K 700 אתה מוזמן לחלוק עליי אבל ביטויים כמו חרטא בלבן לא מוסיפים לך כבוד. אתה ופלה הלבן שניכם הזכרתם בהודעות שלכם עומק ורוטצייה אצל יונייטד שאין בליברפול, וציינתי בבירור שאין לנו עומק וזה מה שמכשיל אותנו - אז על מה בדיוק אתם מנסים לשכנע אותי? דיברתי על הרכב נטו וכשאני מדבר על הרכב נטו, אני אישית חושב ששחקן על שחקן, אם אקווילאני יצליח לשחק כמו שהוא הראה בעבר - יש לנו הרכב יותר טוב משלכם. אבל מה, כמו שאמרתי כבר, אין לנו עומק כמו שיש ליונייטד, וגם אם היה לנו - אין לנו מנג'ר כמו פרגוסון שלא משנה איזה שחקנים הוא יאבד הקבוצה תדע לחפות על כך בשינוי קטן בסגנון המשחק וכדומה. בנוגע לנוער שלנו, אני לא יודע מה ראית או לא ראית, אבל זה שבניטז לא נותן אמון בצעירים זה דבר אחד ולהגיד שאין לנו כשרון במילואים ובנוער זה דבר אחר. כי יש לנו כשרון גם במילואים וגם בנוער והרבה ממנו. בניטז הוא זה שמחליט לא להשתמש בו ולשחק עם דגן, וורונין, קיריאקוס, באבל ודומיהם במקום לתת להם צ'אנס(הוא משתפר בזה בזמן האחרון מחוסר ברירה אבל אקלסטון למשל שהוא שחקן פשוט פנטסטי, מקבל היום הזדמנות אבל בעמדה זרה לו וזה לא שווה כלום).
דווקא פה אני לא מסכים איתך, סקאוזר טומי. לא יכול להיות שמחלקת הנוער שלכם עובדת בצורה טובה, ובניטז כבר 6 שנים פשוט לא רוצה להוציא ממנה כלום. אני לא שמתי לב לאקלסטון, אבל מי חוץ ממנו פרץ מהנוער בליברפול בשנים האחרונות? סטיבן קלי? ספירינג (בפעמים המעטות שראיתי אותו, לא בדיוק מרשים)? אני לא רק מדבר על לייצר שחקנים שגדלו במועדון אלא גם על מה שארסנל ויונייטד עושות - למצוא שחקנים צעירים בפינות נידחות בעולם, להביא אותם למועדון, ואז אחרי כמה שנים להוציא אותם משודרגים ומוכנים לכדורגל ברמות הגבוהות. ליברפול (וגם צ'לסי, אגב) לא עושה את זה. כנראה שגם לבניטז יש הרבה אשמה בזה, שהנוער של ליברפול לא מוציא שחקנים, אבל להגיד שהנוער כן מייצר את השחקנים, ובניטז פשוט לא רוצה לתת להם הזדמנות - זה קצת רחוק מהמציאות לדעתי.
אמר האיש שלא ראה אף שחקן ברמה שהנוער שלכם ייצר בשנים האחרונות. אפילו לא כאלה שנפלטו לקבוצה קטנה יותר והיו טובים שם (ואם בניטז לא היה נותן לשחקנים טובים הזדמנות, זה מה שסביר להניח שהיה קורה, תקן אותי אם אני טועה). אני באמת לא מעורה בנוער של ליברפול כמוכם, אבל אם אתה חושב שהנוער שלכם מתפקד כמו שצריך... שיהיה בכיף. המציאות מראה משהו אחר לגמרי.
עזוב נו הם גם חושבים שהקבוצה שלהם טובה מספיק לקחת תארים. ושעם 2-3 שחקנים נוספים הם גם יקחו טריפל. עוד מעט גם מישהו יגיד פה שעם "מנהיג" במרכז המגרש כמו לוקאס ברזיל תקח תמונדיאל.... ודרך אגב יש תחלוץ הליצן הזה של בארנסלי שהוא פליט של ליברפול, אבל הוא משחק במעמקי הצ'מפיונשיפ. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ממש מאכזב אותי ששני ההפסדים שלנו העונה עד כה הגיעו מול שתיים מהקבוצות החלשות בליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
נכון, זה בדיוק מה שאנחנו חושבים, אתה ממש גאון! אה כן, אשמח אם תראה לי ציטוט של אוהד ליברפול אחד בפורום שאמר דבר כזה. ברגקאמפ - העובדות מדברות בעד עצמן. לקחנו אליפות עם המילואים ב07/08, זכינו בגביע הFA לנוער ב2006 וב2007(עם כמה שחקנים שמשחקים במילואים כיום), כשהגענו גם בעונה שעברה לגמר נגדכם והפסדנו כי פשוט לכם יש מחלקת נוער מדהימה. שחקנים כמו נמת' ודאלה ואלה שאצלנו במילואים כבר מוכתרים בארצותיהם(הונגריה ופינלנד) כ'משיחים' הבאים של הנבחרות שלהם. פאצ'קו למשל הוא שחקן שהובא מהנוער של ברצלונה ובשבילם זאת הייתה אבידה גדולה עד כמה שאני זוכר. שלושתם מגלים יכולת נהדרת גם במילואים וגם בהשאלות(נמת' שכרגע ביוון עם אא"ק נותן שם יכולת מצוינת). מקומיים כמו אקלסטון, אמו וקלי עושים חסד במילואים והאחרון גם בהופעה הבודדת והחסרת מזל בגלל הפציעה שלו מול ליון. כריסטופר בוכטמן הוא עוד שחקן שמקבל הכרה בינלאומית, כאשר בעונה שעברה הוא זכה עם הU17 של גרמניה באליפות אירופה עם הופעות מדהימות(אחת שכללה 4 בישולים במשחק אחד). בניטז העלה רק שחקן אחד מהמילואים בכל ה6 שנים שלו במועדון, וזה אמיליאנו אינסואה שהפך להיות המגן השמאלי הראשון שלנו ובצדק. וגם הוא קיבל את ההזדמנות שלו בגלל חוסר ברירה מצד בניטז.
זה שקבוצת הנוער זכתה בגביעים זה יפה, אבל המטרה היא להעלות שחקנים לקבוצה הבוגרת. האמת שעל רוב השחקנים שדיברת לא שמעתי, ואולי הם באמת יפרצו בעתיד - בשורה התחתונה, אתה מדבר על השחקנים שיש לכם כיום בנוער\השאלות. ב-6 השנים האחרונות, תקן אותי אם אני טועה, אין יותר מדי על מה לדבר מהבחינה הזו, וזה כישלון של המערכת כולה, וכמובן גם בניטז.
טומי, האמת הפשוטה היא שהייתי לוקח ממך רק שני שחקנים להרכב הראשון שלי, לא יותר וזה תקף גם ללפני שנתיים. אין לך רק בעיות בסגל, יש לך בעיות מהותיות בהרכב. הגנה שהיא חם/קר(אם כל הערכתי שקיימת לקראגר כאדם, הוא פשוט לא היה מתלבש ביונייטד, גם בשיאו)ולא ממש סלע איתן, קישור מאד חד מימדי שיודע לחלץ את הכדור ולא ממש יודע מה לעשות איתו ושחקני אגף סבירים. וכמוכן טורס וג'רארד, שחקנים של פעם בדור שמצליחים לטשטש לא מעט ליקויים, סוג של עלה תאנה שמחזיק את הכל ביחד... הציפיה שלכם מבניטז צריכה להיות שהוא יצליח לייצר אושה, בראון, אבנס. זה לא בשמיים זה רק עניין של אמונה בתהליך ולתת את ההזדמנות. שחקנים כמו ג'רארד ,פאולר,סקולס וגיגס גדלים פעם בדור. החוכמה היא לייצר את שחקני המישנה(וקשה לי להאמין שבאקדמיה של ליברפול לא מסתובבים שחקנים שהיו יכולים לפרוץ ולהיות שחקני מישנה לגיטימים בליגה).זה חוסך כסך,זה מייצר כסך(בהשאלות ומכירות) זה יוצר עומק וזה מביא למחוייבות שיא מצד אותם שחקנים.
פלה הלבן - אז אני ממש לא מסכים איתך. אני משער כשאתה אומר 2 שחקנים אתה מתכוון לסטיבי וטורס, אבל לדעתי יש שחקנים שמקצועית נטו שווים הרכב ביונייטד וגם אם לא אז הם לא נופלים מהשחקנים על אותה משבצת ביונייטד. ריינה בעונה וקצת האחרונות פנטסטי ולא נופל מואן דר סאר למשל. לדעתי ג'ונסון טוב יותר מנוויל/אושה/רפאל, מסצ'ראנו מפלטצ'ר(למרות שהוא גם כן פנטסטי ולא יורד ממסצ' בהרבה), אקווילאני מקאריק(שוב, רק אם הוא מגיע ליכולת שראו ממנו באיטליה ויש פה ספק גדול מאוד), והקיצוניים שלנו - בניון וקויט - באותה רמה אם לא יותר מולנסיה באגף ימין ונאני/גיגס באגף שמאל. ההבדל הוא שביונייטד פרגוסון מצליח דרך משחק קבוצתי קרוב למושלם ועומק שכנראה אין לאף קבוצה בעולם לחפות גם על חוסר איכות קל בעמדות מסוימות בוא נגיד שאם הייתי צריך ליצור הרכב מדומה מצמד ההרכבים שלנו ושלכם הוא היה נראה כך: ריינה/ואן דר סאר אברה וידיץ' פרדיננד ג'ונסון בניון מסצ'ראנו ג'רארד קויט/ולנסיה רוני טורס כך שבכל מקרה ההבדלים הם ממש לא משמעותיים גם ככה. ובקשר לפסקא השנייה שלך - couldn't agree more. זאת בדיוק הכוונה שלי כשאני מותח ביקורת על בניטז בנוגע מדיניות הצעירים שלו. ברגקאמפ - העניין שאני מביא זכיות והישגים של הנוער והמילואים הוא בשביל להראות שהאיכות שם, ושהצעירים שלנו לא נופלים בהרבה משל כמעט כל קבוצה אחרת. גם בכמה שנים לפני אלו שציינתי זכינו בתארים והגענו לגמרים לא פעם(אבל פה אני אצטרך עזרה כי לפני איזור 05-06 לא עקבתי הרבה אחרי המילואים והנוער אלא רק אחרי הקבוצה הבוגרת) עד כמה שידוע לי. בכל מקרה, כפי שפלה הלבן אמר, לייצר שחקני ספסל טובים שיעלו וייתנו הכל בכל צ'אנס שיקבלו זה לא משהו יותר מדי מסובך. בניטז פשוט לא מנג'ר שעושה את זה, למרות שרואים שיפור בגזרה הזו במשחקים האחרונים עם צ'אנסים(ממש לא מספיקים נכון לעכשיו אבל עדיין צ'אנסים) לספירינג, אקלסטון וקלי. לדוגמא, דני גאת'רי, סטיבן וורנוק, ונייל מלור(שאותו אתה בטוח זוכר) בקלות היו יכולים להיות עכשיו בסגל שלנו במקום דוסנה, לוקאס ו-וורונין ואני לוקח ניחוש פרוע(או בעצם לא כל כך) ואומר שהם גם היו יכולים לעשות עבודה יותר טובה מהם.
זה הרי ברור שעכשיו התקשורת והרבה מאוד אנשים יהפכו את ההרכב/סגל שלנו לחסר תועלת וכו' וכו'. הקבוצה לא גרועה אחרי כמה הפסדים כמו שהיא לא מעולה אחרי כמה נצחונות, צריך לשמור על מידה מסויימת של יציבות בדעות אחרת זה פשוט נראה מגוחך. הסגל מספיק טוב בשביל להתמודד על האליפות, בטח שהוא מספיק טוב בשביל לנצח את סנדרלנד ופולהאם, אף אחד כבר לא בא בדרישות ל"אליפות או הבייתה" אלא סה"כ להיות באיזור ואולי בסופו של דבר גם לסיים במקום ה-1. למטרה הזאת הסגל מספיק טוב והושקע בו מספיק כסף כדי שהוא יגיע למצב הזה. אפשר לדבר על זה שבזבזנו בערך 5 מיליון פאונד נטו בשנתיים האחרונות ואפשר לדבר על חיסורים ופציעות אבל כל אלה הם תירוצים, בסופו של דבר ביחס לדרישות ולציפיות יש לנו כבר בסגל את מה שצריך. לא יכול להיות שנפסיד לפולהאם ביום שהם נראים זוועה ואוהדים ידברו על זה שלא היה כסף לשפר את הסגל, השחקנים שעלו היום בהרכב היו צריכים להכריע את המשחק. לא ייתכן שידברו על חיסורים ופציעות והמאזן שלנו העונה יהיה 7 נצחונות ו-7 הפסדים מתוך 14 משחקים (מינוס הקארלינג קאפ), להזכיר לאותם אנשים גם עם טורס וג'ררארד היו לנו הפסדים. האשמה פה נופלת על המאמן חד משמעית, ניהול המשחק שלו היום היה תמוה וזאת רק הטעות האחרונה בשרשרת טעויות שהוא עושה שמשפיעות על התוצאות עד היום. החל מאיבוד אמון ברכישות רבות תוך עונה או שתיים (בלאמי, קין וכו') דרך רכישת שחקן שפצוע ל-3 חודשים שאמור להחליף שחקן מפתח ועד היום שאת ההוצאה של טורס ובניון עם מחשבה על ליון אף אחד לא ממש מסוגל להבין, עם כל הכבוד לחשיבות המשחק מול ליון. אני לא אומר לפטר את בניטז, לפחות לא לפני הפסד (חלילה וחס) מול ליון, אבל נמאס לי לשמוע מתירוצים שהסגל לא מספיק טוב או שהקבוצה בנוייה על שחקן אחד או על שניים או ווטאבר, יש מספיק כישרון כדי לנצח את הבינוניות האלה שניצחו אותנו, נקודה. אם הצלחנו איכשהוא להפסיד 7 מ-14 (!) האחריות היא על בניטז. לטווח הארוך ברור שעדיף היה אם עניין הבעלות היה מסתדר כדי שיהיה לפחות את ה15-20 מיליון פאונד שמורס היה נותן כדי להוציא בחלון העברות אבל כרגע זה לא רלוונטי.
אקווליאני לא רלוונטי כרגע כמו שהאגריבס לא רלוונטי. אני מעדיף את פלטשר כי בנוסף למנוע ההגנתי שלו הוא תורם התקפית והולך לעומק, ואן דר סאר שכבר לקח הכל(אם כי אין הבדלים גדולים, זה כבר עניין של אמון שאתה רוכש לשחקן) ,גיגס (כמובן בהרכב לפני כולם, אין כאן שאלה בכלל) בשמאל וולנסיה/קויט בימין-זה שקול וגבולי.עוד לא ראיתי את כל מה שולנסיה יכול לתת לי ואת קויט אני מכיר(פוטינציאלית-ולנסיה יכול להגיע גבוה יותר והוא גם שחקן אגף בהגדרה בניגוד לקויט שהוסב לשם). בעמדת המגן הימני-לג'ונסון יש יתרון על כל האחרים למרות שיש לי ציפיות גבוהות מאד מרפאל אבל הוא עדיין צעיר. ואוסיף, ההבדלים בין שחקני יונייטד שלא נכנסו להרכב שלך לבין שחקני ליברפול שלא נכנסו להרכב שלך הוא גדול.כי קאריק ואנדרסון נותנים מאצ אפ למצ'ארנו אבל אף בלם של ליברפול לא נותן ממש קרב לשל יונייטד.אולי שם נמצא ההבדל- פער גדול מידי בין הכוכבים לשחקני המישנה כאשר ביונייטד שחקני המישנה טובים יותר.
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Rafa-...icle207531.html שפל חדש. הראיון מתחיל בהישג מהעבר שלא משנה לאף אחד והוא לא יכול לחזור עליו, ובהדרגה הוא מוריד ליברפול למעמד של קבוצת אמצע טבלה.
עוד ראיון, למי אכפת? אני מזמן לא קורא ראיונות, כל מילה משם נאמרת לכל מיני צרכים ומטרות ויש שם מיליארד קלישאות, אחוז דברי האמת שם אפסי. הדבר היחיד שצריך לקחת משם זה עדכוני פציעות.
גם אני, בתור אוהד של ארסנל בכלל, לא שם לב לראיונות של בניטז כבר מזה המון זמן. הוא פשוט לא אומר שום דבר וגם אם הוא אומר משהו אז זה "לוקאס יהיה שחקן גדול, וורונין הוא כבר שחקן גדול". אגב, היום אני וחבר דנו באוטובוס על המצב של ליברפול בליגה, אחרי דו שיח באמת מרתק על שלל בעיותיה של ליברפול פתאום הוא יוצא ביציאה "ליברפול מחוץ לTOP4, זוכה בצ'מפיונס ליג". זכרונות 2005.