ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. ArsenalFan Member

מסכים לחלוטין עם רוח הדברים של אמיר, להסיט את זה לכיוון של אברה היה כיוון חיצים די בוטה למטרה הלא נכונה, גם אם היא בערך מתבקשת כי אברה תמיד משך אש בעצמו (ומי כמונו בארסנל יודעים את זה). הייתי מצפה שאחרי פרסום הדו"ח של ההתאחדות, בליברפול יירדו מיידית מהעניין ויוותרו על כל כוונה לערער, שלא לדבר על התנצלות (בוודאי מצד סוארס) שתסגור את כל הסיפור המכוער הזה.
    מי שמשתמש שבע פעמים באותו כינוי גם במסגרת טראש-טוק, עושה את זה על מנת לייצר פרובוקציה ולפגוע. והקונוטציה היא גזענית, אין מנוס מזה. ההצהרה המצטדקת של ליברפול מיד עם פרסום העונש הייתה גרועה כשלעצמה, מפגן התמיכה עם החולצות היה כבר הגזמה מופרעת של חוסר טעם. מבוכה גדולה לכל מי שראה את התמונות... ממש לא הולם מועדון גדול ומכובד כמו ליברפול.

2. StevieG Member

קודם כל, יש הבדל בגרסאות. אוורה טוען שסוארז השתמש בכינוי 7 פעמים. סוארז טוען שהשתמש פעם אחת. ההתאחדות טוענת שהעדות של אוורה מהימנה, למרות כל הפארסה של הלפחות עשר פעמים שבצרפתית זה אומר רק 5 פעמים. יש הרבה קטעים שהם שנויים במחלוקת. אוורה הזה חלאה. איך אפשר לייחס לו מהימנות?

חוץ מזה, אברה הוא זה שהתחיל בפרובוקציה. לא רק שהוא התחיל והלהיט את העניינים, הוא אחר כך גם הלך להלשין. בן אדם אפס.

נערך לאחרונה ב: ‏2/1/12
  3. Ori8 Member

Former Liverpool player and coach Gary Ablett died today aged 46. Our thoughts go out to his family. Y.N.W.A.
    עשה עבודה נהדרת עם הצעירים, והיה ג'נטלמן אמיתי. עצוב מאוד.

4. StevieG Member

השחקן היחיד שזכה גם עם ליברפול וגם עם אהרון בגביע. מצער לראות אנשים צעירים מתים בגיל מוקדם.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, אברה פרובוקטור, אברה אפס. אבל מה לעשות, זה לא העניין. ואין סעיף בחוק האוסר על בן אדם להיות "אפס". ופרובוקציות ואירועים בין שחקנים יש בכל משחק, זה לא משהו חדש. אבל בדרך כלל זה לא נגרר לשלב שמתייחסים לצבע עורו של שחקן.

בסופו של דבר, סוארס הוא זה שהזיע כשהתבקש למסור עדות ושינה גרסאות. כנראה שישבו אנשים והחליטו ששינוי גרסאות זה עניין שפוגע במהימנות קצת יותר מאשר לספור במדויק אם הוא אמר את זה חמש, שבע או עשר פעמים. בכל מקרה, אפילו פעם אחת זה יותר מדי ולעזאזל, בלפחות אחת הוא בעצמו מודה. אז תפסיקו להפנות האשמות לכל העולם ותסתכלו במה שקורה אצלכם בבית.

6. StevieG Member

מה שמעצבן אותי הוא חומרת העונש. אתה לא יכול להטיל עונש כזה כבד על סמך עדות לא הכי מהימנה של אוורה. אם זאת היתה הרחקה לשניים-שלושה משחקים הייתי מקבל את זה. אני לא מקבל הרחקה לשמונה משחקים על סמך probability. אם זה היה הולך למשפט, סוארז היה יוצא זכאי מחמת הספק וכולנו יודעים את זה. אז שמונה משחקים בחוץ? על מה ולמה?

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, אבל זו ההתאחדות. זה חדש? בית דין או ועדת משמעת עצמאית של ההתאחדות זה לא בית משפט. לפעמים יש פה גם עניין של יראו וייראו. אגב, לא בטוח שבמקרה הזה העניין מופלץ. לפני כמה שנים היה איזה שחקן בליגה נמוכה שהושעה משלושה משחקים בפועל וחמישה על תנאי בעניין דומה. הוא הודה, אולי סוארס קיבל את כל השמונה בפועל בגלל כל ההתחמקויות והסירוב לקבל על עצמו את האשמה.

ועוד לגבי חומרת העונש, מה תעשה אם מצאת את השחקן אשם? תטיל חצי עונש כי הטוען אינו מהימן, כביכול? אני לא חושב שיש דבר כזה להטיל על מישהו הרשעה לייט מסיבה כזו או אחרת. או אשם או זכאי, אין באמצע. אגב, הוועדה מצאה את העדות של אברה אמינה מאוד. אבל בין כל הארס שפוזר נגדו בתקופה האחרונה - כולל הטענה המופרכת שהוא האשים פעמיים בגזענות נגדו בעבר - הוא איכשהו הפך בן אדם "לא מהימן". פרובוקטור, אולי כן, אבל לא צריך להגזים ברצח האופי.

8. Rudess Member

אני זוכר אותו כשחקן, יהי זכרו ברוך
    http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liver...icle848162.html

9. 亚历山大帕托 Member

מספיק להגיע לעמוד החמישי בשביל החלק המעניין:
    קוד:
    The FA's case, in short, was as follows. In the goalmouth, Mr Evra and Mr Suarez spoke to
    each other in Spanish. Mr Evra asked Mr Suarez why he had kicked him, referring to the
    foul five minutes previously. Mr Suarez replied "Porque tu eres negro", meaning "Because
    you are black". Mr Evra then said to Mr Suarez "say it to me again, I’m going to punch
    you". Mr Suarez replied "No hablo con los negros", meaning "I don't speak to blacks". Mr
    Evra continued by saying that he now thought he was going to punch Mr Suarez. Mr
    Suarez replied "Dale, negro, negro, negro", which meant "okay, blackie, blackie, blackie".
    As Mr Suarez said this, he reached out to touch Mr Evra's arm, gesturing at his skin. Mr
    Kuyt then intervened. When the referee blew his whistle and called the players over to
    him shortly after the exchanges in the goalmouth, Mr Evra said to the referee "ref, ref, he
    just called me a fucking black".

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזאת הגרסא של אברה. לסוארז יש גרסא שונה לגמרי. נראה מה יהיה אחרי הערעור...

11. oranfu Member

אם רוצים להיות הוגנים,גם אברה שינה את הגרסא שלו כמה פעמים.
    אברה גם נתן את העדות שלו בליווי הוידאו של התקרית.לסוארז לא ניתנה האפשרות הזאת.

אם קוראים את ההחלטה והנימוקים,ולא מסתמכים פשוט על הצהובונים האנגלים,אז מתברר שיש הרבה חורים,הנימוקים תמוהים.

לדעתי,ונכון שאני לא אובייקטיבי,הועדה היתה נגד סוארז מההתחלה.היא מתעלמת מהשינויים בגרסאות של אברה,ושמה דגש על השינויים האלה אצל סוארז.
    היא מתעלמת מהעדויות של המומחי לינגויסטיקה שהיא עצמה הביאה (2 מומחים מאוניברסיטת מנצ'סטר..) שטוענים שלא סביר ולא הגיוני שסוארז התבטא בצורה כזאת.
    הועדה גם מתעלמת (היא מציינת את זה) ממקרי עבר של 2 השחקנים מבחינת האופי שלהם.קצת תמוה מכיוון שלפני 3 שנים ההתאחדות עצמה בעקבות התקרית עם צ'לסי קבעה שאברה עד לא אמין.
    יש הרבה הרבה דברים לא מובנים ותמוהים בהחלטה של הועדה.
    איך בעקבות מקרה שבלי שום ספק לא ניתן להכריע אותו לצד כלשהו עפ"י העדויות,והוא בשורה התחתונה מילה כנגד מילה,הם מחליטים על עונש כל כך כבד ובעל משמעות חמורה על חייו הפרטיים והמקצועיים של סוארז,כשהם בעצמם אומרים שזה כנראה מה שקרה,ז"א אפילו הם לא בטוחים, לא ברור לי.בנוסף,יש עונש על תנאי,שאם הוא יחזור על ההתנהגות הזו,הוא יושעה לצמיתות.ז"א,כל מה שצריך זה מקרה שמישהו יעליל עליו,ואפילו אם לא יהיו הוכחות (כמו במקרה הזה) הם יכולים להגיד שיש לו היסטוריה אז הם יאמינו למעליל,ולחרוץ את דינו.
    לדעתי,המקרה הוא בסה"כ אי הבנה.היה עימות שהוא לא יוצא דופן,סוארז אמר משהו,אברה חשב שהוא אמר משהו אחר.אחרי המשחק אברה התלונן,ניפח את זה (הראיון שלו לקאנאל + שבו הוא טען הסוארז קילל אותו מעל 10 פעמים...) ומשם העסק השתולל.ההתאחדות האנגלית קפצה על ההזדמנות להראות לפיפא שהיא נלחמת בגזענות בניגוד אליה.העו"ד של ליברפול או טיפש,או לא יודע את העבודה,או לא הבין את חומרת ההאשמות,אבל מהדו"ח עולה תמונה שכל ההתנהלות של העו"ד של ליברפול היתה חובבנית.
    כל אלה הובילו להחלטה של הועדה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאשר אחרי המשחק, המנהל המקצועי שלך והמנג'ר שלך נכנסים לחדר ההלבשה של השופט ומודים שסוארס אמר נגרו (פעם אחת, כך נאמר אז), הייתי אומר שאתה כבר בצרות. ואני לא יודע איפה אברה שינה את הגרסה שלו כמה פעמים. בספירת כמות הפעמים שסוארס אמר לו את זה? שטויות, הוא באמת אמור לספור אחד לאחד? בהשוואה לחוסר העקביות של סוארס, זה היה כסף קטן.ץ

בערעור לא יהיה כלום. עדיף כבר לקבל את הדין ולהמשיך הלאה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/12
  13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאחד שלמד את השפה הספרדית והתרבות הלטינית/ספרדית די מעניינת אותו אני יכול לאמר לך שנגרו זה לא ממש "גזעני" משתמשים במילה הזאת הרבה, זה לא בא במטרה כמו המילה ניגר או כושי וכד' דוברי הספרדית משתמשים בה הרבה ושוב לא בהקשרים גזעניים כמעט כל ארגנטינאי קורא לברזילאים נגרו וזה בלי קשר לעורו ולא כגזענות אלא כבשבילהם זה כמו אצלנו מוגבל או טמבל.

גם קראתי שאברה לפני זה או לאחרן מכן לא ממש משנה קרא לסוארז בכינוי שמקללים דרום אמריקאים, אז ממתי מה שסוארז אמר גזעני ואברה לא? או ששופטים את שניהם או שלא עושים עם זה כלום

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/12
  14. skyday20 Member

נראה לי שאברה גם לא היה בסדר לגמרי בכל הסיפור הזה.
    כמו שהשופט לפעמים מוציא שני צהובים לשני שחקנים מקבוצות שונות באותו זמן.
    אברה, היה צריך גם לקבל עונש מסוים, הוא זרק מילות גנאי ללואיס, יצר חלק מהריב בעצמו וזה לא מתאים שהFA לגמרי יתעלמו מזה.
    נראה לי שלאורך העונה, הרבה דברים דומים קורים וזה לא מתנפח באותה מידה, השחקנים פותרים את זה בעצמם רוב הפעמים. כמו עם סונג ובארטון, בתחילת העונה, בטוח הם זרקו כמה קללות אחד לשני, ובסוף סיימו את זה בשלום ונפרדו בצורה יפה.
    כנראה שצריך להמשיך הלאה ולקוות שזה לא יקרה עוד פעם, כי זה יוצר הרבה יותר מדי בלאגן ממה שזה שווה.

15. StevieG Member

Prevaricate:
    Verb
    To speak falsely or misleadingly; deliberately misstate or create an incorrect impression; lie.

Also an anagram of 'Patrice Evra'

haha