ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. oranfu Member

אכן סיפור הזוי, כמו שאנחנו מצטיינים בו. מצד שני, זה משהו שהיה תחת הנבלות והמחבר כבר לא במועדון.

החתמה שניה הקיץ (אחרי קאניוס). שיהיה בהצלחה.

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

שנתיים?! הזוי. החתמה הזויה לגמרי, לצערי הרב. טורה נראה חסר כושר לחלוטין בעונה האחרונה, ואם מישהו פה חושב שהוא יקבל 50 אלף פאונד לשבוע הוא טועה ובגדול. לא מבין את המהלך הזה, ואתם גם תראו שהוא ישחק הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים ויעלה לנו בלא מעט שערים.

הלוואי ואני טועה.

3. oranfu Member

מה הבעיה עם חוזה לשנתיים? רצית חוזה ל4-5 שנים?

אנחנו צריכים בלמים, אי אפשר להוציא את כל התקציב על העמדה הזאת ואי אפשר לבנות על קלי וויזדום. לא מבין למה אנשים כל כך מתנגדים להחתמה הזאת.

4. itay2789 Member

אני מסכים עם scouser tommy. לטעמי, הוא הולך לשחק יותר מדיי עונה הבאה. כל כך עצוב.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/13
  5. Mellow29 Kopite

נראה לי שתומר התכוון יותר לכיוון של שנה אחת, אבל זה לא ריאלי בכלל. אף אחד לא יחתום לשנה אחת אלא אם כן הוא ממש נואש, חוזה לשנתיים זה בדיוק האורך המתאים כדי לא להתקע איתו וגם לסגור את הפינה הזו ולא לחזור לזה בקיץ הבא. אני גם לא מבין למה יש כזה אנטי (והאמת היא שמחוץ לפורומים בעברית המצב דווקא די הפוך), הדבר היחיד שיכול להעיב על ההחתמה הזו מבחינתי זה אם נשמע שהמשכורת שלו זה 80 אלף לשבוע או משהו כזה, מבחינה מקצועית זה בסדר גמור.

6. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

האנטי הוא מקצועי. פשוט מאוד יש לי תחושה שזה נותן לרוג'רס פינה נוחה לברוח אליה אם הבלם החדש שיחתים (ע"פ כל השמועות, פאפאדופולוס) לא יספק את הסחורה.

אין לי כל ספק שטורה יראה הרבה מאוד מגרש, ויש לי תחושה מאוד מאוד רעה לגבי היכולות שלו בגיל מאוחר זה. בדיוק עונה אחת הוא היה שחקן הרכב בסיטי, ומאז רק דעיכה.

אגב - 80K זה בהחלט הדיווחים. וזה רק הופך את ההחתמה הזאת להזויה הרבה יותר. חוזה לשנתיים, 80 אלף לשבוע, זה אומר כמעט 8.5 מיליון פאונד לאורך השנתיים האלה - וזה בלי מענקי חתימות ועמלות לסוכנים וכל החרא הזה. אז שאף אחד לא יגיד לי free transfer...

7. oranfu Member

אם הבלם היקר שרודג'רס יקנה לא יספק את הסחורה אז יהיה לרודג'רס קל לפנות לטורה? זה נראה לי קצת לא הגיוני. אם כבר הוא ייתן לרכש היקר שלו את כל ההזדמנויות שבעולם (ראה ערך אלן).

אני מתקשה להאמין שזה אכן יהיה 75K כמו שמישהו טען. נראה לא סביר שפנוואי יתנו חוזה כזה לשחקן בן 32 שאמור להיות גיבוי. מצד שני, גם ראיתי דיווחים שהוא לא יקבל מענק חתימה, ועמלות סוכנים זה לפי הסכום שמשולם בד"כ, לדעתי, אז גם מהכיוון הזה אני לא חושב שנשלם יותר מדי. זה יהיה חינם עד כמה שאפשרי חינם בכדורגל של היום.

8. itay2789 Member

אפרופו אלן, אני מחכה לשובו. הירידה המטוארית ביכולת שלו החלה באוקטובר וחפפה לפציעה. ללא ספק, היה מדהים באוגוסט וספטמבר.

בנוגע לבלם, מה שמטריד זה ה 75-80 אלף לשבוע. זה לא סכום לבלם מחליף שפותח רק "בשעת צרה", אלא סכום לבלם שממש אינטרגלי בתוכניות לעונה הבאה.

9. Mellow29 Kopite

מן הסתם שזו אופציה שרודג'רס יכול להשתמש בה במקרה ומשהו משתבש, הרכש הצעיר ממש לא פוגע וההגנה שלנו נראת מחורבנת. כן, "פינה נוחה", אבל אתה אומר את זה כאילו רודג'רס הוא נגדנו ולא איתנו. מה אתה היית עושה במקומו אם היית מנג'ר שהג'וב שלו תלוי בתוצאות שלו ולא רק בכמה פופולארי הרכש שהוא עושה? לא היית רוצה שיהיה לך גיבוי מנוסה למקרה שהתוכנית המרכזית משתבשת? באמת היית הולך בלב שלם לעונה עם שלושה-ארבעה בלמים בני 21 עם פז"מ של חצי עונת פרמיירליג במצטבר? חששתי שוויליאמס יהיה הגיבוי הזה, וזה באמת רכש של חוזה ל3-4 שנים ואופציה להסתבך פה חזק מבחינה כלכלית, אצל טורה אין את הסיכוי הזה. גם אם הוא לא היה שחקן הרכב בסיטי, עצם העובדה שהיה בלם באק-אפ לקומפאני ולסקוט/נסטאסיץ' לא הפריעה לסיטי לרוץ פעמיים למקומות 1-2. כשהוא היה צריך לשחק הוא עשה את שלו פחות או יותר, ולא הוא זה שיפריע לנו לעמוד במטרות שלנו העונה.

ראיתי את הדיווח של ה-75k שמגיע מאיזשהו itk שלא ידעתי על קיומו, אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל. FSG השאירו אותנו בלי חלוץ בשנה שעברה, השנה כבר במאי הם התקפלו ונתנו חוזה כזה לשחקן מבוגר? לא בטוח.
    בסדר, שום דבר לא מגיע בחינם, אבל אם את התפקיד הזה של הגיבוי והבלם השלישי-רביעי צריך למלא טורה // ויזדום שיכול להתקע בעמדה הזו עד גיל 24 // סקרטל ממורמר עם משכורת דומה וערך שוק של 8-12m£, אני מעדיף את הראשון.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

oranfu
    אני בכלליות לא אוהב את ההגדרה הזאת, אבל על אחת כמה וכמה כשמדובר בשחקנים עם חוזים בגובה הזה.

בכל מקרה, מה שהתכוונתי לגבי רוג'רס -
    יש הבדל, פשוט כי אלן שחקן שהוא הביא איתו מסוואנזי ויש לו אמון מלא בו (או לפחות היה בתחילת העונה), וגם הוא בסוף ירד לספסל כי לא היה טוב מספיק ובצדק. לא שאני אומר שהיווני צריך לשחק עד אינסוף גם אם הוא גרוע, אבל הפתרון של טורה (כמו קראגר, אגב) יהיה מאוד קורץ בגלל הנסיון בפרמיירליג וכל הדברים ששמענו אלף פעם, ובסוף אנחנו רק ניפגע. מעבר לזה, אנחנו סותמים לקלי את הקריירה כבלם וזה פשוט מטומטם לגמרי בעיניי.
    ההחתמה הזאת לא מבשרת טובות מבחינת כל ההגנה שלנו, כי וויזדום וקלי ימשיכו לפזז מדי פעם כמגנים, ואז גם לא מגיע מגן אמיתי להתחרות עם ג'ונסון (או להחליף אותו, כמו שצריך לקרות), ואז גם שם אנחנו בברוך.

איתי,
    מדהים באוגוסט-ספטמבר? הגזמת. הוא היה נראה טוב, אין ספק. ובכל זאת הוא מתחיל את העונה מהספסל ובצדק, ולמען האמת בגלל הרכות שלו אני גם לא מחכה לראות אותו משחק איתו כקשר אחורי שוב. כך שהדבר היחיד שיכניס אותו חזרה ל-11 עם הזדמנות אמיתית להראות מה הוא שווה, תהיה חלילה פציעה של ג'רארד.

מלו,
    זה לא או וויזדום או טורה, אל תצייר דברים בצורה לא נכונה. זה יהיה אגר-פאפאדופולוס/טורה-קלי ולדעתי גם אילורי או בלם צעיר אחר, כשקלי גיבוי ראשון לג'ונסון על הדרך, מה שאומר שהוא לא ישחק כבלם העונה.

11. Mellow29 Kopite

מה אני מצייר לא נכון? יש כאן התנגדות להביא את טורה, מה היו ההצעות החלופיות?
    למכור את סקרטל ולהשאיר את וויזדום וקלי כגיבוי לאגר ופאפדופולוס, לא למכור את סקרטל ולהשאיר אותו כגיבוי ביחד עם קלי. כתבתי מה החסרונות בכל אופציה כזו, לדעתי החסרונות עולים על החסרונות בלהביא את טורה לשנתיים.

לא יודע מה הקטע הזה עם ה"פינה נוחה". אני לא מאמין שרודג'רס ימהר לוותר על הבלם היקר שהוא יביא גם במקרה של יכולת חלשה, אבל אם כן ונגיע למצב כזה שאנחנו פשוט חייבים להוריד אותו - עדיף שתהיה לנו עוד אופציית גיבוי מאשר שנתקע בלי כלום. אם טורה יותר טוב מקלי הוא ישחק וכך צריך להיות, אם קלי יוכיח שהוא יותר טוב הוא גם יקבל צ'אנס כמו שקואטס קיבל צ'אנס לפני קראגר.

12. Ori8 Member

האמת שאני הייתי מנסה לרכוש שחקנים שטובים בכדורגל

13. oranfu Member

קלי וויזדום זה בדיוק העניין לדעתי. אם היינו מביאים עכשיו בלם שהוא לא על חוזה קצר לשנתיים (מי היה בא לחוזה כזה? רק בלם ותיק בשלהי הקריירה) אז זה ממש היה פוגע בהם. אבל טורה חתם על חוזה לשנתיים. שנתיים בהם קלי ובעיקר וויזדום יכולים ללכת בהשאלה ולשחק כמות משחקים רצינית, מה שלא היה קורה אצלנו והיה פוגע בהתקדמות שלהם מאוד.

14. Mellow29 Kopite

הגעת למסקנה הזו ממש לבד בעצמך מצפייה במשחקים של מנ' סיטי או שמא מקריאת הודעות בפורומים וכל מיני תקצירים? בהנחה וזה לא הראשון, כי זה מספיק מדכא לעקוב אחרי ליברפול אז אין זמן לעוד קבוצה די מדכאת, מאיפה הבטחון המוחלט הזה שטורה שחקן גמור?

מחוץ לאייסוקר כולם מבסוטים מההחתמה הזו ומדברים על כמה שהוא יכול להוסיף לנו מבחינה פיזית ומבחינת שמירה על שחקנים, בלי להזכיר בכלל את כל עניין הנסיון והמנהיגות. פה יש ארבעה אנשים שפחות או יותר בטוחים שהוא דחה את הפרישה באיזה שנתיים. מה אני מפספס?

15. itay2789 Member

אין לי בעיה שאלן יפתח על הספסל, אבל אני יודע שכאשר הוא יעלה כמחליף, במידה והוא יהיה משוחרר מהפציעה, הוא יוכל לחזור לאותה אינטנסיביות של תחילת העונה. נגד הסיטי בסוף אוגוסט המשחק חקוק לי בראש, כי שם הוא היה אדיר. הוא חסם את טורה בצורה אדוקה. כמובן צריך לראות איך הוא חוזר, אבל לספסל הוא בטוח יש לו מקום.

לטעמי, קלי וויסדום לא ישחקו בכלל כמעט כבלמים העונה. זה יהיה אגר-חדש-טורה-חדש ברוטצית הבלמים. קלי/וויסדום יתחרו על מי מחליף את גונסון? בצד שמאל כנראה יגיע מגן שמאלי במקום או מחליף לאנריקה.
    אני הייתי מעדיף במקום טורה, לשים את קלי כבלם ברוטציה, במקום להתחרות עם וויסדום על מי מחליף את גונסון, בעמדה שבה הוא סבל מפציעות חוזרות ונשנות שדופקות אותו כל פעם לחודשיים שלוש לפחות.