לליברפול יש שחקנים מצויינים אבל ביחד איתם משחקים כמה בינוניים שלא מתאימים לרמות האלו, אתם מדברים על שחקנים לסגל הרחב אבל אתם שוכחים שאצל בניטז כל שחקן משחק כמות נכבדת של משחקים, ההרכב משתנה ממשחק למשחק. אני לא אוהב בכלל את בניטז ואת "השיטה" שלו, זה לא חוג כדורגל שכל הילדים צריכים לשחק זה קבוצה תחרותית ומקצועית והטובים צריכים לשחק ולא לנוח ולתת לשאר השחקנים דקות. בניטז ניסה, הביא את הקבוצה באירופה רחוק אבל בליגה המצב נשאר כמו שהוא, עם הסגל של ליברפול אפשר להגיע יותר רחוק בליגה והבעיה היא המאמן שלדעתי מיצה את עצמו בליברפול.
באבל לא שחקן טיפש, אבל שווה 13 מיליון לישט? או יותר נכון, הוא שווה 13 מיליון לישט, בעמת ההקשר הימני? באבל חייב לשחק כחלוץ שני, או כקיצוני במערך, 4-5-1 שם יש לו הרבה יותר מקום "מחייה", והוא יכול להביא את פעולותיו בהרבה יותר עניין ושכל.
וורונין שחקן סגל טוב? הצחקת אותי. שחקן גרוע ביותר לליגה האנגלית, בליגה בקושי ראיתי ממנו פעולה אחת חיובית, איטי גם במחשה וגם בריצה, מגושם, מחטיאן ומאבד הרבה כדורים. נכון, הגזמתי, לא רכישות מיותרות אבל רכישות שעלו הרבה כסף. לגבי באבל, רואים שלבחור יש כשרון, הבעיה היא שרפא מתפקד אותו כקיצוני ולא כחלוץ. אם מעיפים את וורונין אפילו לא צריך לקנות חלוץ חדש, יש את באבל.
לליברפול יש סגל מצוין,בניטז פשוט לא יודע להשתמש בו,ולא רק השנה. שחקנים כמו ג'אררד,לואיס גרסיה,מסצ'רנו,טורס,צ'אבי אלונסו,קיואל, הם שחקנים מהשורה הראשונה באירופה. החיסרון של בניטז הוא ברכש. אם הוא היה מביא 5 שחקנים איכותיים במקום 10 בינוניים,הוא כבר היה זוכה באליפות.
יש לי תחושה שבמידה וליברפול נכשלת להעפיל משלב הבתים, בניטז יעוף מליברפול. פועל יוצא של הבעלויות הפרטיות של קבוצות ע"י זרים שגם לא ממש מבינים בכדורגל זה פתיל קצר, זה נתון לויכוח אם בניטז הוא הצלחה או כישלון, אבל חודש דצמבר הוא חודש מאוד קריטי לקריירה של הספרדי.
גם אני מפחד מזה רפאל (המשתמש, לא בניטז), הפסד למארסיי או רוב אפשרויות התיקו גורמות לנו לעוף מליגת האלופות, ובניטז ייצטרך להתפלל שהאמריקאים לא יחטפו ת'קריז. וורונין, עם כמה שאני לא אוהב אותו, הוא נסבל. אנשים שוכחים שהוא הגיע ב-ח-י-נ-ם. באבל, כמו שסטרפורד אמר. בניון, מספק קבלות. באופן מפתיע ביותר. ארבלואה ממלא יופי את עמדת המגן הימני או השמאלי. ההגנה ברזל. ההתקפה מתחילה לספק שערים. הקישור מתחיל לעבוד. the red machine is in full effect!
News Flash : לואיס גרסיה לא בליברפול . אמרתי זאת בעבר ואני אחזור , אם תסתכלו על שחקני ההגנה והקשרים המרכזיים שרפא הביא תראו כמעט 100% פגיעה , אגר שהופך להיות שחקן ענק , ארבלואה שעושה עבודה שקטה אבל פשוט מעולה , צ'אבי אלונסו לא צריך להוסיף , לוקאס כשרון אדיר , מסצ'ראנו גרזן מצוין , וסיסוקו שעד העונה הוא היה באמת בסדר גמור ורק עכשיו משום מה משחק רע . החסרון שלו ברכש זה בשחקני התקפה . אם מסתכלים לרגע כמה חלוצים וקיצוניים עברו בליברפול מאז תחילת הקדנציה של רפא , תראו רשימה ארוכה מאוד : סיסה , מוריינטס , בארוש(למרות שאני חושב שזה רכש של הוייה , לא בטוח) , לואיס גרסיה , קרייג בלאמי ומארק גונזאלס , ואני בטוח ששכחתי מישהו . כולם כשלונות(אולי למעט לואיס גרסיה , שרק בגלל הפציעה שלו בעונה האחרונה לא סיפק את הסחורה). רפא בניטז מיצה את עצמו בליברפול לדעתי . אבל להעיף אותו ככה אחרי ריב ובאמצע העונה זה לא הדבר הנכון לעשות . בקשר למשחק , אסור להיות מסונוורים מהתוצאה , אמנם 4-1 אבל 3 שערים ממצבים נייחים , והיכולת הייתה לא יותר מבסדר . טורס ממשיך להפגיז ולהיות באנקר בהתקפה שלנו , קראוץ' ממשיך לתת סיבות לבניטז לפתוח איתו ולא עם וורונין הגרוע , וההגנה ממשיכה להתגעגע לדני אגר .
גם סיסה היה רכש של הוויה, בניטז תיעב אותו. גרסיה היה סטייל בניון, סופר סאב. לא היה אמור לכבוש שערים בכמויות. מורי (והשיר הגדול More More Morientes!) היה פלופ ענק. בלאמי היה חביב הקהל, אבל לא התאים לרמה של ליברפול. מארק גונזאלס גם כן בכלל לא היה חלוץ, אלא שחקן כנף שהוחלט לסיים את הקשר עימו מוקדם מדי לטעמי. קראוץ', קויט ו-וורונין הם חלוצים טובים, סבירים, לא מהטופ העולמי. ועם זה שיחקנו עד עכשיו. כעת, שיש לנו חלוץ מהטופ העולמי, טורס, העניינים מתחילים לזוז מקדימה. לטעמי צריך להביא עוד חלוץ וורלד קלאס על חשבון חלוץ או שניים אחרים שלנו.
בקשר לגונזאלס , אם תשים לב כתבתי קיצוניים וחלוצים . בקשר לחלוצים הנוכחיים - אני מסכים איתך לגמרי . אני חושב שיש קבוצות שמוכנות לשלם על קראוץ' ו/או וורונין הרבה כסף , במצב שמוכרים את שניהם ומביאים חלוץ אחר רוטציית החלוצים תיראה הרבה יותר טוב , וכמובן שבאבל יעבור להיות חלוץ . אותו דבר גם בנוגע לקיצוניים הנוכחיים . בניון באמת מספק קבלות עד עכשיו ואני מוריד בפניו את הכובע , פנאנט עושה עבודה לא רעה בכלל , באבל חלש באגף וקיואל זה קיואל , אבל כשאתה מסתכל על הקיצוניים של שאר הגדולות אתה יכול רק להזיל ריר .
פנאנט גם פצוע עכשיו, וגם לא ספקן קבלות מרשים. קיוואל עכשיו מתגלה כשחקן לא רע. אבל זה קיוואל... אגף זה מילה גסה לבאבל. שחקני כנף טובים זה באמת מה שאנחנו צריכים כמו שאמרת, וכן, לחשוב על שחקני כנף אדירים כמו רונאלדו, גיגס, חלב, מאלודה (שהיה קרוב אלינו..), ג'ואי קול ועוד רבים טובים.. שטו נאחוי קיבינימאט בלאט.
דווקא קראוץ' הוא חלוץ שהייתי רוצה לראות אותו נשאר אצלינו מספר לא מועט של שנים, אני מאוד אוהב אותו כחלוץ והוא מאוד יעיל עם הגובה שלו והשליטה בכדור שלו לא רעה. הגול השני של אנגליה נגד קרואטיה בוממבלי היה שער מאוד טיפוסי עבורו, ושערים בסגנון הזה אני אוהב. אבל פשוט אסור לשים אותו כחלוץ בודד. מעין, זה שוורונין היה חינם זה לא אומר שצריך לקחת אותו, לדעתי באבל יהיה אחלה מחליף לוורונין. נ.ב- אל תשכחו את לטו שמשחק כקיצוני שמאלי, שחקן צעיר ומוכשר.
בגלל זה רשמתי לא רק השנה,התכוונתי לכל השנים שרפא בניטז אימן. היו לו שחקנים מצוינים,ורובם התפספסו או נבלעו ברוטציה. שחקני הגנה טובים? חוסמי,פלגרינו,קרוקמפ,אאורליו(שיותר פצוע מאשר משחק). היחיד שהצליח הוא אגר,ואלברואה שהוא מגן בינוני. כל עונה הביא שחקנים כושלים וברחו מהר מאוד.
ארבלואה ממש לא בינוני . אני תמיד אזכור את המשחק נגד בערסה בשמינית גמר בשנה שעברה , אני חושב שזאת הייתה ההופעה בין הראשונות שלו והוא פשוט ניטרל את רונאלדיניו . כשפינאן יגמור את הסוס , אני חושב שארבלואה יהיה מחליף יותר מראוי . חוסמי היה מילא שחקן צעיר לעתיד , אבל הוא נמכר בערך חצי עונה אחרי שבא , ואני חושב שאפילו הרווחנו עליו כמה אלפי יורו . פלגרינו אני באמת עד היום לא מבין מה הלך שם ... אאורליו אתה לא יכול להאשים את בניטז , הוא היה אמור לדעת שהוא ייפצע כל הזמן ? אני חושב שכשהוא הגיע הוא היה 0שחקן רוטציה לגיטימי בעמדת המגן השמאלי .
קרומקאמפ הגיע בתמורה לחוסמי, ככה שזה שני ציפורים במכה. ובכל מקרה, מה זה משנה? שחקני ההגנה האלו באו בזול, ויילכו בזול. שכחת לציין את פלאטה כעוד כושל שהגיע. הוא הצליח להביא את ארבלואה הענק (בינוני? חכה שיקבל קצת יותר חשיפה) בסכום מגוחך של 4 מיליון יורו (אם אני לא טועה) ואת דניאל אגר בסכום עוד יותר מגוחך של 5 מיליון יורו. גם ריינה בא בזול מאוד. וההגנה שלנו לא טובה? ספגנו עד כה בפרמיירליג רק שישה שערים, פחות מכל קבוצה אחרת בפרמיירליג.
6 שערים , וזה בכלל בלי להזכיר שרוב המשחקים דניאל אגר היה פצוע , והיינו צריכים להסתפק בבלם פנסיונר שרץ יותר לאט מהקיפוד בגינה שלי . ----------------- אני חייב לציין שלפי האתר המצב בקבוצה רק משתפר . יוסי אומר שטורס הוא חלוץ גדול , קראוץ' מצהיר שאנחנו מלאים בבטחון , טורס מודה לאוהדים על התמיכה ברפא , והמצב אחרי 4 נצחונות רצופים נראה פשוט מצוין . רק להמשיך את היכולת הזאת לקריסמס ואולי חלום האליפות לא בלתי אפשרי .