ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Strawberry Fields Member

סולסשיאר כינס מסע"ת כדי להודיע שהוא לא יאמן את אסטון וילה.

צריך לזכור שמרטינז עדיין מועמד להיות מנג'ר וילה. גם אם הוא יודיע שהוא עוזב את וויגאן, זה לא בהכרח אלינו.
    *wishful thinking*

2. Mellow29 Kopite

אני רק חייב לציין משהו בנוגע לרודג'רס, כי אני בכלל לא משוכנע שהוא אופציה עדיפה על פני מרטינס. אני לא נופל מהכיסא מנתוני הפוזשן הללו, זה אמנם נחמד כשיש קבוצה קטנה שמפגינה סבלנות ולא ממהרת להעיף את הכדור למעלה בכל פעם שיש עליה קצת לחץ, אבל בקבוצה גדולה אתה צריך משהו מעבר...

Swansea failed to score in 15 matches this season - the joint-highest record in the division with Aston Villa.

זה נתון שאמור להדליק נורה אדומה. בשנה שעברה החזקנו לא מעט בכדור, וברוב המשחקים המעצבנים שבהם שמטנו נקודות בגלל 0-0 או 1-1 (בעיקר עד חודש מרץ, שם הפער הפך לדו ספרתי) היינו מגיעים גם ל60% החזקה בכדור. הנתון הזה לא שווה כלום אם אין לך מה לעשות איתו. לסוונזי, בחלקים גדולים של העונה, לא היה מה לעשות עם הנתון הזה. זה הספיק לה כדי להיות הפתעה נעימה ולהבטיח מקום נוח בחוף הים בסביבות השנה החדשה, אבל זה לא יספיק לליברפול. החזקת כדור לא הייתה הבעיה שלנו, אלא כיבוש שערים. רודג'רס לא מביא איתו שום בשורה חדשה במובן הזה, זה אמנם נחמד שנמשיך לשחק pass and move אבל זו לא ערובה לכך שהאימפוטנטיות בחלק הקדמי תיפסק.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה אמנם לא משנה את הסטטיסטיקה מקצה לקצה, אבל נדמה לי שארבעה מ-15 המשחקים הללו היו הראשונים העונה, כשסוואנסי עוד חיפשה את עצמה.

4. Mellow29 Kopite

נכון. ועדיין, גם במשחקים שראיתי אותה משחקת הרגשתי שחסר לה הרבה מאוד "ת'כלס" בכל הנוגע למשחק ההתקפה. משולשים זה נחמד וכשעושים את זה ברחבה זה בכלל יופי, אבל לא הרגשתי מספיק urgency כשראיתי אותם עולים להתקפה. נוריץ' שיחקה בסגנון מתוחכם הרבה פחות, עם הרבה יותר קרוסים מליברפול (זה לא עניין של מה בכך) ועדיין בכל התקפה שלה היו המון שחקנים בסביבה. וויגאן, בחצי הראשון של העונה באופן מסורתי לא ממש שיחקה כדורגל, אבל כשהיא כן הבינה שהיא צריכה להתעורר זה נראה הרבה יותר מלהיב מסוונזי.

כשאין יותר מדי תוצאות ותארים להציג, ומדברים על "סגנון", אני חושב שצריך לסייג ולומר משהו בכל הנוגע לסגנון הפוזשן הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/5/12
  5. Strawberry Fields Member

לא בדיוק אבל בערך.
    קודם כל, אפשר להסיר כל השוואה אפשרית עם אסטון וילה על בסיס סגנון המשחק.
    שנית, זה לא בגלל השיטות שלו אלא יותר בגלל השחקנים.
    שלישית, 15 מתוך 38 מחזורים זה 39.5%. תסתכל על מיינץ של קלופ לדוג'. בשתי עונות ברציפות (2005-07) בהן סיימה מקום 11 ומקום 16 היו לה 11 משחקים ללא כיבוש מתוך 34 שהם 32.3%. ההבדל הוא סה"כ 2 משחקים. זה לא נתון שמדאיג אותי.

6. oranfu Member

דווקא בגלל השיטה זה יותר מטריד.
    להניע כדור מאחורה ורחוק מהשער זה טוב ויפה,אבל יכול להיות שהוא לא יודע איך להדריך את הקבוצה גם לחדור לשער בשיטה הזאת.

7. Mellow29 Kopite

לא משווה את סוונזי לאסטון וילה ולמקליש הנגר, אבל אם יש דמיון מסוים זה דווקא לליברפול. מתמסרים יפה, אבל מעט מאוד דחיפות בכל הנוגע ללהשיג עוד שערים. בשביל זה פיטרו את דלגליש? מאמן מקבוצה קטנה שמאמין באותם דברים (החזקת כדור ומשחק על הרצפה) ולוקה באותם דברים (לא מספיק דחיפות בכל הנוגע לכיבוש שערים)?
    צריך לומר שלליברפול לא יהיו יותר מדי הנחות בתור 'קבוצה גדולה'. עדיין רוב הקבוצות יחנו את האוטובוס, ויתנו לך להניע כדור עד מחרתיים. לסוונזי נתנו פחות ריספקט ויותר חופש להתקיף, וזה גם עבד לעיתים.

בכל אופן אני אמשיך להחזיק אצבעות שמישהו כמו AVB יגיע. אם מלכתחילה האופציות היו רודג'רס או מרטינז, הייתי משאיר את דלגליש בוודאות.

8. סדרו קייטע Member

אתה לא יכול לשפוט קבוצות קטנות באותם סנדרטים שבהם אתה שופט קבוצות צמרת.

העובדות היבשות הן שסוואנזי, הקבוצה עם התקציב הקטן בליגה (אני טועה?), עם מנימום שינויים מהקבוצה שעלתה מהצ'מפיונצ'יפ, נשארה בליגה בקלות ולמעשה לא הייתה באף שלב בעונה באמת במאבק הירידה. היא עשתה את זה אולי כקבוצה עם השיטה הכי ברורה (יחד עם סטוק) מבין קבוצות מחוץ לטופ 6, סמן ברור לעבודת מאמן. להבדיל מסטוק היא עשתה את זה עם סגנון מנוגד לחלוטין ל"אזור הנוחות" של השחקן הבריטי, משהו שרק מעצים את עבודת המאמן. וויגאן לעומת זאת נראתה זועה כל העונה והתעוררה ברבע האחרון ונשארה בקושי בליגה, למרות סגל שחקנים עדיף על הניר. אלו העובדות.

לא בטוח שהשיטה הזו תתאים לליברפול עם הפרסונל הנוכחי שלה. לא בטוח המאמן יצליח להשפיע על שחקנים בדרג גבוה יותר באותה מידה שהוא השפיע על שחקנים של קבוצה קטנה. לא ברור איך הוא יעמוד בלחץ. הכל נכון. אבל לפחות במקרה של רוג'רס אתה רואה בכלל בסיס למינוי לקבוצה בסדר גודל של ליברפול, מה שאי אפשר לראות במקרה של מרטינז.

9. oranfu Member

ברור שאי אפשר לשפוט קבוצה קטנה כמו ששופטים קבוצה גדולה וברור שרוג'רס עשה עבודה יפה מאוד ומרשימה בסוונזי.
    אבל עם כל הכבוד, לפי הסטטיסטיקה עולות תהיות רציניות בקשר להאם השיטה של המאמן מספיק טובה.
    גם אנחנו העונה הנענו לפרקים טוב את הכדור ( לא יפה כמו סוונזי כנראה) אבל זו היתה הנעת כדור חסרת תכלית, ועושה רושם שגם בסוונזי זה המקרה.

אני לא אומר שמרטינז יותר טוב, אגב.

10. סדרו קייטע Member

השאלה אם השיטה מספיק טובה לא צריכה להיבחן על פי נתון סטטיסטי נקודתי, אלא על פי ההישגים והיכולת של סוואנזי בהשוואה לקבוצות בסדר הגודל שלה.

ומה שאתה אולי לא מבין, זה שהנעת כדור היא לא רק טקטיקה התקפית, אלא גם הגנתית. אתה לא יכול להבקיע, אם אין לך את הכדור.

11. Mellow29 Kopite

בוודאי שאני לא שופט אותו לפי אותם סטנדרטים, אבל יש מי שמייחס חשיבות כמעט זהה להצלחות יחסיות (כלומר, אליפות בפורטו היא לא הישג גדול יותר מלשחק כדורגל יפה עם סוונזי), ועם זה יש לי בעיה. אני מוצא לנכון להתייחס לספקות שיש לי בנוגע ליכולת המימוש של פילוסופיית המשחק של רודג'רס אצלנו. אותו דבר בנוגע למרטינז, שכן הייתה לו שיטת משחק מאוד ברורה שנראתה בתחילת העונה הנוכחית (וגם הקודמת) כדרך המהירה לצ'מפיונשיפ, הוא דבק בה עד לשלב שבו זה יהיה מאוחר מדי כדי לשנות משהו ובסופו של דבר היא הניבה לו סיום עונה מדהים. אני חושב שהיה לו גם את חומר השחקנים הכי חלש בליגה בשנתיים האלה, אבל זה עניין של דעה.

בכל אופן לגבי שניהם אני לא רואה בסיס שגורם לכך שהם יצליחו בליברפול, והייתי מעדיף מאמן שכבר היה בסרט הזה (AVB מישהו?). זה לא אומר שהם יכשלו, אבל אם פיטרו את דלגליש רק כדי לגלות שהמנג'ר החדש שימונה הוא לא בדיוק מציאה גדולה, זה אומר שהפיטורין היו טעות.

12. oranfu Member

התכוונתי אם השיטה מספיק טובה עבור קבוצה שהשאיפות שלה הן מעבר להתבססות במרכז טבלה...

13. סדרו קייטע Member

אתה מודע לזה שזו השיטה של ברצלונה וספרד?

14. Mellow29 Kopite

כל מי שראה את משחקי ליברפול העונה מבין את זה, לצערי. קבל שתי עובדות, והן לא נתונות לפרשנות מסוימת כמו "לקבוצה X היה את הסגל הכי חלש בליגה" - ליברפול הייתה קבוצה שכן דגלה בהחזקת כדור ומסירות מרגל לרגל (pass and move), וכמו כן ליברפול הייתה קבוצה עם טקטיקה וגישה הגנתית.
    העובדה הראשונה באה לידי ביטוי באחוזי פוזשן רבים בחלק גדול מהמשחקים. משחקי החוץ נגד שתי המנצ'סטריות וטוטנהאם היו אסון מוחלט, אבל מעבר לכך ליברפול החזיקה בכדור בחלקים גדולים מהמשחק נגד ארסנל באמירייטס - וזה בהחלט מעיד על גישה. העובדה השנייה באה לידי ביטוי בהתחייבות מועטה מדי להתקפה, כששחקנים העדיפו להעביר את הכדור קדימה ולהשאר בעמדות המוצא שלהם. זאת הייתה הבעיה של ליברפול בסדר גודל רציני, וזיהיתי סימנים דומים גם אצל סוונזי.

יש לי הרגשה שאתה קופץ לבריכה העמוקה הזאת בתור אוהד ברצלונה. יש מעט מאוד קשר בין מה שאתה טוען לבין מה שראינו העונה מליברפול. אתה לא חייב להגן על רודג'רס רק כי הוא דוגל ב"הנעת כדור". גם דלגליש דגל בזה, ובסופו של דבר זה לא הצליח. הטענה שלי היא אחת: אם רודג'רס הוא המועמד הכי טוב ש-FSG הצליחו למצוא, אני טוען שלהשאיר את דלגליש היה עדיף מבחינה מקצועית.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, אני מסכים לגמרי עם ההודעה שלך וגם עם השורה התחתונה.
    אלה דברים שאני כתבתי עליהם במשך כל העונה ואין לי מה להוסיף.