ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ערן, אני לא מתווכח עם הנתונים הסטטיסטיים שהבאת, זה לא מפתיע אותי שההישגים של בניטז לא טובים בהרבה מאלה של הוייה ואפשר להסיק מזה מה שרוצים ואני לא אתווכח.
    אני רק רוצה להוסיף נקודת מבט סובייקטיבית שלי, כשאני ראיתי את הקבוצה תחת הוייה בשנתיים האחרונות שלו הרגשתי שאני עובר עינויים והוא פשוט חייב ללכת, לא הייתה שם שום דרך חוץ מלהעיף כדורים להסקי שינגח אותם לאואן. אצל בניטז אני כן רואה את הדרך כשברור לכל מי שראה את ליברפול ב6 השנים האחרונות שבניטז אוהב שהקבוצות שלו מנצחות מאבקי מרכז שדה ויוצאות למתפרצות מהירות, זה אחלה כשזה עובד (05-06,08-09), זה נראה זוועתי כשאתה מבסס את זה על לוקאס כקשר מרכזי פותח ביותר מ30 משחקי ליגה (09-10).
    זאת הדרך, לטוב ולרע, מי שאומר שהוא צריך לשלם על העונה האחרונה בכסא שלו אז זאת דעה מקובלת ויש לה נתונים סטטיסטיים כמו אלה שמעלי שיגבו את הטענה הזאת, אני מעדיף להישאר עוד עונה עם בניטז ולקוות שנחזור למשהו שדומה יותר לשנים שלפני האחרונה מאשר לתת את המשרה הזאת למישהו שהוא סימן שאלה מבחינתי כמו מקליש וכו'. אולי אם המצב הכלכלי היה אחר, דעתי הייתה שונה. במצב הנוכחי, אני נותן למי שבנה את הסגל הנוכחי עוד עונה להוכיח לנו שהוא וגם הסגל - לא כאלה איומים. אני גם לא חושב שזה הוגן לצפות ממקליש/אוניל וכו' לקחת את הסגל הזה ועם 0 מ' תקציב לעשות משהו הרבה יותר טוב ממה שראינו בעונה החולפת. מאמן חדש ירצה לשנות קצת את הסגל ולעצב אותו בהתאם לשיטת המשחק שהוא היה רוצה לראות, עם תקציב כל כך מוגבל הוא לא יוכל לעשות דבר כזה, אפילו לא ברור האם הוא יקבל כסף על מכירות...

2. שלו Guest

3. Strawberry Fields Member

אז על כתפי לוקאס נופלת כל העונה האיומה הזאת? אני אמנם לא תומך נלהב שלו בלשון המעטה אבל אפילו אני לא חושב כך. עם זאת אני מבין איך אפשר להגיע למסקנה כזו כי כאשר שחקן שלא שיחק כמעט שנה נכנס למקום שלך בהרכב, עושה עבודה יותר טובה בכמה דרגות (סליחה, בכמה אטמוספירות) והקבוצה כתוצאה מכך משחקת טוב יותר אז אתה ללא ספק החוליה החלשה.

אמרת בהמשך ההודעה שאתה מוכן לתת לבניטז עוד עונה. האם תוכל לסבול עוד עונה עם לוקאס בהרכב? האם בניטז במהלך העונה נתן איזושהי אינדיקציה (במעשים כי אני לא מצפה שיגיד דבר כזה) שמעמדו של לוקאס בהרכב לקראת העתיד בסכנה כלשהי, מזערית ככל שתהייה? לא, המעמד שלו הפך להיות כמו של טורס וג'רארד עד כדי כך שהוא התחיל לקבל מנוחה לקראת המשחקים "החשובים" יותר (מהליגה) במסגרת הליגה האירופאית.

אגב, כדורים ארוכים לראש של חלוץ מטרה [אממ... קראוץ'? (לא שאני חלילה משווה אותו כשחקן להסקי)] זאת לא הדרך היחידה לסבול מכדורגל.

צר לי, אני לא מוכן לקבל את בניטז כברירת מחדל אפילו לא תחת התנאים הפיננסים הנוכחיים. מעדיף לקחת סיכון מאשר לדעת בדיוק מה אני הולך לקבל בעונה הבאה. עדיף להתחיל את תהליך השיקום עכשיו מאשר לחכות עוד עונה ואז התהליך יהיה ארוך ומסובך יותר.
    שמות כמחליפים פוטנציאלים כבר נזרקו כאן ואני חושב שהבעתי את דעתי על כולם. המשפט שמסכם את דעתי בנושא הוא Vaer modig, Tage risici. המשפט כתוב בדנית אשר בעברית פירושו להיות אמיץ, לקחת סיכונים. המשפט נלקח ממשתמש (אנגלי) ב-RAWK שיש לו אבאטר של מיכאל לאודרופ אבל כמובן שהדבר היותר חשוב הוא שזה מה שאני חושב שחסר לבניטז והסיבה אולי העיקרית למה אני מעדיף אותו בחוץ גם אם זה אומר שצריך להמר על מישהו עם רזומה קצת פחות מרשים אבל עם אידיאולוגיות שונות.

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/10
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא על כתפי לוקאס, אני לא חושב שאפשר בכלל להאשים את לוקאס כי הוא מבחינתו אפילו שידרג את יכולתו ממה שהכרנו עד העונה. האשמה היא על שחקנים בכירים שלא שמרו על יכולת יציבה במשך העונה (קאוט,ג'ררארד,קאררגר,ג'ונסון למשל) וכמובן שעל המאמן שכתבתי על מה מבוססת שיטת המשחק שלו מאז שהוא התחיל לאמן בקריירה...ואם הקשר המרכזי שלו באותה השיטה הוא לוקאס, אז זה פשוט נועד לכישלון. יש שיגידו שהקישור המרכזי הוא החלק הכי חשוב אצל קבוצה, או שכן או שלא, מה שבטוח הוא שבשיטה של בניטז הקישור המרכזי הוא החלק הכי חשוב בקבוצה בוודאות...ולכן תמוה איך הוא הרשה לעצמו לקחת שחקן כמו אקווילאני שהיו ספקות גדולים לגבי הכשירות שלו עוד לפני שהחתמנו אותו כשהוא יודע שבמידה והוא לא כשיר מי שצריך לשחק זה לוקאס. עוד יותר תמוה למה כשאקווילאני כבר היה כשיר הוא המשיך לראות את המשחקים מבחוץ. אבל כל זה ידוע, אני רק מסביר למה התכוונתי שציינתי דווקא את לוקאס.
    לגבי הפסקה המרכזית, לא רק שאני לא אסבול עוד עונה של לוקאס במרכז אלא שאני לא אסבול עוד עונה עם עוד קשר אחורי לצידו של מאסצ'ראנו במרכז. בניטז לא אידיוט, הוא יודע שהעונה האחרונה הייתה זוועתית והוא מבין שהסיבה המרכזית לכך היא הטקטיקה שלו במשחקי החוץ והחולשה של הקישור המרכזי שלנו, אני רוצה להאמין שהוא מפיק לקחים מכך. במידה ולא, אני אופתע, וזה כמובן יוביל לעונה נוספת של דשדוש וכתוצאה מכך להחלפה שלו בקיץ הבא, בתקווה שבאותה נקודת זמן כן נוכל לספק למאמן החדש את הגיבוי הכלכלי הדרוש לו.
    לגבי הפסקה האחרונה, אין לי בעייה עם גישה כזאת, זאת דעה לגיטימית שאני לא יכול לפסול על הסף ואולי היא הדעה שבה צריך לנקוט. אני מרגיש שאני מעדיף לא לקחת את הסיכון וכן לתת לבניטז את העונה הנוספת. בסוף העונה הקרובה, במידה ובניטז נשאר, נדע איזה מהדעות הייתה הצודקת.

5. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה הברורה שנשאלת היא למה שמישהו יאמין שבניטז מבין את הבעיה בקישור ויטפל בה לקראת העונה הבאה? מאיפה הבטחון הזה שזה יקרה ובזמן הקיץ בניטז יפיק לקחים שהוא לא הפיק במשך עונה שלמה? הרי לא משנה כמה היינו גרועים, וכמה התוצאות שלנו היו רעות, הוא לא שינה כלום, הוא מעולם לא הוריד את לוקאס מההרכב אלא אם זה היה כדי לתת לו מנוחה.

אני לא רואה איך אנחנו פותחים את העונה הבאה תחת בניטז בלי לוקאס בהרכב, זה לא מצב שבו שחקן רוטציה משחק בהרכב במשך עונה שלמה בגלל פציעה של שחקן אחר (לדוג' הריצה הארוכה מאוד של ג'ון אובי מיקל בהרכב צ'לסי) ואז בעונה הבאה חוזר לשבת על הספסל, כי עמדו לרשות בניטז אלטרנטיבות אחרות וטובות הרבה יותר (בחצי הראשון של העונה יכל להחזיר את ג'רארד אחורה למרכז, אח"כ אקווילאני), זה פשוט עניין של אמונה עיוורת בשחקן בינוני. כמו שאמרו, לא ראינו שום אינידיקציה מבניטז שלוקאס הוא לא שחקן הרכב מבחינתו באותה חשיבות של ג'רארד, טורס ומסצ'ראנו.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבקות בלוקאס בפרט ובקשר אחורי שני בכלל בהחלט מדאיגה ולכן הקריאות להחלפה של בניטז לגיטימיות, בהתחשב בזה שהוא כנראה נשאר וכנראה שלא יהיה כסף משמעותי לרכישות, נותר רק לקוות שאקווילאני יוכיח כשירות משחק ורמה גבוהה באימוני/משחקי הפרי סיזן, כזאת שתשכנע את בניטז שעדיף לו לפתוח לפני לוקאס.
    קשה לי להאמין שהרכישה של שלבי מיועדת לקבוצה הבוגרת כבר לעונה הקרובה.

7. AW forever Member

אתם קצת מגזימים. בניטז אמנם הזוי אבל אין מצב שהוא רכש את אקווילני כמחליף של לוקאס. בעונה הבאה ואם הוא יהיה כשיר, הוא יפתח עם אקווילני ומסצ'ראנו במרכז הקישור. אלא אם כן הוא מתכנן לשים את אקווילני כווינגר ולשחק עם ארבעה קשרי אמצע (ג'רארד, לוקאס, מסצ'ראנו, אקווילני), מה שנשמע לא סביר.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי הכל נשמע סביר כל עוד לוקאס ב11 הפותחים. כמו שאמרו פה קודם, לא ראינו שום אינדיקציה בעונה האחרונה שלוקאס לא יהיה שחקן הרכב בעונה הבאה. בניטז אשכרה הזיז את מסצ'ראנו לעמדת המגן הימני במשחקים האחרונים ולא מחוסר ברירה (קראגר שם עשה עבודה ממש לא רעה וההגנה שלנו נראתה טוב כשהוא היה שם העונה) אלא מבחירה, הכל כדי שגם לוקאס ישותף וגם אקווילאני ואז לא יהיו תלונות.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

להזזה של מאסצ'ראנו לעמדת המגן הימני היה בכמה משחקים היגיון התקפי, מאסצ'ראנו זריז ויכול לעלות למעלה בצורה יעילה יותר מקאררגר הכבד.
    AW forever
    אני לא יודע איך אתה כל כך בטוח בזה כשבמשך העונה לוקאס הועדף על פני אקווילאני למרות שהאחרון היה בכשירות מלאה ואפילו לאחר משחקים בהם הראה יכולת טובה.
    לוקאס שחקן טקטי יעיל יותר מאקווילאני, הוא לא מפקיר את עמדת המוצא שלו, הוא לוקח פחות סיכונים בסגנון המשחק בהשוואה לזה של האיטלקי, ברור לכולם שבניטז פשוט העדיף את האופצייה הזאת. מה יהיה עונה הבאה? הלוואי ואתה צודק, אני בעצמי כתבתי שאני חושב שאקווילאני ישחק הרבה יותר בהרכב ואילו לוקאס יירד לספסל אבל אני ממש לא יכול להיות בטוח בזה כמוך, אצלי זה אולי אפילו מגיע מתוך תקווה ולאו דווקא מתוך ניתוח ענייני של המצב.

10. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אקווילאני התאושש מהפציעה שלו כבר בנובמבר, בסביבות סוף דצמבר-ינואר הוא היה כבר היה בכושר משחק מלא ואני חושב סגר 90 דק' נגד אסטון וילה כשמסצ'ראנו היה מורחק.
    אקווילאני לא ווינגר, הוא שיחק בנבחרת הצעירה בצד שמאל של הקישור ב4-4-2, אבל בזה מסתכם הנסיון שלו בלשחק באגפים.

אין לי שום ספק שרפא סומך יותר על לוקאס ומאמין בו יותר. הוא יותר ממושמע טקטית והוא עובד קשה ואלה 2 תכונות שלפעמים נדמה שרפא מסתכל עליהן לפני היכולת. אקווילאני שחקן יצירתי מטבעו ולפעמים נראה כאילו הוא משחק בתפקיד חופשי, כנראה שרפא לא אוהב את זה. אפשר לבקר את השיטות של רפא והכל, אבל זה בזבוז של זמן, בסופו של דבר צריך לשאול את השאלה - איך הוא לא ידע את זה מראש? איך הוא קונה שחקן ב20 מ' פאונד ומחליט רק באמצע העונה שהוא לא מוצא חן בעיניו? כשהיה רובי קין תירצו את זה בזה שפארי רכש אותו על דעת עצמו, עכשיו אין יותר תירוצים, ריק פארי הלך וזה היה הקיץ הראשון של רפא בלי פארי, חובת ההוכחה שהוא ידע לעשות רכש נכון בלי פארי הייתה עליו והוא נכשל באופן נחרץ.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

פארי לא רכש אף אחד על דעת עצמו, הטענה הייתה שבניטז הגיש לפארי רשימת שחקנים שהוא רוצה ופארי לא סגר עם האופציות המועדפות קודם (בניטז כביכול רצה את בארי יותר משרצה את קין לדוגמא).
    אני חושב שאתה הולך רחוק מדי, כבר סיכמת את התקופה של אקווילאני בליברפול ואת היחס של בניטז כלפיו כשכל זה יכול להשתנות בעונה הבאה. עברה כולה חצי עונה בקריירה שלו אצלנו, בוא נחכה עוד קצת לפני שנהפוך את זה לרובי קין 2.
    מה שקרה עד כה בנושא בניטז-אקווילאני זה ביזיון, אף אחד לא יחלוק עליך, אבל צריך להשאיר פתח להמשך ולא לסכם את זה עדיין.

12. Strawberry Fields Member

שמועות אומרות שחלק מהכסף שיכנס ממכירת מסצ'ראנו ילך לכיסו של בניטז, כחלק מהליך הפיטורים שלו.
    אם לא הייתי חושב שצמד האמריקאים מסוגל לזה לא הייתי מתייחס לכזו שמועה.

-----
    מקסי כבש צמד עבור ארגנטינה נגד קנדה וג'ונסון כבש עבור אנגליה נגד מכסיקו.

-----
    קב' המילואים סיימה את הטורניר שלה בגרמניה בתיקו 1-1 עם מילאן.
    הבית הסתיים כאשר לליברפול, באיירן, שאקלה ומילאן אותו מספר נקודות ואותו הפרש שערים. השתיים האחרונות עלו בגלל שהבקיעו יותר.

-----
    כרזת מחאה יפה מבית היוצר של kitster

http://kitster29.deviantart.com/art/The-Ho...field-165104708

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/10
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. Cup of Tea Liverpool, UK

ידענו שאורליו עוזב כבר לפני כמה חודשים. גם כשהוא היה במועדון מעטות הפעמים שהוא היה כשיר לשחק כשהיו צריכים אותו. היו לו כמה רגעים יפים במועדון ואנו מודים לו על כך אבל הגיעה השעה לסיים את ההתקשרות בין הצדדים.

בקשר למגן השמאלי שאנחנו צריכים להביא, המחשבה צריכה להיות שהוא יהיה מספיק טוב להרכב הראשון כי אנחנו רוצים תחרות בריאה לאינסואה. כמו גם, חשוב שהארגנטינאי לא ישחק כמו העונה ויראה כמו שהוא נראה בסופה. על רובינסון הצעיר עוד אין כל כך מה לדבר, הוא יוכל להשתפשף פה ושם בגביעים או שנשאיל אותו. ההעדפה שלי היא לקולארוב הסרבי, הוא לא יהיה זול אבל אנחנו צריכים חיזוק נורמלי ולא לבכות על עוד 'דוסנה'.
    מבלי להתייחס להחתמות של שלבי, יובאנוביץ' וכנראה ווילסון אנחנו נצטרך מגן שמאלי וקשר שמאלי ובכך נסגור את הקיץ (בגלל כמות הכסף המוגבלת).

הסגל הסופי:
    ----------------------------ריינה (גולאקסי)
    אינסואה (קולארוב*)-אגר (ווילסון / אייאלה)-קראגר (סקרטל)-ג'ונסון (קלי)
    טוראן* (בניון)-מסצ'ראנו (לוקאס)-ג'רארד (אקווילני / שלבי)-מקסי (קאוט)
    --------------------אקווילני (ג'רארד / שלבי / פצ'אקו)
    -------------------טורס (יובאנוביץ' / קאוט)

אפשר גם לתמרן עם 4-4-2.

15. שלו Guest