כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. DRORIKO Member

ברור שריאל זה הכי גרוע. זה קבוצה שאתה מנצח בחוץ פעם ב-20 שנה. לעבור אותה בלי ביתיות זה יותר מנס ז'לגיריס. לא שנגד אולימפיאקוס וברצלונה יש יותר מדי סיכויים, אבל הפלאסיו זה לעשות טופס טיולים מהיורוליג.

2. Roma מנהלים

להערכתי במדד הסיכויים:
    40% ברצלונה
    30% מונאקו
    30% ריאל מדריד

ברצלונה זה סיר לחץ שרק מחכה להתפוצץ, שאראס כבר בפיצוצים עם הכוכבים וגם עם ההנהלה והעונה הבאה בספק. צ'אבי פסקוואל כבר מתכנן את הקאמבק. בשני הסדרות האחרונות הם ניצחו בלחץ 3-2 מול באיירן מינכן וזניט וכבר איבדו את הביתיות במהלך הסדרה. אולי צמד הצ'כים יוסיף להם את מה שחסר בשביל להביא את התואר אבל במאצ'אפ מול מכבי יהיה להם קשה מאוד.

מונאקו שמזלזלים בעיקר בגלל חוסר הניסיון אבל שוכחים את סגל השחקנים ואולי את מייק ג'יימס שתמיד מופיע שמדובר במעמדים הגדולים. תוסיפו את שחקני האסל כמו ג'ון בראון ומונקה שחיים ממשחקי פלייאוף ותקבלו קבוצה קשוחה ברמות שאני לא בטוח שמכבי רוצה לפגוש. הקבוצה היחידה שאין למכבי יתרון בגארדים ויכולים לעצור את בולדווין ובראון מבלי להפקיר שחקנים אחרים לבד.
    מונאקו מזכירה את מכבי רק פשוט יותר מוכשרת. אתלטיות שיא ולכן מעדיף את ברצלונה שמשחקת יותר שיטתי ואיטי.

ריאל מדריד זאת חידה. אין להם גארד ומטאו זה עדיין לא לאסו. לצד יתרון משמעותי בעמדות הפנים לריאל בעמדות החוץ לריאל כמעט ואין מה להציע מול מכבי חוץ מקשיחות. משחק לחץ של מכבי יכול למוטט את ריאל נטולת הרכזים.

מכבי צריכה לנצח משחק מתוך שני משחקי החוץ הראשונים בסדרה והכל אפשרי מול כל קבוצה.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אין למכבי צ׳אנס מול ריאל בענייני מאצ אפ. המאצ אפ הוא חלום בלהות. טאבראז, מוסא, יאבוסלה ואפילו רנדלוף שחזר מעמידים קו קדמי שמכבי לא מסוגלת להתמודד וגם מכסה חדירות של הגארדים הדומיננטים של מכבי. זה מאצ אפ בלהות ויגמר בסוויפ.

ברצלונה ומונאקו אכן נוחות יותר. בין אם מונאקו המאוד לא ביתית והלא מנוסה או ברצלונה שבאמת קצת שייקית במעמדים האלה (למרות שאיכשהו עוברת). אף אחד לא מזלזל במונאקו אבל מבין האופציות הגיוני לרצות את האופציה הפחות מנוסה במעמדים האלה עם בית שהוא לא הכי ביתי. זה לא טיול, הם פייבורטים, אבל זה מה יש בהינתן אלטרנטיביות.

כמובן יש גם סנריו קלוש לאולימפיאקוס אבל נשאיר את זה בגדר תיאורטי בלבד.

4. Roma מנהלים

אולי אפשר למחוק כבר את הטענה שמונאקו לא ביתית? 13-4 מאזן ביתי והפסד אחרון לפרטיזן שהם לא באמת נלחמו 100% על המשחק.

רנדולף שחקן עבר, לא צריך להחיות מהמתים שחקנים בשביל להחמיא את הקו הקדמי של ריאל מדריד. אשתקד מי שעשה נזק אדיר היה דווקא הסנטר המחליף פורייה והעונה קורנלי שמשחק ב-4 עשה למכבי את המוות.

אסור להתעלם מחוסר הניסיון של מטאו, בשלבים האלו הניסיון על הקווים קריטי.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אולי די לקחת חצי שורה ולעוות את דברי? מונאקו מאוד ביתית אבל הכל יחסי. מעבר לזה, היא מדורגת מתחת לכל שלושת הגדולות האחרות במשחקי החוץ. במשחקיה בית היא במאזן זהה לבארסה וריאל ונחותה מאולימפיאקוס. אז הכל טוב, קבוצה מעולה ברור, אבל הכל ביחס לשלישייה למעלה.
    פוריירה מצויין ולא ישחק בחמישי (כן בפלייאוף) והקו הקדמי הוא מאץ אפ לא הגיוני למכבי. מונאקו טובים, בארסה טובים, אולי נהדרים אבל הכל יחסי. וכן, חוסר ניסיון בולט במעמד הזה שלטעמי כמעט אף שחקן שם לא היה בפיינל פור.

ריאל היא סיוט למכבי. אף אוהד מכבי לא מעדיף אותם בהצלבה.
    אני אישית חושב שברצלונה יכולה להיות סיטואציה לא רעה בשבילנו.

6. Roma מנהלים

טענת שמונאקו לא ביתית שזה פשוט לא נכון, ממש לא עיוות של דברייך. אם כבר הם קבוצת חוץ בינונית לגמרי וללא ניסיון (הולך להשתנות בקרוב מאוד).

ברצלונה כרגע זאת האופציה הכי טובה, במיוחד אם קאליניץ' לא יהיה כשיר לסדרה שהוא השומר הכי טוב שלהם ואוהב מאוד לשחק מול מכבי.
    אישית הייתי מעדיף לקבל את ריאל ולא מונאקו. אני לא פוסל שצרפתים הולכים לעשות היסטוריה ולהניף את הגביע.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ברור שהקונטקסט הוא ביחס לאופציות. אנחנו דנים על היריבה של מכבי בפלייאוף ולא סתם שיח על כלל קבוצות היורוליג.

בסוף כל אחת פייבוריטית ברורה מול מכבי, השאלה איפה יש טיפה יותר להפתיע לא יותר. בסוף מכבי "אמורה" להפסיד לכולן ודי בבירור.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

8. Roma מנהלים

אני לא כזה בטוח, מכבי יכולה לנצח את משחקי הבית. השאלה אם יש בכוחה להפתיע בחוץ.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים הצליחה א.א.ק אתונה להשוות את הסדרה, אבל ממה שאני מבין אווירת האנטישמיות והאלימות ניצחה הערב. מאד מעניין מה פיב"א הולכת לעשות עם הקבוצה היוונית כי מבחינתי מה שקרה עבר כל גבול.

10. Roy t Member

לא יעשו כלום, למרות ההתלבטות במחצית המשחק הגיע לסיומו באופן חוקי.

במקסימום - משחק ללא קהל בעונה הבאה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

11. Roma מנהלים

תקראו את התגובה. לא הייתה בררה אחרת, פיצוץ המשחק היה עלול לגרום בפגיעה בנפש.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שלא הפסיקו את המשחק אני יכול להבין כי סביר להניח שזה היה נגמר בשדה קרב רציני (לא מן הנמנע שגם המשטרה לא בדיוק עושה הכל בשביל למנוע את האלימות).
    מבחינתי האשמה הראשונה היא פיב"א. לא מהיום שא.א.ק קבוצה עם גרעין אוהדים אלימה. מה שקרה היום היה צפוי. מאד מעניין אותי מה הארגון הולכת לעשות כי יש עוד גומלין...לא אופתע אם אפילו יחידים ינסו למשל לפגוע עם חפצים בנוכחים על הספסל היווני.

מבחינתי לא צריך להיענש את השחקנים אלא הקבוצה. ברגע שאתה זורק סלעים בתוך אולם ויורה זיקוקים לתוך קהל של היריבה מבחינתי העונש היא הרחקה מאירופה.
    לא עכשיו אלא החל מהעונה הבאה לכמה שנים. זה כבר לא אלימות מילולית אלא פשוט ניסיון לפגוע פיזית באנשים בתוך תחומי המגרש. זה אכן טרור מכוון.

אגב לפני כמה שנים מחלקת הכדורגל של אותה קבוצה תקפה באיצטדיון את יציע אוהדי אייאקס עם נפצים שבנס לא גרמו לפציעות קשות. גם אז המשטרה לא בדיוק עשתה את המוטל עליה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/23
  13. yakov_y YNWA

משחק מחריד, מהקהל היווני דרך השיפוט ועד למשחק הרע של ירושלים בשני צידי המגרש.
    המשחק היום הוכיח לי איזה חלשים היוונים, אין לי ספק שירושלים תנצח את המשחק הבא ותשמור את היוונים על סקור נמוך, הם קבצה סופר מוגבלת וקצרה ולא אתלטית.
    מי יוצר שם ? מי השחקן הכי טוב שם ? אקיל מיצל, זה אומר הכל.

י-ם הייתה רעה, בהתקפה סמית׳ ובראון לא ניהלו טוב ואף אחד כמעט לא הגיע, בהגנה זה היה מזעזע, כמעט כל התקפה סל, כמות שלשות גדולה ועדיין השאירו שחקנים לבד על קשת השלוש למרות שכבר קלעו.
    בעידן של היום, אתה לא משחק איזורית במגרש של היריבה, שלשות לבד מביאות תארים ואתה לא משאיר קלעים במגרש הביתי שלהם, שחקנים שזורקים מאות זריקות בכל יום במהלך השנה, שמכירים כל בלטה במגרש אפילו חצי שנייה פנויים.

היוונים לא יקלעו 13 שלשות באחוזים כאלה בירושלים, אין להם מי שייצר סלים בארנה.
    רנדלוף היה גדול, קרינגטון גם כישרון, שניהם בקבוצה התקפית היו חתיכת הצלחה, הם שחקנים מטורפים והמספרים שלהם בירושלים משקרים.
    הישראלים של ירושלים סתם ישראלים, אין להם תומר גינת או רומן סורקין, אין להם את שון דוסון או נמרוד לוי בשיאם, אין היצע ישראלי וזאת התוצאה, בגלל זה הייתי מכוון למתאזרחים, יש לנו 2 כאלה ביורוליג.

ירושלים בסופה של דבר קבוצה מוגבלת, קבוצה קליעה והגנתית מטורפת, אני מאמין עליהם והולך עליהם חזק מאוד אבל לא משנה איך העונה תגמר, אני מצפה עם הכסף הגדול בעונה הבאה לשינוי גדול בסגל.
    איתי שגב לא יכול להיות גבוה 3 ברוטצייה, זרים כמו ברנדון בראון ו-ונה לא צריכים להשאר כאן.

14. yakov_y YNWA

אם אני לא טועה זאת העונה הראשונה של הפועל ת״א במפעל השני בחשיבותו באירופה.
    עד היום השתתפה הרבה שנים במפעל השלישי בחשיבותו + 2 עונות יורוליג בתחילת שנות ה-60 וזהו.

כלומר נכון להיום, זאת העונה ה-3 הגדולה בתולדות הפועל ת״א באירופה:
    1. רבע גמר יורוליג ב-61.
    2. שמינית גמר יורוליג ב-62, בשני המקרים הפסידו לריגה שהייתה אלופת אירופה.
    3. העונה הנוכחית וזה עוד לא נגמר.

שאפו לדני פרנקו, ירד לפני שנתיים ליגה עם נהריה ועכשיו נמצא איפה שנמצא.

הפועל פייבורטית לדעתי נגד הספרדים, משחק חוץ שיהפוך למשחק ביתי.

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהד מכבי שרוף ודי אדיש לאחרות בטח באירופה . מה שקרה אתמול לא יוצא לי מהראש. מעבר לעובדה שהטרור ניצח - עברו עוד מעט 24 שעות מהאירוע ואין שום הודעה רשמית של פיב״א. לא גינוי, לא הרחקה של א.א.ק, לא כלום. מריצים ביינתים סרטוני הייליטס של הספסל של א.א.ק חוגג ודאנקים של מיילס.

אין בושות כאלה. חומסקי צריך היום לשגר מכתב שהקבוצה פורשת מהמפעל אם לא יוטלו סנקציות על היוונים. אני בשוק לנוכח אירועי הטרור אתמול והסרטונים שראיתי ברשת - ירי בקינון ישיר של זיקוקים ואבנים לתוך יציע של אוהדים עם משפחות וילדים.

שום עונש. לא ספורטיבי ולא אחר. בושה שאין כדוגמתא. אני לא אוהד ירושלים ולא נרגע עדיין ממה שראיתי אתמול.

de Middenweg, Roy t ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.