אתה צודק בכל ג'ורגי, מלבד הנקודה השנוייה במחלוקת, אלבארו ארבלואה הוא שחקן מצויין. אבל הוא תלוי בקשר הימני/שמאלי (כי הוא, בתור מגן, יכול לתפוס את שתי העמדות בצורה יוצאת מן הכלל) שמלפניו. אם מלפניו תמצא את הארי קיוואל או יוסי בניון, כמו שקרה לא פעם העונה, הוא ייתן משחק יוצא מן הכלל. אבל שמלפניו יש את ג'ון ארנה ריסה הכלומניק (וכל כך חבל לי עליו, איך שהוא נהיה כל כך אפס מאופס, אחד מהשחקנים האהובים עליי) אז הוא יצטרך כל המשחק לחפות עליו, ובכלל לא יוכל להזין אותו בכדורים, כי הוא לא יעשה איתם כלום בלום רק יישלח אותם עד למולי בלומ'ס. אנדריי וורונין הציג את משחקו הטוב ביותר בתולדות ליברפול במשחק אימונים נגד ורדר ברמן, שם הוא אפילו כבש שער. וברצינות, אני לא מבין מה זה האשראי הבלתי-נגמר הזה מרפא. יש לך את דירק קויט שגם כן לא עושה כלום, אבל עדיף על המגה-כלומניק הזה, יש לך את פיטר קראוץ' שנראה לי התחיל עם אמא של רפא ולכן הוא לא רואה דשא בכלל. נקודת האור של העונה היא פרננדו טורס. מן הסתם. חלוץ כזה לא ראינו באנפילד מאז ימיו של מייקל אואן. רק חבל לי עליו שהוא הופך להיות סוג של אואן. כזה שכל הקבוצה תלוייה בו. הייתי אומר שצריך להביא עוד חלוץ שפוי לסגל (ולהעיף כמה מהסגל הקיים), אבל עם כל הבעיות הכלכליות, הסודיות, והאין-לי-מושג מה עובר על צמד האמריקאים המטומטמים האלו ש"בורכנו" בהם שעוד אשכרה מבקשים מהמיליונר/מיליארדר אוהד ליברפול מצפון-אירלנד לבוא ולתמוך בהם כלכלית, זה כל כך פתאטי ומגוחך, שבקצב הזה אנחנו רק נדרדר למטה. ואנחנו מנחסים את ארסנל איתנו, קאמ אנ גאנרס! אם לא אנחנו (ובטח שזה לא אנחנו כמו שזה נראה, אלא אם דירק קויט יתחיל להבקיע כמו בהולנד (מה שלא הולך לקרות)), אז לפחות אתם!!! מוקדש לאל ניניו, אל דיוס, לכל יכול, פרננדו האחד והיחיד. (רואים? רואים?! אואן v2) שבוע חדש, קור כלבים, 6 מעלות בחוץ, ונוסעים לרמלה. אבל לפחות יש דברים אחרים לחייך בשבילם. שיהיה שבוע מוצלח לאדומים. יהודה המכבי שיקר לי. לא מדליק נרות בחנוכה יותר.
אני רק רוצה לגעת בכמה נק' במשחק הזה, 1. אנדרי ורונין - מי היה מאמין שיגיע שחקן יותר גרוע מזנדן? אני בטוח במליון אחוז שהוא אף פעם לא למד ב 'בית ספר לכדורגל' באוקראינה,הכמות הזדמנויות שבניטז נתן לו לא נופלת מכמות ההזדמנויות שרובו קיבל בספרס, הבנאדם פשוט לא יודע לעשות כלום! כשמוסרים לו כדור - אין מצב שהוא משתלט עליו(פאק, אין מצב שהוא נוגע בו בכלל). כשהוא עם כדור - אין מצב שהוא לא מאבד. כשהוא עושה תנועה בלי כדור - הוא יותר איטי ממני כשאני זוחל. אפס מאופס!!! 2. ריסה - הייתה אחד השחקנים האהובים עליי כשהגעת לאנפילד , אבל הואפשוט לא קשר!הרמות לידיים של השוער, טכניקה בשקל ומסירות על הקרקע של ילד בן4 בלי רגליים. אבל, כשריסה משחק כמגן הוא פחות גרוע, שם הוא לא צריך טכניקה או הרמות , המהירות שלו והסגירות הטובות שלו פה ושם עוד מחסים על הבלוף שהוא מראה. תודה לך על שנים נפלאות, אבל אתה חייב ללכת הבייתה. 3.ארבלואה - לעומת מה שכולם חושבים עליו , הילד הזה עוד יצמח ויהיה אחד הגורמים העיקרים להצלחה של ליברפול! נכון שהוא לא נתן משחק טוב אתמול , אבל הוא עוד די צעיר ואני מאמין שעם הרבה נחישות(והוא מראה את זה) וכוח רצון, הוא יהפוך לאחד השחקנים! 4. מסצ' - אני לא זוכר שראיתי משחק רע שלו העונה.
ירידה ביכולת? מאז ומעולם ריסה היה כלומניק שלא מועיל בדבר לקבוצה שלו. מלבד רגל שמאלית קטלנית לריסה אין שום קשר לכדורגל. התפקיד שלו על המגרש הוא לחכות שהכדור יגיע אליו ולבעוט לשער, אולי לפעמים זה גם יכנס. ובקשר לארבלואה, אני מסכים עם וולף. הוא באמת האחרון שאפשר לבוא אליו בטענות. גם פינאן, למרות הירידה הלגיטימית ביכולת (הגיל עושה את שלו), בסדר גמור, לא הוא הבעיה של ליברפול.
אני לא מסכים לגבי ורונין. אני חושב שהוא שחקן מצויין. אני מסכים שהוא לא היה טוב במשחקים האחרונים. בעייני, הסיבה המכרעת לכך שליברפול מחוץ למירוץ האליפות היא הרוטציות המוגזמות של בניטז. אחד הדברים החשובים ביותר בכל קבוצות כדורגל זה היררכיה. כל שחקן צריך לדעת את מקומו בקבוצה. שכן, הרכב קבוע צריך לרוץ ברוב שלבי העונה, דבר שמאפשר לשחקני הקבוצה להתחבר זה אל זה. הרוטציות המוגזמות של בניטז גרמו לכך שהחיבור בין שחקני הקבוצה לוקה בחסר.
לא מסכים לגבי ארבלואה אריאל, הוא שחקן נהדר. אם הייתי לוקח אותו ליונייטד? כן, אם ווס בראון עוזב הוא יכול להיות מחליף נהדר. גם בניון, עם כל השנאה שלי אליו ולמה שעושים ממנו, עד עכשיו נראה מצוין.
קשה לי להסכים לגבי בניון, הוא לא נראה מצוין לפי דעתי. נכון, הוא עושה המון עבודה הן בהגנה והן בהתקפה, אבל הוא לא בולט בצורה יוצאת מן הכלל ,והוא לא נותן תצוגות שמשאירים אותנו בפה פעור, אבל עד עכשיו הוא היה בסדר גמור , ואפילו טוב וכמעט עד מאוד. Praetor , אתה בסדר? יכול להיות שהיה שחקן בינוני פלוס בליגה הרבה(הרבה) יותר איטית,אבל עד עכשיו הוא מראה שהוא לא שחקן פריימרליג.
תלוי מה אתה מגדיר מצוין. אם מצוין זה כריסטיאנו רונאלדו וססק פברגאס-אז לא. אבל יחסית לשחקן שבא אחרי עונה איומה בווסט האם (ללא רונן קצב בניטז בכלל לא היה חושב בכיוונו), שהיה מיועד להיות שחקן ספסל-והפך לשחקן הרכב, הבקיע כמות יפה של שערים ומשחק היטב כמעט מדי שבוע-אז כן, עם כל הכאב, מגיע לו כל הכבוד.
mrwhat, למה ציפית מבניון? הוא בא על תקן של שחקן משלים, בניטז לא ממש בנה עליו, אבל עקב הכשלון שלו עם באבל הוא קיבל הרבה יותר דקות ממה שאני לפחות ציפיתי, והוא עושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. הוא יורד לעזור בהגנה, הטכניקה שלו נהדרת לדוגמה השער שלו נגד וויגן, מהמצטיינים בליברפול.
כמו שאמרתי, הוא משחק בסדר גמור, לא צריך כאב בשביל להגיד לו כל הכבוד(ואני מהראשונים שהספידו אותו). הוא הפך להיות שחקן הרכב מכיוון שפננט נפצע ובניון בא על תקן מחליף שלו. בכל מקרה, הוא עובד נכון עם המון לחימה על המגרש(מה שאנחנו לא רואים משחקנים שלנו)מגיע לו thumbs up על ההשתלבות היפה שלו לקבוצה ועל המשחקים הטובים שלו לאורך כל העונה. אבל שוב, קשה לי להגיד שהוא מצוין.
מאז שהוא בא הוא על הפנים, לא היה לו אפילו משחק אחד טוב. הוא איטי עם הכדור ובלעדיו, שחקן טיפש, שליטה אפסית בכדור, מאבד המון כדורים וגם מחטיא המון, אין לי אפילו מילה אחת טובה להגיד עליו.
כמה דברים : 1. PRAETOR , כמה משחקים של וורונין ראית העונה ? לפי התגובה שלך ,בערך אחד או שניים . הבנאדם הזה לא יודע כדורגל . בליגה הגרמנית חסרת ההגנות הוא הבקיע בקושי 14 שערים לעונה , אז לשחק בפרמיירליג ? מילא אם הוא היה איזה צעיר מוכשר שלא ממצה את הפוטנציאל(אהמ טורס אהמ) , אבל הוא בן 28 , את שיאו (אם בכלל היה לו כזה) הוא מזמן עבר , פשוט החתמה מתחת לכל ביקורת . 2. אני מסכים עם כל השבחים על ארבלואה . בעונה הבאה הוא יחליף את פינאן בעמדת המגן הימני ואני מאוד שלם עם העובדה הזאת . אין סיבה לדאגה . 3. ברוכיאן8 , כשלון עם באבל ? הבחור בן 21 , לא היה קיצוני של 4-4-2 בחייו , לא הייתי קורא לו כשלון . לדעתי כחלוץ שני הוא יכול להיות פשוט נפלא בעתיד הלא רחוק . 4. לדעתי הבעיה הכי גדולה שלנו היא עמדת הווינגרים . קיואל מראה יכולת מצוינת כשהוא כשיר(שזה בערך 12 משחקים לעונה במקרה הטוב) , גם לבניון אין לי טענות , אבל כשאתה משווה את שניהם ואת פנאנט לווינגרים של הגדולות האחרות אתה מקבל תמונת מצב מאוד ברורה : יונייטד - רונאלדו וגיגס/נאני , הראשון שלוש רמות מעל כל ווינגר שלנו , השניים האחרונים - גיגס אמנם עבר את שיאו אבל ממשיך לספק את הסחורה(זה מהמשחקים שראיתי של היונייטד העונה , אל תקפצו עליי), ונאני מראה הרבה כשרון וגם לדעתי יותר מוכשר משלוש הווינגרים שלנו . צ'לסי - ג'ו קול ומאלודה - אין הרבה מה להוסיף , שניהם רמה מעל הקיצוניים שלנו . ארסנל - ואן פרסי וחלב - הראשון שחקן פשוט מעולה , השני הראה העונה יכולת פשוט נהדרת . והבעיה שלנו בעמדה הזאת היא פאק של בניטז . שיתפטר כבר .
לא קראתי לבאבל כשלון, אמרתי שבאבל הוא פאק של בניטז. כמו שאמרת, הוא מעולם לא היה קיצוני ב 4-4-2, ורק בגלל הרכש הגדול אנדרי וורונין הוא בלית ברירה משחק בצד שמאל של הקישור. כבר מרגע הרכישה של באבל וההצהרה של בניטז שהוא הולך לשחק בקישור, ידעתי שלא הולך לצאת מזה כלום. לגבי הבעיה בעמדת הווינגרים, מסכים לגמרי. רק תיקון קטן, ואן פרסי לא שיחק השנה ולו משחק אחד כקיצוני.
אבל במצב של 4-5-1 הוא כן משחק בצד שמאל של הקישור , אני טועה ? מה גם שהוא בקושי שיחק משחקים העונה אז אי אפשר בדיוק לקבוע דבר כזה . בקשר לבאבל , כנראה שהבנתי אותך לא נכון מלכתחילה , אם כוונתך הייתה שההצבה שלו באגף היא כשלון אז אתה צודק לגמרי .
כאשר ואן פרסי היה כשיר, ארסנל שיחקה 4-4-2. רק כשהוא נפצע, ארסנל שיחקה לרוב 4-5-1 עם חלב מאחורי אדבאיור, ורוזיצקי ואבואה/וולקוט בצדדים. בכל מקרה אין ספק שאתה צודק .עמדת הווינגרים היא הבעיה המשמעותית ביותר של ליברפול. אי אפשר להשוות בין קיואל ופנאנט/בניון לגיגסי ורונאלדו או רוזיצקי וחלב.