כריס הורטון הלך לכסף, שנה הבאה יחזור למפעלים האירופאים. המהלך של הפועל השאיר אותו בסיטואציה לא טובה אבל אין רע בכסף הרוסי.
מגיע למכבי גם שומר יותר טוב, השחקן פשוט מחלטר בהגנה ואחראי ללא מעט נקודות לסל שלו. קל להתעלם מזה אבל ההופעה של מייק ג'יימס 2 אתמול ממש לא הרשימה אותי. תן לי השחקן של תחילת העונה שגם שמר טוב וגם עשה את החברים שלו יותר טובים, לא קונה שהשחקנים לצידו כל כך חלשים שהוא צריך לעשות הירו בול כמו אתמול. אפשר לזעוק עד מחר קטש, הסגל בעייתי מאוד ומקבלי ההחלטות בזכות קהל הרולקסים (מי שחושב שהיכל מלא בחמישי באוהדי מכבי חי בסרט) ימשיכו לזרוק זין על האוהדים שמגיעים למשחקי הליגה. לא מחובבי קטש אבל מה אפשר לעשות עם הסגל שבנוי עקום? מסינה האגדי קורס תחת קבוצה שכל הכלים ההתקפיים שלו נפצעו ולא מצליח לגרד 10 נקודות ברבע. אז גם קטש לא אמור להצליח יותר מדי בלי FF טבעי אחד מלבד איזה פליט NBA שידוע שלוקח להם זמן להתאקלם בכדורסל האירופאי. שלושה סנטרים טובים - ניבו, פוית' וסורקין שכולם שחקנים טובים אבל נפגעים מכך שהם לא משחקים בעמדתם. דרך אגב, אחד התפקידים המרכזיים של בולדווין ולורנזו זה להכניס את הולינס, היליארד, מנקו, ובונזי למשחק. בנוסף לסנטרים. לא רואה שהם עושים את זה יותר מדי.
לא רואה עם זה שום בעיה. מועדון צריך לחשוב כלכלית. "אוהדי מכבי סל" זה פיקציה. הם יעדיפו לראות את הקבוצה מהבית, וגם זה אם לא יהיה להם משהו יותר טוב לעשות. החיבור שלהם לקבוצה הוא לא עד כדי כך גדול שהם יצאו מהבית בשביל לראות משחקים נגד נס ציונה ובני הרצליה. זה להבדיל מאוהדי קבוצת הכדורגל שפוקדים את בלומפילד בהמוניהם. מכבי סל לא בנתה קהל משל עצמה שילך אחריה לכל מקום כמו הקהל של הפועל ירושלים או הפועל חולון. רק בדרבים הם מגיעים.
אין לי בעיה עם זה, כמו כל קבוצה מצליחה הוא סוחבת מאחוריה אוהדי הצלחות ורולקסים בגלל שהיורוליג הפך לבילוי אטרקטיבי, תופתע גם חסרי מושג מגיעים להיכל בחמישי ללא קשר לענף. הבעיה שהביקורת תמיד תופנה לשחקנים כמו סקוטי או לכל מאמן שנכשל בחצי עשור האחרון במקום לאחראים. אפילו ניקולה וויצ'יץ' שכולם חושבים שיעזוב בתום העונה הקבוצה תחזור לקטוף תארי יורוליג זה פיקציה של האוהדים. ההנהלה מהראש חולה וקודם שם צריך להתחיל.
בוא אני אגיד לך דבר כזה. אני מעדיף ״רולקסים״ שהם לפחות מאותה מדינה ושיש להם חיבור מסויים למועדון(שבאופן אירוני הפך לאמריקאי) מאשר מה שהיה בסריה א׳ שדחקו את האולטראס בשביל המלוכסנים.
אני לא הבדל בין רולקסים שהם לא אוהדי מכבי בשום בצורה שגורמים לאוהדי מכבי אמיתיים לא להגיע, מכיר אישית, לסיטואציה שתיארת. בלי קשר באיטליה רוב האצטדיונים לא סולד אאוט רוב השנה אז מקום לכולם. יש סיבות אחרות למה האולטראסים לא נכנסים והם לא בהכרח קשורים להעדפה ספציפית.
אני יכול להגיד לך על מה שקרה ביובה. אניילי הנבלה לגמרי העדיף את המלוכסנים על האוהדים האמיתיים. במכבי זה שונה, אותם ״רולקסים״ אמנם לא יודעים מה זה דאבל אלבואו, אבל הם כן גדלו על מיקי ברקוביץ׳ ומוטי ארואסטי ועודד קטש ודורון שפר. יש להם חיבור למועדון ולא סתם יד אליהו כל כך ביתי ביורוליג, הקהל כן יודע לעשות רעש. מכבי זה הקבוצה של המדינה, זה תופעה שאין לה אח ורע בעולם.
אם כבר מדברים על ההנהלה- מישהו מבין מה התפקיד של דייויד בלאט במכבי ואיך זה בא לידי ביטוי ? האם בלאט עזר או ייעץ למכבי בקשר לשחקני הרכש שהגיעו ? למה לא שומעים אותו מדבר מדי פעם ומסביר מה התפקיד שלו? אותו דבר עם וייצ'יץ' . עד עכשיו אני לא מבין מה התפקיד שלו במכבי והאם הוא מנהל מקצועי והאם הוא זה שאחראי על הרכש ועל הקטע המקצועי . נראה שאין במכבי היררכיה ברורה כבר כמה שנים. למשל אבי אבן : מה התפקיד שלו ? עדיין סקאוט?
הסגל טוב, אם הייתי צריך לשנות את דעתי מהקיץ הייתי משנה, אני לא מתבייש להודות בטעות אבל חושב שמדובר בסגל טוב מאוד. הבעיות לדעתי: 1. עודף זרים ואמריקאים בכללי - הילארד אצל זליקו כבר היה בארה״ב, בולדווין לפי שמועות סרטן בחדר הלבשה בקבוצה ששיחק בהן, 4 זרים כל משחק ביציע במשחקי ליגה זה בעייתי. 2. הנהלה - מי מינה את קטש ? סבתא שלי ? למה שהם לא יישלמו את המחיר ? תגדילו את התקציב בגלל הטעויות שלכם, קיבלו כסף הכי טוב באירופה ממכירת מנויים, שייפתחו ת׳כיס וייכסו את הטעויות שלהם, אנשים בני 70 ומעלה מנהלים מועדון ושנה אחר שנה כושלים. 3. קטש - מי האמין שמאמן שנכשל בעבר במועדון ולא ישראלי מבריק יצליח באותו מקום ? יש לנו מאמנים ישראלים טובים אבל אוברטייד, קטש כאן, בית הלחמי לנבחרת, מההתחלה אמרתי שאלה מינויים כושלים. כל הסוגייה הזאת של מאמנים ישראלים לנבחרת גם חתיכת דיון. קטש טועה שנותן דק׳ רבות לניבו ודיבר׳, מחק לגמרי את יפתח זיו ולא נותן את הקרדיט לסורקין, קולסון אגב שחקן אדיר בעיני. 4. מבחינת סגל למעט לא לוותר ולהביא ישראלי שובר שיווין או אירופי זר ממש טוב על חשבון הולינס לדוגמא, שינויים במהלך עונה יכול להיות דבר חיובי. כמובן שצריך כאן שיחרור של שחקנים, אין לי טענות להולינס - מרטין - ניבו - הילארד (להילארד דווקא כן) אבל הייתי מוכן להביא 2-3 אירופאיים ולוותר על ארבעתם. סגל קצר לא דבר גרוע, מצד שני מכבי ת״א רשמה כבר 8 זרים לליגה (!) וזאת בעיה קשה, מה שנבנה עקום בקיץ בעייתי עכשיו. שוב חוזר... הבעיה לא באיכות, הבעיה באמריקאים, אם אני לא טועה הנשיא של הכוכב האדום אמר את זה בעבר על קבוצתו. מי שרוצה לזלזל, להגיד שני הוזה שיגיד, רק שיענה לי למה הילארד לא שיחק במשחק האחרון ומה זליקו או דושקו איבנוביץ׳ לדוגמא היו עושים. חמישייה עד שיהיו שינויים: בראון - בולדויין - קולסון - מרטין - פויתרס. רומן סורקין הישראלי הטוב ביותר למעט אבדיה, נותן עונה מרשימה משל תמיר בלאט בעיני. ניבו צריך לשחק מעט כגבוה רביעי, לא אוהב את הולינס בכלל, החתמה בינונית.
תגיד אתה ראית את הקבוצה של ז'ילקו השנה? אצלו דארן היליארד מקבל רק 3-4 תרגילים בפתיחת המשחק. מה הוא שונה מנאנלי, פאנטר ואקסום שפורחים אצלו? היליארד שחקן שהצליח בשלוש קבוצות שונות ביורוליג ותחת מאמנים שונים עם גישות שונות אז הוא הבעיה? להזכיר לך הוא שיחק עם גארדים קצת יותר דומיננטיים מטובים מבולדווין ולורנזו כמו מייק ג'יימס ובהצלחה. --- לגבי הולינס, שחקן מאוד מסוים. הוא בכלל מקבל צ'אנס? הטיקט שלו הגנה ושלשות ואת זה הוא יכול וצריך לספק אבל גם צריך לתת לו קרדיט זה לא שחקן שאתה מעלה ל-5 דקות ומצפה שזה יעבוד. בדיוק כמו השחקן הקודם שדיברתי עליו. זה גם תקף לניבו שיש משחקים שהוא רואה 25 דקות פרקט ויש משחקים של 5 דקות. הסגל לא רע, עמדת הסנטרים מצוינות (אם לא עושים הסבות הזויות) וכמובן עמדת הגארדים. מצד שני אין FF ואז נאלצים לפגוע בעמדות אחרות. --- לגבי הטייק שלך על דושקו וז'ליקו, אנחנו ב-2022 גם הם השתנו לגמרי והם לא כאלה רלוונטים לצמרת הגבוהות יותר מבחינת הקבוצות. שניהם נותנים לפאנטר\וילדוזה להתפרע מדי פעם כמו כל מאמן גנרי. ז'ילקו כבר לא צועק על פאנטר וז'אק ליידי אלא על ים מדר וסרבי גנרי בקבוצה.
מכבי קיבלה מתנה, פויתריס לצערם כנראה גמר את העונה אבל מגיע הצ'אנס לסדר את הסגל. אני לא חושב שיש הבדליים משמעותיים בינו לבין ניבו ועכשיו אפשר להביא FF רציני. רומן וניבו סוגרים את עמדת הסנטר. זה מספיק בשלב הזה, לא כל יום אתה פוגש את טאבראז.
אשכרה... אני חושב שיש הבדל משמעותי בין פויתרס לניבו הבינוני. פויתרס מפלצתי בהגנה, ניבו סתם אתלט על, אין לו הרבה כדורסל. אני מעדיף את סורקין הנהדר בחמישייה. מה שמפריע לי שיגיע עוד אמריקאי, 9 זרים קשה לי, הייתי שמח לקבל את טי ג׳יי ליף, 7 זרים זה המקסימום לדעתי שצריך להיות, אי אפשר לשים 4 זרים בצד כל משחק ליגה.
מה? איפה פויתרס ואיפה ניבו. אתה ראית מה עושה בזניט? זה שמכבי חירבו אותו ושמו אותו 4 וגרמו לו להראות כמו אני לא יודע מה זה בעיה אחרת. ההבדלים בין פויתרס לניבו שחוץ מלקפוץ בערך לא יודע שום דבר אחר, הם גדולים. מכבי כרגע בצדק הולכת על 4 ומגלה שבעמדה שגם ככה בעייתית - בתחילת דצמבר המצב עוד יותר קשה. מכבי במצב זוועה כי אין לה אפשרויות - רק ב10.1 ישתחררו כל אלה שעוד מתנדנדים בנ.ב.א, אלה שפנויים שחקנים גמורים ויש סיבה למה אין להם קבוצה (סינגלטון) והאפשרות האחרונה זה לעסקאות מסובכות עם ביי אאוט לקבוצה + משכורת גבוהה לשחקן ומן הסתם רוב הקבוצות בכלל לא רוצות לשמוע על זה. אין שחקן שיותר עשה את טעות חייו מפויתרס. אחרי עונה מעולה בזניט עם סידרת גמר חלומית מול צסק״א הגיע למאמן ששם אותו בעמדה שהוא לא רגיל בה פלוס פציעה. אני במקומו מודיע מעכשיו שאני לא חוזר.
אשמח שתספר לי את ההבדלים בין ניבו לפוית'? הוא קצת יותר מגוון מניבו אבל עדיין סנטר מאוד מוגבל. מה עשה בזניט? שחקן ספסל שנתן מדי פעם משחקים טובים. ניבו נתן עונה טובה מאוד בז'לגיריס והוא עוד צעיר ורק מתפתח. שניהם בעיקר משחקים מעל הטבעות, שוט בלוקר מצוינים שמגנים טוב על הצבע. מסכים שקטש עשה עוול נוראי לפוית' אבל על הדרך גם פגע בניבו. שניהם עשו את טעות חייהם במעבר למכבי. כבר שנים הסנטרים במכבי משחקים על שאריות. לחשוב שהראשון הגיע אחרי שנתיים בזניט' של פסקוואל והשני הגיע מז'לגיריס שגם להם יש כדורסל ממושמע ומסודר.