ליברפול מודל 05/06

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Gerrard, ‏14/6/05.

1. Arsenal fan Member

ניל מלור פצוע, שיחלים אני מאמין שיקבל את ההזדמנויות מהספסל.
    פונגול משתלב ברוטאציה, פותח מידי פעם בהרכב, בד"כ נכנס כמחליף.
    ניל וורנוק עד לפני 3-4 משחקים היה שחקן הרכב פותח.
    לסיסוקו יש עתיד מבטיח.

2. לייזר Member

בניטז שיקם את מחלקת הנוער של ליברפול לאחר שנים של זוועות תחת הוייה. לתוצאות מדהימות אתה לא יכול לצפות בין לילה, אבל סטיבן וורנוק הפך לשחקן הרכב לגיטימי לחלוטין, שזה בפני עצמו שיפור של מיליארד אחוז לעומת התקופה האפלה תחת הצרפתי.

גם אם היא תיפול בכולם היא עדיין תהיה קבוצה טובה מאוד, כי בניגוד לשנים עברו היא מצאה יציבות ומבנה. בדיוק כמו הקבוצה של ז'וזה היא בנויה מההגנה קדימה ומתבססת על שיתוף פעולה בין השחקנים. בגלל זה סיסה לא משחק ובגלל זה גם בלם חלש ונחלש כמו סמי היפייה מצליח לתפקד בצורה טובה.

אגב: הארי קיואל משחק טוב בתקופה האחרונה. אני אומר שזה בגלל המונדיאל, אבל אם הוא יחזור לכושר שאיתו הוא פתח בליברפול.... יהיה שם שמח.

3. sagiv Member

יכול להיות שהוא אכן איבד את האמון במחלקת הנוער.
    יותר מאיבוד האמון, בניטז פוחד לדעתי מאיבוד צ'לסי. החשש לשתף שחקני נוער שלא הביאו לו את מה שכולם רצו בשנה שעברה בליגה, נובע פשוט מכך שאין סבלנות בשבילם. יונייטד די מגמגמת בכיכובם של ריצ'רדסון, פלטשר, וכו'... ויכול להיות שבניטז מביט מעבר לכתף וחושש מתוצאה דומה, ולכן מעדיף להביא מוצר מוגמר. אחרי הכל בניטז לא יזכה, ולדעתי אף מאמן אחרי חוויית הוייה, לא יזכה ליותר מדי אשראי בליברפול שרואה איך ארסנל, יונייטד ועכשיו גם צ'לסי בורחות לה. עם הלחץ במרסיסייד להצלחה עכשווית, קשה להעלות נוער חסר נסיון.
    בקשר לגארסייה, אני מסכים. אל תוטעה ע"י מה שכתבתי קודם, גם בעייני מדובר בשחקן בינוני מאוד, ויותר מכך, אני לא חושב שיש לו מקום בליברפול, אם זו באמת תשכיל להביא קשר ימני ברמה(גילי ורמוט).
    קיוואל הוא תותח בעייני וזנדן, כשהוא לא פצוע, בהחלט שווה רוטציה.
    ההתלהבות שלי מליברפול באה פחות בגלל התוצאות ויותר בגלל הצורה שהיא משחקת בה העונה.
    אני חסיד גדול של כדורגל טקטי.
    אף-על-פי ולמרות כל הנ"ל אני חושב שהיא תיכשל מחר מול אברטון, אבל כישלון קטן וזמני.
    המקום השני בפרמיירשיפ, וחצי-גמר צ'מפיונס לפחות, יהיו שלה להערכתי העונה, כשבשנה הבאה
    אליפות. שוב, לדעתי.

4. Arsenal fan Member

כבר לא.
    ריסה כבר כמה וכמה משחקים פותח בעמדת המגן השמאלי, מה שהולך טוב לראפא.

5. לייזר Member

למה שזה ישנה משהו? הוא מעולם לא היה שחקן הרכב קבוע גם תחת רפא. העניין הוא שהופעתו בהרכב היא לא בגדר רעם ביום בהיר. הוא פתח העונה ביותר משחקים מאשר בכל הקריירה שלו בליברפול עד אליה. זה שינוי משמעותי.

לגבי מחלקת הנוער: ממה שאני שומע מאוהדי ליברפול, רפא עושה רק טוב למחלקת הנוער של ליברפול. העניין הוא שיש בה הרבה מאוד dead wood מימי הוייה. רוב השחקנים שהשמות שלהם מוכרים הם כאלו בני 20+ - ג'ון וולשים למיניהם, שהפוטנציאל שלהם ידוע ומוכר לכל. לג'ון אוטסמבור לא היה פוטנציאל להפוך לשחקן לגיטימי בליברפול, שחרורו אינו מפתיע. בשביל לראות תוצאות ממנג'ר במחלקת נוער, צריך שיעברו מספר שנים. אם בעוד שנתיים-שלוש לא ירוצו באנפילד קווינסי'ם למיניהם - אז תשפטו את בניטז.

הבאתו של חוסמי היא בקו אחד עם זו של פלגרינו ומוריינטס. בניטז ניסה להביא שחקנים שהוא יוכל לעבוד איתם מיד ושיוכלו להבין אותו מהר. לא המהלך החכם של השנה, אבל יחסית מובן למצב בו הקבוצה הייתה בזמנו.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה שראיתי בהופעות המעטות שלהם, לדור שאחרי ג'ררארד אואן וקאררגר (וגם וורנוק באותו הדור, הוא בן 24) אין הרבה מה להציע.
    ג'ון וולש לא הצליח למצוא מקום אפילו באנגליה עד גיל 21, ולגבי השאר כבר כתבתי.
    לוויטברד יש כישרון מסויים, הוא מזכיר את הופייה של פעם במידה מסויימת ואולי יש לו פוטנציאל להיות בלם כמוהו, ולכן הוא נשלח למילוול להשאלה.
    וורנוק חזר שחקן טוב יותר אחרי תקופת השאלה בקובנטרי שם הוא נבחר לשחקן העונה של הקבוצה.
    מה שבניטז עשה, הוא רכש שחקנים צעירים לאו דווקא מאנגליה, חלקם מקומיים וחלקם לא, ושינה לגמרי את קבוצת המילואים.
    אם היום תסתכל על ההרכב של המילואים אתה תגלה אולי 2-3 שמות שהיו לפני שבניטז הגיע.
    לכן לא יפתיע אף אחד אם חלק מהשמות האלה באמת יעלו מדרגה ויופיעו בקבוצה הבוגרת בעוד 2-4 שנים, כי בניטז חשב שיש בהם פוטנציאל לשחק בסופו של דבר בקבוצה ולכן הביא אותם.
    בתקופת הוייה, פרט לפונגול ולה טאלק, לא שמענו על רכישות של שחקנים מתחת לגיל 21 והוא התמקד בעיקר בקבוצה הבוגרת.
    רק לפני מספר שבועות נאבקנו עם הול סיטי על קיצוני בן 16, ופרט לכל אלה שהלכו לאקדמייה ולקבוצת המילואים, יש את סיסוקו בן ה-20 שישר פרץ להרכב\סגל הבוגר.

בקשר למוריינטס, הוא התחיל חלש מאוד אבל בזמן האחרון , למרות שלא חל שיפור חד בכמות הכיבושים, הוא עוזר מאוד בהנעת הכדור עם חוכמת המשחק שלו ובניגוד לחוסמי ופלגרינו מהווה רכש משמעותי של ממש.

7. Gerrard Member

אנטוניו באראגן, יליד גליציה (שי עגנון) הוא כנראה הרכש העיקרי שעשה בניטז בקבוצה הצעירה, ילד בן 18 שהובא מסביליה והראה הרבה אופי בליגת המילואים לצערנו ולצערו של בניטז המזל הרע לא פסח עליו והוא נפצע פציעה די חמורה שתשבית אותו ללא מעט זמן.
    בניטז השקיע למעשה את רוב זמנו בחיפוש אחר שחקנים לקבוצת המילואים ולמחלקת הנוער של ליברפול מאשר בייבוא כוכבים.

ועדיין קשה לי לראות עוד איזה אוואן או ג'אררד תוצרת מחלקת הנוער של ליברפול שדי הדרדרה עם בואו של הצרפתי.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, וכולם מקווים שחוסמי יילך עוד חודש ואז גם באראחאן יוכל לתפוס את המקום שלו. בטוח שהוא לא פחות טוב.
    ואם כבר הזכרת אותו, אז בוא נרשום את כל השמות הצעירים שבניטז הביא הקיץ:
    Liverpool secured the signing of Austrian left winger Besian Idrizaj from Linzer ASK and he has signed a contract until June 2007
    Miquel Roque, or Miki as he prefers to be known as, joined Liverpool in the summer of 2005 from Spanish second division side Lleida
    Liverpool signed Welsh Under-21 international Ramon Calliste in August 2005 after he was released by Manchester United
    Centre half Jack Hobbs became Rafael Benitez's seventh summer signing of 2005 when he signed a three year professional contract on his 17th birthday, August 18th 2005
    Liverpool signed Ghanian centre half Godwin Antwi from Real Zaragoza in August 2005, and he will be in the reserve team squad for the 2005/06 season
    6 צעירים חדשים סה"כ, ואני בטוח שהוא כבר מחפש את הצעירים הבאים שיצטרפו בחודש הבא או בקיץ.
    מזכירים את הבלם הדני בן ה-20 של ברונדבי, דניאל אגר, כמועמד מספר 1 (אחרי וידיץ'...) להיות המחליף של הופייה-קאררגר בסגל הבוגר.

9. sagiv Member

אתמול דיברנו על הצורך הדחוף של בניטז בקשר ימני.
    שימו לב לאחד מהדיבורים שהולכים בימים האלו באנגליה:
    ברצלונה קונה את למפארד.
    ברצלונה לא זקוקה יותר ללודוביק ג'ולי, למרות שהם לא באותו תפקיד.
    ליברפול רוכשת את ג'ולי.
    גם לי זה נראה די דמיוני, אבל לא המצאה שלי, יש דיבור מסויים כזה באנגליה

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברצלונה לא זקוקה לז'ולי, מילא. ברצלונה קונה את למפארד... נו באמת.

לא כל שטות שמדברים עליה באנגליה צריך לייבא לכאן.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

האינדיפנדנט והאקו רשמו שאנחנו מחפשים להביא את גאלטי של אתלטיקו בהשאלה.
    לדעתי בניטז מחכה לראות אם אפשר למכור את סיסה, אם תגיע הצעה רצינית ממארסיי.
    במקרה שכזה יהיה לו כסף לקנות קיצוני יקר יותר.

12. sagiv Member

את הכסף ממכירה של סיסה שומרים לקנייה מחדש של אואן.
    לדעתי כמובן

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש 2 בעיות עם מה שאמרת:
    1. המוכנות של ניוקאסל למכור את אואן (שחתום על חוזה ל-5 שנים) אחרי חצי עונה או אפילו עונה במועדון.
    2. כמה בניטז באמת רוצה את אואן, לדעתי בניטז בטווח הארוך ירצה לחזור ל4-5-1 כמו בולנסיה ולזה אואן לא מתאים, אם כבר הוא משחק 4-4-2 אז בנוסף לחלוץ המטרה (קראוץ') החלוץ השני הוא חלוץ שתורם המון להנעת הכדור והוא כמו קשר חמישי (מוריינטס). בשני המקרים אואן לא מתאים כל כך.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליברפול רוצה את 2 בלמי דפורטיבו לה קורוניה,סזאר ופאבריציו קולוצ'יני,בניטז רוצה לחזק את ההגנה שלו.
    וקולוצ'יני וסזאר בראש רשימת הקניות שלו.

דניאל אגר,בלם ברונבי,גם על הכוונת של ראפא,אם העיסאות אם קולוצ'יני וסזאר לא ילכו אז בניטז ילך על בלם ברונבי.

בקשר לחוסמי,העסקה נפלה ממש היום,כשסוויליה הסכימו לשלם עליו רק 800 אלף יורו,בעוד שליברפול רוצה עליו 2 מיליון יורו.

15. AVIV KOGAN Member

מתי ליברפול תעצר?
    פשוט מדהים איך היא לא במאבק על האליפות אחרי כול הריצה הזאת