ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Mellow29 Kopite

ההתנהלות של ליברפול, כשמסתכלים על כל הפרשה מההתחלה, רחוקה מלהיות משביעה רצון. היינו יכולים לצאת עם הרבה פחות נזק מקצועי ותדמיתי מכל הסיפור הזה, אבל מה שחשוב זה שנראה שהאנשים למדו את הלקח. לא ציפיתי להתנצלות כזאת ואני חייב לומר שהיום אופן הטיפול בפרשה היה מכובד ומעלה, ואני משוכנע שכל אוהד גאה בדרך בה המועדון טיפל באירוע שקרה אתמול.
    אני לא יודע האם דלגליש הפנים או שמישהו מלמעלה 'עזר' לו ולסוארז להתנצל, וזה לא משנה לי כ"כ. התנצלות של מנג'ר שמכיר בכך שהתנהג לא כראוי למקום בו הוא נמצא היא לא דבר שכיח.

האם מישהו יכול לגרום לSAF להתנצל על מה שהוא אמר אתמול? לא, ואני לא מצפה לזה. זאת ההתנהגות הגסה והצבועה שלו במשך יותר מדי זמן, ומה שקרה אתמול לא יוצא דופן מבחינת ההתנהלות שלו כלפי יריבים. כשלאף אחד אין אומץ להציב מראה מול הפרצוף שלך בגלל הכבוד שרוחשים לך (שמבחינה מקצועית מוצדק לגמרי, מבחינה אנושית לא) אתה תמשיך להתנהג כאילו אתה אביר המוסר והצדק עלי הדמות. אבל כל זה לא נוגע לליברפול ולדיון הזה...

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה יש לפרגי להתנצל? אפשר להסכים איתו, אפשר לא להסכים איתו, שני הדברים תקינים לחלוטין. אבל בחלק מהדברים הוא בוודאי צדק ללא עוררין (ועובדה שליברפול התנצלה). היתה בכך גם מחמאה לליברפול, שמועדון עם ההיסטוריה שלה ראוי לשחקן שמתנהג אחרת (ושוב, עובדה שהוא התנצל, או אולץ להתנצל). האם היא צריכה להיפטר מסוארס בעקבות התנהגותו? כל אחד יחליט לעצמו. זו הדעה של פרגי והיא לגיטימית, גם אם תקיפה ביותר.

3. Bill Shankly Member

אחרי לא מעט מחשבה, הגעתי למסקנה שאפשר מצידי למכור את סוארז. 30-40 מ' פאונד ואדיוס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

הוא עשה לנו חתיכת נזק תדמיתי שקשה מאוד להמשיך ככה. זה מוציא קצת את החשק מלראות משחקים של ליברפול.

אני בניגוד לפרגוסון לא צבוע וכמו שתמיד אמרתי על שחקנים כמו רונאלדו, גארי נוויל או באלוטלי שהם מגעילים, זה תקף גם לגבי סוארז.

מצב קשה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/12
  4. alexshw Member

השחקנים שציינת לא הסבו נזק תדמיתי ליונייטד והתעסקו בכל זאת קודם כל בכדורגל.
    סוארס נע בין השעייה לסקנדל.

די ברור כבר מי יצא מטומטם מהסיפור.

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רונאלדו ועוד איך עשה לנו נזק תדמיתי. הוא הפך אותנו ל"אויב", ה"רע" במאבק מול מסי וברצלונה ה"טובים" (ולא רק בארץ), ואותו דבר הוא גורם עכשיו לריאל מדריד. השאלה היא האם נזק תדמיתי הוא מחיר שהקבוצה מוכנה לשלם, פרגי או מוריניו מן הסתם יגידו כן, ההנהלות ומחלקות השיווק למיניהן יגידו אולי תשובה אחרת.

6. alexshw Member

ליונייטד יש שונאים והיא נתפסת כ"רעה" הרבה לפני שרונלדו הגיע וחוץ מזה עוד לא ראיתי את סוארס מביא עונה של יותר מ -40 שערים בכל המסגרות בליברפול.

זה נכון שרונלדו עשה נזק בכך שהתחזה במספר מקרים במגרש, מה שגם סוארס עושה כיום, אבל הוא לא היה מושעה לכל כך הרבה זמן.

7. הקופ בישראל Member

גבי, הפרשה הזאת היא מה שמוציאה לך את החשק? או הכדורגל ההתקפי האנמי שהיה בלעדיו ועם הרכש הבריטי שלא פוגע?

למכור את השחקן היחיד הטכני שיש לנו בגלל העליהום בתקשורת ומה שחושבים אצל מנצ'סטר יונייטד?! זה הריי בדיוק מה שהם רוצים וכיוונו אליו מתחילת הפרשה (שלא יכלו להתמודד איתו על המגרש ישר ניסו לתייג אותו כצוללן/בכיין וכו').

קני קודם צריך להעמיד בתור המכירות שורה של שחקנים שהוא נכשל איתם מקצועית, לפני שהוא חושב אם בכלל למכור את סוארז (אנחנו יודעים טוב מאוד איך אנחנו נראים בלעדיו).

הנזק היחיד שייצא לנו הוא ששחקנים דרום אמריקאים / לטינים, לא יגיעו לפה אם הם יראו שהמועדון ממהר להיפטר מהם בגלל לחץ תקשורתי מוטה (בליברפול המצב שונה לחלוטין, קריאה חטופה בRAWK תבהיר את הלך הרוח).

ד"א אני לא חושב ששחקן כמו אנדי קארול ששיחק בניוקאסל, שהאושם בתקיפה אלימה של החברה שלו זה היה מקרה פעוט יותר, היחס שהוא זכה לזה בתקשורת היה מינורי ומחוייך וזה מראה על ההבדלים והניאונסים.

כמו כן מקרה בלאמי ששוחרר מליברפול אחרי שרדף שיכור אחרי ריסה ותקף אותו עם מקל הגולף, ידענו למנף את הפרשה לעלייה לגמר לג"א, לאחר 5 עונות זה לא מנע מקני להחזיר אותו למועדון ששחרר אותו בגלל המקרה הזה.

---

עניין רונאלדו הוא שונה ב2 המקרים, הוא הגיע לקבוצות בריאות וחזקות מקצועית, המנג'רים שלו לא נכנעו לשום לחץ תקשורתי או סביתיתי תמכו בו והוא גמל להם על המגרש.

אנחנו לא צריכים ליפול לשום מניפולציה פסיכולוגית תקשורתית אלא להמשיך לתמוך בשחקן שלנו.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה להשוות בין סוארס למקרה רונאלדו. עזבו משטויות, צלילות זה מרגיז, אבל זה לא באמת פוגע בתדמית של מועדון - בין אם זה רונאלדו, פירס, סוארס או בוסקטס. מה שזה עושה זה לגרום נזק מקצועי לשחקן הצולל ולקבוצה שלו, כי השופטים קולטים את זה מתישהו.

הבעיה היחידה עם סוארס היא אותה פרשה עם אברה, ולכך נוסף עכשיו אירוע לחיצת היד, שהיא בעייתית משני היבטים. ראשית, העובדה שסוארס אמר לדלגליש שהוא ילחץ לו את היד והוציא את המנג'ר מטופש והמועדון מובך. שנית, העובדה שהוא סרב ללחוץ לו את היד ובכך המשיך להציג עצמו כקורבן.

האם סוארס קורבן? האמת, יכול להיות, אבל לא קורבן של אברה אלא קורבן של טיפול קלוקל של ליברפול, שבמקום לייעץ לו לסגור בזמנו את הסיפור בהודאה והתנצלות, יצאה למלחמה חסרת סיכוי (והיא היתה כזו מהרגע שבמועדון הודו שהוא אמר את המיוחס לו). עכשיו הוא קורבן כפול כי בגלל שבמועדון לא טיפלו בו כראוי בזמנו, הם הדביקו גם אותו בתחושה שנעשה לו עוול.

למי שרוצה לחזור לרונאלדו, ביונייטד לא אהבו את הצלילות שלו ואכן ניסו להבהיר לו שזה לא מקובל. ככל שהשנים שלו באנגליה חלפו ההתחזויות אכן פחתו. לא לחלוטין, זה ברור גם לי, אבל הוא השתפר בתחום. כך או כך, עשינו משהו בעניין. אי לחיצת היד של סוארס לאברה נבעה, לטעמי, מהטיפול הבעייתי של ליברפול שלא הבהירה לו שהקורבן המסכן הוא בוודאי לא בסיפור הזה.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

בענייני כדורגל, הרי שאין חדש, דלגליש עלה עם קאוט ודאונינג כקיצוניים מה שאומר שלסוארז יהיו חיים קשים, יזרקו לו כדורים והוא יצטרך לעשות משהו מכלום.
    לא היינו בכלל על המגרש בשביל לטעון שמגיעה לנו נקודה וזה עוד ביום בינוני של מנ יו, אח"כ קיבלנו גול בפוקס ועוד כמעט גנבנו משהו.
    לא רואה טעם להרחיב על הפגמים בסגל הזה אחרי שרשמתי על זה כל כך הרבה.
    בענייני מוסר, לא היה לי ברור מה ראיתי בלחיצת היד ולכן חיכיתי לסיום לראות ריפליי ודעות.
    זה התחיל עם ים של סקאוזרים שטוענים שאברה לא רצה ללחוץ לסוארז את היד בתוספת תמונה שבה היד של אברה מעט נמוכה יותר בזמן שלפני הלחיצה בהשוואה ללחיצות שלפני כן. נשמע הזוי אבל משום מה אכלתי את זה, אח"כ היה את הריפליי של סקיי בו ראו בבירור שאברה הושיט את היד לכיוון סוארז וזה עבר הלאה.
    נסכם את זה בכך שסוארז לא הסכים ללחוץ את ידו של אברה, אין לי בעייה עם כך אם הוא מרגיש שהצרפתי גרם להרחקה לא מוצדקת שלו, ניחא, אבל למה המועדון שמע ממנו שכן תהיה לחיצת יד? אבסורד.
    אח"כ בסוף המשחק דלגליש אומר שסוארז לא אשם בדבר וסוארז לאחריו מוציא הודעת התנצלות, בוודאי בעצת ראשי המועדון.
    כל הסיפור הזה הסריח מאוד בשביל המועדון שלנו, אני לא אהיה דרמטי ואגיד שזה יפגע במועדון ובשם שלו הרי תוך שנה שנתיים נשכח מזה כולנו, אבל לי באופן אישי הסריח לראות אוהדים לוקחים את מושג הנאמנות למועדון אותו אתה אוהד אל מעבר לגבולות ההיגיון.
    זה שהוא לובש את החולצה שלנו לא אומר שכל מה שיעשה הגיוני וצריך לגבות אותו, זה שאברה לובש חולצה של מנ יו לא אומר שכל מה שיעשה נובע מרצון לדפוק אותנו.
    ההודעות האלה שמיהרו להיכנס באברה על כך שתיכנן סוג של מלכודת לסוארז ניראות כל כך מגוחכות עד כדי פתאטיות ורק מוכיחות כמה שחלק גדול מהאוהדים שלנו חש רגשי נחיתות ורדיפה כאילו כל התקשורת באנגליה רק מחפשת אותנו.
    סוארז לא צריך לקבל עונש מטעם המועדון, הוא צריך לקבל סטירה מטעם המועדון, להתעורר ולהתרכז בכדורגל בלבד, לא רק בשבילנו אלא גם בשבילו.
    מקווה שעוד שבועיים נחגוג זכייה בגביע ולא נצטרך לדבר על כאלה עניינים מטופשים.

10. Bill Shankly Member

כל עוד מנצחים לא אכפת לי איך משחקים. אבל הפרשה הזאת לא עשתה לי טוב.

אף שחקן לא גדול יותר מהמועדון (כפי שהוכח עם טורס) ועם כל הכבוד לכישרון של סוארז אי אפשר להמשיך ככה.

תיהיה בטוח שהוא ימשיך להתפלצף לשופטים וליפול על ימין ושמאל. סוארז לא בהכרח צוללן לדעתי אבל הוא נופל די הרבה במשחקים מסוימים. בנוסף לזה יש כמובן את התיוג של "הגזען". תחבר הכל ביחד אתה תקבל כתם אחד גדול על הקבוצה.

11. oranfu Member

אבל התיוג הוא לא בהכרח מוצדק.על ספק,ויש בהחלט ספק,אתה תיפטר מהשחקן הכי טוב שלך?

הוא שנוי במחלוקת,אבל אני מעדיף 20 כמוהו מאשר 20 ספורטאים למופת כמו קאוט.
    בשנים האחרונות היו לנו יותר מדי "קאוטים" ומעט מדי "סוארזים",וההישגים בהתאם.

(עם כל הכבוד לקאוט)

12. StevieG Member

נשיא אורוגוואי, אוהדי נאסיונל, אוהדי אייקס, דייגו לוגאנו, אלבארו פריירה. מה משותף לכולם? כולם גיבו את לואיס סוארז והפגינו בעדו ביממה האחרונה.

#GetBehindYourPlayers

ועל הזין שכל אנגליה לועגת לנו. אל תתנו ליונייטד להפריד ולמשול בנו, החלאות. אל תתנו להם את העונג.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/12
  13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מספיק כבר עם השטויות, תעבור הלאה.
    כמה אפשר לדבר על זה? אפילו האוהדים המקומיים הצליחו פחות או יותר לתת לזה לעבור לסדר היום, משהו שלא האמנתי שיקרה כ"כ מהר אחרי התקרית בשבוע שעבר, אבל אפילו להם נמאס מהעניין הזה, והם מתים על מנטליות המצור הזאת של 'אנחנו נגד העולם' אפילו יותר ממך.

באופן נורא נוח, כל העניין הזה מטיל צל על הבעיות המקצועיות בקבוצה שלא זכו למספיק מילים בתקופה האחרונה.

14. StevieG Member

זה בסדר. אני אניח לזה. ממילא הנקמה הכי טובה מוגשת קרה.

בכל מקרה זו היתה תשובה לאלה שרוצים שנמכור את סוארז בקיץ, יותר מדיבור כלפי חוץ.

15. Mellow29 Kopite

חזרה לכדורגל! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

Reina, Johnson, Enrique, Carragher, Skrtel, Adam, Gerrard, Downing, Henderson, Carroll, Suarez.
    Subs: Doni, Maxi, Coates, Kelly, Kuyt, Shelvey, Spearing.

Brighton ; Brezovan ; Calderon, Greer, Dunk, El Abd ; Buckley, Navarri, Bridcutt, Lua Lua ; Barnes, Vokes

אגר ובלאמי לא בסגל. אם שני השחקנים שהכי מגיע להם להיות בגמר הזה יחמיצו אותו זה באמת יהיה טראגי.
    הייתי לוקח את שלבי על פני אדם או הנדרסון (אני מפחד שאנחנו קצת שוחקים אותו), אני קצת חושש שלסוארז לא יהיה עם מי לשחק...אבל בעיקרון אין תלונות. כדאי שצמד ה-55 מ' פאונד בהתקפה יתן משחק טוב.

כמה פעמים ג'רארד, קארול וסוארז פתחו שלושתם בהרכב ביחד?

נערך לאחרונה ב: ‏19/2/12