תאמינו לי, הוא סיפר לי על מיימוני הזה ובלאמי לידו עודד מנשה. לגבי קראוץ', ליברפול קבוצה שיש לה, בסך הכל, הרבה כסף, ובהרבה כסף אפשר להביא שחקנים שעשו רושם בליגה. אם ליברפול החליטה לקנות את קראוץ' (ועוד קנה אותו מאמן שלא ממש דוגל ברכש אנגלי) כנראה שהוא עשה רושם - ובסאות'המפטון הוא אכן עשה. כשסוטון הזיעה להישאר בליגה קראוץ' היה הדבר הכי טוב שהיה לה ופחות או יותר בזכותו הקבוצה לא ירדה עוד באמצע העונה. הוא כבש באותה עונה 12 שערים שזה יותר ממכובד, בסך הכל קראוץ' סוגר עכשיו שלוש עונות יותר ממכובדות, שתיים מהן באחת הקבוצות המפוארות באנגליה ובעולם בכלל. קירק, אם אתה טוען שעוד מעט הוא ידעך, אז לפחות היית דופק השוואה הולמת, אמיל הסקי למשל, גם הוא היה בנבחרת, גם הוא היה מלך שערים בקבוצה קטנה שירדה ליגה (למרות שאצל הסקי היא ירדה אחרי שהוא עזב). דיקוב? סטארידג'? שיפרלי??? מישהו מהם שיחק בקבוצה שמתקרבת לשאיפות של ליברפול?
אני לא מחפש שמישהו יודה במשהו. יש לי דעה וזכותי לשמור עלייה, גם אם לפעמים זה לא ממש מתאים לכם. או מסתדר עם דעתכם. לא בחרתי בהאסקי כי לא רציתי לעשות השוואה לשחקנים שנעלמו, זו לא הייתה הכוונה. סטרטפורד רצה דוגמאות לשחקני דמיקולו שכבשו הרבה שערי פרמיירליג (לכו תבדקו במילון מה ההגדרה של זה), אני חושב שהשלישייה הזו עשתה את זה באיזה שהוא מקום. לדבר על זה שהסולם עושה את זה באנפילד עובד לשני הצדדים. הרבה יותר קל לכבוש במדי ליברפול בריבוק מאשר כשאתה לובש מדים של יורדת מובטחת סטייל פאלאס או לסטר. ככה שזה עובד לשני הכיוונים. להתווכח עם הסטטיסטיקה של הסולם זה חסר סיכוי. כן, הוא כובש. השאלה מבחינתי היא כמה הוא מחמיץ ואיך. אזז אתם תמשיכו לחשוב שהוא משחק טוב ונכס לנבחרת, אני אמשיך לחשוב מה שבא לי, וסטראטפורד ימשיך לדחוף לי ל"מדד היעילות" שטויות של שופטים והכל יבוא על מקומו בשלום.
קירק, טעות שופט או לא,נעשה על קראוץ ! פנדל שהביא לשער נוסף של ליברפול,אז איך שלא תסתכל על זה זו תרומה למשחק. אבל בטח גם המסירה הנפלאה שלו בשער הראשון של ליברפול לפני שבועיים נגד רדינג לא היתה מספיק "יעילה" עבורך. הרבה יותר קשה לכבוש כשאתה נמצא בלחץ גדול כמו בליברפול שם תולים אותך כמו שתלו אותו בתחילה כשהגיע כשאתה לא מספק את הסחורה מאשר כשאתה משחק בלסטר כשהלחץ והביקורות אם אתה לא מספק את הסחורה הרבה יותר נוחות להסתדר איתן. ולגבי כמה הוא מחמיץ,כולללללללם מחמיצים,השאלה כמה כובשים,והוא כובש גם כובש וגם מבשל.
אני לא אמרתי מילה כשהכנסת ל"מדד" שערים ששחקנים אחרים עשו והסולם היה מגיע ודוחק מסנטימטר כי שער זה שער זה שער ובשביל זה משלמים לחלוץ. אבל כשאתה מכניס פנדל מפוקפק כמדד לאיכות זה מגוחך. זה כמו להכניס למדד זהה את ההחמצה של זאמורה לבד מול צ'ך כי הרי הוא תרם לקבוצה בביסוס הלחץ על השער של צ'לסי... כן, ליברפול כבשה מהמהלך הזה שער, לא, זה לא פעולה שמעידה על טיב של שחקן. כווווווולם מחמיצים, אין ספק. חלקם לא נופלים על האף פעמיים במשחק, חלקם לא קורסים על הדשא אחרי מאבק עם ננסים צנומים וחלקם בטח שלא מוכיחים יכולת סופר גבוהה עם מספרות והחלפת רגליים לפני שהם שוב מפשלים מול שער ריק. חלוץ שרק מחמיץ ועושה שטויות - אתה לא מצפה ממנו לשום דבר. חלוץ שמוכיח יכולת גם נדרש לספק אותה על בסיס קבוע.
נו באמת,אתה משווה את זה להחטאה מול שוער או ללחץ קבוצתי על שער היריבה?אתה עושה צחוק? במדד אני מדבר על תרומת השחקן לקבוצה בזמן משחק,זה יכול לבוא לידי ביטוי בשער בישול ועבודה טובה, במיוחד כשזה נוגע ת'כלס בכיבוש שער. קראוץ העונה יציב,מאוד יציב, ליפול על האף,לקרוס על הדשא כתוצאה ממאבקים עם ננסים ....מוזר,לא ידעתי שיש לך רצון להיכנס לליגת הליצנים בפורום.
קירקי עושה מקראוץ' נכה וסטרטפורד הופך אותו לתיירי הנרי. קראוץ' חלוץ לגיטימי מאוד לליגה, השנה הוא החלוץ המצטיין של ליברפול, כן, גם אני הייתי מאותם אנשים שהספידו את קראוץ', באותה תקופה זה היה בצדק כי הסולם בעיקר נפל על האף, ביצע 50 עבירות לכדורי גובה(אלוהים, אתה 2 מטר, מה אתה עושה פאול?!), וכמובן החמיץ. אין ספק שהוא השתפר מאוד, בעיקר בחודשים האחרונים בהם הוא מבקיע הרבה שערים ובאמת הפך לחלוץ המטרה של החלאות, אבל עדיין המספרים לא מפילים אותי מהכיסא - 9 שערי ליגה ב30 הופעות. כן, חלוץ טוב, לא ווין רוני, לא דרוגבה, בטח שלא נכה ודומיהם, אבל לכתוב הודעה ו"להוסיף למדד" פנדל שביצעו עליו, כאילו הוא עבר 4 שחקנים, העביר בין הרגליים ורק תאקל עצבני הוריד אותו לדשא, זה קצת מוגזם. שניכם מאוד מגזימים לטעמי, בעיקר סטרטפורד, אני לא שומע אותך אחרי הופעות חלשות שלו, תן לי לשאול אותך איפה הוא היה העונה עד לפני חודשיים/שלושה, ואני מבקש שהתירוץ הרשמי שלא לא יהיה: הוא סוספל ב4 משחקים בחודש ינואר.
מה לעזאזל הוא עשה במהלך?!? עמד? לא נפל?!? מה?!? התרומה של המהלך הזה לקבוצה נובעת מהעובדה שהשופט נתן לו על זה פנדל. זה אולי מבטא תרומה - זה לא מבטא איכות של שחקן.
גורג'י, גם אתה עושה צחוק? תלך כמה עמודים אחורה ותמצא בפירוש שכתבתי שהוא לא הנרי,לא ואן ניסטלרוי,לא רוניי אבל כן חלוץ מאוד לגיטימי,בטח לא הסמרטוט המוגבל שקירק עושה ממנו.
קירק,אני רק אתערב ואומר שהמהלך הזה אולי לא מראה על איכות אבל בהחלט נכנס לסטטיסטיקה כעוד גול שלקראוץ יש בו חלק וסטטיסטיקה מעידה על האיכות של השחקן רוב הזמן. עכשיו אתה יכול לחזור לקיר.
סטרטפורד, א'- ג'ורגי', לא גורג'י, אני מבקש, זה בנאדם שראוי שידייקו באיות השם, אתה בטח תבין זאת נהדר. ב'- מסכים, לגיטימי זו ההגדרה הטובה ביותר, אבל "להוסיף למדד" פנדל מטופש שביצעו עליו, כאילו מה הוא עשה שם, זה מצחיק.
התערבת ולכן תדרש לענות על השאלה הבאה. פשוט כן או לא בבקשה. האם העובדה שהשופט שרק לפנדל שלא היה ולא נברא כנגד דיוויס שקפץ לכדור עם הסולם מעידה על איכות של שחקן כדורגל. על תשובתך הכנה, תודה.
גורג'י ועוד איזה גורג'י,גם לבסט! כשמישהו מוכשל ברחבה נהוג לומר ש"בישל פנדל", מה ההבדל הפעם? אם לא היה מופל היה יכול לנגוח או לעשות משהו אם הכדור,מנעו זאת ממנו,פנדל,תרומה,גול,ניצחון.
וששחקן בועט לשער, הכדור פוגע ממש במקרה בשחקן מהקבוצה שלו ונכנס פנימה, השער יחשב לשחקן שפגע בו הכדור במקרה, אז אתה תגיד על השחקן שכבש שזה מראה על האיכות שלו?