ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. oranfu Member

קלי לא סובל מפציעות כי הוא משחק מגן. הוא שחקן צעיר, חסר ניסיון לחלוטין בעמדת הבלם ושסובל מהרבה פציעות קשות לאורך הקריירה (גם בנוער הוא פיספס שנתיים שלמות בגלל פציעה). אז שהוא יהיה הבלם השלישי אחרי אגר (עוד אחד שקשה לסמוך על זה שיהיה כשיר כל העונה) ובלם חדש (נגיד היווני לצורך העניין) שגם בא אחרי פציעה ארוכה והוא צעיר וחסר ניסיון באנגליה? לא חכם בעיניי, ואני מאוד מחזיק מקלי ואשמח לראות שהוא יהיה בלם שלנו עוד שנים ארוכות.

2. itay2789 Member

אני כבר לא יודע. בשנתיים האחרונות ש"כיהן" כמחליף לגונסון, נפצע תמיד.
    אולי בעמדת הבלם, זה יהיה קצת פחות משמעותי?, בגלל שהוא לא יצטרך לעשות את כל הריצות על הקווים.
    אני פשוט רואה אותו מבוזבז וחבל. יכול, במידה ותינתן לו אפשרות, להפוך לאחד כמו קארא עם הרבה לב, כי יש לו הרבה לב במשחק ורואים את זה.

3. Mellow29 Kopite

הלוואי שיהפוך, זו הסיבה שטוב מאוד שמגיע בלם לשנתיים ולא גם אלדרווירלד וגם פאפאדופולוס, שהיו מקבעים את המעמד שלו בתחתית ההיררכיה. אם הוא יהיה טוב הוא יקבל צ'אנסים על חשבון טורה, אין לי ספק בכלל. יהפוך או לא, כרגע זה בגדר פנטזיה ומשאלת לב. כרגע כשכל הבלמים בסגל הם בעייתים מבחינה כזו או אחרת (פציעות/חוסר נסיון/חוסר יכולת), זה פשוט חוסר אחריות לא להביא גיבוי נורמלי. גם אם לבחון את הפן הכלכלי, טורה זה אמנם לא free transfer נטו אבל זה פי 2 יותר זול מוויליאמס וכנראה גם יותר זול מכל בלם לא ידוע מהליגה הספרדית.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/13
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

חסר נסיון לחלוטין בעמדת הבלם? עד שהוא עלה מהמילואים זאת העמדה היחידה שהוא שיחק בה. וזאת גם העמדה היחידה שהוא צריך לשחק בה. כי כל פעם שעומד מולו שחקן מעט מהיר וזריז אתה רואה את חסרון המהירות וכמה הוא מתקשה בכל 1 על 1. כבלם יש לו את כל הנתונים להיות פשוט מצוין.

מתישהו ההימור הזה יצטרך להילקח, ועדיף מוקדם מאשר מאוחר. לא צריך לחכות שיהיה בן 26 (אם אני זוכר נכון) כמו קראגר.

5. oranfu Member

כמו שאמרתי קלי גם סבל (מאוד מאוד) מפציעות גם בנוער, ושם הוא כן שיחק גם בתור בלם. אם הוא נפצע כשהוא עושה ספרינטים באגף, הוא ייפצע גם כשישחק במרכז הרי גם שם הוא אמור לרוץ לא מעט.

אגב, אני חושב שעל הנייר הוא יכול להיות טוב יותר מקראגר. נעזוב את העובדה שהוא משחק עם הרבה לב בתור שחקן בית, מדובר על בחור דיי גדול פיזית, עם יותר מהירות ממה שהיתה לקראגר כשבנוסף יש לו טכניקה לא רעה יחסית לבלם.
    אבל נכון להיום אי אפשר לבנות עליו לעונה הקרובה, גם לא בתור בלם שלישי.

ניסיון בנוער לא נחשב. פאצ'קו היה השחקן הכי טוב העונה בליגת המילואים (לא רק של ליברפול, אלא בכלל), והוא לא מצליח לקבל הזדמנות. שלבי כל פעם שמשחק במילואים רואים שהרמה הזאת קטנה עליו בצורה דיי ברורה אבל בבוגרים בוא נגיד שהוא לא ממש מרשים..
    אתה רוצה לשרוף עוד עונה אם נצטרך את קלי כבלם לתקופה ארוכה והוא לא יהיה מספיק טוב (אני מאמין שהוא בהחלט מספיק טוב) או שהוא שוב ייםצע לתקופה ממושכת? ללכת עם קלי וויזדום כבלמים השלישי ורביעי שלנו העונה כשאגר וככל הנראה פאפא הם הבלמים הבכירים זה מחדל בעיניי.

6. Mellow29 Kopite

יש פה הימור שאגר יהיה כשיר, שפאפאדופולוס יהיה בינגו, שקלי ישאר כשיר לנקודות שבהן צריך אותו כגיבוי ויעמוד היטב במשימה. כל זה נחמד ואם זה יתגשם זה יהיה נהדר (ובמצב כזה אני חושב שטורה באמת ישחק מעט מאוד), אבל אם ניפול בהימורים האלה אנחנו פשוט נחרבן לעצמנו את העונה וזה יהיה שקוף. ככותבים בפורום קל לנו "לקחת הימור" פה ושם, אבל אם כתבת (תומר) שאתה לא מבין בכלל את הרכש הזה אז פשוט מאוד - יש גבול לכמות ההימורים שרודג'רס יכול להרשות לעצמו לקחת. טורה כבוסמן זו תעודת ביטוח הרבה יותר משתלמת מאשר אשלי וויליאמס ב-10 מ' או איזה דייגו קאפל ב-5 מ'.

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מסכים איתך, יש לו פוטנציאל הרבה יותר טוב מקרא שבסוף הסתמך בעיקר על יכולות מנטליות (קריאת משחק, מיקום, הקרבה) במשחק שככל שעוברות השנים המימד הפיזי תופס יותר ויתר נפח, בטח שבהגנה. עד כמה שראיתי לקלי גם ממש לא חסר בכל מה שקשור למנטליות.

לדעתי כן היה מקום לתת לקלי את הבלטה כבלם שלישי, כשנגיד אם אתה לא סומך על וויזדום עדיין אז כן להביא שחקן נוסף שישמש כבלם רביעי מובהק. לא שחקן שיקבל 80 אלף פאונד לשבוע ויראה המון, המון דקות משחק.

8. Mellow29 Kopite

יש לך דוגמא לשחקן כזה או למאפיינים שלו? כי באמת מסקרן אותי לראות על איזה פרופיל אתה חושב, ויותר מכך, למה אתה חושב שזה יהיה זול יותר מלהביא את טורה. טורה נשמע לי בדיוק כמו הרכש שיהיה בלם רביעי מובהק אם הצעיר שלפניו (קלי?) יוכיח שהוא טוב מספיק.

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הילד הפורטוגזי הזה, לדוגמא.

ואתה טועה טעות חמורה בזה שאתה אומר שהוא יהיה בלם רביעי מובהק אם קלי יהיה טוב כבלם (באיזה הזדמנויות בדיוק הוא ישחק שם אם מביאים לפחות 2 שחקנים לעמדה הזאת?). אני מוכן להתערב כבר עכשיו שהוא אפילו לא יהיה בלם שלישי מובהק, אלא ברוטצייה כבדה עם הבלם לצד אגר, ובמשחקים גדולים שבהם צריך "נסיון" אפילו לפניו.

10. itay2789 Member

הרעיון המרכזי זה לא לתת לקלי להגיע לגיל 26/7 עד שתינתן לו האפשרות לשחק באמת כבלם כמו קארא (אם בכלל תינתן לו הזדמנות). אפשר "למחוק" אותו מראש לעונה הבאה וכולנו יודעים זאת. הקטע שתומר מנסה לומר לטעמי, זה שכל עונה שעוברת בה קלי אפילו לא בלם 3, הסיכוי שלו להיות מתישהוא בלם פותח קטן באופן אקספוניציאלי. זה כמובן בגלל שחוץ מעונה הבאה שבה הוא יהיה בלם חמישי, יש את 2 הבלמים החדשים שאם ירשימו יהיו מעליו ברוטציה גם עונה לאחר מכן. זה מתגלגל ומתגלגל עד גיל 26.

רודגרס עשה את השיקולים של מאמן בשנה 2 שעומד בפני עונה קריטית מבחינת הקריירה שלו, ולכן מה ש Mellow כתב זה שיקולים קלאסיים להבטיח לו "תעודת ביטוח". לטעמי, הוא חיפש אחד עם נסיון כמו של קארא. כל זה טוב ויפה כל עוד טורה לא יקבל אשראי מהסוג שקארא קיבל במשך חצי שנה, אחרי איזה 2-3 משחקים שרודגרס התאכזב מסקרטל(/פאפא/ללורי העונה)

11. Mellow29 Kopite

הילד הפורטוגזי הוא כמו וויזדום וקואטס לצורך העניין, יותר או פחות מוכשר אבל זה העיקרון: ילד בן 20 כבלם רביעי. קודם כל אני לא יודע אם שחקן כזה מספיק טוב למשבצת הבלם הרביעי אם שלושת הבלמים שלפניו סבלו מפציעות משמעותיות בעבר הקרוב שלהם, דבר שני לא יודע אם להיות כבלם רביעי יקדם אותם או שרק יגרום להם לדרוך במקום בזמן שהם יכולים לקבל דקות משמעותיות במועדון אחר ולחזור בשלים יותר.

מי היה בלם שלישי ומי בלם רביעי בתחילת העונה האחרונה? אני מניח שקואטס היה שלישי כי הוא עלה נגד מנצ'סטר סיטי ולא קראגר. את העונה הוא גמר כבלם רביעי-חמישי אחרי וויזדום. אני רוצה שלמאמן יהיו אפשרויות והוא יבחר את מי להעלות בהרכב לפי שיקולים מקצועיים. אתה מעדיף שלא יהיה לו את "הפיתוי" להשתמש בטורה כדי שיוכל להשתמש רק בקלי ו-וויזדום? ומה אם הם לא מספיק טובים?
    אם טורה יהיה יותר טוב מפאפאדופולוס אין לי ספק שהוא יקבל הרבה דקות, אם טורה יהיה פחות טוב מקלי אז אני בטוח באותה מידה שקלי יקח את הדקות שלו.

קשה להתערב על מי יהיה ברוטציה עם מי כי סתם ככה אין רוטציות במרכז ההגנה, הדבר תלוי בעיקר בפציעות והרחקות. ועם זאת - פאפאדופולוס יקבל אצלנו אולי 40,000 פאונד וזה בטח פי 2 ממה שהוא היה מקבל בגרמניה, טורה נניח מקבל אצלנו 75,000 פאונד וזה פי 1.5 פחות ממה שהוא היה מקבל במנצ'סטר סיטי - ועדיין אני חושב שלכל בן אדם ברור שפאפאדופולוס (אם וכאשר, בסוף עוד ננחס את זה...) מגיע על תקן רכש משמעותי וטורה מגיע על תקן תוספת. על זה אני מוכן להתערב.

itay2789
    עם כל החיבה לקלי... אם טורה יהיה יותר טוב ממנו, ומהיווני, ומכל מי שלא נביא, שטורה ישחק. ההצלחה של ליברפול הרבה יותר חשובה לי מהעתיד של קלי, פשוט מאוד. אם טורה יהיה גרוע (ולפי מה שאתם מתארים הוא בטוח גרוע נורא), אז ברור שהוא לא יתקרב להרכב. לרודג'רס לא הייתה בעיה לספסל את סקרטל כשהיה צריך, לא הייתה בעיה לספסל את קראגר נגד מנ' סיטי, מה פתאום הוא יתחיל עכשיו להתבייש לספסל את טורה?

12. oranfu Member

לפי הפירסומים הפורטגלי עדיין על הכוונת. גם הוא בלם צעיר מאוד עם מעט מאוד ניסיון.

אני לא חושב שטורה הולך להתחרות עם אגר\בלם בכיר חדש על המקום. אני חושב שהוא יהיה גיבוי ויקבל עדיפות אם כבר במשחקים נגד בהמות כמו סטוק ואם אנחנו הוגנים אז אנחנו צריכים בלם כזה.

13. itay2789 Member

הרגת אותי."אם משחקים נגד בהמות כמו סטוק"
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

14. Mellow29 Kopite

חייב לומר שגם לי ברח צחוק בקול רם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו,
    וויזדום וקואטס הם שני שחקנים שהיו במועדון כשרוג'רס הגיע, זה הבדל משמעותי מאילורי שאם יגיע זה יהיה בבחירה מאוד קפדנית של הסקאוטים ורוג'רס. הבטחון שלך שקלי יקבל דקות על חשבון טורה הוא על סמך מה?

אורן,
    פאפאדופולוס יווני. משחק ראש זאת הבעיה האחרונה שלו. גם לאגר ממש לא חסר בעניין הזה, לרוב הבעיות שלנו היו עם אלה שלידו - קראגר הלא-אתלטי-בעליל וסקרטל שאלוהים יודע איפה למד לנגוח.

עזבו חבר'ה, טחנו מספיק. השורה התחתונה שלי היא זאת: אם הייתי צריך לבחור, גם בלי להתחשב בכסף, בין רוטציית בלמים (השמות זה סתם כי אלה השמות שמוזכרים, פשוט ניקח שחקנים בפרופיל) של אגר-פאפא-טורה-אילורי לאגר-פאפא-קלי-אילורי, אני יודע במה הייתי בוחר. כשמוסיפים לזה את עניין החוזה השמן והיכולת הירודה של טורה (שהיא ההיילייט של ההסתייגות שלי מהמהלך הזה, מעבר ל"דאגה" לקלי), אז אני כבר ממש לא מבסוט.

אתם הייתם בוחרים אחרת? לגיטימי.