ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובגלל זה אמרתי בקיץ שצריך למכור את אגר. היה ידוע מראש שהוא ייפצע לחלק מסויים מהעונה ואז שוב 2 בלמים אחרים צריכים להתרגל לשיתוף פעולה ביניהם וכו' וכו'. להחזיק אותו כבלם בהרכב האופטימלי זה להשלות את עצמנו שאפשר לבנות עליו.

2. Mellow29 Kopite

מה היה ידוע מראש? שהוא ישבור צלע במשחק הגביע ויחמיץ חודש?
    העונה דווקא הוא לא סבל מהבעיות הרגילות שגרמו לו להחמיץ חודשים על גבי חודשים בעונות קודמות. פציעה כזו היא משהו שקשה לחזות מראש...

כשהוא נפצע קיוויתי שזה יהיה סוג של ברכה במסווה, כי מאז שאגר-סקרטל שיחקו ביחד לקלי וקואטס לא היה סיכוי לראות הרכב. מאז שאגר נפצע, אפשר היה לנצל את זה לקידום של קואטס שיכול להיות בלם נהדר (אם נחליט יום אחד למכור את אגר, למשל) אבל במקום זה קראגר משחק גם כשאין הצדקה וחשיבות לעובדה שהוא יותר מנוסה.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש שחקנים שיותר מועדים לפורענות, והוא אחד מהם.
    אתה צודק שאתה אומר שלא מדובר בפציעה באותו מקום ממנו הוא סבל רוב הפעמים, אבל תסתכל כמה פציעות הוא כבר סבל בקריירה ובכמה מקומות, מדובר בשחקן שברירי, אני לא חושב שיש פה מקריות מוחלטת שהוא שבר צלע. אם יש התעקשות להשאיר אותו, ואני אבין גם את זה, אז צריך לכל הפחות לשלב את קלי בצורה אגרסיבית בעמדה הזאת או להביא עוד בלם רציני.

4. Mellow29 Kopite

יש שחקנים שסובלים מפציעות חוזרות ונשנות באותו מקום ואני מבין את התיוג שלהם כבעייתים, אפשר גם לומר ששחקן הוא 'ביש גדא' אבל לא הייתי רוצה לוותר על אגר על סמך ספקולציה כזאת.
    מצד שני עכשיו בדקתי בטרנפסרמארקט ורשום שם שהוא סבל משבר דומה בצלע גם כשנעדר באוגוסט-ספטמבר. לא זכרתי שזו הייתה פציעה בצלע, בכל מקרה זה עסק נורא מעצבן (וכואב!) וחבל לי על אגר.

לא חושב שיש בעיה בזה שיש שחקן כמו אגר בסגל. בלם ראשון לגיטימי למדי, וכשהוא נפצע יש הזדמנות להריץ שחקנים צעירים. כמו שאמרת, העונה הייתה יכולה להיות הרבה הרבה יותר פרודוקטיבית אם היינו רואים את קואטס מקבל הרבה יותר הופעות (או קלי, אבל הוא מילא את מקומו של ג'ונסון ואז נפצע בעצמו). במקום זה אנחנו עומדים לקראת סוף העונה ומצבת הבלמים שלנו כוללת פצוע כרוני, קראגר קשישא, סקרטל הלא יציב (גם בעונת שיא מבחינתו) ושני שחקנים צעירים בסימן שאלה. לא התקדמנו בגרוש וזה חבל, היינו יכולים העונה לגלות לפחות האם לקואטס או קלי יש עתיד כבלמים בליברפול.

כתבת היכרות של ליאם טומקינס עם השוער שיוביל אותנו לוומבלי.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/12
  5. Cup of Tea Liverpool, UK

ב-Kop Source גם רשום שהחתמנו חלוץ רוסי בן 18 מקבוצה חצי מקצוענית תמורת 2.5 מיליון פאונד, לאקוב טקאז.
    כמובן שהוא מוערך כ'מסי החדש', הוא הבקיע 56 שערים ב-18 הופעות ברמה חצי מקצוענית.
    מה שגורם לי לתהות הוא שבאמת בכתבה יש ציטוטים של השחקן על ליברפול ועל כל המעבר. מישהו יודע משהו על זה?
    http://www.kopsource.com/liverpool-agree-2...id-lakov-tekaz/

מקושרים שוב לגאסטון רמירז מאותו אתר:
    http://www.kopsource.com/gaston-ramirez-su...iverpool-offer/

6. alexshw Member

תסתכל על תאריך הכתבה הראשונה

7. Mellow29 Kopite

זו מתיחת 1 באפריל כמובן. אני זוכר גם שהיה סיפור עם איזה מגן צרפתי שהוייה כביכול רצה להחתים, רק שהוא לא היה קיים במציאות. מישהו זוכר ויכול להרחיב?

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני זוכר את זה באופן מעורפל ביותר, ממה שאני זוכר זאת לא הייתה מתחילת 1 באפריל אלא באמת מקור שקישר אותנו לשחקן שלא קיים ואיזשהוא עיתון העתיק את זה.

9. Mellow29 Kopite

קצת בשורות משמחות - קצת פחות מחצי שנה לאחר שנפטר בנו של בראד ג'ונס, לוקה בן ה-6 (לוקמיה), נולד לו בן חדש שישא את השם ניקו לוקה ג'ונס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

מי בכלל אמור לשבת על הספסל בוומבלי כמחליף של דוני?

ניתוח מעניין על Clear Cut Chances, בהמשך לדיון שהיה פה. ליברפול חמישית בליגה ביצירת קליר קאט צ'אנסס, אבל נמצאת בין האחרונות בניצול המצבים הללו.

Wigan (23.26), Sunderland (26.19), and Liverpool (28.99) are the worst offenders.
    Wigan and Liverpool are the only teams below the 10 percent mark in total chance conversion rates. Their inability to convert clear-cut chances has obviously had a big impact on their respective season

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, זה עדיין לא פותר לי את הבעייה.
    מי מחליט מה זה קליר קאט צ'אנס? איך בתחום כל כך אפור אפשר להפוך את זה לשחור-לבן?
    אני סתם הולך למשחק האחרון ששודר בטלוויזיה, מילאן-ברצלונה, הגול של מילאן נולד ממסירה פשוטה של שחקן התקפה אחד לשחקן התקפה שני ככה שמהמסירה הזאת נוצר מצב שהשחקן שקיבל את המסירה הוא אחד על אחד עם השוער.
    אני שואל אותך, מתי בפעם האחרונה דבר פשוט שכזה קרה אצלנו? כמה פעמים זה קרה בכלל העונה?
    נדיר, נדיר יותר מדי, וזה נובע מכך שהקישור שלנו אפור מאוד, כל כך אפור שסט' מיותרות כמו "מספר מצבים" רק מנסות לרמות אותנו ולא להכיר במצב האמיתי.

11. Mellow29 Kopite

מן הסתם מי שכותב את המאמר מחליט מה זה CCC, והם גם כן הבהירו שמדובר בתחום די אפור. ועדיין, כל עוד CCC נספר לפי קריטריונים אחידים אני חושב שהעובדה שאנחנו מעל צ'לסי וניוקאסל אומרת משהו. בחודשיים האחרונים אנחנו נמצאים במשבר רציני וגם משחקים בהתאם, אני חושב שאם היו עושים סטטיסטיקות אז מצבנו אפילו היה טוב יותר.

בסופו של דבר טענת שאנחנו סופרים חצאי מצבים כמצבים טובים ואז מתלוננים על חוסר מזל, הבאתי לך נתונים שמוכיחים שאנחנו כן מגיעים למצבים (בעבר) ונתונים שמוכיחים שאנחנו כן מגיעים למצבים טובים, מה זה משנה האם זה נוצר מדיפלקשן, קרוס שהתקלקל, כדור עומק או דאבל פס מתוחכם? העובדה היא שאנחנו לא מנצלים יותר מדי מצבים טובים, ואם בעבר הבעיה הייתה שלא הגענו אליהם בכלל נגד הגנות צפופות, העונה אנחנו מגיעים (ולמען האמת קשה לומר שהתבנקרו מולנו באופן מיוחד העונה) ולא מצליחים לכבוש.

הקישור לא מספיק יצירתי ואין מספיק הצטרפות של שחקנים מהקו השני להתקפה, זה ידוע וברור, אבל זה לא קשור לנקודה. הבעיה העיקרית העונה היא הסיומת. הנתונים פה מוכיחים שאנחנו בין הקבוצות שניצלו הכי פחות CCC בליגה.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא סומך על מי שכותב את המאמר שיגיד לי מה זה קליר צ'אנס ומה זה לא.
    התחום אפור מוחלט ואי אפשר להחליט על זה בעזרת קריטריונים כאלה.
    הטבלה הזאת לא אומרת לי שום דבר ובטח שלא מוכיחה לי משהו.
    אנחנו לא מגיעים למספיק צ'אנסים טובים העונה, לא מקרי שאנחנו מחמיצים כל כך הרבה, זה נובע 1. יכולת לוקה בחסר בסיומת של שחקנים 2. הצ'אנסים לא כאלה טובים כמו שנדמה לחלק מהאוהדים.

אתה לא יכול להגיד שזה שהקישור לא מספיק יצירתי וזה שאין הצטרפות זה לא קשור לנקודה...זה הכי קשור לנקודה שיכול להיות, זאת הסיבה שאנחנו לא כובשים מספיק בראש ובראשונה הרבה לפני הסיומת.

13. oranfu Member

אני מצטער,כל הסטטיסטיקות האלה פשוט לא מעניינות.

נראה לי שכל כדור שמוכנס לרחבה נחשב כהזדמנות.או ששחקן בועט לשער מתוך הרחבה.

בשורה התחתונה,זה דיי ברור שרוב המצבים שאנחנו כן מגיעים אליהם,החלוץ צריך להבקיע תחת לחץ של שחקני הגנה,או שהכדור מגיע אליו במצב לא נוח לבעיטה.
    סופרים לי החמצות של סוארז,כשרוב המצבים שלו הם אחרי שהוא עבר 3 שחקנים ויש לו עוד 2 על הגב,אז יוצאת לו בעיטה לא משהו.זה-לא מצב הבקעה טוב.
    כמו שגיל אומר,כמה פעמים שחקן שלנו מקבל כדור לאחד על אחד מול שוער?
    כמה פעמים שחקן שלנו מקבל כדור רוחב וכל מה שנשאר זה לדחוק כדור פנימה?
    מעט מדי.
    עונה שעברה ותחילת העונה זה עוד היה סביר,אבל בחודשים האחרונים,מאז נובמבר בערך,אנחנו לא מייצרים כמעט כלום.

14. Mellow29 Kopite

קצת קשה להתדיין אתכם חבר'ה, אחרי הכל אלה נתונים שנאספו ברצינות. אולי אתה יכול לחלוק על המסקנות שעולות מהן, זה לגיטימי, אבל אתה לא יכול לחלוק על הנתונים שם כ'לא אמינים' ובאותה נשימה לשלוח אותי להזכר במצבים. זה שאני או אתה לא זוכרים משהו, לא אומר שזה לא קרה.
    אני גם לא יכול לומר שאני זוכר כל אחד ואחד מה-CCC שהם סופרים שם, אבל סדר הגודל נראה לי מאוד הגיוני ואני חושב עד לפני חודשיים-שלוש (בתקופה שהפסקנו לשחק כדורגל נורמלי) היינו גם לפני ארסנל (לפני המומנטום שהיא צברה אחרי הדרבי) ומנ' יונייטד שקרטעה תקופה ארוכה.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/...the-summer.html
    קאוט עשוי לעזוב בקיץ. מבחינה מקצועית מובן לגמרי, אנחנו חייבים להתקדם הלאה ואין שום טעם לשמור עליו על הספסל. מבחינה אמוציונאלית זו תהיה עוד פרידה מרגשת משחקן שתרם כ"כ הרבה למועדון. נכון לומר שהוא ייצג די בנאמנות את ליברפול של 2007-2012 עם האפרוריות שלו, אבל גם שחקן של משחקים גדולים, לב ענק וחולצה ספוגת זיעה בכל משחק בו שותף.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה נתונים שנאספו ברצינות? אין קשר לרצינות. אני מסביר לך שהתחום הוא אפור, אתה רוצה בכוח לקבוע קריטריונים ולבנות טבלה? תהנה, אני מסרב להכיר במסקנות שכאלה. זה עניין של זיכרון...מה לעשות? בעונה הבאה אפשר מהמחזור ה-1 לספור את זה ולהתווכח מה מצב לשער ומה לא. לא רקטוראקטיבית ולא בעזרת קריטריונים שאני לא יודע מה מי ואיך.