ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. פול סקולס Member

ברור שאתם גדולים, אבל אני לא מבין במה יש לכם להתגאות?
    הרי אותן חגיגות היו קורות אם הם היו מנצחים את יונייטד\צ'לסי\ארסנל.

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני הקיץ האחרון אמרתי שזה הקיץ הכי גדול של בניטז מאז שהוא הגיע לקבוצה מכמה סיבות; זה היה חלון ההעברות הראשון ללא פארי שלפי דבריו(לא אמר במפורשות אבל לא היה קשה להבין מה הוא ניסה להגיד בין השורות) הסתובב לו בין הרגליים והרס לו עסקאות והפריע לו להביא שחקנים שהוא רצה, זה היה חלון העברות אחרי עונה מדהימה שממנה בקלות היה יכול לקרות אפקט קיץ 2002, ויותר מכל זה היה חלון שבו כל הקבוצות היו מעוניינות בהמון שחקני מפתח שלנו שנתנו עונות מצוינות.

הוא נכשל ברמות שקשה לקלוט באותו קיץ. הוא איבד את אלונסו שכפי שנאמר פה עכשיו ובעבר היה המנהל משחק שלנו מרכז השדה ועשה זאת בצורה מושלמת ובעיקר בעיקר הפחית אחריות הגנתית והתקפית מג'רארד. אבל זה עוד ניחא, קיבלנו עליו בין 30 ל35 מיליון פאונד ע"פ דיווחים שזה מחיר שקשה לסרב לו ואלונסו גם רצה לעזוב. אז מי אתה מביא כמחליף? שחקן שיכול לשחק רק 3 חודשים אחרי שהגיע? זה פשוט אבסורד. בטח ובטח כשהוא פשוט שיקר לאוהדים התמימים(כולל אני) בנוגע לחומרת הפציעה. כשאקווילאני הגיע בניטז אמר שאמנם הוא לא יכול לשחק בתחילת העונה אבל אנחנו מחתימים אותו ל5 שנים ולא ל5 משחקים. וואלה, זה היה תופס אם היינו קבוצה כמו יונייטד שלקחה 3 אליפויות ברצף והלחץ בעניין הזה הוא פחות גדול מאשר בליברפול. אבל לצערי לא רק שלא לקחנו 3 אליפויות רצופות אלא לא לקחנו אליפות 19 שנים. דווקא בעונה שיכולה להיות העונה המיוחלת אתה מביא שחקן שלא יכול לשחק שליש ליגה? מבחינתי שהיה מביא את פאקינג אנדראה פירלו לעונת פרישה, העיקר שמי שמגיע יהיה שחקן שיכול לתת תפוקה כאן ועכשיו ולעזור במאבק האליפות. וכשהשחקן שמשחק בהרכב במקומו הוא לוקאס... זאת הפכה לאחת ההחלטות הכי גרועות שנעשו מאז שאני זוכר את עצמי כאוהד ליברפול, ואחת ההחלטות שהפכו את העונה הזאת למה שהיא עד עכשיו.

כשלון זאת מחמאה למה שקרה בליברפול בקיץ האחרון, וההמשך בעונה עם החלטות מביכות פעם אחר פעם לא בדיוק כיפר על ההחלשות בקיץ.

נמאס.

נערך לאחרונה ב: ‏18/10/09
  3. George Best Member

5-4-1 מול סנדרלנד, priceless.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

רואים שלא ראית את המשחק, לא שזה ימנע ממך לכתוב הודעה שרומזת למשחק הגנתי רק בגלל 3 ספרות במערך.
    אגר שיחק רוב הזמן כמו מגן שמאלי, סקרטל כמו מגן ימני. אורליו וג'ונסון כמו שני קיצוניים.
    המערך בסופו של דבר לא עלה יפה במבחן התוצאה, אבל הוא ממש לא היה הגנתי.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

טוב, זה מאוחר מדי, אבל השער של סנדרלנד לא היה צריך להיחשב. שימו לב לתגובתו של שופט העבר ג'ף ווינטר בנוגע לחוקים הברורים במצב שכזה.

Ex-Premier League referee Jeff Winter called the decision to allow Sunderland's winner against Liverpool on Saturday as "absolutely amazing".
    Darren Bent's strike beat Reds goalkeeper Jose Reina with the held of a sizeable deflection off a beach ball which had been thrown onto the Stadium of Light pitch by an away fan.

Referee Mike Jones conferred with his assistant but decided the goal should stand, helping Sunderland to a 1-0 win.

Winter told BBC Radio 5 Live: "I'm absolutely amazed. It is basic law in football. The goal should just not have stood.

"The laws of the game state that if there's an outside interference the game has to be stopped.

"Talk about an outside influence - the ball went in off the beach ball and completely deceived the Liverpool goalkeeper.

"I am absolutely amazed that for a referee at that level of football, that between him, his assistant, the fourth official, they didn't see what had happened and give the correct decision."

Winter added he was surprised more focus had not been put on Jones.

He said: "I try to defend referees wherever possible having been there and knowing the problems they face but, on this particular occasion, everybody's having a laugh and a joke about it, but this is far more serious in terms of the laws of the game than when the referee doesn't see the ball go over the goalline.

"That is understandable with the pace of the modern game and being unsighted, but this is just basic law.

"An outside influence is any outside influence. It is anything other than the 22 maximum players on the field and the referee.

"If it hits the referee and goes in, he's part of the game. If a spectator comes on the pitch and kicks the ball, the game must be stopped.

"It's a basic law of the game - one that fortunately doesn't come into practice too much - but it's a basic law of the game that a referee would learn on his initial refereeing cause, not when you're an established Premiership referee.

"The fact that the referee conferred with his assistant, they knew something was wrong, it's just absolutely amazing the goal was allowed to stand."

Well its too late now but we were not good enough yesterday anyway.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/10/09
  6. Strawberry Fields Member

סגל שונה וכנראה נחות יותר הספיק ל-82 נק' ב-2005/6 וזה כשטורס היה חסר בכל המשחקים (וקראוץ' כבש את שער הבכורה שלו רק בדצמבר).
    אתה חושב שזה לא נכון שליברפול מתקשה לקחת אחריות בלי ג'רארד וטורס? איך אתה מסביר שבעונה שעברה 20 מתוך 28 נק' נשמטו בהעדרותם?

אמנם רק 2 שחקני הרכב התחלפו אבל מדובר בשינויים עצומים בשתי העמדות. על ההשפעה האדירה של אלונסו-אקווילאני-לוקאס אני לא חושב שיש צורך להרחיב אבל על ארבלואה-ג'ונסון בהחלט.

אני מאוד מעריך את ג'ונסון על כל כישוריו ומעלותיו אבל לאחרונה אנחנו מתחילים לראות את ההבדלים בין צמד המגנים הנ"ל. ג'ונסון מבחינה התקפית הוא שחקן שלוקח אחריות, גם אם הוא לא טוב הוא רוצה את הכדור ורוצה להיות מעורב ולנסות להשפיע כמה שרק אפשר. אני אוהב את זה וחסר לנו שחקנים כאלה. אבל... ארבלואה כמגן הסולידי אמנם לא תרם בצד ההתקפי כמו ג'ונסון אבל זה לא בהכרח חיסרון. בגלל היותו כזה הוא לא ינסה לבעוט ממרחק אלא ימסור, הוא לא יכנס עם ראש בקיר לדריבל כדי למצוא זוויות הגבהה נוחה אלא ימסור ובדיוק על זה הושתתה ליברפול של העונה שעברה - החזקת כדור. בגלל שארבלואה לא ניסה להיות מרהיב והרפתקני זה באופן טבעי הקל עליו להיות יותר עקבי. ג'ונסון פתח את העונה בסערה אבל לפחות ב 3-4 משחקים האחרונים הוא מתחת לכל ביקורת. לפני שרכשנו את ג'ונסון אמרתי שתמיד אעדיף את המגן שעושה את העבודה הפשוטה והשקטה כמו שצריך על פניו וזה עדיין תקף.
    בקשר למשחק נגד סנדרלנד, הוא ממש הרגיז אותי בשער של בנט. במקום לרוץ אליו ולנסות לסגור אותו הוא עמד עם הידיים על הילדים שלו כאילו הוא עומד בחומה.

בנוסף לכך, בעונה שעברה ליברפול הייתה חיה אחרת, כזאת שאם מתגרים בה (מבקיעים נגדה) היא שומרת על קור רוח ומשחקת בסבלנות עד שהגול יגיע וב-82% מהמשחקים (בכל המסגרות) בהם הקבוצה פיגרה היא ירדה לא מנוצחת. למה ההבדל התהומי? הרי גם את העונה שעברה פתחנו ביכולת צולעת. קיימות עשרות סברות וכמעט כולן הגיוניות. אחת מהן היא שניצחונות נותנים ביטחון וביטחון משרה מנטליות מנצחת. מעין מעגל כזה שאתה חייב לרקוד בתוכו. אני מאמין שהעונה שעברה בקלות יכלה להראות כמו זאת אם לא היינו מוציאים בשיניים את התוצאות בתחילת העונה נגד ליאז', סנדרלנד, בורו ומנ' יונייטד.

לגבי רפא, התקשתי להאמין בו כבר תקופה מאוד ארוכה ואני מתקשה עוד יותר העונה. החלק שלו בכל הבלגאן הזה אינו קטן והטעויות רק הולכות ומתעצמות. אחרי הפצצה שהטיל עליו ג'ילט רפא צריך בזמן שנותר לו ללמוד איך לנטרל אותה. לצערי נדמה שהדרך לנטרל אותה היא לשמור על זרימת המזומנים של לג"א ותו לא.

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/09
  7. _Rushie Member

הנקודה של ג'ונסון היא נקודה טובה, גם אני העדפתי שנשאיר את ארבלואה מאשר שנקנה את ג'ונסון בקיץ, אבל חייבים להודות שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, עם הסולידיות של ארבלואה אולי ההגנה שלנו הייתה יותר יציבה אבל לא היינו רומסים בכזאת קלות כמו שרמסנו עם ג'ונסון את הקטנות, ומבחינה טכנית אילולא גול של ג'ונסון היינו מסיימים מול בולטון השנה בתיקו 2.
    ג'ונסון כנראה לעולם לא ילמד להגן ברמת וורלד קלאס, יש לו מגבלה בהגנה ואין מה לעשות, להשתפר עוד קצת אני מאמין שהוא יצליח, קל וחומר תחת רפא שזה הפטיש שלו-לשפר לשחקנים את ההגנה, נקווה שהשיפור הזה יספיק.

8. George Best Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    איך אפשר להגיד שבלי ג'ונסון, שכבש שער מול בולטון, המשחק היה נגמר ב2-2 במקום 2-3 כפי שנגמר?
    איזו חשיבה גאונית..נגמר 2-3, אז פשוט נוריד גול לליברפול וזה 2-2...
    בערך כמו שאני אגיד שלולא הפנדל ההוא נגד ספרס שנה שעברה היינו מנצחים 2-4 ולא 2-5.
    מגוחך.

9. _Rushie Member

בחיי שבכל פעם שאתה מנסה לתקן אותי אני לא מבין מה אתה רוצה... ואת המגוחך תשאיר בבית.

נתחיל מהתחלה - היינו משאירים את ארבלואה במקום להביא את ג'ונסון, מכאן נובע שלא היה לנו את ג'ונסון בסגל, מכאן נובע שלא היינו יכולים לשחק איתו מול בולטון, מכאן נובע שהוא לא יכול היה להבקיע את הגול שהבקיע במציאות ומכאן נובע שהמשחק היה נגמר 2-2, שים לב להדגשה "מבחינה טכנית" כי מבחינה מעשית מי יודע? אולי ארבלואה היה תופס יום אדיר ושם שלושער במקום ג'ונסון? העיקר לשים סמיילים.

10. Strawberry Fields Member

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ערן,
    אני חושב שהליקויים של ג'ונסון בהגנה נחשפו במלוא מערומיהם במשחק מול סנדרלנד פשוט מאוד כי קויט לא שיחק לצידו באגף. בתחילת העונה כתבתי שאני רגוע בנוגע לכך בדיוק בגלל שקויט עושה המון הגנה ממילא והשילוב ביניהם הוא טבעי, הבעיה היא כשאין חיפוי מאחורי במערך המוזר שעלה אז כן הוא ישחק לא טוב. אני עדיין מאמין בו ואני חושב שכשהבלמים שמאחוריו גם יתחילו להתעורר אז בטבעיות גם הוא ייראה טוב יותר.

וללא קשר - צריכים לקרות הרבה דברים כדי שניקח אליפות העונה. זה ממש לא בגדר בלתי אפשרי, אבל זה יהיה מאוד מאוד קשה וכל השחקנים ובניטז צריכים לעשות שינוי בתפיסה לקראת מה שעומד להגיע.

הדבר הראשון שצריך לקרות הוא כמובן נצחון על יונייטד. לא משנה איך ולא משנה בכמה. השחקנים צריכים לחשוב אך ורק על נצחון במשחק הזה ולא בחשיבה הבניטזית שכמו שאמר לפני צ'לסי שתיקו תהיה גם תוצאה חיובית. אם אין נצחון על החלאות באנפילד זה הופך ל10 נקודות, ואם נסגור כזה פער אני חושב שזה יהיה מדהים. אבל כמו שאמרתי, רק נצחון.

הדבר השני הוא חזרה ליכולת האמיתית מצד ג'רארד וטורס. אם הם לא יהיו ביכולת טובה אנחנו נמשיך לאבד נקודות והרבה. קשה מאוד לשחק טוב כששני השחקנים שעושים את ההתקפה משחקים כל כך בינוני, בטח כשהמחליפים שלהם הם וורונין, באבל, ריירה וכו'. שימו לב שבכוונה לא ציינתי את קראגר שכמובן גם הוא מבחינתי שחקן מפתח ומאוד אהוב עליי אישית, אבל לצערי ואני מאוד מקווה שאני טועה פה - אין דרך חזרה ממה שעובר עליו מתחילת העונה. אין לי ספק שהוא יכול לשחק טוב יותר מעכשיו אבל אני גם חושב שהוא לא יכול לחזור ליכולת שכולנו אהבנו, והוא כבר לא יהיה אותו בלם עליו כולם סומכים שלפעמים גם השיג נקודות במו רגליו.

וזה מוביל אותי לדבר השלישי שנצטרך בשביל לחזור למירוץ האליפות, חזרה של דניאל אגר לכושר מלא ולהרכב, וכמובן יותר מכל - שאלברטו אקווילאני ייכנס לכושר משחק ויתרגל לפרמיירליג במהירות שיא. קשה לי לראות אותנו מתחרים באמת בצמרת ללא שניהם בהרכב, במיוחד השני. אם האיטלקי לא ישחזר את היכולת שלו מלפני הפציעה אנחנו נהיה במצב רע, אמנם פחות רע מאשר כשלוקאס בהרכב - אבל רע.

בקיצור כמו שכבר אמרתי למעלה, צריכים לקרות המון דברים בשביל שניקח אליפות השנה. אבל בלתי אפשרי זה לא וכל מה שהשחקנים צריכים זאת אמונה בעצמם וגישה ווינרית ולא לוזרית כמו שמשדר בניטז העונה.

12. Strawberry Fields Member

תומר, הטעות שציינתי בכלל לא קשורה לחיפוי אלא לאינסטיקטים בלבד.

13. Strawberry Fields Member

מסתבר שהשופט בסנדרלנד באמת טעה והשער של בנט היה צריך להיפסל ע"פ חוקי פיפ"א. בעקבות הטעות הוא ישפוט משחק בצ'מפיונשיפ בסוף השבוע הקרוב.

http://www.dailypost.co.uk/sport-news/live...55578-24966167/

14. Gass12 Member

טורס כשיר למשחק נגדינו?

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ונסון באמת בינוני מבחינה הגנתית וידענו את זה כשהבאנו אותו, השמירה הגרועה שלו על בנט היא זאת שגורמת לי לא להרגיש תסכול מהבלון כי פשוט הגיע לנו לקבל שער אם בנט נשאר כל כך חופשי ברחבה.
    כשלוקחים בחשבון את היכולות ההגנתיות המוגבלות שלו, הוא לא יכול להרשות לעצמו לא לתרום בהתקפה ומשחקים מהסוג שהוא נתן בפתיחת העונה הוא צריך לתת כל שבוע אחרת הנזק שלו גדול מהתועלת.

לגבי טורס וג'ררארד, כולם עכשיו יגידו שאנחנו כלום בלעדיהם כי נראנו זוועה, אבל אני עדיין חושב שלא מדובר בהבדל משמעותי לעומת מצב שבו דרוגבה ולאמפרד חסרים בצ'לסי או רוני וברבטוב ביונייטד וכו' וכו'. נראנו גרוע נגד סנדרלנד, ביום אחר בלי אחד מהם/שניהם נראה טוב יותר, אין סיבה לקטול את הסגל או לגמור את העונה בגלל חוסר עומק.