אתמול עוד במדיה הגרמנית אמרו שדורטמונד לא תלך רחוק עם העניין שלה במחטריאן, היום היא כבר מסכמת על מחיר והכל all but done. וזה אחרי שאתמול האקו נשמעו מאוד רציניים בנוגע לעניין שלנו בו, הכתבים הרוסים (עדיין) טוענים שהשחקן רוצה ליברפול. שקשה לי להאמין ששחקן מסרב לדורטמונד אם היא כבר סיכמה על מחיר. מרגיש לי כאילו הימרנו על הסוס הלא הנכון וניסינו לסגור את זה עם השחקן והסוכן לפני המועדון. עושה רושם שיותר קל לסגור את המחיר עם שחטאר מאשר את הפרטים עם הסוכן שלו, אז נקווה שעוד לא איחרנו את הרכבת.
כל הכבוד למועדון. החתמנו שחקנים מהר והיה נראה כאילו יש שינוי לטובה סוף סוף, אבל מסתבר שקדחת. כבר חודש אנחנו שומעים כמה העיסקה מסובכת, אבל הנה באים דורטמונד וחותכים עניינים בשתי שניות. אז לא מסובך ולא נעליים, יצאנו מטומטמים. כרגיל. אבל גם חדשות טובות. יאן דאהנדה, שחקן בן 14 שגם סיטי וארסנל רצו, חתם אצלנו. איזה כיף..
ליברפול? 17. עבר את כל המדיקלים. דורטמונד זאת פעם ראשונה. הלך לנו קל עם כל השחקנים (הבינוניים?) שלא היו עליהם תחרות. זה שחקן רציני שאם רוצים סוגרים מהר כי ככל שמתעכבים יכולה להיכנס לסיפור קבוצה רצינית.
אל תשכחו שגם אנחנו כבר סיכמנו על מחיר עם שחטאר ןהבעיתיות בסיפור היו שאר הצדדים השלישיים שמחזיקים בכרטיס שלו. אבל אפשר לומר שזה נראה רע מבחינתנו...
זה היה המבחן האמיתי הראשון שלנו ושל הכוונות שלנו בקיץ הזה. מגיעות לנו הרבה מחמאות על התזוזה המהירה בהעברות שעשינו עד עכשיו אבל אלו שחקנים שלא הייתה עליהם תחרות משום מועדון צמרת. אם מחטיריאן באמת יגיע לדורטמונד השאלה היא מה היא תכנית המגירה? אני לא חושב שזה אריקסן, שחקן שונה לגמרי, ואני כבר מעדיף את קוטיניו בתפקיד מס' 10. העניין גם בסיגורדסון בקיץ שעבר וגם במחטיריאן מראה שרודג'רס רוצה קשר התקפי מרכזי שיהווה איום על השער וייתן לנו גולים מהקישור - משהו שאין לנו מאז ג'רארד בשיאו ב08-09.
אנחנו לא סיכמנו על מחיר עם שחטאר, ביינתים עושה רושם שבכלל לא דיברנו עם האוקראינים. באמת התקווה היחידה היא שדורטמונד יתקעו איפה שאנחנו נתקענו, והוא יעדיף ללכת אלינו ולהרוויח יותר מאשר ללכת לדורטמונד שמשחקת בצ'מפיונס ונלחמת על תארים. אני מקווה שהחיפוש אחרי אלטרנטיבה לא יצטמצם רק בעמדת ה-10 ולא נלך על הרכש הבנאלי כמו אריקסן. אפשר לבנות גם על קוטיניו בעמדה הזו וללכת על שחקן ברמה מאוד גבוהה לשלישיה הקדמית. יובטיץ'?
אני לא קונה את הסיפור על צד שלישי בעייתי. בטח ובטח שלא אם דורטמונד אכן סיכמו על הרכישה שלו. אנחנו "עובדים" על הרכש הזה כבר לפחות חודש, אבל לפי שחטאר בכלל לא הגשנו להם שום הצעה ולא דיברנו איתם. הם כן הודו שהם קיבלו הצעה (שנדחתה) מדורטמונד. הם כל הזמן נקבו במחיר שדרוש על מנת לקנות אותו (ולפי הפירסומים עכשיו הם עוד הורידו מהדרישה שלהם), אנחנו ניסינו להתחכם כנראה ולסכם עם הבעלים האחרים של הכרטיס שלו. אנחנו פשוט התמקחנו עליו, חשבנו שהוא נעול על להצטרף אלינו וחשבנו שבאיזשהו שלב שחטאר יתייאשו. רק שלא לקחנו בחשבון שעוד קבוצות יכולות להיכנס לסיפור. יובטיץ'? זה שמקושר ליובנטוס, ארסנל וריאל מדריד? בסדר. יש שחקנים טובים בעולם, הבעיה היא שחקנים טובים, במחיר שאנחנו נעמוד בו ושרוצים לבוא. זאת רשימה דיי מצומצמת. אז אנחנו נביא שחקן אחר, שפחות רצינו ושהוא פחות טוב. ובמקום לסיים בטופ4 (עצוב שזאת פסגת השאיפות שלנו גם, אגב) נסיים בטופ 6 (גם תהיה התקדמות), אולי.
יובנטוס כנראה לא מוכנים לשלם עליו 30 מיליון יורו, בטח לא אחרי שהביאו את טבז. ארסנל אם תביא את היגוואין אז כנראה שלא תחתים גם את יובטיץ'. לא נראה לי ריאלי שהוא יגיע לריאל מדריד. הדיווחים האלה הם רק שמועות די חלושות בינתיים. ככה שלפי דעתי אם ליברפול באמת רוצה אותו, אז היא תוכל לעשות את זה. מצד שני, ליברפול רק עכשיו הפסידה כנראה במשא ומתן ארוך עם שחטאר על סכום ההעברה של מחטריאן. אז למה שעכשיו היא תסכים לשלם 30 מיליון על יובטיץ'?
מאוד רצינו (כנראה) את מחטריאן. זה לא אומר כלום. אנחנו לוזרים מחוץ למגרש כמו שאנחנו לוזרים במגרש. אין לי יותר מדי אמון שאנחנו יכולים להביא שחקנים שיש עליהם תחרות משמעותית. יחד עם זאת, אני אוסיף שאני עדיין מקווה שלא פיספסנו את מחטריאן.
התכוונתי שאם ליברפול רוצה להביא אותו בתג המחיר שלו, לא תהיה לה תחרות מצד קבוצות אחרות. פיורנטינה הצהירה כבר שתמכור אותו רק תמורת 30 מיליון אירו ודחתה כבר הצעה של יובנטוס שהייתה קצת נמוכה מזה.
תג המחיר שלו מאוד גבוה, לא ממש מפתיע אותי שהוא עדיין בפיורנטינה. אבל זה דיון דיי מיותר האמת. לא חושב שקושרנו אליו מאז שעבר לפיורנטינה (בניטז ניסה לקנות אותו לפני אבל לא היה כסף).
James Pearce @JamesPearceEcho 3m #LFC have admitted defeat in their bid to sign Henrikh Mkhitaryan. Shakhtar have informed them he's on the brink of signing for Dortmund. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5headache.Xxx בראבו לאיאן אייר וכל מי שהיה מעורב בעסקה הזו מהצד שלנו על כך שהצליחו לחרבן את זה בצורה מפוארת.