ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

2. Mellow29 Kopite

גם לא צריך להגזים. במחזור האחרון לשם שינוי לא היינו הקבוצה היחידה שמפשלת בבית ומוציאה את השוער הבינוני של הקבוצה היריבה גדול עם הצלות לא הגיוניות וגם החמצות מסמרות שיער.

בלאמי באמת לא הגיע כדי להיות באנקר, זה נראה די מתקבל על הדעת שהוא לא יוכל לשחק 38 משחקים מלאים וגם לא משהו שקרוב לכך. הוא ג'וקר מעולה מהספסל, ומאוד נחמד שיש לנו שחקן כמוהו (בעייני המצטיין שלנו העונה) להעלות כאשר ליריבות שלנו יש את יוסי בניון וסלומון קאלו בתפקיד הג'וקר...לא צריך להיסחף ולקפוץ מהגג בכל פעם שהוא לא פותח.

היום, בכל מקרה, הייתי רוצה לראות אותו פותח. אם הוא יתן את ה-60-65 דקות בקצב המעולה שלו ואח"כ יוחלף לטובת ג'רארד, זה יהיה נהדר.

ריינה
    אנריקה אגר סקרטל ג'ונסון
    אדם ספירינג
    מקסי בלאמי דאונינג
    קארול

3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא היה יכול להיות ג'וקר נהדר מהספסל אם הוא לא היה עולה בדקה 80 מינימום כשהוא על הספסל... בגלל זה אני מעדיף שהוא יפתח וישחק אפילו 45 דקות מאשר 10.

הייתי רוצה לראות את קארול משחק דווקא בלי דאונינג. לשים שם את הנדרסון/סטיבי במקומו ובלאמי באגף מבחינתי...

4. Mellow29 Kopite

לפי ה-MOTD שראיתי דאונינג עם שני קרוסים יצר שני מצבים נהדרים לשער. אני לא יודע איך הוא היה בשאר המשחק ואיך הוא תרם להנעת הכדור ולעזרה בהגנה, אבל אני לא משוכנע שהנדרסון צריך להיות שם. בכנות, מצידי לשחק היום כמו אחרוני הנגרים - AKA - כדור לדאונינג, קרוס לקארול, נגיחה. אם זה יעזור לראשון סוף סוף לבשל שער ויעזור לשני לכבוש, באמת שאין לי התנגדות. בשנה שעברה בניוקאסל זה עבד...

אני מקווה שספירינג יפתח, כי מאז שלוקאס בחוץ אדם נראה כמו הצל של עצמו. הוא עושה הרבה יותר עבודה הגנתית כשהוא משחק ליד הנדרסון, וכמעט ולא מופיע בחלק הקדמי. לאדם יש הרבה מה לתרום לנו כל עוד הוא יקבל את החופש שלו לעלות קדימה.

בנוגע לבלאמי- הייתי שמח אם קני היה מבצע את החילופים שלו מוקדם יותר כשהעסק נראה תקוע, אבל זה ממש לא הגיוני להעלות שחקן עם תכנון להחליף אותו במחצית. חילופים כאלה מהבית אף פעם לא נראים טוב, וגם קצת קשה להחליט איך לבצע אותם כי זה תלוי איך המשחק מתפתח. עדיף שישמור כוחות למשחק אחד מלא בשבוע, ובשאר המשחקים שיכנס (במידת הצורך) בדקה ה-70.

בטוויטר מדווחים שדמבה בה בספק למשחק הערב.

נערך לאחרונה ב: ‏30/12/11
  5. Mellow29 Kopite

:aaarse:

6. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

קל לנחש מה היה קורה אם ג'רארד לא היה עולה, למזלנו קני העלה אותו יחסית מוקדם והוא היה הגורם המרכזי בנצחון.

אינדיבידואלית אין הרבה מה להגיד, חוץ מקארול אנחנו לא רואים שחקנים חלשים להחריד אלא איכשהוא הופעות אינדיבידואליות סבירות עד טובות בכל המגרש שאיכשהוא משתלבות להופעה קבוצתית בינונית מאוד.
    אפילו לדאונינג היו פעולות טובות אתמול, אני תמיד מעדיף אותו בימין, אבל גם שם קבלת ההחלטות והמסירה האחרונה שלו כמעט תמיד לא טובות.

בלאמי היה נהדר כרגיל, חבל לו ולנו שהוא לא באמת מסוגל לעונה שלמה בהרכב. אגר ואנריקה גם עמדו בסטנדרט הגבוה מאוד שהם הציבו לעצמם, מצוינים כרגיל, אבל אני חושב שמי שמגיע לו שנתעכב עליו קצת יותר הוא סקרטל שנראה כמו שחקן שונה לגמרי מזה שהרכיב צמד בלהות עם קראגר בתחילת העונה. הוא בפורמה נהדרת וראינו בתקופה מיד לאחר כשחתם אצלנו שהוא מסוגל לזה, רק שיימשך.

הדבר הכי טוב שאני לוקח מהעונה הזאת בינתיים (למען הכנות, אין הרבה אלטרנטיבות) היא ירידתו של קראגר ממעמד של באנקר. עדיף מאוחר מלעולם לא.

לגבי קארול, אני לא רואה אותו פותח אצלנו את העונה הבאה. אולי זה לא יקרה בינואר, אבל אני מאמין שכבר יש קונצנזוס בצוות המקצועי שזה כשלון, זה לא עובד ואין סימנים שמצביעים על כך שמתישהוא זה יעבוד. אנחנו חייבים חלוץ ברמה וכבר עם פתיחת חלון ההעברות כשאנחנו עוד במרחק סביר מהמקום ה4.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

גדול על דאונינג, גדול על קארול, הם לא לרמות האלה.
    מישהו כתב על דאונינג שזה גרינינג בלי הזקן של ישו, לא נראה לי שיש מה להוסיף.
    לגבי קארול כבר כתבתי בהרחבה, לא עוזרים לו כדי שיראה מה הוא יודע, הוא גם לא עוזר לעצמו.
    בלאמי רכש נהדר אבל הוא לא מישהו שנוכל לבנות עליו עכשיו למשך שנים, הוא אפילו לא מישהו שקל לו לפתוח בשני משחקים בשבוע וספק אם נראה אותו ב-11 נגד מנ סיטי ביום שלישי.
    צריך איכשהוא מכל הרכש הכושל הזה להשאיר שלד שכן יהיה ניתן להתבסס עליו ועליו להוסיף רכש מתאים בקיץ. סקרטל נראה כמו בלם רע כשלצידו שיחק קאררגר, אגר סוף סוף מצליח לחבר הרבה משחקים ברצף בלי פציעה וגם הוא וגם סקרטל נראים טוב מאוד, הבעייה היא ללא ספק בקישור האחורי, בקישור ההתקפי ובחוד. אבל בינתיים אני אהנה מניצחון.

8. Fowler Member

כמה כיף היה לראות את ג'רארד רץ לקני ונותן לי כיף אחרי הגול, אני באמת לא חושב שיש מה להרחיב עליו אחרי ההופעה אתמול, ראינו כמה הוא חסר, ראינו את ההבדלים בלעדיו ואיתו.

בלאמי מדהים, השנה קרו וקורים לנו לא מעט דברים שליליים לא צפויים, פציעות והרחקות של שחקני מפתח, אפשר לומר בעיות הסתגלות של חלק משחקני הרכש, כדורים לקורה, שוערים שתופסים נגדנו ימים.
    אבל קרה לנו גם דבר אחד חיובי שלפחות לי לא היה צפוי, בלאמי בא ולקח מנהיגות על כל מה שקשור בהתקפה שלנו, שחקן לא צעיר שבא ב0 פאונד, כל משחק שפותח נותן תצוגת כדורגל, מהיר,מדויק,חכם - באמת תענוג.

ההגנה מצוינת, גלן ג'ונסון קצת נרפה הגנתית ולא מדויק התקפית, אני חושב שהייתי רוצה לראות את מרטין מקבל קצת דקות במקומו, אומנם פחות התקפי, אבל הגנתית הוא יותר יציב ויותר מדויק.
    סקרטל כמו שכבר הזכירו כאן, לטעמי שחקן העונה שלנו עד עכשיו, מאוד יציב הגנתית, לקח גול אתמול לדמבה בה, יוצא לו גם להבקיע ולבשל, רק שאני לא מנחס אותו.

דאונינג הראה אתמול ניצוצות, אין לי הרבה מה להגיד חוץ מזה שאני מקווה שזה יצבור תאוצה, ואולי הוא יתאקלם בסוף.
    קארול - אני עדיין נמנע מלחרוץ את גורלו, הוא העונה לא קיבל מספיק דקות, גם אחרי שניצח לנו דרבי בגודיסון פארק,הוא ראה ספסל משחק אחרי.
    הוא אומנם לא החלוץ הכי חד בפריימרליג כרגע, אבל הוא עדיין נתון להרבה לחץ ורואים שהוא רוצה, אני הייתי נותן לו צ'אנס פה לפחות עד סוף העונה, במיוחד עכשיו, כאשר סוארז בחוץ, אני מקווה שקני יתן לו לרוץ את ה8 משחקים האלה בלי קשר למה שנראה ממנו, זה לא שיש לנו הרבה ברירות ואם הוא יקבל את הביטחון יכול להיות שנרוויח אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏31/12/11
  9. Rushie Member

אז המחזור ה19 מאחורינו ואפשר לסכם חצי עונה די מאכזבת מבחינתנו. על הרכש הכושל להתקפה דיברו כאן מספיק, חבל שהכתובת הייתה על הקיר ועדיין איכשהו פספסנו אותה ועשינו רכש מאוד לא מודרני שעלה לנו בלא מעט נקודות. עם זאת, אני מסתייג ואומר שאני חושב שהקבוצה שווה יותר ממה שהיא מציגה ומסוגלת לפחות למאבק מינימלי על המקום הרביעי ולא רק לדשדוש מאחור כמו שאנחנו רואים ממנה עד עכשיו.
    עם הפנים לסיבוב הבא, שינוי כלשהו בגישה ובניהול של הסגל חייב להיעשות, אם לא, אני לא מוצא יותר מדי סיבות להיות אופטימיים. החזרה של סטיבי תתקזז עם ההרחקה של סוארז והפציעה של לוקאס ובסיבוב הבא אני צופה שנרוויח גם 34 נק' פחות או יותר, מה שיספיק למקום 5 במקרה הטוב או 6-7 במקרה הרע. אני מדבר על 3 שינויים עיקריים:
    1. הטיפול בקארול. מזלזל באימונים, שותה בלילות, זה לא משנה. בהתחשב בפורם של קאוט וההרחקה של סוארז הוא פשוט החלוץ היחיד בסגל שלנו שמסוגל להבקיע שערים באופן יציב וצריך לזכור את זה. הוא קיבל את האשראי בשני המשחקים האחרונים וחייב להמשיך לקבל אותו גם במשחקים הבאים, גם כי אין אופציה טובה יותר, גם כי הוא לא קיבל צ'אנס אמיתי מעולם וגם כדי לקבל איזושהי אינדיקציה לקראת הקיץ האם השחקן מסוגל להיות חלוץ ראשון/שני/שלישי או צריך להימכר.
    2.ניהול הסגל. אם מקסי ודאונינג פותחים במשחק אחד, הראשון משחק טוב וכובש, השני מחריב לנו את המשחק ובמשחק הבא הראשון מסופסל והשני פותח, אפשר באמת להתפלא שאנחנו לא מצליחים להיכנס לכושר הבקעה?
    3.ניהול המשחקים. הייתי אומר שלפחות ב80% מהמשחקים שבהם ירדנו להפסקה לא ביתרון התגובה של קני למתרחש הייתה בעייתית. חילופים לא ברורים ומאוחרים מדי אם בכלל. גם הדברים האלה שווים נקודות וגם פה חייבים להשתפר.

לגבי רכש בינואר, לאחר הסכומים שהוצאנו בקיץ קשה לי להאמין שנראה יותר משחקן אחד במחיר שפוי אם בכלל, בכל מקרה העמדות שדורשות חיזוק ברורות: קשר אחורי, קשר התקפי וחלוץ. מה הייתי מביא קודם כל? לא יודע. מקווה שנדע לעשות את ההחלטה הנכונה.

אם נציג שיפור ויבוא עוד שחקן, בהתחשב בעובדה שבסיבוב הבא כל היריבות שלנו על המקום ה-4 באות להתארח באנפילד, אני חייב לשמור על מידה מסוימת של אופטימיות. מקווה שקני והבחורים לא יאכזבו.

10. Ori8 Member

חייב להגיד שהיה לי ברור שננצח את המשחק דווקא בגלל שסוארז לא משחק.
    יותר שחקנים באים לידי ביטוי כשהוא לא נמצא, והקבוצה מצליחה לשחק בצורה חכמה יותר כשהוא איננו. החבר'ה אשכרה התמסרו אתמול ושיתפו את החברים שלהם. כשסוארז על המגרש הוא מקבל בערך 99% מהכדורים, והיום, כשהוא בתקופה רעה כזו, הוא מחטיא כמעט את כולן ולכן אנחנו גם יורקים דם כדי לשים כדור ברשת. המצב הזה ישתנה כשיגיע חלוץ רציני שיוריד מהעמוס וסוראז יעבור לשחק בכנף.

סקרטל ללא שום ספק ניצח את המשחק וחזר לחיים. יופי של שותפות עם אגר. נמשיך להחזיק אצבעות שהדני יצליח להישאר כשיר, כרגע רצף המשחקים שלו נראים כמו נס.

דאונינג וקארול ממשיכים להראות שהם פשוט לא לרמות אליהן אנחנו שואפים.
    קארול שחקן טוב שיימצא את הפוטנציאל שלו במקום אחר, אצלנו זה כבר לא יקרה, וזה לא קשור לדקות משחק או לתקופה כזו או אחרת. הוא גמור, ואם הייתי גם חייב לנחש אז כבר ממזמן נשבר לו הזין והוא רוצה לעזוב, הוא אפילו לא נראה כמו שחקן שרוצה לשפר את מצבו. דאונינג שחקן ספסל סביר ותו לא.

ינואר הגיע ואיתו חייבים, אבל חייבים להגיע חלוץ וקיצוני ברמה גבוהה מאוד. עם יתר הבעיות אפשר לסחוב עד הקיץ. אני מתפלל לאלוהים שעובדים אצלנו קשה על רכש. ולא על כל מיני סקוט סינקלייר ושות'.

11. StevieG Member

דני ווילסון עזב להשאלה בבלקפול עד תום העונה. בהצלחה שיהיה לו.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

קארול לא צריך לפתוח נגד סיטי בשום פנים ואופן, יש לנו הזדמנות חד פעמית לנצח בחוץ את הקבוצה הכי חזקה בליגה, אסור בתכלית האיסור לעשות כל מיני חשבונות עם שחקנים שזורקים זין על הקבוצה (כי כמו שזה היה נראה אתמול, קארול לא שש לצאת מהמצב המחורבן בו הוא נמצא). אם ג'רארד, סוארז ובלאמי בהרכב אני בהחלט חושב שאנחנו יכולים לנצח אותם בביתם, בוודאי אחרי שהם משחקים בהפרש של כולה יומיים מהמשחק שלפני כן.

קארול אתמול היה בזיון מהלך, עזבו את כל הדברים הבנאליים וההחמצות, כל פעם שיש כדור שוער של המגפייס, שחקן שלנו לוקח את הנגיחה, ואז פתאום אתה רואה את קארול מדדה מאחורי קו ההגנה של ניוקאסל. זה צורה זה? שלום ולא להתראות מבחינתי.

13. Rushie Member

אני חושב שאתה קצת מגזים. זה נכון ש100% הוא לא נותן (ואפשר בצורה מסוימת גם להבין את זה אחרי חוסר הבטחון שהמועדון והמנג'ר הפגינו בו), הוא גם לא ממש מחובר לשאר הקבוצה והעסק לא רץ בצורה כל כך חלקה. אבל אי אפשר להגיד שהוא לא מנסה ושזה סיפור שאבוד מראש. המחיר והתזמון של ההעברה שלו היו בעייתיים מאוד ותמיד יהיו, אבל מבחינת יכולת נטו הוא יכול להיות יותר יעיל עבורנו ממה שהוא עכשיו ואפילו בהרבה. יש לבחור פוטנציאל ואני מאמין שמעטים יחלקו על זה. גם אתמול הוא המשיך עם הרצף האישי שלו של 2 מצבים מסוכנים מאוד במשחק, צריך לתת לו את הביטחון והדקות ובסוף אחד המצבים האלה גם יכנס. ואז, אם נהיה מעט יותר סבלניים איתו מאשר מה שהיינו אחרי אברטון ו-ווסט ברום, מי יודע, אולי סוף סוף ייצא מההעברה הזאת משהו שדומה למה שקיווינו. כנראה לא משהו שמצדיק מחיר של 35 מיליון ליס"ט, אבל חלוץ ליגה טוב שמבקיע שערים באופן יציב, משהו שאין לנו ממש כרגע. ספסול שלו נגד סיטי ועוד פעם עשינו איתו שני צעדים אחורה.

14. Mellow29 Kopite

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

מסכים לגמרי. קארול חייב לפתוח כמה משחקים ברצף, וזה לא משנה עד כמה נורא הוא יראה. אם אחרי חודשיים של קרדיט בלתי נגמר הוא ימשיך להיות לא מדויק ולא טוב כמו אתמול, נוכל לדעת שאפשר לוותר עליו. בלי לתת לו קרדיט אחרי משחקים טובים, להרים ידיים לגביו בלי לתת לו צ'אנס תהיה טעות קשה פי כמה מאשר הרכישה שלו. זה לא משנה מה המשחק הבא והאם הוא חשוב יותר או פחות, אנחנו חייבים לתת לו הקרדיט ברצף. אם ניתן לו פה 90 דקות ופה חצי שעה, לא נוכל להגיע לשום מסקנה לגביו. וככל שנפתור את הסוגייה הזאת מהר יותר, יהיה יותר טוב לכולם.

15. StevieG Member