איזה דביל השחקן הזה, זה לא להאמין. יודע שכל העולם מחפש אותו ועדיין לא מצליח לשלוט בעצמו. עוד מעשה מכוער ודוחה לאוסף. בא לי להקיא על השחקן הזה ובו זמנית להתפלל שנצליח להחזיק אותו פה בקיץ ונביא לו איזה פרטנר ברמה דומה לחוד.
לא החלטתי מה יותר גרוע, הוא עצמו, או אוהדי ליברפול שנהנים לראות את זה (כן כן, אתם לא מעודדים את זה וכו' וכו' אבל כל עוד הוא מבקיע בשבילכם אז שיהרוג ויאנוס גם בדרך למי אכפת).
לא נסחפנו קצת ארז? כי המרחק בין הקטנות האלה מתחת לחגורה (או מעליה) לבין אונס ורצח או ממש מינימלי. אני גם חושב שכדורגלנים שמהווים מודל לחיקוי וחוצים קוים אדומים מחוץ למגרש זה משהו שחמור יותר מכדורגלן שחוצה גבולות על הדשא ומקבל על כך את העונש. בדיוק כמו באייאקס, גם בליברפול סוארז הוא שחקן מדהים שנערץ בזכות מה שיש לו ברגליים ובלתי נסבל עבור חלק מהקהל שלא אוהב את הקטעים האלה. fair enough. אם להתייחס למקרה הספציפי הזה, בהחלט סוארז יוצא אידיוט והנזק שהוא עשה לנבחרת שלו גדול מאוד, מעבר לפגיעה בתדמית שלו (לא בטוח שזה מזיז לו כ"כ). בלי קשר לזה, יש לי תחושה שבאירופה הסיפור הזה מתנפח למימדים גדולים הרבה יותר מאשר בדרום אמריקה. גם בקטע הזה הבנתי שהמגן תפס לו את ה-cojones והבנתי שהיה בינהם לא מעט תקריות במהלך המשחק. אני בטוח שאם לשים לשניהם מיקרופון זעיר גם נשמע כמה ביטויים שבאירופה היו מסדרים להם כמה משחקים בצד. אני משער שחבר'ה כמו עידן ואליאס יכולים להרחיב (או לסתור לחלוטין את מה שאמרתי, גם אפשרות סבירה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx), אבל נראה לי שבדרום אמריקה קטעים כאלה הם הרבה יותר שגרתיים מבאירופה. "הבדלי תרבות", וואטאבר.
ממש לא מעניין אותי מה סוארז עושה במדי הנבחרת שלו, למען האמת. מה שהוא עושה במדי ליברפול זה מה שמעניין וזה מה שיספוג ביקורת מבחינתי.
אתה שוב חוטא ואף אחד לא אמר שום דבר לגבי הרגליים שלו. גם באייאקס העריכו את היכולות שלו בדיוק כמו שאתם חוגגים, אבל עדיין לא השתשמנו במונחי "הערצה" (כמו שאחד מהחברים פה לדיון אמר לפני כמה עמודים) ו"ברי מזל". צריך לבלוע את הצפרדע איתו אבל ברגע שיודעים כמה מדובר בשחקן מלוכלכך (ולקח לכם בדיוק 2.5 משחקים גם להבין את זה) ועדיין משתמשים במונחים האלה...קצת בעיה. אבל שיבושם כבר הסכמנו שאנחנו לא כל כך מסכימים בעניינים האלה.
אני מעריץ אותו כשחקן כדורגל שלובש את המדים של הקבוצה שאני אוהד (בדיוק כמו שאוהדים בכל העולם מעריצים חלאות). בהחלט מרגיש בר מזל שהוא משחק בליברפול, כי אם שחקן כזה לא משחק אצלנו אלא בקבוצה יריבה אנחנו באמת הופכים יותר קרובים לסוונזי מאשר לטוטנהאם. לא אוהב את ה"טריקים" והמשחקים המלוכלכים אבל זו החבילה השלמה שאיתה הוא מגיע, באמת הפנמנו את זה אחרי 2.5 משחקים... אז אין שום בעיה בעייני לבלוע את הצפרדע הזו ולא רואה בכך פסול. אני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני מה היה הלך הרוחות באייאקס, אבל להגיד שלא היו אוהדים שהעריצו אותו והרגישו ברי מזל שמשחק אצלם שחקן כזה נראה לי מופרך. בטח, היו כאלה שראו את זה כ"בליעת צפרדע" (אתה רואה גם את אורי בדיון הזה במצב דומה). אבל אני חושב שהרוב בחר להתמקד בצדדים החיוביים, וזה לא מפתיע.
לא שאני מצדיק את ההתנהגות הזאת, אבל השחקן שעה שלמה תפס לו את החולצה ולא הרפה ממנו. אין ספק שהוא חם מזג וצריך לשלוט על זה, אבל זה פשוט נראה שמנסים בכוח להוציא אותו מכליו כדי לספק לאנשים חומר להצטדק שמדברים על סוארז. וכן אני לפחות לא יכול להגיד על סוארז את מה שאוהדי כדורגל אחרים אומרים עליו, פשוט כי אני יותר מדי אוהב אותו והאהבה אליו מטשטשת כל תכונה רעה, אף אוהד טוטנהאם לא יסכים איתך שגארת' בייל צוללן, אף אוהד יוניטד לא יסכים איתך שגיגס הוא חלאה בוגדנית, אף אחד מאוהדי צ'לסי לא יסכים איתך שצריך לסרס סירוס כימי את ג'ון טרי, אין ממש אובייקטיביות מצד אוהדי כדורגל שזה מגיע להכפשות על השחקנים האהובים עליהם.
הממ, גיגס הוא חלאה בוגדנית. זה היה קל... כאדם יש לו פגמים ברורים. ככדורגלן, כליל השלמות. וסוארס? חלאה.
אני ממש לא חושב שהוא "כליל השלמות" בגלל שהוא משחק בקבוצה שלך מיציאת מצרים או בגלל איזה סללום מול ארסנל, משחקן טוב ועד כליל השלמות יש פער גדול. מותר לך לחשוב שסוארז חלאה, לא מפריע לי שיחשבו שהוא חלאה (וגם לו נראה שלא מפריע) העיקר שימשיך לסתום לכולם את הפה ושהוא השחקן הכי טוב בפרימייר ליג העונה, אני לא חושב שבגלל שהדמגוג בשקל מהקבוצה שלך יצר לו תדמית של גזען באי שמאוכלס באנשים שנוכחתי לדעת מקרוב כמה הם מתנשאים ובזים לכל מי שהוא לא הם או מתנהג כמוהם, או בגלל שהוא ניער ממנו שחקן שלא הוריד ממנו את הידיים כל המשחק, או בגלל שהוא צולל על המגרש הוא חלאה. כן, גם אני לא יכול להתכחש לעובדה שיש לו על מה לעבוד בתור ספורטאי ושהוא לא ישר כמו רובי פאולר, אבל אני פשוט חושב שזה פאתטי מה שעשו ממנו, סוארז משחק עם שחורים בקבוצה והם מעידים שהוא לא גזען, סוארז השתתף בכל כך הרבה פעילויות צדקה למען ילדים בכלל ושחורים בפרט (במונדיאל בדרא"פ לדוגמא), סוארז הוא בנאדם עם ערכים וההתנהגות שהבריטים המלוקקים מפרשים כבהמתיות היא סה"כ תשוקה בלתי נגמרת למשחק והדחף לנצח בכל מחיר. אבל תמשיכו, אתה יודע איך אומרים, Haters got to hate.
הוא לא כליל השלמות כשחקן, אין דבר כזה כליל השלמות כשחקן. אבל ההתמדה, המקצוענות, הגיוון, היכולת להתאים את עצמו. זה מה שאתה רוצה מכדורגלן. מבחינה זו, הוא מודל מושלם. אני לא מכיר את סוארס כדי לומר שהוא גזען. הוא פשוט התנהג ודיבר בצורה גזענית. אני לא מכיר אותו כאדם כדי לומר שהוא חלאה כאדם. כספורטאי, הוא בהחלט מסמל הרבה מהדברים השליליים בכדורגל.
אנשים מהצד יצחקו על זה ויגידו שזו ההיתממות הרגילה של הסקאוזרים (או בעצם, של כל אוהד כדורגל שמגן בעיוורון על כדורגלנים שמשחקים בקבוצה שלו), אבל אני חושב שבמקרה הזה "הבדלי תרבות" זה קייס רציני. באירופה התנהגות כזו, מצד שני השחקנים, הייתה זוכה לגינוי גורף מצד כל מי שנוגע בדבר. בדרום אמריקה, יש מצב שהשחקנים האלה כבר לחצו ידיים בירידה מהמגרש - ומה שקרה על המגרש נשאר שם. שם שהתחיל לרוץ חזק בטוויטר היום בבוקר, על סמך דיווח באתר חדשות רוסי (sportbox.ru), מקבל עכשיו חיזוק בטלגרף - הנריק מחיטריאן: http://www.telegraph.co.uk/sport/football/...Mkhitaryan.html אני מאמין שנראה לפחות שם חדש אחד ל-3-4 עמדות ההתקפה כשגם ככה יש לנו שם את סוארז, סטארידג', קוטיניו, בוריני, דאונינג, הנדרסון, שלבי. מבחינה אידיאלית נחוץ לנו עוד שחקן בעמדת הקשר ההתקפי (מחטריאן, אריקסן?) ועוד שחקן לאגפים במקום דאונינג (אינס, בן ארפה?), כשהמטרה היא לתת לסוסו וסטרלינג לרוץ בהשאלה בקבוצת פרמיירליג שתחזיר אותם מנוסים יותר. מעבר לכך, 2 בלמים, גיבוי דפנסיבי לקישור, אם יהיה את הלוקסוס הזה אז גם מגן ימני ושוער - מקווה שההגנה שלנו תחזור להיראות כמו שצריך בשנה הבאה.
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/..._Eriksen__.html די בהלם ולא נראה לי הגיוני המחיר. 20 מיליון אירו גם בחלומות הוורודים אייאקס לא תקבל עם שחקן שיהיה בשנה האחרונה של החוזה. אריקסן "דפק" את אייאקס כשסירב להאריך את החוזה ואייאקס תמכור אותו בקיץ בלית ברירה, אבל הסכומים שדובר הם באיזור ה-12 מיליון בעקבות העובדה שהוא מסיים חוזה (בוא נגיד את האמת זה גם לא רחוק כל כך מהסכום שהוא באמת שווה). אני עדיין מאוד מסופק אם יצליח בפרמייר ליג. מה שכן הסכום באמת לא נראה לי הגיוני.
לפני 3-4 ימים בתקשורת האנגלית היו דיבורים על אריקסן, על כך שאנחנו עוקבים אחריו כבר שנתיים ועל כך שהוא מטרה בכירה של רודג'רס... הטלחרף מכבס את מה שנכתב באנגליה או שיש לו סיבות נוספות להאמין שזה יקרה? בסה"כ המעבר מאוד הגיוני, לא צריך להיות עיתונאי עם מקורות אמינים כדי לעשות 1+1. אגר, סוארז, אסאיידי - כולם קלפים שיכולים לשחק לטובתנו. השאלה היא האם הוא באמת שחקן שאפשר להעמיס עליו את תפקיד ה-10 במועדון עם שאיפות כמו ליברפול. אתה חושב שהוא עוד לא מוכן?
מלו, אתה אומר את ה"גם ככה" הזה כאילו כל השחקנים ששמת שם ראויים... יש שם בדיוק 3 שחקנים ששווים טופ 4 (זאת המטרה שלי לעונה הבאה, ואני מאוד מקווה שגם של רוג'רס) וכולנו יודעים מי הם. צריך 2 שחקנים לעמדות האלה במידה ואסאידי באמת לא בתוכניות של רוג'רס כפי שזה נראה עכשיו, ובטח ובטח אם מתכננים להשאיל את סטרלינג וסוסו. אגב, לא הייתי משאיל אותם אם נצליח להגיע לאירופה בעונה הבאה, יהיה להם מספיק הזדמנויות להיות הכרחיים. השמות שמוזכרים נראים מעניינים מאוד, כשאם יש התעניינות אמיתית במחיטריאן אני אשמח מאוד. זאת בדיוק החשיבה מחוץ לקופסא שאנחנו צריכים, והאמת שהוא נראה לי מועמד מושלם לחזק את ההתקפה. הרצליה עד המוות, זאת ליברפול, אף פעם אל תפקפק אם כתוב מחיר הזוי כלפי מעלה...