מה אתה רוצה? שני הגמרים בלג"א של ולנסיה היו בתקופת קופר. הוא לא לקח שום דבר מבניטז. אני מסכים. הרשה לי להרחיב ולומר כיצד אני רואה את ההבדלים בין מאמן מיוחד כמו ווסקי-נוז לבין מאמן טוב כמו בניטז. פרגוסון הוא אחד שכאשר ניצב פניי אתגר הוא יגיד bring it on. אני יכול לראות אותו כשולף אקדחים במערבון. עם הזמן הוא למד לשלוף ולהגיב מהר יותר מהיריב והוא אחד שלוקח את הסיכונים הנדרשים. בניטז הוא כמו רוצח שכיר. קר, מחושב, ועומל בחדר חשוך על תכנית כיצד להפיל את היריב. הבעיה היא שאם התוכנית לא מיושמת כפי שתוכננה הוא כמו דג מחוץ למים. זה למה שלבי נוק-אאוט מתאימים לו מאוד. במקומו הייתי שוקל הסבת מקצוע למאמן נבחרות.
סליחה על הטעות בקטע של ליגת האלופות. הסתמכתי פעם ראשונה על יעקב זיו מתוך מעריב ואני מבטיח שלא אעשה זאת יותר בחיים... דווקא זכרתי שזה היה קופר ושכינו אותו לוזר. אני מוכן להתפשר על "טוב מאוד".
מצטער,לא יודע למה חשבתי שאמיר ע הכליל גם את האליפויות של רפא בולנסיה ככאלה של הקטור קופר,אבל אני יכול לספר שיש לי חבר שהוא אוהד ולנסיה ואף פעם לא החזיק מרפא וטוען שההצלחות של רפא שייכות לקופר,אין לי מושג למה כי לדעתי קופר לא היה כזה גדול בולנסיה,ואז אני אומר לו את מה שאמרתי פה. ומבחינתי רפא הוא מאמן ענק והוא האיש לליברפול.
בניטז כמנג'ר הוא מנג'ר מצוין. אבל אני פשוט חושב שהוא לא מתאים לליגה האנגלית ובכלל, לכדורגל האנגלי. אני גם חושב שלהגיד שהוא מנג'ר של נוקאאוט זה לא נכון, כי הוא הרי לקח עם ולנסיה 2 אליפויות, אחת אחרי 31 שנים שכונות(בעזרת השם ובין השאר ג'רארד וטורס אנחנו לא נגיע למצב הזה) והשנייה תוך הצגת כדורגל נהדר. הוא פשוט לא מבין את הכדורגל באנגליה וגם לא את שוק ההעברות האנגלי, ועובדה שהוא מעדיף להביא פתרונות שנוחים ומוכרים לו מספרד מאשר לקחת סיכון עם שחקנים בריטיים למשל. גם את ניהול המשחק שלו אני בכלל לא אוהב, וזאת אחת מהבעיות שלו כמנג'ר. בסופו של דבר הוא נכשל בפרמיירליג עונה אחרי עונה ולא מראה כמעט שום שיפור בהתנהלות שלו כמנג'ר. אני לא מאמין שהוא האיש המתאים לקחת אותנו למעלה, אבל מצד שני גם אין לי ספק שכשהוא יחזור לספרד(וזה הרי יקרה) הוא יצליח, אפילו יצליח מאוד.
אני גם חושב שבניטז מאמן טוב מאוד, אבל בליברפול הוא לא מראה זאת. בולנסיה הוא אכן עשה עבודה יוצאת דופן. בניטז הוא כמו פורלאן ביונייטד.רואים שיש לו כישרון ענק, אבל כנראה שהמקום לא מתאים והגיע הזמן לשנות אווירה. לא כל מאמן גדול יכול להצליח בכל מקום, ואין לי ספק שבניטז יצליח למצוא לעצמו עבודה בקבוצה גדולה אחרת, ובצדק. פשוט בליברפול זה...לא זה.
לדלי, אני חושב שיש משהו משותףף להודעה שלך מהדיון הזה ולהודעה מהדיון של הספאדס על "אם היה ללנון את ההרמות של בנטלי" וכו': בניטז הוא באמת מאמן איכותי אבל זה פשוט לא טוב מספיק לרמות שליברפול שואפת אליהם. התוצאה של ההחלטות הלא מוצלחות שלו בנושא רכש ושל הרוטציות ההזויות שלו היא שהמטרה שליברפול באמת מכוונת אליה רחוקה מהם כל שנה. מגיע למועדון עם מסורת כזו, תקציב כזה, בסיס אוהדים כזה משהו אחר, יותר טוב.
דעתי בהרחבה על רפא היא שהוא מאמן מצויין שעשה דברים גדולים בולנסיה ובא להציל את ליברפול כמה שנים מאוחר מדי בתקופה הכי קשה שיכולה להיות,בתקופה שבה הסגל של הקבוצה היה כ"כ מחורר שהיו בו רק 3 נקודות אור שמספיק איכותיות כדי להיות בליברפול הגדולה שכולם רוצים לראות ואלו לא במקרה גם שלושת הנשמות הגדולות ביותר.בתקופה שבה שאר היריבות הגדולות באירופה קוצרות את הפירות לאחר ההתקדמות הפיננסית המשמעותית שהן עשו בעוד ליברפול נשארה מאחור עם מורס וקארלסברג,ואולי הקטע הכי קשה-בתקופה שבא המועדון נואש לאליפות וכל צעד של המאמן ייבחן תחת זכוכית מגדלת. אני זוכר שהתנגדתי שרפא יבוא כי ההצלחה שלו בולנסיה לא הייתה הצלחה של מאמן שבנה קבוצה,אלא של מאמן שהדריך קבוצה די מוכנה,הבעיה שאת ליברפול היה צריך לבנות כמעט מחדש.אכן הוא לא הבנאי הכי טוב שיש וחוסמי ופלגרינו יעידו וגם החדשים לוקאס ודוסנה. אבל יחד עם זאת אני מסתכל על הדברים הטובים שהוא עשה וזה להפוך את ליברפול למעצמה בליגת האלופות כמו בימים הגדולים,להפוך את ליברפול לקבוצה ששמות גדולים רוצים לבוא אליה בניגוד לתקופת הוייה,להפוך את ליברפול לקבוצה מאומנת שמשתפרת בצורה גדולה משנה לשנה,את הקבוצה של הוייה היו אוכלים כאן בלי מלח. לי אישית זה נורא מזכיר את הסיפור של פרגוסון שבשנים הראשונות היה סוג של קונצנזוס על כך שהוא לא עונה על הציפיות והיו הרבה כרזות באולד טראפורד שקראו להדחתו,אבל בסוף הוא נשאר ועם הזמן הבין את הפואנטה כדי להפוך את מנצ'סטר יונייטד למה שהיא.אני לא חושב שרפא יהיה פרגוסון,אפילו רחוק מכך,אבל אם ייתנו לו עוד קצת זמן שבו הוא ימשיך ללמוד על השוק האנגלי וישנה עוד קצת ועוד קצת את ניהול המשחק העקשני שלו,במיוחד עכשיו כשריק פארי כבר לא בשטח אז הוא יוכל לעשות את ליברפול קבוצה שהיא לחלוטין קבוצה שנמצאת תחת טביעת האצבע שלו ולהפוך אותה למכונה המשומנת שהייתה בולנסיה בדרך לאליפות ה19. אחריה לדעתי גם עניין שחקני הבית בקבוצה ישתפר דרסטית,וברכש הזר יהיו הרבה פחות פלופים.
בקשר לכל ההודעה שלך כבר אמרתי מה אני חושב, אך ממש לא אהבתי את המשפט הבא: "במיוחד עכשיו כשריק פארי כבר לא בשטח אז הוא יוכל לעשות את ליברפול קבוצה שהיא לחלוטין קבוצה שנמצאת תחת טביעת האצבע שלו". היא כבר קבוצה שנמצאת לחלוטין תחת טביעת האצבע של בניטז. העובדה שרק סטיבי, קרא והופיה שרדו מתקופת הוייה מוכיחה זאת. וכן, אני יודע טוב מאוד שהוא רצה להביא את אלבס ופארי מנע את זה. זה עדיין לא משנה את העובדה שהשחקנים שמשחקים כיום בליברפול הם שחקנים שהוא הביא, שהוא חשב וחושב שהם המתאימים למשימה, בעוד שרובם ממש לא.
אבל זה נכון,אתה חושב שאם הייתה לו אפשרות להוציא את כל הכסף בקיץ על שניים-שלושה שחקנים וורלד קלאס אז הוא לא היה עושה את זה וכן היה מתפשר על שחקנים כמו דוסנה? אם עוד כמה שנים כן תהיה לו את היכולת לעשות זאת,והוא אכן ייקנה בקיץ 2-3 שחקנים איכותיים באמת ולא יבזבז את הכסף על 5-6 טובים אבל לא יותר רק בשביל למלא את הסגל כפי שהוא חייב לעשות,ולמרות כל זאת הוא ייכשל,אז אני אגיד שהוא הגיע לשיאו בליברפול וכשל,והוא צריך ללכת.
על דוסנה הוא שילם את אותו הסכום (+ - מיליון) שפרגי שילם למונאקו עבור אברה. שלא לדבר על פאביו שהגיע במחיר זעום... כבר הביאו לפה הוכחות שמאז שבניטז הגיע לליברפול, הוצאתם יותר כסף על שחקני רכש מאשר יונייטד. תפסיק לאכול כל לוקש.
כן רק חבל שפרגוסון נמצא באנגליה כבר שני עשורים ורפא בא ממקום אחר לגמרי וסוגר פה עוד מעט "רק" 6 שנים. וחבל שכשפרגוסון מקבל 30 מיליון ורפא מקבל 40 מיליון,הראשון יכול לבזבז אותם על איזה שחקן אחד מוכח ורפא צריך למצוא איך להוציא מהכסף הזה את המיטב בשביל לחזק 3 עמדות. אי אפשר להשוות בין שני המקרים בכלל. ולגבי המחצית שלנו-פשוט ללקק את האצבעות.מסצ'ראנו ואלונסו פשוט מדהימים מאחורה.הצהוב של מסצ' חשוד ביותר.
חבר'ה, קודם כל אם אפשר אני מבקש מכולם לסכם את המשחק בדיון שבפורום העולמי, גם אני עשיתי את זה, זה לא כזה קשה. אבל אני כן רוצה להרחיב פה על שחקן מסוים, סקרטל, לא יודע מה קורה לו בזמן האחרון, גם במשחק הזה הוא מצליח להיות חלש, אני היחיד שרואה את זה?
לתת חמישייה לריאל מדריד (בסיכום שני המשחקים), לזה לא ציפיתי. באמת שלא ציפיתי. משחק ענק, טורס וסטיבי מדהימים אפילו דוסנה כבש (איזו השפלה...) ורק שאלה אחת נשארה בליבי, למה לא גם בליגה?