כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. DRORIKO Member

חייב להודות שזאת העונה הכי מוזרה שהיתה למכבי. פיצול אישיות all in. בבית זאת קבוצת טופ יורוליג, בחוץ זה הפועל עפולה ביום רע. אז נכון יד אליהו וקהל והכל אבל גם יש כאן קבוצה על המגרש.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום גם בבית זה לא היה הרבה. שתי קבוצות יורוקאפ, לא יותר. מבחינתי הופכים את סורקין למעין פרויקט כי הבחור כשרוני, אבל צריך כמובן עוד הרבה מאד דקות כדי להשתפשף. קו קדמי גם ככה אין לנו אז תנו לישראלי גבוה דקות. אפשר רק להרוויח מזה, למעשה כולנו...

אני מקווה שהילארד יצליח איכשהו להתחיל לתרום. בולדווין שוב נפצע ולא מן הנמנע שב"שבוע האיטלקי" לא יכול לתרום. מילה אחרונה על לורנזו. הוא צריך להזהר שהוא לא ישכח שיש לו עוד חברים. מבין שלפעמים באמת עם אין לו לשחק, אבל הוא לא יכול להציל את המולדת לבד.

אגב, מה קורה במילאנו? מקום אחרון ביורוליג...מניח הרבה פציעות כי אחרת אין לי הסבר למאזן שלהם.

Roma אוהב/ת את זה.
  3. DRORIKO Member

היליארד שחקן. ההשהיה שלו היתה בגלל בעיות גישה ופחות יכולות מקצועיות.

4. Roma מנהלים

בדיוק, מכבי בעיקר ניצחה בבית קבוצות שהיא יכולה לנצח. מונאקו היו הפתעה ואולימפיאקוס מחוץ לבית קבוצה אחרת לגמרי, גם אשתקד ראינו את זה.

לגבי מילאנו, זה לא רק פציעות. תחושה של מיצוי עם מסינה ופשוט אין להם שחקני התקפה. התלות בשבון שיילדס שנפצע הייתה כנראה גדולה מידי.
    הגנתית הם יכולים לעמוד אבל אין להם שחקן שיכול לקלוע סל כמעט.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  5. DRORIKO Member

לא יודע הפתעה לא הפתעה, מה שאני יודע זה שלעשות 7/8 בבית זה מאד מרשים. אם מכבי היתה מביאה 40 אחוז מזה בחוץ הפיינל 8 כבר היה אצלה בכיס. הבעיה שבחוץ זאת קבוצה פשוט מחרידה. כאילו קבוצה שונה לגמרי.

6. Roma מנהלים

שבוחנים את היריבות מגלים את הסיפור.
    להוציא את מונאקו ואולימפיאקוס מדובר בניצחונות שגם מכבי החלשה ביותר צריכה לעשות.
    ששאר הצמרת תגיע להיכל כמו פנר, אנדולו וריאל נבחן שוב את המאזן.

נ.ב. המטרה של מכבי זה לא להפוך לכוכב האדום או ז'לגיריס שהקבוצה לא שווה ניצחונות אלא הקהל שלה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  7. DRORIKO Member

לא מתווכח איתך לגבי השורה התחתונה, אמרתי שמכבי חייבת לשפר את מאזן החוץ. טבעי שהוא יהיה פחות טוב ממאזן הבית אבל לא עד כדי כך!

Roma אוהב/ת את זה.
  8. Roma מנהלים

שבוע איטלקי זה זמן מצוין לשנות את זה.

מילאנו שק חבטות כרגע, הם לא מצליחים לנצח גם שהם ביתרון דו ספרתי גבוה. מנטלית הם ברצפה ואין סיבה שמכבי תפסיד שם.
    בולוניה זה תלוי ביום אבל מכבי איכותית יותר.

מינימום זה לחזור עם מאזן 1-1. דאבל הפסדים וצריך לשקול צעדים להמשך העונה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    לדעתי מכבי כבר כמעט הפכה למעין זלגיריס או הכוכב האדום. מאד לא נעים להגיד את זה, אבל ההנהלה נכשלת כבר מספר שנים מאד לא קטן. מבחינתי מאד קשה לאיים על הצמרת עם התקציב הנוכחי, בטח בכל שנה, אבל הקבוצה פשוט מאד מאד בינונית. השנה סוף סוף הצליחו להשיג רכז נורמלי, אבל בסוף היום אין לך קו קדמי.

עם מאמן שלא קשור לרמות האלו מכבי לא תראה פלייאוף והפעם אין את פוטין שיציל אותה. בשבוע הבא שני משחקים באיטליה. יהיה מפתיע אם ניקח אחד מהם. בולדווין פצוע ועדיין אין מחליף לפויטרס. עם כל הכבוד לג'ייק כהן, הוא לא יביא אותנו לימים יותר טובים. מה שכן, למילאנו יש לדעתי תקציב יותר גדול ממכבי, לא? אפשר להגיד שהם כרגע כישלון יותר גדול, נכון?

@DRORIKO
    אתמול ראיתי משחק באמת חלש. ולנסיה לא היתה יריבה אמיתית, בטח לא אחת של היורוליג מול ירושלים או הפועל ת"א היינו מפסידים אתמול עם היכולת הזאת...אני מצפה שבמוקדם או מאוחר יפטרו את קטש ואת הפלייאוף נראה מהבית. במשך הרבה שנים הייתי מאד סבלני ותמיד האמנתי שהשינוי יגיע בהמשך, אבל מה שאני רואה מאז פתיחת העונה פשוט כל כך דומה לכל השנים האחרונות. איכשהו ההנהלה לא לומדת מהטעויות שלה וזה הדבר הכי מתסכל.

Roma אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

יש ביורוליג גם בולוניה? ממתי? ארנהוטוביץ׳ בחמישיה?

11. Roma מנהלים

שאנגליה שהוא לא פצוע מדי פעם משחק שם. יותר טוב.

האמת גם שמות יותר גדולים כמו תאודוסיץ' ובליינלי (לא משחק ביורוליג).

12. Roma מנהלים

למילאנו בהחלט יש תקציב יותר גדול ממכבי, אפילו הרבה יותר גדול. העונה כישלון מנגד השנים האחרונות הצלחה אדירה*
    *לאנשים שמבינים שהצלחה זה רק לקחת את התואר.

אולי הקו הקדמי בהעדר פויתריס לא מאיים כל כך אבל אני חושב שסורקין וניבו הם לא הבעיה לחוסר ההצלחה של מכבי. סורקין ברוב הדקות שמשחק הוא מצוין ואפילו מניבו אני רואה ניצוצות של העונה הקודמת המוצלחת שלו.

אני נוטה להיטפל לכוכב כי הוא משליך על כל הקבוצה, אם לורנזו יקלע 40 נקודות ומכבי תפסיד הוא נכשל, לורנזו צריך להניע את הקבוצה לפתם את היליארד וניבו גם אם הוא יסיים עם 8 נקודות.

לחזור 2-0 שלילי מאיטליה זה כישלון חרוץ, מילאנו לא מצליחה לנצח כבר חודש פלוס וזה לא משנה מי היריבה. בולוניה זה רכבת הרים, מכבי יכולה לנצח.

13. yakov_y YNWA

איזה זילזול במילאנו,
    סגל טוב מאוד וכולם חשבו כך בקיץ ואני לא שיניתי את דעתי, הפציעות שם בעיה רצינית.
    2 הקלעים המובילים (אומנם לא האיכותיים ביותר בסגל) שלהם פצועים, הקו הקדמי שלהם עם ניקולה מלי וברנדון דיוויס, הסנטר הגרמני עולה מהספסל.

בולוניה יש מצב עם המאמן הטוב באירופה קודם כל,
    שום גבוה של מכבי ת״א בסגל לא נכנס לחמישיות של האיטלקים האלה (שאנגליה ומיקי שני שוברי שיווין, מלי ודיוויס אותו דבר צד שני).
    בולוניה עם 3 רכזים איכותיים, תיאדוסיץ׳ לא בשיא אבל עדיין, הדני ששיחק בצסק״א אני לא מחזיק ממנו אבל הוא מוכח ביורוליג וניקו מניאן הזה, הרכז הג׳ינג׳י שאני מת עליו, חתיכת שחקן, עוד יהיה שחקן יורוליג איכותי.

להערכתי הסגלים שווים בין הקבוצות, למכבי ת״א בלי ספק הקו האחורי הטוב ביותר מהשלושה והחלש ביותר בקו הקדמי, משחקים של 50-50.

14. Roma מנהלים

אף אחד לא מזלזל בסגל של מילאנו, סגל מצוין עם מאמן מהטובים ביבשת. אבל זה לא עובד כבר חודש פלוס וכנראה שיש דברים מעבר לפציעות. מילאנו גם מנסים לשנות רק לפני שבועיים החתימו את TLC פליט NBA שדווקא השתלב טוב.
    פויטמן משחק כ-FF שמרווח את המשחק.
    כרגע כל הכוכבים שלהם בעיקר מסריחים את הפרקט ולא מצדיקים את המשכורת.
    גם שפאנגוס היה כשיר זה לא עבד, שבון שיילדס היה ונשאר הכוכב שלהם ובלעדיו אין התקפה.

סקארילו מאמן טוב, בוודאי לא הטוב באירופה. אטמאן עולה עליו ומראה שנה אחרי שנה איך מנצלים את הסגל בלי הרוטציה הספרדית המטומטמת שבעיקר מקבלת מחמאות בלי תארים.
    שאנגליה בעיקר על מיטת הטיפולים, תבדוק כמה הוא שיחק העונה. מיקי ב-FF הרבה פחות מאיים מסנטר עבורי.
    תאודוסיץ' גם כמעט לא רלוונטי העונה, ניקו מיניון בקושי משחק ביורוליג ואיפה הדני טוב. אם בעמדות הפנים אתה צודק אז בגארדים מכבי לא רואה את בולוניה וגם את מילאנו העכשווית עם הפצועים.

אני מאמין יותר בסגל של מילאנו ובולוניה, אבל הכושר של האיטלקיות רע. במיוחד מילאנו שפשוט לא מצליחה לנצח שום קבוצה ביורוליג.

15. DRORIKO Member

@Roma
    היית שם את סקאריולו באותו לבל עם יאניס?