קראגר: מי שלא מרגיש מחוייב לליברפול, שלא יגיע לאימוני טרום העונה http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/foo...icle7131260.ece מרגש.
ראיתי עכשיו בצ'רלטון תכנית חביבה על סטיבן ג'רארד, שבמסגרתה הראו חלק מהגולים היפים (והחשובים) שלו במהלך הקריירה, כאשר הוא מתייחס לחלק מהשערים. אין אף שחקן שיש לו רפרטואר כזה מדהים של גולים מחוץ לרחבה כמו ג'רארד. הבועט הכי טוב שיצא לי לראות ושחק ענק. לא להאמין שאין לו צלחת אליפות. זה יהיה טרגי אם הוא יסיים את הקריירה מבלי לזכות באליפות.
אין אחד שלא יסכים איתך. כמו שזה נראה כיום, עד שהמועדון לא יקבל מתיחת פנים רצינית בכל מה שקשור לניהול ולבעלות, זה לא תסריט בלתי אפשרי שהוא יסיים קריירה ללא אליפות בליברפול. אם הוא יחפש דרך החוצה - קשה לי להאמין, אבל הכל יכול להיות. הקיץ אני חושב שהוא לא ינסה לעזוב גם אם תגיע הצעה מפתה, כנ"ל עם טורס. לשמור על שניהם זאת מטרה מס' 1 לקיץ הקרוב, בטח בהתחשב במצב הכלכלי ובכך שאנחנו נקבל עוד עונה עם בניטז.
כ"כ חבל לראות את זה אבל אין ספק שמשהו קרה העונה לבעיטות של ג'רארד. אני לא זוכר פעם אחת העונה שהוא עשה את ה"trademark" שלו - בעיטה חזקה כמו טיל מחוץ לרחבה שקורעת את הרשת. הוא אפילו לא ניסה, גם לא בבעיטות החופשיות. גם השער המצוין נגד ברנלי היה עם החלק הפנימי של הרגל, זה כבר ברור שיש לו פציעה כלשהיא שפוגעת ביכולת שלו לעשות את זה, עוד באמצע העונה כשהוא נפצע דיווחו שהוא צריך ניתוח אבל הוא לא עבר אותו. אני רק מקווה שבעונה הבאה, אם אחרי ניתוח או טיפול כלשהוא נוכל לחזור לראות את זה ושזה לא משהו קבוע.
ציינתי את זה כמה פעמים במהלך העונה, ואיך שאני רואה את זה - יכולות להיות שתי סיבות לדבר הזה: 1. כמו שאמרתי לפני כן, פציעה שהוא סוחב. 2. חוסר החשק והרצון שלו כפי שהוא נראה על המגרש השפיע. את התשובה לאיזה משתי האופציות ככל הנראה נקבל במונדיאל. אם שם הוא ינסה לתת את הבעיטות המלאות נקבל תשובה חד משמעית.
השמועות טוענות אחרת (לינק). רשום גם שדחינו הצעה מיובנטוס ע"ס 9.5 מ' פאונד עבור אקווילאני ושטוטגארט מעוניינת בריירה.
השמועות הן מהדיילי מייל, ככה שהם יכולים להמשיך לטעון עד מחר. אקווילני גם חייב להמשיך בקבוצה כי יש לו את זה, זה ברור. הוא פשוט צריך לשמור על כשירות. ריירה לשטוטגארט? המממ..http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני אתעלם מהזלזול הטוטאלי, המעט לא מוצדק, שלך לדיילי מייל אבל זה באמת מה שמרגיע אותך? עונה שלמה של פרצופים חמוצים, הרמת גבות בחילופים תמוהים, מבטים של ייאוש מוחלט ושקט מופתי מצידו של הקפטן כשזה מגיע לגיבוי המנג'ר ברגעים שהוא כביכול הכי צריך - כל אלה לא אומרים לך כלום אני מבין. טוב.
בניטז מנסה להגן על הרקורד שלו כמאמן ליברפול. טוען שתחתיו הקבוצה למעשה סיימה ברווח של 60 מ' פאונד לאחר הכנסות מהצ'מפיונס ליג ומכירות שחקנים והוצאות על רכישת שחקנים, סופר 4 תארים שהשיג. http://www.sportinglife.com/football/news/...ual_080310.html לא ברור לי מה הוא מנסה להשיג בראיון הזה, יש לו תמיכה אצל אחוז גבוה מאוהדי הקבוצה למרות שכרגע עברנו עונה זוועתית, אולי ראיון מהסוג הזה שגם מעוות את המספרים וגם סופר תארים כמו הסופר קאפ ומגן הקהילה עובד על חלק מהאוהדים אבל אני רוצה להאמין שאצל רובנו זה פשוט נראה מגוחך ואם כבר אז אחוזי התמיכה בו יורדים. מזכיר לי את הוייה שהיה מנפנף בעונת 5 התארים כש3 מהם היו גביע הליגה,הסופר קאפ האירופאי ומגן הצדקה. אף אחד לא דורש אליפות כל עונה כמו שבניטז אומר, כולנו דורשים קבוצה שמכבדת את הסמל ומנסה להשיג תארים ממשיים ולא נצחונות במשחקי סופר קאפ או מגן צדקה.
עזוב אותך. ראיונות... סתם בזבוז זמן, חומר קריאה מיותר, ככל הנראה מפוברק ע"י עיתונאים שונאי ליברפול, ואני לא מבין למה בכלל צריך להתייחס אליהם מאחר ואינם נותנים אינדיקציה לדבר. לא?
פרט ל"ככל הנראה.....ליברפול" זה בד"כ מה שמאפיין את התגובה שלי באמת, אבל יש דברים שקשה לי שלא להתייחס אליהם. אני גם מפריד בין תגובות לתקשורת במהלך עונה ולבין סוף עונה, בד"כ במהלך עונה אצל הרבה מאמנים חלק גדול מהציטוטים הם לא באמת מה שהמאמן חושב אלא מה שהוא רוצה שיחשבו שהוא חושב.
גם הראיון שהבאתי בו הוא הודה מהי לדעתו הטעות הגדולה שעשה המועדון התקיים אחרי שריקת הסיום של העונה אז מה ההבדל? בטח זה לא רק בגלל שבהמשך אותו ראיון הוא מצא מקום גם להתבדח. הרי הראיון הדפנסיבי שאתה הבאת אמנם מנוסח אחרת אבל הסאבטקסט זהה. לצערי זאת אפילו לא הפעם הראשונה שהוא מעמיד כזה קו הגנה.
אני עדיין לא רואה איך אפשר לקחת את המשפט שהוא אמר שם ברצינות ולא כבדיחה. אם אני אתייחס לרעיון עצמו שרק בגלל שזכינו באלופות מוקדם היו ציפיות גדולות יותר לאחר מכן, הרי ברור שגם זה קשקוש. אף אחד כבר לא חי בסרט של אליפות או כלום, יש דרישה למאבק אליפות וחלק כבר הפנימו שאפילו את זה קשה לדרוש, אז הזכייה באלופות לא שינתה את הציפיות. אני גם חושב שהעונה שבאה לאחר הזכייה הייתה עונה טובה, סיימנו עם שיא נק' בפרמייר ליג נכון לאותה עונה ושיחקנו כדורגל טוב מאוד בחלק גדול ממנה. אז כביכול הוא עמד באותן "ציפיות מוגזמות" לטענתו. מה שצורם לי יותר מהכל זה החישובים הפיננסים שהוא עשה לנו, פתאום מכניס את הרווחים ממשחקי אלופות וכו' (בדיוק מה שהיקס עשה לפני כמה חודשים רק לכיוון השני, דיבר על כך שבזבזנו המון כסף כי הוא חישב את זה יחד עם מענקי החתימה והשכר) וזה שפתאום זכינו ב4 תארים מבלי שידענו על כך, שזה באמת משפט שהופיע גם בראיון הקודם אבל לא התייחסתי אליו אז.
זה נשמע כ"כ הזוי וציני כשמנג'ר של קבוצה מתאר את התארים שהשיג איתה כטעות שאני רואה איך אפשר לטעות ולחשוב שהוא מתלוצץ, גם לי היו את אותן תהיות. אתעלם מכך שאני חושב שגם אם הוא רצה לצחוק כך היה כדאי לו לא לעשות את זה בחדר מלא עיתונאים, ונניח שהוא אכן רק התבדח - אני מאמין בקלישאה שמתחת לכל צחוק יש אמת. כשהראיונות הדפנסיביים שהוא נותן עכשיו נשמעים כ"כ מוכרים וממוחזרים קשה להתייחס אליהם כאל בדיחה כי אני יודע שהוא באמת מאמין במה שהוא אומר. 27 במאי, 2007 - מתוך הראיון אחרי אתונה: If you don't spend money, change things, improve in a lot of areas, we could fight to finish fourth. The owners understand and support me, and say they will back me. But if we don't change things we will not be contenders. (לינק). בניטז קיבל את הכסף בשביל השחקנים שרצה: טורס, בניון, באבל, לוקאס, לטו, איטנדג', סקרטל ומסצ' (כמעט 70 מ' פאונד) ובכל זאת נאבק עם אברטון על המקום הרביעי. 31 במרץ, 2008 - לקראת סוף אותה עונה לא טובה הוא החל במגננה (כי ככה זה כשלא נותר את מי להאשים מלבד את עצמך): In my four years at Liverpool we have spent £150 million and we have gained somewhere in the region of £70 million. Looking at those numbers, theres a difference of £20 million per season, yet we have won four [trophies] and played seven finals. When all things are considered, thats not a bad return. I think that were on the right path (לינק). נשמע מוכר? לצערי זאת ממש לא הפעם האחרונה (ואולי לא הראשונה) אבל אין לי כוח לנבור ולחפש. בתגובה שלך לכתבה שהבאת רשמת שהראיון מזכיר לך את הוייה. עבורי זה לא הדבר היחיד בהם השניים דומים. בליגה: בניטז: נקודות - 63, 86, 76, 68, 82, 58 ממוצע נקודות - 72.1 שערים - 61, 77, 67, 57, 57, 52 ממוצע שערים עונתי - 61.8 ממוצע שערים למשחק - 1.62 מיקום בטבלה - 7, 2, 4, 3, 3, 5 ממוצע - מקום רביעי הוייה: נקודות - 60, 64, 80, 69, 67, 54 ממוצע נקודות - 65.1 שערים - 55, 61, 67, 71, 51, 68 ממוצע שערים עונתי - 62.1 ממוצע שערים למשחק - 1.63 מיקום בטבלה - 4, 5, 2, 3, 4, 7 ממוצע - מקום רביעי בכל המסגרות: בניטז: משחקים כמנג'ר - 350 ניצחונות - 194 ממוצע ניצחונות עונתי - 32.3 ממוצע ניצחונות למשחק - 1.8 שערים - 585 ממוצע שערים עונתי - 97.5 ממוצע שערים למשחק - 1.67 הוייה: משחקים כמנג'ר - 325 ניצחונות - 165 ממוצע ניצחונות עונתי - 27.5 ממוצע ניצחונות למשחק - 1.96 שערים - 549 ממוצע שערים עונתי - 91.5 ממוצע שערים למשחק - 1.68 קודם כל, כל הנתונים של הוייה נמתחים ע"ג 6 עונות וכוללים גם את התקופה הקצרה יחד עם אוואנס. שנית, מי שאחרי התבוננות בנתונים הללו מסוגל עדיין לחשוב שבניטז מאמן יותר התקפי ושעבורו ערך הניצחון חשוב יותר.... אין לי מה להגיד לו. זה אמנם יפה שבליגה השגנו בממוצע 7 נק' יותר תחת בניטז מאשר תחת הוייה אבל לדעתי זה סה"כ משקף את ההשקעה הכספית הגדולה יותר בשש השנים האחרונות. לגבי מה שרשמת כדבר שהכי צורם לך, שנינו יודעים שעם מקום רביעי כמיקום ממוצע בתקופה של הוייה זה לא היה מספיק לליגת האלופות כך שזה לא לגמרי הוגן לרשום את זה כהישג לזכותו של בניטז. אני רק חושב איפה היינו ואיך היינו נראים היום בלי הכסף מלג"א... פאולר ישמור!
מדהים הדמיון בין הנתונים. על הדמיון בין המנטליות והגישה של שניהם כבר כולנו ידענו, ומבחינת כדורגל שיחקנו העונה כדורגל שלא היה מבייש את הרקטות והכדורים הארוכים להסקי בזמנים הרעים עם הוייה. מה שבמיוחד בולט זה איך ל2 המאמנים הייתה עונת שיא אחת בליגה שבה סיימנו במקום השני, ומיד אחריה עונה מזעזעת ומקום 7. הוייה הלך אחרי העונה הזאת, רפא לא. מה שמדאיג הוא שמטיול קצר בRAWK (וטיול קצר בRAWK אומר בדר"כ שהדף שלך מתמלא בפרצופים של רפא מכל האווטרים) מצטיירת תמונה שהוייה לא בליגה של בניטז בכלל גם בליגה.