נכון, יונייטד לא זכתה בהרבה תארים בעונותיים האחרונות, אבל אתה לא יכול לבחון את הקריירה של פרגי אך ורק מהרגע שבו בניטז נכנס למשוואה, זה לא הוגן. לפרגוסון יש עבר, מורשת. וכן, אתה יכול לספור גביעים, אבל לפי דעתי הדרך לא פחות חשובה מהמטרה. בניטז חונק את הכדורגל האנגלי המסורתי. אבל הוא כן מביא תארים, אז אני מניח שאף אחד לא ייצא נגדו כל עוד זה קורה. ביום שזה כבר לא יקרה, תהיה שורה ארוכה של מבקרים.
גם 2 אליפויות ספרד וגביע אופ"א זה עבר ומורשת. בשורה התחתונה, כשאתה משווה 2 מאמנים/שחקנים פעילים את לא יכול להתמקד יותר מדי בעבר מפני שהישגי ההווה הם החשובים.
אני לא יודע איך אפשר לעשות השוואת של מי מנג'ר יותר טוב ממי בטח כשמדובר במנג'רים מהשורה הראשונה בעולם,שכולם יש להם קבלות ביותר מליגה אחת, מה זה אבא שלי שוטר והוא יותר חזק מאבא של בניטז? בנטיז מביא תוצאות לליברפול זה בטוח אם כי לא בליגה עד כה, האם הייתי רוצה לראות את אותם התוצאות באולד-טרפאורד באותו סגנון כדורגל,ממש אבל ממש לא,גם לא זה של מוריניו,כן עם זה של וונגר.
"בפרמייר ליג יש שלושה מאמנים גדולים-מוריניו, ונגר ופרגוסון. שלושתם מאמנים ברמה עולמית, כשפרגי הוא אחד הגדולים בכל הזמנים ושני האחרים בדרך הבטוחה לשם. אחריהם, יש דרג ב'. שם נמצאים מאמנים כמו איאן דאווי, אלן פארדיו, מרטין אוניל החל מאתמול, אלן קרבישלי עד לא מזמן-וכן, גם ראפה." אמר קאריק חברך למועדון, שמסתבר כי אינו מסכים עימך.
בסדר,זו הדעה שלו,זכותו, אני לא מסכים לה כי אי אפשר לשכוח את מה שבניטז עשה באחת הליגות המובילות באירופה,בספרד,זה לא הולך ברגל ולדעתי הרקורד שלו לא פחות מרשים מזה של מוריניו או ונגר, לגבי הצורה שליברפול משחקת או חלק משחקני הרכש והבאת יותר מדי ספרדים עם פגיעה במורשת הליברפולית,את זה לא הייתי רוצה לראות ביונייטד.
בדיוק. בניטז לא הצליח לעשות את הסוויץ' המנטלי שכרוך במעבר לליגה האנגלית. הוא מנחיל לליברפול שיטת משחק של אנדרדוג, במקום לשחק פתוח ואטרקטיבי, כמו שקבוצה אנגלית צריכה לשחק, אולי היינו רואים מליברפול הישגים גם בפרמיירשיפ. מה גם שהמושבה הספרדית שהוא בנה שם לא בדיוק מוסיפה לטהרת הכדורגל האנגלי.
ואיפה ראיתם בהודעה שלי קמצוץ של ביקורת על תקופתו בספרד? הקדנציה בולנסיה הייתה נפלאה,אני אשקר אם אומר שלא.
סוויץ' מנטלי? תגיד לי, מונדיאל השנה אתה ראית? הכדורגל מקבל פנים וצורה חדשה. נפוליאון היה מתגאה במה שהולך במרבית המגרשים היום. וכן בקרוב גם בבתיכם. ככה שאת הסוויץ' המנטלי יצטרכו לעשות חקיני הריינוס מיכלס למיניהם.
יונייטד התברכה במשך השנים במנג'רים שהכדורגל שלהם התבסס על התקפה,התקפה,התקפה,התקפה, האוהדים לא יסכימו למשהו אחר,זה חלק בלתי נפרד מיונייטד וכל מה שהיא מייצגת, ברגע שהיו כאלה שהכדורגל שהם הנחילו היה יותר הגנתי יותר,פחות נוצץ מה שהוביל כמובן לאי הצלחות גדולות(פראנק פארל בתחילת שנות ה 70 ודייב סקסטון בסוף שנות ה 70 תחילת ה 80)הם מצאו את עצמם תוך זמן קצר יחסית מחוץ לאולד-טראפורד, כך זה יימשך לנצח ביונייטד. איפה זה ואיפה ליברפול של הווייה ובניטז מבחינת הכדורגל גם לעומת ליברפול אפילו של סונס ובוודאי של דאלגליש ואחורה.
ומצד שני, אוהדי ליברפול מאוד תופסים ומעריכים את בניטז למרות המשחק המבוקר שלו. למה? מן הסתם, כי הוא הביא גביע אירופה. כשהוייה הביא לסקאוזרס "מיני-טרבל" שרו גם לכבודו (אחרי זה, כשהתארים עזבו ונשאר רק הכדורגל הנוראי הם נזכרו להיטפל לשיטת המשחק שלו). נראה לי שהמורשת של ליברפול, ותסלחו אם אני מחלל את זכרם של הקבוצות של שנקלי ופייזלי, היא יותר מורשת של קטיפת תארים ממשחק נוצץ. ולך תדע סטרטפורד, בוא נגיד ובתקופת פרגי יונייטד לא הייתה זוכה בכלום, ייתכן מאוד וגם המורשת ההתקפית של יונייטד הייתה נזנחת למטרת כבוד לקבוצה.