לא רוצה להתייחס יותר לשיפוט. מבחינתי הפסדנו את המשחק בעצמנו. בסופו של דבר היה לנו מספיק הזדמנויות. כמה ריבאונדים בהתקפה מונאקו לקחה? כמה זריקות החטאנו מהקו? כמה איבודי כדור מיותרים? זה בסוף הכריע. שאנשי המשרוקית ממציאים דברים כבר לא מעניין אותי (מצחיק אותי שקטש מקבל טכני והקולגה שלו צועק כל המשחק על כולם...) בהצלחה לאולימפיאקוס בחצי. סלוקאס בכושר...
ועם קו קדמי עלוב. מרטין אשפה של שחקן. פויטרס רך כמו מרגרינה. ניבו נגר, סנטר מחליף לכל היותר. וסורקין לא שיחק בכלל כי הכוכבים למעלה היו כל כך טובים. (מבלי להזכיר את בריימו שקטש הביא, שערוריה בפני עצמה)
לא רואה את מכבי תל אביב מפסידה אליפות, הסגל פי 5 יותר טוב מכל יריבה. בניגוד לירושלים, עם הפועל תל אביב יש לה מאצ אפ אדיר בצבע. בכל מקרה, הפסד אליפות וזאת אחת העונות הגרועות עובדתית וכמובן קטש לא רק יהיה חייב ללכת... קטש יצטרך לחזור לאמן את גליל עליון... בלאומית, המקורית, זה שירדה ולא קבוצת האוהדים.
ואז אתה צופה בריאל-פרטיזן ומבין שזה ספורט אחר לגמרי. אחת הסדרות הטובות בתולדות היורוליג. מטורלל מה שריאל עשתה פה, חזרה מהקבר ושוב ושוב ושוב.
לריאל יש את הסגל והעומק הכי טוב שהיה בהיסטוריה באירופה, אמרתי את זה בקיץ. לא היה לאף קבוצה עומק כזה, סטארים על הספסל, קו קדמי כזה, מפלצת כמו שיש להם בצבע וכנראה אחד מהטופ 3 בהיסטוריית היורוליג. בעיקרון, בעשור האחרון לדעתי לריאל כל שנה יש את הסגל הטוב באירופה, אפילו יותר מעשור. אולי פה ושם צסקא ואנדולו אבל ריאל לבל מעל ברצלונה וכל אחת אחרת. לא נגמר... כרגע 3 לריאל. קמבאק פסיכי, לא האמנתי שיינצחו פעמיים בסרביה אבל כאן במינוס 15 האמנתי.
למכבי יש מאמן שהוא בינוני בקנה מידה ישראלי, לא אירופאי. אפילו דני פרנקו מאמן יותר טוב ממנו. אם דיויד בלאט או פיני גרשון על הקוים מכבי עוברת את הסדרה ועם סיכוי חזק גם לקחת את המפעל. לא הבנתי בקיץ בשביל מה הביאו אותו. מודה שבשלבים מסויימים של העונה היתה הרגשה שאני עומד לאכול את הכובע, אבל בסוף השארתי אותו בארון.
ההחלטה של קטש להכריח את חזרתו של פויתרס אחרי פציעה של כמעט שנה - עלתה לנו ביוקר. הוא היה נוראי, ופשוט נשכח במגרש. למונאקו קו קידמי אתלטי ופיזי עם סייז ואני מבין את הרצון של עודד, אבל דווקא עם ניבו וסורקין מכבי מצאה שטף ואלכס עם כל חיבתי אליו היה עונה שלמה מחוץ לעניינים וחזר בדיוק ברגע הכי קריטי ואינטנסיבי.
פויטרס סתם חלש. היה רך גם לפני הפציעה. מכבי תצטרך לעשות מהפכה בקו הקדמי. אני קורא שניבו ומרטין צפויים להמשיך וקיימת התלבטות לגבי פויטרס. אם כך אז חבל על הזמן והמאמץ, העונה הבאה לא תניב שום דבר מלבד לגרד פלייאוף וגם זה לא בטוח.
עכשיו נחכה לראות מחר כמה השופטים ימכרו את המשחק לטנריפה, שרמנדיני יכול להתחיל לעבוד באימונים על המון זריקות עונשין לקראת המשחק. עכשיו מקצועית, לירושלים יהיה משחק קשה מאוד מחר ולא הייתי מהמר שהיא תפתיע למרות שכמות האוהדים שלה תהיה משמעותית גדולה יותר ולמרות שירושלים קבוצה נהדרת. זה סוג של משחק חוץ ואני מאמין שבהחלטות גבוליות השופטים ישרקו לטובת הספרדים. אני הולך על חמש הפרש לטנריפה. Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
1. עודד קטש קפא - יש לו קטע שהוא נותן למשחק לזרום, ברגעים שלא צריך לזרום. אתמול רבע רביעי הקבוצה לא פוגעת. הבן אדם לא מוריד את לורנזו ולא לוקח פסקי זמן. אי אפשר לא לנער את הקבוצה. הרבע האחרון היה רבע, עם כל הכבוד, עד ה-3 דקות אחרונות, גרוע של שתי הקבוצות. היו תקועים שעה על האזורים של 70-75 נק' ולמכבי היו הזדמנויות 2. אפשר להגיד שהשופטים עשו קצת שריקות מוגזמות עם ה-2 עבירות לשלוש (אף על פי שאחת לפחות צודקת כי הוא נכנס למרכז נחיתה של השחקן). עדיין המשחק הזה לא הוכרע על השיפוט 3. מסכים לגבי כל מה שנאמר על הקו הקדמי של מכבי - הוא פשוט לא טוב, אבל באופן מוגזם. הוא גם לא היה טוב כל השנה. למעט כמה התעלויות של מרטין וניבו במשחקים אה-לה אנאדולו בחוץ, כל השנה ראינו ששני אלה יחד עם פויתרס והשחקנים שצורפו פשוט לא טובים. זה גם אחת הסיבות שמכבי הפסידה העונה 14-15 משחקים ביורוליג. זה לא שהיא לא ידעה לקלוע את הנקודות כמו שהיא לא ידעה להגן. 4. עוד משהו שמתקשר לסעיף מספר 1, אתמול רבע רביעי, נשאר 8-7 דקות לסיום, מונאקו עם 4 עבירות! לך תתקוף את הסל, תוציא בכוח את העבירה החמישית ומשם כל נגיעה אתה בעונשין, גם אם תקלע ב-50% זה היה מפצה על הרבע האחרון ואולי משנה את המשחק 5. מונאקו קבוצה טובה. האם היא יותר טובה ממכבי? לא יודע. היא קבוצה של אינדיבידואלים, שהם ספציפית גדולים מסך חלקיה. מייק ג'יימס, אלי אוקובו, ג'ון בראון. שלישייה מעולה אין מה להגיד. מכבי לא הפסידה לז'לגיריס קובנה. בסוף מי שמגיעה השנה ליד אליהו ומנצחת במאני טיים קבוצה שכל העונה הפסידה 2 משחקים מתוך 17 בליגה הסדירה, מגיע לה להיות בפיינל פור.
@עומר ראית פעם את ג'וש ניבו קולע סל? אני שואל ברצינות, כי אני בחיים לא ראיתי. שזה מוזר כי בסטטיסטיקה רשום שהוא קלע כמה. אולי הם הכניסו גם את החימום לפני המשחק.