לא רק נקניקיות עם חרדל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Riki, ‏24/1/06.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תבלה גיא.

ואלעד, נדב נכנסים לאנשים ברגלים והילדים יתחילו לבכות. אתה לוקח אחריות על כך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. T0XiN Member

תמיד חלמתי על ואן בומל כזה באמצע המגרש.
    אנחנו הרי באיירן מינכן לא? xD

חוץ מזה שזה לא כל כך ילדים הרוב בני 18-25 כך שנדב לא ירגיש מקופח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. FC_Bayern Member

הייתי נורא שמח להגיע אבל אני עובד באותו יום. חבל.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גיא.
    ברלין היא מוזיאון אחד גדול להיסטוריה. במיוחד למי שמתעניין במלחמת העולם השניה (בכללי - לא רק השואה) והמלחמה הקרה/קומניזם. פשוט ללכת ברחובות ולהסתכל ולהינות.
    אני הכי מציע שתקנה ספר הדרכה בארץ, תקראו אותו לפני, תסמן מה שמעניין אותך ותראה. ואח"כ גם תלך סתם או תחזור למקומות. לי יש ספר מצויין. לא זוכר של איזה הוצאה. אם תרצה, תשלח לי הודעה בפרטי ואני אסתכל בבית.
    מעבר לזה ומעבר למה שלירן אמר, אז יש את אי המוזיאונים שרק ללכת בו מאוד מעניין, יש את הרייכסטאג/בונדסטאג שמאוד מעניין לבקר בו ולעלות לגג. הכיפה השקופה זה משהו מדהים. יש את בית הכנסת הגדול שמבפנים הוא מוזיאון. מקום לא קל (במיוחד לייקים או בני יקים (כמוך וכמוני)) אני אישית הסתובבתי שם עם דמעות בעיניים. יש את ניקולאי פירטל (רובע ניקולאי) מקום מהמם. ויש עוד המון מקומות שכרגע אני לא זוכר. בכלל זו עיר מאוד מעניינת. מאוד שונה מהערים הגרמניות האחרות.

אלעד.
    תאמין לי שאתה רוצה שאני אבוא לשחק בנבחרת הגרמנית של הפורום למרות גילי (אל תשכח אני שחקן שלושת היבשות - ואין הרבה כאלה בארץ). אני משחק כל שבוע עם חבר'ה שרובם הם ילדים בני 20 - 25 ולא עושים לי טובה שאני משחק. אני גם יודע לכוון ולהנהיג. עם כל זאת, לא נראה לי שאוכל להגיע.

5. Olli Member

אם אפשר לשאול, על איזה בית כנסת- מוזיאון מדובר?

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נקרא בית הכנסת הגדול. הוא היה בצד המזרחי של ברלין כך שרק לאחר האיחוד הוא "נפתח" לעולם. נעשו שם שיפוצים נרחבים ושיחזור והפכו אותו למוזיאון.
    את הכתובת תמצא בכל ספר הדרכה. שוב, אם תרצה תפנה אלי בפרטי כדי להזכיר לי וכשאני אהיה בבית אחפש עליו עוד פרטים מזהים.

7. joe Member

האמת שאני יכול להגיע. אבל הקטע שאצלי זה אף פעם לא בטוח. אז אני לא יכול להבטיח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

8. T0XiN Member

אז תגיב לאשכול ונשים אותך בתור סימן שאלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. C-J Member

10. FC_Bayern Member

טוב, אז עכשיו אפשר להיות בטוחים שבורובסקי מגיע לבוואריה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה על ההמלצות נדב.

אשמח גם לקבל התייחסות לנושאים האחרים שהעליתי, כמו למשל איפה ומה מומלץ לאכול (אגב, לא אוכל חזיר), איזה בירה כדאי להזמין בברלין (הבנתי שממקום למקום בגרמניה זה משתנה), אם יש שווקים מומלצים ואם יש איזה עיר במרחק סביר של נסיעה שאפשר להגיע אליה ליום אחד (כדי להתרשם ממה שאתה מכנה "גרמניה האמיתית").

12. T0XiN Member

אם יש לך אפשרות לעבור בכפר סבא אני יכול להביא לך ספר מצויין שרכשתי על ברלין.
    או במידה ותעבור דרך המפגש פורום אני מוכן להשאיל לך אותו.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי שאר הדברים ששאלת, גיא, אז ככה.
    לא יצא לי לטייל בסביבות ברלין אז אני לא יודע. יש את ונזה ששם נערכה הוועידה המפורסמת (לרעה) ויש שם מה לראות. לא הייתי שם בעצמי. אבל שוב, בספר על גרמניה תוכל למצוא.

לגבי אוכל, בגלל שאתה אוכל כשר או לא אוכל חזיר זה קצת בעיה. כי אני בכל מקום שאני מגיע אני מנסה לאכול את מה שהמקומיים אוכלים אז אני לא הולך למסעדות התיירותיות, אלא מחפש איפה שנמצאים המקומיים. הגרמנים אוכלים הרבה חזיר. אני יכול להמליץ על שתי מסעדות - אחת נורא יקרה והשניה מסעדת תפוחי אדמה (זה פחות או יותר השם שלה) והכל מבוסס על אוכל עם תפוחי אדמה. היא נמצאת לא רחוק מאלכסנדר פלאץ. תצטרך לברור את המנות שאין בהן חזיר או מה שאתה רוצה.
    אם תתאכסן במלון אז תשאל בקבלה שימליצו לך על מסעדות לפי הסיגנון שתגיד להם. גם על הקו-דאם (או בשמו המלא הקורפירנשטנדאם) KU-DAM יש מלא מסעדות. פעם אכלתי שם במסעדה יוגסלבית. אבל שוב, מסעדות תמצא שם כמה שרק תרצה מכל המינים והסוגים.

לגבי בירה. גם כאן אני נוהג לשתות את מה שהמקומיים שותים. וכל מסעדה/בית קפה/באר עובד עם חברה אחת עיקרית ולכן אני רק אומר ביר או וויסביר או דונקל או פילסנר תלוי מה שבא לי ומה שהם מביאים שיבורכו. הבירה שלהם תמיד מצויינת. מה שכן, בברלין יש בירה מיוחדת ששותים אותה עם מיץ. לא זוכר כרגע בראש איך זה נקרא. אבל הנה יש לך משימה למצוא על זה.

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה רבה, קודם כל.
    אני לא מחפש סימן הכשר וגם בשר חלב אני לא שומר. אבל חזיר ופירות ים אני לא נוגע. הבנתי שוורסט אפשר למצוא מבשר עגל, כאן גל יצטרך להחלץ לעזרתי.
    לגבי בירה עם מיץ, אני יודע שלאנגלים יש דבר שנקרא Snake bite שזה חצי בירה חצי סיידר עם גרנדין (כמה כאלה בהחלט יכולים לדפוק את הראש). אני גם כן אחפש. לגבי שאר האוכל אני מניח שאני יודע מספיק, ואזרום עם הנמצא. אני גם לרוב מחפש מה שעממי.

מחוץ לברלין, אני וגל שוקלים לקפוץ להמבורג איזה יום... מומלץ? ומי שהיה, אולי יודע אם יש איזשהי מחווה או שימור להופעות שהביטלס עשו שם?

15. T0XiN Member

עוד דבר אני אוסיף לך,ברלין עיר כל כך מתוירת וכל כך מסודרת כך שאני בספק אם אתה בכלל זקוק לספר הדרכה או משהו.
    בכל מקום וכל פינה תוכל למצוא טוריסט סנטר וכו'.
    חברים שלנו לא מזמן פשוט באו לברלין כמו שהם וביצעו הכל ספונטני וללא שום מדריך וניהנו מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/08