ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. Mellow29 Kopite

להגיד מקום 4 או כלום זה מגוחך, אנחנו בכלל לא היינו קרובים לזה בשנים האחרונות ואנחנו לא מתחרים פה נגד עצמנו אלא גם נגד שני מועדונים שכרגע עדיפים עלינו. צריך להגדיר מטרות בצורה אובייקטיבית ולא כאלה שתלויות גם בעוד גורמים מלבד עצמך.
    אני חושב ש72-70 נקודות צריך להיות היעד שאליו אנחנו שואפים. כל דבר מתחת לזה יהיה מאכזב, כל מה שנשיג מעבר לכך יהיה טוב כי זה משפר את סיכויינו לסיים ברביעיה. מפה זה כבר תלוי בארסנל וספרס, בחלק מהעונות 70 נק' היה מספיק לטופ4 ובחלק לא, אבל אני חושב שזה יעד שאנחנו מוכרחים לשאוף אליו.

לפי העיתונאי ארתור פטרוסיאן (שגם טוני בארט אמר שהוא מקור טוב):
    When Henrikh signs for #LFC I'll say what other English club were after him and you all will be proud of him. I hope I was right using "when" instead of "if". Can't add anything else for now, let's cross fingers and wait.

סוסו ואילורי שניהם בהרכב של ספרד ופורטוגל במשחקים שמתחילים עכשיו ב-U20.

אני לא מאמין גדול במיסטיקה של מספרים, אבל מס' 9 מתפנה הקיץ עם העזיבה של קארול ומסקרן אותי מי יקבל את המספר. ימים יגידו, אבל אספס מרגיש לי כמו מישהו שיהיה שחקן סגל טוב אבל לא "number 9".

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/13
  2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולהגדיר את היעד בנקודות זה לא מגוחך?
    שווי הנקודות נקבע ע"י כמה נקודות שהשיגו היריבות שלך.
    כל דבר אפשר להגיד שהוא מגוחך. יש ציפיות והן להיכנס לצ'מפיונס ליג, תגיד שזה אכזרי, מגוחך זה בטח לא.
    70-72 נקודות שוות הרבה יותר אם ארסנל וטוטנהאם עשו 68 מאשר אם שתיהן עשו 80. אתה נמדד לפי רמת היריבות שלך, בדיוק כמו שקבוצה שלנו שעשתה 80 נקודות לא בהכרח טובה יותר מאחת אחרת שעשתה 72.

9 יכול להיות מחטריאן, הוא סקורר בחסד. לא יהיה חלוץ אמנם אבל זה מתאים גם כך בעיני.

3. Mellow29 Kopite

כל מדד שהוא ביחס לעצמך והוא אובייקטיבי הוא תקין, אם אתה לא רוצה נקודות תגדיר לך יעד של נצחונות או שערי זכות.
    לא אני המצאתי את זה וזה כלל די בסיסי בהצבת מטרות. אתה יכול להציב לעצמך מטרה לקבל ציון 95 ואז לבדוק בסוף אם הצלחת או לא, אבל אם תציב מטרה להיות בין השלושה הכי טובים שעושים את המבחן אתה יכול לקבל 96 ולא להצליח בסטנדרטים העקומים האלה.
    הנקודות שלך שוות אותו דבר בכל עונה, זה עדיין 3 נק' על נצחון ונק' 1 על תיקו. אתה יכול לתת עונה מדהימה בסטנדרטים של ליברפול של 2009-2013 עם 78 נקודות ולהישאר מחוץ לליגת האלופות כי ארבע קבוצות מעליך נתנו עונה מדהימה עם 80+. זה לא סביר אבל יכול לקרות, זה מדגיש את הבעייתיות בהצבת מטרה כזו.

מחטיריאן התחיל כקשר אמצע, שיחק גם כקשר אחורי ופרח כקשר התקפי. יש לא מעט דמיון לג'רארד, יותר מתאים לו 8 אם כבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

4. itay2789 Member

אני בכלל לא אמרתי שמקום 4 זההכל או כלום. אמרתי שזוהי הציפייה. אם אנחנו לא מצפים להתחרות על מקום 4 אז אין בכלל מה לצפות לעונה הזו כי אז ההרגשה תהיה כאלו סתם משחקים כמו חודשי מרץ עד מאי המסורתיים שלנו בעונות האחרונות. ובסוף כתבתי שזה תלוי במחליף של סוארס ושלא חס וחללה המחליף הוא מחטיריאן בלבד כי אז אני לא מצפה לכלום חוץ ממקום 7. דרך אגב, לורי וסוסו משחקים כעת בערוצי יורוספורט.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, הבעייה במה שאתה כותב בעיני היא שאתה מתעלם מכך שכמות הנקודות שעושות היריבות שלך הן אלה שמעצבות את רמתה של הליגה. זה שעשית 78 והיתר 80 לא אומר שכולכן עשו עונה גדולה, יכול להיות שרמת הליגה הייתה בפער גדול יותר מכם ולכן כולם עלו בניקוד.
    בהיגיון שלי זה ממש מתבקש שהמדד היחיד יהיה המיקום ולא הניקוד. שווי נקודה משתנה בהתאם לרמת יתר 19 הקבוצות. ליברפול צריכה לחזור לליגת האלופות, בשביל לסיים מעל פחות מ17 קבוצות לא צריך להוציא הרבה כסף. המטרה היא ליגת האלופות ולפי זה שופטים את המאמנים ואת השחקנים.
    ברור שאם תרוץ עונה שלמה צמוד למקום ה-4 ותפספס את זה בסוף על נקודה, זה לא אומר בהכרח שנכשלת. בדיוק כמו שאם 5 שנים מהיום אברמוביץ' כבר לא בצ'לסי והיא הופכת לקבוצת אמצע טבלה והערבים לא במנ סיטי והם חוזרים לליגת המשנה אז מקום 4 לא בהכרח יהיה הצלחה טריוויאלית כמו שהוא היום.
    צריך כל מקרה לשפוט לגופו, לגבי עונת 13-14, צריך לחכות ל31.8 כשניתן יהיה להשוות את הסגלים של קבוצות הצמרת, יש פה יותר מדי גורמים מתנדנדים, סוארז, בייל, יתר הרכש של ליברפול/ארסנל/טוטנהאם. אפשר לנחש שהטופ 3 סגור ל3 הקבוצות האלה, וגם זה בזהירות כי מוקדם.

6. Mellow29 Kopite

נכון שיש קשר בין רמת הליגה לבין כמות הנקודות שתצבור אבל זה רק עוד אחד מבין עשרות משתנים שאין לך שום דרך לשלוט בהם ואפילו לא להעריך עד כמה הם השפיעו עליך - לוח משחקים, מזג אוויר, המומנטום של ווסט ברום או סנדרלנד כשאתה פוגש אותה לעומת המומנטום שלה כשארסנל וספרס פוגשות אותה, פציעות... אין גבול לכמה שאפשר להוסיף סובייקטיביות, ולכן המדדים האובייקטיבים הם אלה שחשובים.

התפקיד של רודג'רס והשחקנים זה לדאוג לכך שליברפול תרוץ טוב יותר מכפי שרצה בשנים האחרונות. היות ואנחנו לא משחקים בצ'מפיונשיפ אלא בכל זאת זה הפרמיירליג (פחות חזקה או יותר חזקה ביחס לעונות קודמות, לא קריטי), אם ניתן עונה של 21-22 נצחונות ועוד 6-7 תוצאות תיקו אני חושב שזה יהיה מכובד. הוא לא יכול לדאוג גם לכך שספרס וארסנל יכשלו וגם לכך שנצליח, אני מעדיף לשפוט אותו אך ורק בהסתכלות הצרה של המועדון שלנו ביחס למה שהוא היה לפני עונה ולפני שתי עונות. המטרה היא ליגת אלופות עבורך ועבור עוד שתי מועדונים לפחות, אם להסתכל לפי מה שאתה אומר אז בהכרח שני מנג'רים יכשלו בסוף העונה? זה אפילו לא "אכזרי", זו סתם הסתכלות צרה על העבודה שלהם.

http://www.liverpoolecho.co.uk/news/liverp...evealed-4705912
    האקו חושף את התוכניות לשיפוץ בהיקף של 260m£ באזור סטנלי פארק, שיפוץ אנפילד, הריסת הבתים הישנים ובנייה חדשה.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל לא הסתכלת על מה שאני אומר...כי אני בעצמי אמרתי שזה משנה איך הגעת למקום 5 ולא רק האם סיימת במקום 5. רשמתי את זה באופן ברור בשורה שלמה...קראת?
    21-22 נצ' לא אומר לי כלום, כי מעניין אותי כמה נצ' צברו היריבות שלי ואז אדע להעריך כמה שווים 21-22 נצ'.

8. Mellow29 Kopite

כן, ראיתי, קודם אמרת שיש ציפיות להכנס לליגת האלופות ושזה "אכזרי" אז מכאן הסקתי שאתה אומר שזה כישלון. אז אח"כ סייגת את זה ואמרת "אם היית קרוב", אז בד"כ אם תצבור כמות נקדות כזו אתה גם ככה תהיה קרוב.

למה אתה צריך עוד עונת כדורגל כדי לראות כמה שווים 22 נצחונות? מספיק להסתכל על הטבלאות ב-10 השנים האחרונות ולראות שמלבד 05/6 ו-08/9 לא היינו באזור הזה, שלא לדבר על השנים האחרונות. מבחינתי אם נגיע לשם זה יהיה טוב מאוד. בחלק ניכר מהעונות זה גם מספיק למקום ברביעיה, אבל אם שלושת הקבוצות הטובות משמעותית פלוס ארסנל יתנו עונה יוצאת דופן של 80+ נקודות זה לא יפריע לי. הסגל שלנו גם ככה רחוק יותר מקיץ אחד כדי להפוך מסגל של 60 נק' לסגל של 80 נק', יותר ממה שהסגל של ארסנל רחוק. אני רוצה לראות התקדמות מצד רודג'רס והדרך למדוד את זה תהיה הכדורגל שנשחק (סובייקטיבי) והנקודות שנצבור (אובייקטיבי). המיקום כבר לא תלוי בו יותר ממה שהוא תלוי בונגר או וילאש בואש.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב, אז כנראה שאני ואתה רוצים דברים אחרים.
    סך הנקודות שלנו לעונה הזאת לא מעניין אותי, המיקום הסופי והפער ממקום 4 כן.
    טבלאות עבר לא מעניינות אותי ו"עונה יוצאת דופן" של יריבות צמודות שלנו תוביל אותי למסקנה שהליגה נחלשה וגם אנחנו היינו צריכים לעלות בניקוד בהתאם. בסופו של דבר ההתקדמות שלנו נמדדת גם בהתאם להתקדמות של יריבותינו.

10. Bill Shankly Member

אני יחסית אוהד מהדור הישן אז אני תמיד מסתכל על המקום ה1 כמטרה למרות שזה לא ריאלי כיום עם קבוצות כמו סיטי, צ'לסי, יונייטד וארסנל שהן יותר טובות. המטרה הריאלית כמובן זה מקום 4 איכשהו ליברפול תתצטרך להתגבר על אחת מהארבעה שהזכרתי.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחר מיניולה חותם אצלנו, איזה אתר ישראלי יהיה הראשון לרשום "מיגנולט" לדעתכם?

12. Lazarobbie Member

בעקבות הרכישה הממשמשת של קבאני לצ'לסי (הלוואי והיינו יכולים להביא אותו!) טורס צפוי לעזוב את הבלוז. עלתה בי שאלה- האם אנחנו צריכים לנסות לחזיר את החלוץ הספרדי? נאמר שהיה לנו את הכסף הדרוש לכך ומספיק מרווח בתקציב השכר כדי להציע לו משכורת שהוא יסכים לה, האם יש לו מקום מקצועי ו/או 'מוסרי' (כלומר, האם האוהדים יקבלו אותו אחרי שערק לצ'לסי.)

מצד אחד, אנחנו משוועים לעוד חלוץ מהרמה הגבוה ביותר שישחק לצידו של סוארז, שחקן עם טכניקה, כוח מתפרץ וסיומת מול השער. פלוס גדול הוא הניסיון הגדול שלו בליגה האנגלית ובמפעלים האירופאים השונים, פלוס העובדה שהוא אלוף עולם ואלוף אירופה עם הנבחרת שלו. מצד שני, הפורמה שלו התדרדרה מאוד מאז שעבר לצ'לסקי והוא איבד הרבה מהחדות שלו מול השאר, למרות שיש הרגשה שלאחרונה הוא טיפ-טיפה משתפר (הבקיע צמד במשחק האחרון של ספרד בקונפדרציות).

האם יש לו מקום בקבוצה מבחינה מקצועית, ואם כן- האוהדים יקבלו אותו?

13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא. שחקן גמור בגיל 28, אני שם את סטרידג' בהרכב לפניו בכל יום נתון.

14. Mellow29 Kopite

אם סוארז נשאר, אין לנו מקום לחלוץ נוסף גם ככה. סטארידג', בוריני, אספס - מספיק. אם סוארז עוזב אנחנו צריכים מחליף עם פוטנציאל להפוך לוורלד קלאס, לא גרוטאה מהלכת. כשלוקחים בחשבון את עניין הסנטימנטים והשכר שלו זה בכלל הופך ללא ריאלי.

15. oranfu Member

מה הקשר בין טורס לבין "חלוץ מהרמה הגבוהה ביותר, עם כח מתפרץ, טכניקה וסיומת מול השער"? הוא גמור. את הכח המתפרץ הוא איבד, הטכניקה שלו אף פעם לא היתה מי יודע מה (הוא מסוגל לעשות פעולות מרשימות מאוד מבחינה טכנית, ואז לא להצליח להשתלט על כדור פשוט) ולפי מה שאני רואה ממנו בצ'לסי גם לסיים הוא שכח אלא אם כן זה ממש מצב מצויין.

אחרי כל אלה יש את העניין של הסכין בגב (אני בפירוש אומר סכין בגב כי הוא הגיש בקשת העברה יומיים-שלושה לסוף החלון על מנת לעבור ליריבה)...

אגב, אני מבין שאני כנראה לא בדעה של רוב האנשים בעניין הזה, אבל אף פעם לא ראיתי משחק טוב של קבאני, לא בנבחרת ולא בנאפולי. אני יודע שהוא מבקיע המון, פשוט תמיד כשראיתי אותו (ולא מדובר על פעם-פעמיים) הוא נתן תצוגה בין גרועה לבסדר.

יותר משהייתי רוצה חלוץ מטורף עכשיו (כל עוד סוארז נשאר), הייתי רוצה בלם מהרמה הגבוהה ביותר.