Bruchian8, שחקנים כמו טורס, ג'רארד, אלונסו, קאראגר (הגם שזו לא עונה טובה שלו, הוא עדיין נכס לקבוצה), ריינה (אם כי ליברפול יכולה להתחזק גם בעמדת השוער), פינאן ובאבל, וסך-הכל שבעה שחקנים במספר, מהווים שלד טוב לכל הדעות. באשר לשחקנים שציינת, אני מסכים איתך, שהרי העמדות של השחקנים הללו, בין היתר, הן-הן שטעונות חיזוק, אבל מכאן ועד הטענה שאין לליברפול שלד נהדר המרחק עוד רב.
לליוורפול אין שלד נהדר, אבל גם לא גרוע. לליוורפול אין סיכוי לזכות באליפות בשנים הקרובות, אבל כדי שיהיה להם את הסיכוי הזה, הם צריכים לעשות מהפכה. השלב הראשון-להיפטר מבינטז ומכל השחקנים שקבוצה דרג א' לא תחזיק אותם. השלב השני- להביא מאמן שמזוהה אם קידום צעירים שיקפיץ בקיץ את כל שחקני המילואים/ נוער שיש להם פוטנציאל רציני להיות שחקני דרג ראשון ולקנות שחקנים צעירים שכתוב עליהם שיש להם פוטנציאל גבוה להיות קראקים. השלב השלישי- לקנות שחקנים שכבר הוכיחו את עצמם כדי להשלים את הסגל. העלות היא גדולה ותעלה לפחות 120 מיליון ליש"ט נטו ברכש במשך 4 שנים, אבל זה הדרך היחידה של ליוורפול להתמודד בשווה נגד יונטייד, ארסנל, צלס'י וטוטנהאם(שתהפוך למתמודדת תוך כמה שנים) . אם הבעלים החדשים של ליוורפול לא יהיה מוכן להוציא את הכסף הזה, ליוורפול תיפול מקבוצה בינונית אם כמה שחקני דרג א', לקבוצה בינונית מינוס אם עבר מפואר.
מבחינתי "שלד" כולל את עמדת השוער, הבלם, הקשר והחלוץ. השוער בעייתי קמעה (ריינה הוא שוער שמסוגל באמצע משחק סתם לרוץ 30 מטר מהשער ולעלות לקבוצה בגול מיותר. בכל מקרה שוער מהטופ הוא לא) אך בשלושת העמדות האחרות לליברפול יש שחקנים וורלד קלאס לכל דבר. כמו כן, יש לה ביד שני יהלומים בדמות באבל ולוקאס (שלדעתי עם הליטוש הנכון ועם האצבע המכוונת של מאמן שיקח אותם כפרויקט יכולים להפוך תוך שנתיים לסטארים. לא צריך הרבה בכדי לראות שהם ניחנים בתכונות הנכונות הנדרשות להצלחה ברמות האלה ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) ומה שעומד בעוכריהם הוא חוסר הניסיון ותהליך קבלת החלטות לוקה בחסר, דברים שאפשר לעבוד עליהם ולשפר עם הזמן) וסך הכל יש שלד טוב באנפילד. מה שדרוש הוא הוספת קיצוני מהטופ, מגן שמאלי מהשורה הראשונה, לזרוק זבל ועוד קצת זבל, להקנות שיטת משחק ודרך, וביחד עם הרבה שחקני הרכב קיימים (בניון, קויט, היפיה) שיהפכו לאופציה סבירה מהספסל ,הופ, יש לך קבוצה. אה כן, אם אפשר גם בעלים חדשים שיתנו קצת כסף לבזבוזים ויפלטו פחות שטויות ויבזו פחות את המועדון, אז מה טוב לסקאוזרים. כמובן שלא הכל מנג'ר כמו שתארתי וצריך לפגוע בול עם הרכישות, עם המאמן ועם השיטה, אבל בעיקרון המצב של חומר השחקנים של ליברפול הוא לא חרא טוטאלי כמו שתואר בעיני. אם הדברים יסתדרו לליברפול מכל הבחינות שתארתי להנ"ל, בעיקר מבחינת הרכש והעומד על הקווים, לא הייתי פוסל אותם כבר לקראת העונה הבאה. (תמיד יכול לקרות מקרה סיטי שהכל מתחבר תוך שבוע, מי יודע)
כשאומרים שלד מתכוונים לזה שיש לך מאיפה להתחיל (ריינה, קרא, אגר,ארבלואה, ג'רארד, מסצ'ראנו, לוקאס, אלונסו, טורס, קראוץ' [מצוין כשלידו יש חלוץ מהיר וטכני כמו טורס] ובאבל כחלוץ). הסגל של ליברפול כל כך בינוני במספר עמדות (עמדות שמזיקות לכל הקבוצה ומונעות ממנה להיות פקטור רציני במירוץ לאליפות) כי............בניטז בנה אותו ככה (בוא אני אספר לך משהו קטן, המנג'ר בוחר אילו שחקנים ישחקו אצלו).
ריינה שוער מצויון הוא יודע לתת הצלות טובות שצריך. כל שוער עושה טעות מדי פעם וזה כולל גם את צ'ך. אז תשמרו את קישקושים שריינה לא מהטופ לעצמכם . בגדול ליברפול צריכה חיזוק באגפים , אני בהחלט מאמין שבניטז זיהה את הבעיה הזאת. בניטז כבר הוכיח בעבר שאם יש שחקן שצריך לזרוק מליברפול הוא יעשה הזאת (גונזלאס,מוריינטס,ניונז וכו') ואם יש עמדות שצריך לחזק הוא יחזק, ופה בא בעיה העיקרית של ליברפול לטעמי - כסף. בכל קיץ נדרש לחזק כ3-4 עמדות ופשוט אין תקציב להביא 3-4 שחקנים מהשורה הראשונה ולכן בניטז נאלץ להסתפק בשחקנים בינונים. - ריינה - - חדש - אגר - קראגר - ארבלואה - - חדש - מסצ'ראנו - ג'רארד - חדש - - טורס - חדש/באבל - גם אם בניטז לא ימשיך בעונה הבא , ליברפול חייבת להוציא את הכסף הגדול על שחקנים מהטופ העולמי.
Captain Gerrard8, אני מוכן לשים את כל יהבי על כך שאם בניטז ידבוק בעונה הבאה בקאראגר, אגר וארבלואה, כשלושה מתוך ארבעת שחקני ההגנה, ליברפול שוב תמצא עצמה משתרכת מאחורי יונייטד, ארסנל וצ'לסי. עם כל הכבוד לשלושתם - ויש כבוד - הם עדיין לא ברמה של שחקני ההגנה של היונייטד, ארסנל או צ'לסי.
אתה מודע לזה שהמומחיות של בניטז הוא ההגנה ? אתה מודע לזה שליברפול מוציאה בעונות האחרונות את הכי הרבה רשותות נקיות ? אתה מודע לזה שההגנה של ליברפול סופגת הכי פחות שערים ב2-3 עונות האחרונות ? הבעיה של ליברפול הוא בהתקפה ולא בהגנה .
הסטטיסטיקה במקרה הזה משקרת, משום שאם בניטז יחזק את הקבוצה בחלק ההתקפי - כפי שמתבקש לעשות - כך, מטבע הדברים, יופנו פחות משאבים להגנה, דבר שיביא לכך ששחקני ההגנה יחשפו במערומיהם. בניטז מרכז את מירב המשאבים אל משחק ההגנה, והנטל הוא על שכמם של כל שחקני הקבוצה, ולא רק שחקני ההגנה. זה בדיוק ה-'Switch' שבניטז צריך לעשות, דהיינו: הוא צריך לשחרר את שחקני הקישור וההתקפה ממשימות הגנתיות, שאז יש לי ספק גדול אם קאראגר, אגר, ארבלואה ופינאן טובים דים כדי להוביל את ליברפול לאליפות. נ.ב. לרגע אני מרגיש שגיא כהן, לאור התיאוריה שבניתי פה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בסך-הכל, אני לא חושב שפינאן, ארבלואה, קאראגר ואגר מהווים חוליית הגנה מספיק טובה כדי להוביל את ליברפול לאליפות. ולכן, מתבקש לחזק את הקבוצה גם בהגנה.
בכדי שמאמן הגנתי יצליח לקחת אליפות הוא חייב את הכסף של אברמוביץ' ומאחר וזה לא נראה כאילו לליברפול יש את האמצעים הללו אז בניטז היה צריך בעזרת רכישות נכונות וסגנון משחק להביא הצלחה (לפחות להצליח יותר מעכשיו) אבל הוא לא השכיל לעשות את זה ולכן הבעיה היא במאמן. אני מאמין שגם אם הוא ירכוש את השחקנים הדרושים הוא לא ידע לנווט אותם כמו שצריך כי אין לו סגנון משחק משלו, כל פעם מתאים את הקבוצה ואת ה-11 הפותחים לפי היריבה.
פראטור, אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה. בכל משחק שראיתי אותו עד עכשיו אגר נראה מעולה, קראגר אמנם קצת מוגבל מבחינת משחק עם הכדור, אבל עדיין הוכיח את עצמו כבר יותר מפעם אחת. אני ממש לא חושב שהם נופלים מהצמד טורה-גאלאס כמו שאמרת. ארבלואה בינתיים עושה רושם של רכישה טובה. במשחקים של ליברפול שלא נרדמתי בהם הוא לא עשה שום טעות וגם הראה יכולות התקפיות לא רעות בכלל. פינאן בטח שלא נופל מווס בראון או מבלטי/פררה.
מסכים בכל דבר . ההרכב שהצבת הוא האידיאלי גם מבחינתי , בתנאי שכל החדשים האלה יהיו מהטופ(ולא חסר ווינגרים שיבואו אלינו והם ברמה מספיק גבוהה: בנטלי , יאנג , קוארסמה , לנון , דויד סילבה , ויסנטה ובקיצור יש מספיק) .
פראטור, השמות הם לא אלו שקובעים, גם ווס בראון שהתווכחנו על האכויות שלו, לא שם גדול, אבל עושה עבודה מצוינת. ההגנה של ליברפול כבר מספר שנים מההגנות הטובות באירופה. אגר וקארגר משלימים אחד את השני מצוין והשיתוף פעולה בינהם פנטסטי וארבלואה רכישה נהדרת של בניטז, בול פגיעה. החוליה החלשה לטעמי בהגנה של ליברפול היא דווקא פינאן, שבשנים האחרונות יורד מאוד ביכולת שלו. יעשו טוב בליברפול אם יביאו מגן שמאלי בעונה הבאה. ויסנטה? אני לא ממש עוקב אחרי ולנסיה, אבל בשנים האחרונות הוא יותר ביציע מאשר על המגרש. שחקן עם כשרון, אבל פצוע כרוני. בקשר לשאר השחקנים - מסכים במאת האחוזים.
ויסנטה דווקא חזר מפציעה בעונה הזו ומשחק קצת יותר מבשלוש השנים האחרונות, אבל הוא עדין שיחק הרבה פחות מרובן בתקופה הזו, וזה אומר הרבה.מה עוד שהוא לא אותו שחקן שזכה בפרס שחקן השנה בספרד לפני 5 שנים והפציעות פגעו בו מקצועית. בקיצור, הוא לא הפיתרון לבעית הווינגרים של ליברפול. דויד סילבה לעומת זאת, כן, ועם הבלאגן שהולך בולנסיה, עם קומאן הדביל שמציב אותו כקשר 50/50 במערך של 4-3-3, ועם המדרון בו הקבוצה מתדרדרת, אני משוכנע שהוא לא יתנגד לשינוי, בטח כשהשינוי הזה יכלול שדרוג מקצועי וגם כלכלי משמעותי. (אין שחקן בולנסיה, וזה כולל כמובן את סילבה, שמרוויח יותר מ1.8 מיליון יורו לשנה, שזה קצת פחות מחצי ממה שמרוויח בניון לשם השוואה)
איך אפשר להגיד שפינאן הוא החוליה החלשה בהגנה של ליברפול? אולי השחקן הכי יציב שם. יורד בשנים האחרונות? בעונה שעברה הוא היה מהטובים בליגה בתפקידו לא ברור לי חוסר ההערכה אליו, ובטח לא המשפט על זה שהוא מתדרדר. לא מחתימים שחקן בן 31 לחוזה ל3 שנים אם הוא יורד ביכולת שלו עם השנים. אגב, פינאן כמובן מגן ימני, לא שמאלי.