה שאני בא להגיד פה שזה לא באמת קשור למידת התאמה לאירופה אלא לכושר הנוכחי שלך. אם דמיאן לילארד יגיע ליורוליג לא באמת ישנה לו שזה סוג הגנה אחר או שזה חוקים אחרים, הוא עדיין יתקע פה 50 נקודות כל משחק. אני יכול להביא את גם את נייט רובינסון, שאמנם הגיע טיפה אחרי השיא שלו אבל עדיין נראה פה כמו מפלצת.

12. yakov_y YNWA

רומא ניסה להסביר את זה אחרת ממה שהבנת,
    הכוונה שלו ששחקני אן בי איי שמגיעים לאירופה/יורוליג לראשונה הם 99 אחוז שחקנים שנפלטו מהאן בי איי כי הם לא מספיק טובים כרגע.
    אין ספק ששחקן שמגיע לליגה הטובה בעולם הוא כישרוני ויש סיבה שהוא שם אבל אירופה ויורוליג זאת אופורה אחרת:
    משחקן ספסל אתה משחק לראשונה מקצועני ופתאום אתה צריך להוביל את הקבוצה ברמה הזאת, החוקים אחרים, הסגנון איטי ואחר, הוראות טקטיות שאתה לא רגיל, לוקח להם זמן התקאלמות.

אני לא רואה בדבר הזה חיסרון משמעותי, כשאני שופט שחקן זה אך ורק עפ״י האיכות שלו, עניין כמו ניסיון יורוליג וכאלה פחות מפריע לי, אין לי בעיה לתת את המפתחות לשחקן שהצטיין בליגה הישראלית או הצטיין בקבוצה קטנה ופתאום עלה כתה.

@Roma
    אני גם חושב שמרטין צריך לפתוח על חשבון ניבו אבל זה פחות משמעותי בעיני, פויתרס יכול לשחק כ-4, אני אוהב את הסגנון של הסנטרים הקטנים האלה ב-4.
    הבעיה היום הייתה שטחנו את מכבי ת״א בצבע וזה היה מפתיע, דווקא במשחק כמו היום טוב שפויתרס שיחק ב-4 ואין לי כאן תלונות לקטש, היה צריך ללחוץ את קלתאס.
    דווקא מרטין ב-3 היה ניסיון לא צפוי.

הייתה גם חלוקת דק׳ בין הגארדים ככה שאין לי פה תלונות, אדאמס אמור לפתור את הבעיה שם.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  13. DRORIKO Member

מקבל. אגב מה עם שיין לארקין? גם לו לקח זמן להתאקלם או שהוא ישר עשה את הסוויץ'?

14. Roma מנהלים

לקח לו זמן להתאקלם.
    עונה בינונית בבאסקוניה* ואז חזרה לNBA ומעבר לאנדולו לעונה ראשונה בינונית ואז התפוצצות עם כל הקבוצה.
    *אחלה חממה לשחקנים מהסוג הזה, הלחץ מהתקופה המוצלחת חלף והפכו לחצי קבוצת פיתוח.

כמו שיעקב אמר, הכוונה בעיקר לנפלטי NBA. הרי ברור שלילארד לא יגיע ליורוליג כי מקומו בNBA.
    שחקנים שהיו מקבלים 3 דקות בגרבאג' טיים עם רול סתמי בקבוצה לא יכולים בלילה אחד להפוך לכוכבים של באיירן מינכן לצורך העניין. עובדתית זה לא עובד רוב הזמן.

DRORIKO ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  15. zivmay Member

אם במכבי רוצים להציל משהו מהעונה, הם חייבים לפטר את קטש כבר מחר בבוקר.