ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שונא להיות צודק בנבואות הזעם שלי לגבי הקבוצה, אבל צדקתי. ההרכב שעלה היה פשוט איום ונורא וככה גם נראינו. דגן אבל בעיקר וורונין הם שני שחקנים מוגבלים שגם כמחליפים שלישיים אין להם מקום בליברפול, כשקיריאקוס הצטרף אליהם נקודתית היום(לא רוצה להגיד שהוא אחד מהם כי הוא לא שיחק מספיק משחקים בשביל להוכיח את רמתו) במשחק איום ונורא, וכשקראגר לידו נראה כמו שהוא נראה מתחילת העונה אז ההגנה שלנו מסננת וזה לא משנה כמה אינסואה רץ הלוך וחזור. במרכז הקישור מסצ'ראנו במשחק סביר ולוקאס גם כן לא יותר מבסדר, בכל מה שנוגע להנעת הכדור והמשחק השוטף הוא היה בכלל לא רע אבל כל כדור טיפה יותר קשה או ארוך לא הגיע למטרה שלו. בהתקפה קויט היה בינוני מאוד, בניון לא רע וטורס בסדר גמור.

אבל מי שאחראי על ההפסד הזה יותר מכולם הוא כמובן בניטז. ניהול משחק פשוט שערורייתי. להוציא את טורס (שלפי הפנים שלו נראה מאוד מאוכזב לרדת אז כנראה שזה לא היה בגלל פציעה) זה בעצם לוותר על כיבוש שערים. אחרי זה להוציא את בניון שהיה אולי השחקן הכי פעיל אצלנו בהתקפה ולהכניס את אקלסטון, שמבחינתי זה מבורך אבל היה חייב להיות ע"ח וורונין, אבל להציב אותו בעמדה זרה לו כמעט לחלוטין באגף ולא בחוד ההתקפה? מה זה שווה? שחקן בבכורה בפרמיירליג מחוץ לעמדה שלו? פלא שלא הלך לו כלום. ואחר האדום השני להכניס את איאלה במקום קויט שאנחנו כבר במינוס גול... תבוסתני ברמה שלא ראיתי הרבה זמן. הנצחון על יונייטד כבר לא שווה כלום מבחינתנו(חוץ מהסיפוק הברור של לנצח את החלאות) והיום העונה בליגה נגמרה סופית.

2. Rudess Member

טומי זה אומר שאתם לוקחים את הצ'מפיונס ליג השנה שוב? :)

3. k_700 Member

טוב ליברפול פשוט הוכיחה היום מה היא. היא פשוט קבוצה בינונית.
    בניטז היה צריך לעוף כבר אבל לא העונה ולא בעונה שעברה אלא לפני שתי עונות לפחות.
    העונה הקודמת שבה ללא ספק רצתם ברוב העונה למרות שסיימתם אותה קרחים, קצת הכניסה אותכם לאיזה סוג של חלום וכנראה שזה גם עבד על בניטז.
    איך אין לכם שום חלוץ ראוי חוץ מטורס??? מה יקרה אם טורס יעדר חצי שנה??? אז מה תרדו ליגה?
    מה יקרה אם ג'רארד יעדר חצי שנה?? יפה על התשובות האלה אתם יכולים לענות לבד.
    התשובות הם פתרונות כמו ורונין, לוקאס, קריקואס(פשוט נקרעתי מצחוק שהמוגבל הזה הגיע אליכם, שחקן שבקושי עם ברדה הצליח להתמודד, הוא מזכיר לי בגשמיות שלו את אושה אבל אין ספק שהניסיון של אושה בתוספת איי קיו יותר גבוה מקנה לאירי יותר נקודות זכות).

4. קינג לדלי Member

מי שקרא את השפתיים של בניון מצא שילוב נחמד של קללות באנגלית בעברית ובערבית מדוברת...
    משהו כמו "יו פאקן שיט,פאק אוף יבן זונה,אינעל כוס אחתכ עארס"...

5. Pinko Member

חחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי לדלי.

וליברפול באמת נראית רע. הם צריכים מהפכה מהיסוד.

6. ארסנל ונגר Member

אני לא יודע אם ומתי בניטז יפוטר, מה שאני כן יודע שלמאמן הבא של ליברפול תהיה הרבה עבודה.
    בניטז בחר סגל שחקנים אפורים, ולחלקם היה העדפה לחתימה רק בגלל היותם ספרדים, מה שישאיר את המאמן הבא של ליברפול חסר אונים עם החלטות מקצועיות שנובעות מחוסר ברירה עד רכש חדש ומהפכה בסגל.
    עלו שמות מאמנים כאופציה להחליף את בניטז?

נערך לאחרונה ב: ‏1/11/09
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו לא קבוצה בינונית ולא בטיח. יש לנו הרכב טוב(ואם אקווילאני יסתגל כמו שצריך, וזה חתיכת אם - אז גם יותר טוב מיונייטד לדעתי) ו2-3 מחליפים סבירים, הבעיה היא שאין לנו עומק ובגלל זה אנחנו מקבלים וורונינים, דגנים ולוקאסים וכו' כששחקני ההרכב פצועים - ואי אפשר לקחת אליפות ללא עומק.

אני גם לא חושב שלמנג'ר שיגיע לליברפול לאחר בניטז יש כל כך הרבה עבודה. לא צריך מהפכה גדולה מדי בסגל ולא צריך להביא 30 שחקנים. 3-4 שחקני ספסל טובים + קיצוני טוב להרכב ומבחינת סגל נטו אנחנו מסודרים... אבל שוב, אליפות תלויה ביותר מרק סגל טוב.

8. Andrei Kanchelskis Member

יש לי הרגשה שכישלון נוסף מול ליון ביום שלישי (שהפסד במשחק הנ''ל+ניצחון צפוי של פיורנטינה יפגע קשות בסיכוייה של ליברפול להעפיל לשמינית הגמר)יגרום לסבלנותו של הבעלים ג'ילט לפקוע ורפא בניטז יצטרך לומר שלום לאנפילד. המשחק היום מול פולהאם המחיש עד כמה ליברפול בינונית ולא יציבה ועד כמה היא זקוקה למהפכה דחופה בצוות המקצועי וכנראה שבסגל, 20 עונות רצופות ללא אליפות זהו פשוט נתון מחריד ומעורר רחמים אך בתור אוהד מנצ'סטר יונייטד אינני מתנגד שהוא רק ילך ויגדל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    כל מה שאני יכול לומר לאוהדי ליברפול שאולי ינחם אותם במידה מסויימת הוא שגם מנצ' יונייטד אהובתי לא זכתה בתואר במשך 26 עונות רצופות בשנים 1993-1967בהן אתם יריבנו השנואים שלטתם במשך רוב העונות ולקחתם אליפויות ללא סוף, עד שבא אריק קאנטונה וגאל אותנו משנות השפל אל שנות הזוהר שנמשכות עד היום לכו תדעו אולי אחרי שתהיו 26 עונות ללא אליפות ינחת אצלכם איזשהו "מלאך גואל" סטייל קאנטונה ואיתו תשובו לימי הזוהר שלכם שנראים כל כך רחוקים....

9. k_700 Member

חרטא בלבן. הרכב טוב?
    אם אקווליני ישתלב יהיה לכם הרכב עדיף משלנו??
    להזכיר לך מי האלופה ב-3 השנים האחרונות??
    אנחנו רק הולכים ונהיים יותר טובים עם השנים.
    יש לנו עומק הרבה יותר נרחב משלכם.
    רק היום ראינו שיש לנו עוד איזה קיצוני צעיר שיכול כבר היום לשחק בהרכב של האלופה ולהיות לא פחות טוב מריירה שלכם.
    על מרכז המגרש אין לנו מה לדבר או להשוות.
    אנדרסון שרק הולך ומקבע את מקומו וחשיבותו בהרכב משבוע לשבוע, פלטשר שאם לומר את האמת לא נופל ממסצ'רנו ביכולת שלו, קאריק, האגריבס שהולך לחזור, גיבסון שלפי דעתי כבר כיום הוא טוב יותר מלוקס לייבה שלכם.
    אהה ואיך שכחנו את גיגס שעם השנים משתבח ובכל עמדה שתשים אותו על המגרש הוא יביא לך דברים חדשים.
    אחד מהדברים שהפכו את מייקל ג'ורדן לכל כך גדול ואלוהי בקריירה שלו זה העובדה שעם השנים הוא שינה לחלוטין את צורת המשחק שלו וגילה עוד ועוד תנועות חדשות שאף שומר בליגה לא הצליח ללמוד.
    כזה הוא גם ראיין גיגס שתמיד מביא דברים חדשים למגרש ואספקטים שלא היינו רואים אותו עושה בתחילת הדרך.

על ההתקפה מיותר להשוות.

אבל עוד דבר שכדאי לגעת בו. בין אם יבוא מנג'ר חדש ובין אם לא הבעיה בליברפול היא עמוקה הרבה יותר מהעומק של הסגל הקיים. הנוער שלכם. אני לא יודע עד כמה בניטז היה מעורב בניית האקדמיה ובחירת השחקנים אבל נראה שממש אין לכם עתיד. עוד לא הצלחתי להצביע על שחקן אחד שהוא כשרון גדול שיוצא לכם מהנוער. ואולי יהיו את המקטרגים מאצלכם שיגידו שאצלנו זה לא חוכמה ובשנים האחרונות אנחנו קונים הרבה שחקנים צעירים(שזה בולשיט כי עדיין יש שחקנים לא רעים שצמחו באקדמייה) אבל גם זה דבר יפה. היכולת לפגוע בשחקן צעיר מכל קצוות תבל, להביא אותו אלינו, לגדל אותו ואז להפוך אותו לשחקן ראוי וטוב זה הישג בפני עצמו.

10. the white pele Member

לא מסכים איתך. אתה משווה את ההרכב שלך להרכב שכבר עשה משהו בחייו.ההגנה של יונייטד טובה יותר, הרוטציה בכנפיים טובה יותר מרכז הקישור של יונייטד טוב יותר(והרוטציה בו איכותית יותר).לליברפול יש שני שחקני על,זה נכון, אבל לצפות מהם שוב לחמישים שערים בעונת שיא זה קצת מוגזם.אני לא בטוח שהאחד עשרה של סיטי פחות טובים מליברפול..

נערך לאחרונה ב: ‏1/11/09
  11. AW forever Member

וגם אם כן, זה ברור שזו לא הנקודה כי בשביל לקחת אליפות צריך הרבה יותר מ11 שחקנים איכותיים בהרכב.
    הסגל הרחב חשוב מאוד כי אין דבר כזה עונה בלי פציעות.
    הניצחון בשבוע שעבר היה חשוב כי הוא היה אמור להוציא את ליברפול לדרך חדשה. ההפסד היום לפולהאם הראה שדווקא הניצחון על יונייטד היה מקרי ושהבעיות נשארו אותן בעיות.
    בדיון הניחושים של תחילת העונה היו הרבה ציפיות מליברפול, בעיית העומק נמצאת שם כבר כמה שנים וזה על הראש של בניטז.

12. _Rushie Member

פלצני ככל שזה ישמע, שורות כמו "they say our days are numbered we're not famous anymore" ו"walk on through the wind walk on through the rain" לא נכתבו סתם, אפילו כשמדובר במועדון כמו ליברפול יש רגעים קשים וצריך להיות גם שם מאחורי הקבוצה.
    השורות האלה גם לא נכתבו על סמך כלום, בדצמבר 82, בבוקסינג דיי, ליברפול האלופה מצאה את עצמה במקום ה12, אז בוב פייזלי החליט לעשות כמה שינויים, ביניהם העברת סרט הקפטן מפיל ת'ומפסון לגרהאם סונס ואיך ליברפול סיימה בסוף העונה אתם יכולים כבר לנחש... בעוד אליפות.
    אז אני לא יודע אם הולך להיות כאן אותו הסיפור, אבל אני כן יודע שמזל שלא העיפו את פייזלי ות'ומפסון מהמועדון אחרי הפתיחה הגרועה של אותה עונה. כי אני מאמין שאת הלירה כבר יש לנו, ואת הפני אנחנו גם קרובים מאוד למצוא בחשכה, צריך עוד פוש אחרון וגם קצת אור מלמעלה לא יזיק.
    וכן, גם רפא הוא חלק מהפוש הזה.

התגובות אחרי הפסדים העונה נסערות ועצובות במיוחד כי כותביהן בטוחים שזו הוכחה לכך שהעונה שעברה שלנו הייתה סתם מקרית ואנחנו בעצם אפיזודה חולפת, אז קריאת השכמה לכל אותם האנשים- אתם אוהדים את הקבוצה עם הלב הכי רחב באירופה, זו לא אפיזודה חולפת, טורס-ג'ררארד-ריינה-מסצ'ראנו-קראגר-בניון זו לא אפיזודה חולפת, ויותר מכל- השם "ליברפול" לעולם לא יהיה אפיזודה חולפת.
    בינתיים יש שפל, והאחרים מוצאים הזדמנות טובה לדרוך עלינו ולעשות אותנו מושא ללעג, אין מה לעשות, זה נלווה לזה.
    בקרוב תבוא הגאות ואנחנו נעלה על הגל. ועד אז שיהיה בהצלחה רבה מול ליון.

YNWA

13. k_700 Member

אתה יכול להמשיך כמה שבא לך אם היו נבר ווק אלון שלך אבל אני בניגוד לאוהדים עיוורים אחרים פה גם שנה שעברה טענתי את אותן טענות לגבי הסגל שלכם.
    אתם לא קבוצה שיכולה לזכות בתארים עם הסגל הזה, בטח שלא באליפות.
    ובניטז הוא בטח לא המושיע.

14. Strawberry Fields Member

הפיטורים של בניטז, עליהם דיברו בהודעות קודמות, הוא עסק מסובך כי בטיפשות הארכנו לבניטז את החוזה ל-5 שנים (שהם שווי ערך לכ-18 מ' פאונד, כ-3.5 מ' לשנה, 70 אלף לשבוע).
    במידה והמצב ימשך חלילה והבעלים ירצו לפטר אותו אז התסריט האידיאלי הוא פיטורים של פלגריני בריאל מדריד, פנייה שלה לרפא יחד עם הודאה שלו על רצון לחזור לספרד. רק כך נוכל לא רק לחסוך את הפיצויים אלא לקבל פיצויים במקום. אבל התחושה שלי היא ששום דבר כזה לא יקרה עד תום העונה (אם בכלל).

המשחק נגד ליון הוא כ"כ קריטי. אני יודע שכבר כמה שבועות אנחנו אומרים את זה על המשחק הבא אבל הפעם זה נכון יותר מתמיד. זה מעבר לעתיד של רפא במועדון, זה כבר נוגע לעתיד של המועדון.

כפסמיסט אני לא יכול שלא לחשוב על ה-worst case scenario. החשש שלי הוא שאי-העפלה לשמינית הגמר יכולה להביא למכירת שחקנים בינואר וכולנו יודעים שכך התחילה פחות או יותר הנפילה של לידס. כריס באסקומב (כן, אני יודע) פירסם לפני כשבועיים כתבה על המצב הכלכלי הקשה של ליברפול ושבקיץ היא נאחזה בציפורניים כדי שטורס לא יעבור למנ' סיטי תמורת 70 מ' פאונד. זה נשמע לי כמו BS אבל בעולם הכדורגל של היום, לכו תדעו. אם זה נכון והשחקנים יודעים ממקור "קצת" יותר אמין על המצב זה עשוי להסביר למה הם נראים כמו כדורי ים מפונצ'רים.

מצד אחד, אני לא אוהב כשאחרים מנסים להפיל את כל הבעיות המקצועיות של הקבוצה על הבעלים ומצד שני, אני חושב שכרגע עשיתי זאת בעצמי. אני כבר לא יודע מה לחשוב. כ"כ הרבה אפשריות, כ"כ מעט כנות ועובדות.

כך או כך, אי אפשר לנקות את רפא מאשמה (ומי שמשוטט ב-RAWK יראה הרבה כאלה שמתאצים חזק לעשות בדיוק את זה). גם אם יש גורמים פנימיים וחיצוניים שמשפיעים לרעה על המנטליות וגם עם מצבת הפצועים/חולים שלנו אני מסרב להאמין שהקבוצה צריכה להראות כך ושההחלטות של המנג'ר נכונות, בכל אספקט אפשרי.
    דבר אחד שמעניק לי מעט ביטחון לקראת רביעי זה הדבר שדיברתי עליו לפני שבוע. היכולת של רפא להפתיע לטובה ברגעים שנראים אבודים מראש או קשים מאוד.

העונה לא נגמרה, יש עוד הרבה על מה להילחם רק לא על אליפות.

הסגל שהייתי רץ איתו עד סוף העונה כשכולם יחזרו לכשירות (מבוסס על תקופה ארוכה ולא רק פולהאם, מימין נמצאת האופציה המועדפת להרכב)...

ריינה/קאבאליירי
    אורליו/אינסואה - אגר/סקרטל - קלי/קראגר - ג'ונסון/דארבי
    בניון/ריירה/קאקא' - מסצ'ראנו/ספירינג - אקווילאני/לוקאס - קויט/אמו
    ג'רארד/בניון(גיבוי)
    טורס/אנגוג/אקלסטון

הערות:
    *אם רפא לא רואה עתיד לספירינג בליברפול עדיף שיתחיל לנסות את פאלסון ופפר. כנ"ל עם דארבי/אירווין.
    *במערך של 4-4-2 בניון בימין, קויט חלוץ וג'רארד במרכז עם אקווילאני על הספסל.
    * באבל, וורונין, דגן, דוסנה, פלסי, אל-זהאר וקירגיאקוס (ואם הייתה ברירה אז גם ריירה ולוקאס) יכולים מעכשיו להתחיל לארוז מבחינתי.

אכן קיצוני אבל לפעמים לא לעשות כלום זה יותר מסוכן מלקחת סיכון ואני חושב שאנחנו נמצאים או לפחות מאוד קרובים לאחד מהפעמים האלה.

15. AronB Member

זה לא שרפא הוא הכי טוב שיש והוא לא אשם בטעויות ובבעיות, אבל אם היה לליברפול קצת כסף אולי ארבלואה ואלונסו לא היו נמכרים ואולי היו מגיעים השחקנים שרפא צריך.
    עדיף כבר למכור את הקבוצה לערבים מאשר לרוץ ולהאשים את רפא, אז כן - הוא אשם בכך שליברפול בלי ג'רארד וטורס היא לא ליברפול, הוא אולי אשם בכך ששחקנים כמו לוקאס, ורונין, דובנה ודגן עדיין אצלכם, אבל זה לא אומר שהכל בגללו.