ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. benos Member

עם כל הדיבורים והקשקשת לגבי בניטז, מה לדעתכם הפיתרון? לא לפטר כי אין מאמן יותר טוב ממנו בשוק? לפטר כי הוא נכשל בבניית הסגל?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם להוסיף לדברים הנכונים מעלי, אני חייב לציין שלפעמים ההישג הוא לא רק לקחת שחקני בית שגדלו במועדון מגיל 0 ולהפוך אותם לשחקני סגל רלוונטים, אלא לקחת שחקן שהגיע בגיל צעיר מאוד מבחוץ, כמו רונאלדו שהיה בוסר, חסר ניסיון וחסר יעילות כשהגיע אלינו או כמו שססק היה כשהגיע בארסנל ולהפוך אותו לאחד מהטובים בעולם.
    אז במובן הזה, פרגוסון וונגר, לצד שחקני בית שגדלו באקדמיה מגיל צעיר ועלו לקבוצה הבוגרת, יש גם לא מעט שהגיעו בגיל צעיר ליוניטד או לארסנל ופרגוסון וונגר נתנו להם את הכלים להפוך מעוד פונטציאל או עוד צעיר טוב להכי טוב בעולם בתפקיד שלו.
    את זה בניטז לא עושה בליברפול וזה בולט מאוד כשליברפול בשנים האחרונות מתבססת על רכש. כשהוא מוצלח יותר (בניון, מסצ'רנו, טורס) אז הדברים נראים טוב יותר, כשהוא לא מוצלח (השמות רבים מידי ואתם בטח מבינים את התמונה) אז ליברפול עם שמיכה קצרה בסגל והישענות מוגזמת מידי על מספר קטן של שחקנים.

נ.ב
    לאוהדי ליברפול, מתי גלן ג'ונסון צפוי לחזור מהפציעה?

3. Ori8 Member

George Best
    אתה כל כך צודק. הרמה בפורום ירדה פלאים בגלל אנשים כמוני שלא רואים את המציאות שאתה רואה.
    מדהים.

טעות שלי. לא הסברתי את עצמי נכון.
    התכוונתי לשאול איזה שחקנים צעירים שגדלו במועדון פרצו.
    אוואנס בהחלט פרץ, זה נכון.
    קמבל לא ממש קיבל צ'אנס, אך לפחות קבוצת פרמייר ליג רצתה אותו, מה שלא קורה אצל הצעירים שלנו.
    לגבי וולבק וגיבסון עוד קצת מוקדם מדי לומר שהם "עשו את הפריצה" כשהם מקבלים דקות בגביע הליגה, ולעיתים רחקות מאוד בליגה.
    אך הם לפחות ראויים לדקות.
    אגב, מאקיידה, רונאלדו, פאביו, רפאל ,רוסי ופיקה אלו פשוט שחקנים צעירים מבטיחים שנקנו וחלקם גם עפו מהיונייטד כי לא קיבלו שום צ'אנס.
    זה כמו שאתן כדוגמא את אנגוג ואינסואה, זה לא קשור.
    פרגי עוד יכול להצטער על כך ש"נתן" לפיקה ולרוסי ללכת, בכל זאת, שניהם מאוד מצליחים בקבוצות שלהם, ואני בטוח שפרגי היה שמח אם היו איתו כרגע.
    רפא לא יכול להצטער על אף אחד מהסיבה הפשוטה שאף אחד שהוא שיחרר לא הוכיח את עצמו במקום אחר.
    ואפילו לא מדובר על קבוצות שמשחקות בפרמייר ליג.
    בכל אופן,
    אף שחקן צעיר ששוחרר מליברפול לא הוכיח את עצמו וגרם למישהו במועדון הזה להצטער על המכירה/שחרור שלו.
    עד שזה לא יקרה, הטענות האלה סתמיות.

ערן, לספירינג הוא עושה טובה?
    ספירינג עלה לכמה וכמה משחקים ונראה בכולם, חושך מוחלט.
    אולי תקחו בחשבון שיש סיכוי קלוש, ממש ממש קלוש, שפשוט אין אצלנו שחקנים שראויים לקבל את הצ'אנס הזה, לפחות לא כרגע,
    כואב, אבל נצטרך לחכות למאמן הבא שכן יתן צ'אנס לשחקנים האלו כדי לדעת האם בניטז צדק כשלא נתן להם דקות או טעה.
    היחיד שקיבל הזדמנות והוכיח את עצמו במשחק אחד זהו קלי, שהספיק להיפצע בהופעת בכורה שלו, וחבל.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/09
  4. Dimitar Berbatov Member

אורי8, להשוות בין אנגוג למקיידה זה עלבון לאינטיליגנציה. אותו הדבר להשוות בין אינסואה (עם כל הכבוד) לרפאל.
    לגבי העניין של שחקנים שגדלו במועדון ופרצו, ידעתי שתבוא עם זה. בכמה מועדונים כבר פרצו בשנים האחרונות שחקני בית נטו להרכב (לפי הקירטריונים ההזויים שלך וולבק לא נחשב לפריצה מכיוון שהוא לא שחקן הרכב מלבד משחקי קרלינג קאפ)?

אני חושב שכל אוהד ליברפול שפוי יודה שהאקדמיה של יונייטד מייצרת יותר כישרונות מאשר זו באנפילד. אני לא בקיא מספיק בריזרבס שלכם כדי לקבוע האם האשמה היא על בניטז או פשוט דור פחות מוכשר כפי שהיה לנו אחרי 92. אבל זה הוא המצב.

5. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההגדרה של חלקכם ל"פריצה" לא נכונה. עיקר הדיון שמתנהל כאן הוא על חיסרון בולט של בניטז - אי היכולת שלו להעלות שחקנים צעירים ראויים להרכב/רוטציה של ליברפול. מה זה ראוי? שחקן שיעזור לליברפול להיות קונטנדרית קבועה על האליפות. שחקנים כמו מאקדה, אנגוג, רפאל וכו' הם לא שחקנים שיעשו את ההבדל כיום בין קבוצה שנאבקת על מקום רביעי לבין קבוצה שנאבקת על האליפות עד החודש האחרון של העונה. כל הגיבסון האלה לא רלוונטים בכלל.

6. Ori8 Member

עלבון לאינטיליגנציה?
    וזה כי מקיידה נתן גול יפה וקריטי בשנה שעברה? (סליחה שאני לא משווה את השני, זה פשוט פגע לו בברך במקרה)
    ולמה עם כל הכבוד לאינסואה, אי אפשר להשוות בינו לבין רפאל?

לגבי שאר דבריך, זה בדיוק מה שאני אומר.
    האקדמיה של יונייטד מייצרת יותר שחקנים מוכשרים, ולמרות זאת, עדיין אף שחקן צעיר בשנים האחרונות לא עשה פריצה אל תוך ההרכב.
    יכול מאוד להיות שכמו שאתה אומר זהו דור פשוט הרבה פחות מוכשר, גם את זה צריך לקחת בחשבון (מה שלא קורה כאן)

הדיבור פה הוא על בניטז, אומרים שהוא לא נותן צ'אנסים לצעירים של המועדון.
    עד כה כל ההחלטות שהתקבלו על ידי בניטז והצוות המקצועי שלו לגבי אותם צעירים הוכיחו את עצמם.
    אף שחקן צעיר שעזב אותנו כי לא קיבל מספיק דקות לא הוכיח את מקומו בקבוצה אחרת
    גם ספירינג, שאוהדים צרחו פה שנים שמגיע לו כבר צ'אנס, נראה רע מאוד ברגעים שהוא כן מקבל.

אין ספק שבניטז עשה טעויות עצומות עם הרכישות ההזויות שהוא עשה, גם אני מאמין שהגיע הזמן שהוא יסיים את תפקידו, אבל לתת כתירוץ מבחינת העיניין הכספי את זה שהשנה ושנה שעברה הוא הוציא יותר מפרגי או וונגר זו לא חוכמה גדולה, אף מאמן אחר לא היה צריך לעשות את הרכש שהוא היה צריך לעשות.
    פרגוסון יכול לקנות שחקן ב 30 מיליון להיכשל איתו ומיד אח"כ לתקן עם עוד רכש.
    בניטז לא, זה הכל.

7. Strawberry Fields Member

אני ממש לא מסכים איתך.
    גם כל הגיבסונים של יונייטד והדארביים של ליברפול חשובים למאבק על האליפות, אם לא באופן ישיר אז באופן עקיף.
    בעונה שעברה שיחקנו נגד פרסטון מהצ'מפיונשיפ בחוץ בגביע עם ההרכב הבא: קאבאליירי, קראגר, היפייה, אגר, אינסואה, באבל, אלונסו, מסצ'ראנו, ריירה וקין.
    הרכב חזק ומלא בשחקנים בכירים למעט אינסואה. במשחק אלונסו נפצע וחסרונו היה מורגש בתיקו 0-0 בחוץ נגד סטוק בליגה.
    מנגד, גיבסון היה שחקן מפתח בזכייה של יונייטד בגביע ובנוסף גם במניעת עומס ופציעות פוטנציאליות מהשחקנים הבכירים.

אורי, הייתי מגיב להודעות שלך אם היה כח לשטויות שאתה כותב.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/09
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

איכשהוא תמיד כל פעם כשאנחנו מספקים תוצאות גרועות הדיון הזה על צעירים עולה מחדש, אחרי שכולם כבר אמרו את כל מה שיש להגיד ואין ממש מה לחדש בנושא.
    לעניין הסגל, זה מדוייק לומר שבניטז לקח סגל בינוני ולאחרי 5 שנים של המון המון כסף ש"בוזבז" נשאר סגל דומה לזה של קודמו.
    בנוסף לזה, כמו שכתבתי כבר קודם, בשביל לא להפסיד לפולהאם,סנדרלנד וכו' לא צריך סגל מדהים, וזאת עוד נקודה בה בניטז נכשל, ניהול המשחק, קבלת ההחלטות וכו'.
    2 הנקודות האלה לחובתו ולצערי יש המון אוהדים שמרוב שנאה ל2 הבעלים הם פשוט עיוורים לטעויות של בניטז, הכל נופל על ג'ילט והיקס איכשהוא.
    עכשיו לנקודה שבאמת נופלת על ג'ילט והיקס, חוץ מהחובות (לאחר ההתחייבות ביום החתימה שהם קונים את המועדון מכספים) והמעבר לאיצ' שנמרח כבר שנים, זה בהחלט מטריד שבשנתיים האחרונות הוצאנו בסביבות ה5 מיליון פאונד נטו.
    אפשר לומר בצדק שבניטז קיבל המון כסף לפני כן, אבל למשל לספק לו קצת יותר כסף לעמדת הבלם הרביעי יכלה להנחית אצלנו את מייקל טרנר במקום קירגיאקוס ואז אולי אפילו היינו מנצחים אתמול. אותו חיסכון של כמה מיליונים עוד יכול לעלות ביוקר בהמשך.
    אני חושב שזאת דרישה לגיטימית בהחלט לצפות ל15-20 מיליון פאונד בקופה לפני מכירות מדי קיץ, בניטז לא קיבל את זה כבר שנתיים.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שבניטס היה יכול לצפות ובצדק לתקציב מינימום מסוים בכיס שלו, אבל יש רצוי ויש מצוי. כאן נמדדים מנג'רים גדולים ביכולת לקחת מצב לא טוב ולהוציא ממנו משהו. אבל אתה מסתכל על מה שבניטס עשה עם מה שכן היה לו בקיץ הקודם (האסונות קין ודוסנה וכן ריירה שהוא בסדר ולא יותר) ואת מה שעשה הקיץ (ג'ונסון שחקן טוב שכבר תרם, אבל 18 מיליון עליו ועוד סכום דומה על אקווילאני פלוס שקרים/כישלון טוטלי באבחנה הרפואית?), ואני לא חושב שאפשר לומר שהוא לקח לימונים ועשה מהם לימונדה. יש לזה צבע עכור מאוד.

אל תשאלו אותי למה. בניטס מאמן כדורגל ברמה גבוהה. בודדים מסוגלים להוציא קבוצה למגרש מתוכנתת ומדוקדקת כפי שהוא יודע, אבל אני זוכר שהוא עזב את ולנסיה כשבקבוצה סרבו להביא את השחקנים שרצה ("ביקשתי ספה והביאו לי אהיל"). אולי הם יודעים מה הם עושים. אולי עבודה עם מנהל מקצועי היא דבר נכון שמשלים את חסרונותיו.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאתה אומר שאין מה להשוות בין רפאל לאינסואה אתה אומר את זה כי לדעתך רפאל הרבה יותר טוב או להיפך?

11. benos Member

אם אני לא טועה אז בקיץ 2008 ליברפול הייתה במינוס של איזה 20 מיליון נטו בתקציב רכש בגלל הרכישה של מסצ'ראנו לא? אני לא זוכר אם הוא נרכש בינואר 08 או ביולי 08 אבל מה שבטוח זה גם מהווה חלק מהתקציב רכש שקיבל רפא ואם הוא נרכש בינואר אז בטח שזה השפיע בחסכנות בקיץ שאחריו.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

benos, מדובר על ינואר 2007 מה שמשפיע על קיץ 2007. בהודעות שלי לפחות, דיברתי על קיץ 2008,2009.
    אמיר, מאמנים אחרים גם כן עשו/עושים/יעשו שגיאות אז אני לא ממש מצטרף לשורה התחתונה שלך.
    יחד עם זאת, אין ספק שכשפורשים את הרכישות האחרונות שהוא ביצע זה גורם לך לתהות עד כמה אפשר לבוא ולומר שאם היו לנו עוד 20 מיליון אז היינו קונים עוד שחקן משמעותי, יכול בדיוק באותה מידה להיות שהיינו קונים עוד שחקן שבניטז היה מוצא לנכון לשחרר כעבור שנה-שנתיים כמו שהוא עשה עם כל כך הרבה מהרכישות שלו.

13. _Rushie Member

גיל, איך אפשר לומר שהמצב של הסגל נשאר זהה? ממי היו לנו ציפיות מהסגל שהוייה השאיר לבניטז? רק מג'ררארד והופייה לדעתי.
    היום המצב אחרת לגמרי, יש לנו שלד של שחקנים נהדרים בגיל הטוב ביותר-טורס, ריינה, מסצ'ראנו, אגר, ג'ונסון,נוסף עליהם יש כמובן את ג'ררארד ובגזרת הצעירים את אנ'גוג ואינסואה שנראים כמו שני פוטנציאלים מעניינים. וכמובן את אקווילאני שיש הרבה מה לצפות ממנו (שחקן ששיחק 10 משחקים בעונה ברומא בערך ועדיין נכנס עמוק מאוד ללב של האוהדים, כנראה שב10 הופעות האלה הוא היה משהו מיוחד).
    אני מאמין שכשהסגל שלנו יהיה מלא וכשיר לחלוטין נראה את הפוטנציאל שטמון בנו, ואז תדהה קצת הדעה שהתחלשנו הקיץ עם מכירתו של אלונסו, אולי אף אנשים יתחילו להסכים שהתחזקנו בכלל. צחוק הגורל בטח יגרום לכך שהסגל שלנו יהיה מלא רק כשכבר לא יישאר על מה להילחם.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

סגל מלא זה משהו שכמעט ולא קורה. תשאל את אוהדי ארסנל מתי בפעם האחרונה הם הגיעו למשחק כשכל השחקנים הבכירים שלהם כשירים. אבל אצלם, למרות שיש להם רשימת פציעות דיי דומה למה שהייתה לנו נגד סנדרלנד אלא על בסיס קבוע, מצליחים להראות הרבה יותר טוב ממה שאנחנו נראים בסגל חסר. זה שבניטז הצליח לבנות רק הרכב לא רע אבל יחד איתו להביא נגרים כמו הרשימה הקבועה שאני תמיד רושם פה(דגן באבל וורונין לוקאס דוסנה ואני נזהר שלא כבר להכניס את קיריאקוס) זה לרעתו. אפילו עם הוייה היה לנו ספסל יותר טוב.

15. Ori8 Member

בניטז עשה ועושה הרבה טעויות, אבל להגיד שאחרי 5 שנים יש לנו סגל די דומה למה שהשאיר אחריו הוייה זה סתם לעשות עוול מוגזם לספרדי.
    למרות שאת המטרה העיקרית הוא לא השיג, הוא כן הוציא את הקבוצה הזאת מהחושך אל האור, והחזיר אותה אל הבמה המרכזית.
    אני עדיין חושב שהמשבר השנה הרבה יותר מורכב משיטת המשחק או ניהול המשחק הלא טוב של בניטז, זה בראש של השחקנים, זה החוסר יכולת להתמודד עם לחץ הציפיות מהם, ונראה לי שכיום הקבוצה הגיעה למצב שהמאמן כבר לא שולט בקבוצה שלו.
    עצם העובדה שאף שחקן בקבוצה לא יוצא לתקשורת ומגן על בניטז אומרת הכל.
    אני חושב שגם הם כבר רוצים אותו בחוץ.