ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

יובטיץ' לא יגיע אלינו, בחייך.
    אמנם פיורנטינה נואשת למכור אותו לכל קבוצה שהיא לא יובנטוס אבל בסופו של דבר ההחלטה היא של השחקן.

אירוני שדווקא השם שלו עולה, סטבן יובטיץ'. השחקן שמיד עולה לי לראש כשאני חושב על איפה התחילה הנפילה המטאורית שלנו - אותו משחק חוץ בפיורנטינה בשלב הבתים של ליגת האלופות איפשהוא באוקטובר או נובמבר של 2009.
    לא יודע למה, המשחק הזה כמעט מסמל בשבילי את הקריסה שלנו מאז אותה עונה. אני זוכר ששם באמת התחלתי לחשוב שאנחנו בבעיה רצינית מאוד.

מה שהוא עשה לנו במשחק הזה... לא "זכיתי" לראות הרבה הופעות אינדיבידואליות כאלה של שחקן יריב נגדנו מאז.

בכל מקרה הבנתי שגם בגארדיאן יש כבר כתבה שלפיה מחטיריאן עובר לדורטמונד.
    פספוס ענקי שלנו, נראה מה הPlan B.
    עם הזחיחות והאדישות שלנו בכל מה שקשור להעברה הזאת אני לא אופתע אם אין אחת.

2. oranfu Member

טוב, זה רשמי. אני לא יכול לחכות לשמוע איך המועדון מסביר איך יכול להיות שהיו כל כך משוכנעים שנחתים אותו והעיסקה פשוט כזאת מסובכת, כשעושה רושם שדורטמונד החתימו אותו בלי יותר מדי בעיות. ולא ששילמו מחיר גבוה. 21 מיליון פאונד.
    אז עושה רושם ש2 המטרות העיקריות שלנו הקיץ לא יגיעו.

משהו נוסף שממש ממש מעצבן אותי, זה שעושה רושם (בדומה לקיץ שעבר ולינואר) שכל העולם ואחותו יודעים כמעט את כל המטרות שלנו. זה גם ברור לחלוטין שהמועדון (אייר?) מתדרך את התקשורת לגבי השמות הללו. חתיכת אידיוט האייר הזה.
    מאוד מעצבן.

3. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

המועדון לא יסביר כלום, הוא אולי ידליף משהו לעיתונאים אבל אני לא בטוח שתהיה טיפת אמת בזה.

מה קרה פה? מההיכרות שלי עם המועדון ועם החליפות שלנו - ניגשנו לשחטאר והתחלנו במו"מ בשאנטי באנטי הרגיל שלנו, השחקן היה מעוניין במעבר (משלה את עצמו מי שאומר שלא - לא היינו נשארים בעסק הזה עד עכשיו בלי עידוד מצד השחקן. וזה בלי לדבר בכלל על הנפקדות שהוא דפק להם), אנחנו שוב הלכנו על האסטרטגיה הרגילה שלנו של להציע סכום מצחיק ולהתחפר בעמדה שלנו, לעשות טאפינג אג לשחקן ופשוט לחכות עד שזה ייסגר בסכום שמתאים לנו, בשיא הזחיחות והאובר-בטחון עצמי, כאילו כל העולם פשוט עומד מלכת ומחכה שליברפול תגיע להסכם עם שחטאר.

כמובן שזה לא מה שקרה, דורטמונד שנדחתה לפני זמן מה ע"י שחטאר כנראה קיבלה סימנים חיוביים גם מצד שחטאר שהיו מוכנים לרדת במחיר וגם מצד מחטיריאן שאולי התחיל להתאייש מליברפול.

דורטמונד נכנסת לתמונה וסוגרת את העניין הזה בזריזות. המחיר שסוכם והפתאומיות שבה החדשות האלה הגיעו בהחלט גורמים לי להאמין שכל עניין הצדדים השלישיים לא היה מסובך כמו שחשבתי.

זה נשמע נורא מוקצן ומצחיק אבל באמת שאני לא אהיה מופתע אם התמקחנו במשך שבועות על בין 1 ל2 מ' ליש"ט.

זה מה שFSG ואייר עושים עם כל העברה בסכום רציני. אני לא יודע מי באמת האשם פה - FSG או אייר.
    אבל השתמשנו בדיוק באותה אסטרטגיה בינואר 2011 במו"מ על סוארז עם אייאקס - היינו קרובים מאוד ללגרום לאייאקס לנטוש את המו"מ מיוזמתם ואם מועדון אחר היה נכנס לתמונה באיזהשהיא נקודה, סוארז לא היה שחקן שלנו. פשוט ככה.

ככה לא מתנהל מועדון עם יומרות, כמה שקשה לשמוע את זה.
    מועדון גדול צריך לבצע החתמות גדולות - מותר לעשות את זה מדי פעם גם בלי למכור את הכוכב של הקבוצה כדי לממן את זה, מישהו צריך להגיד את זה לFSG וטום וורנר שכל הזמן מדבר על כך שיש לנו כסף ועל המוכנות להוציא אותו על השחקנים הנכונים ובינתיים לא רואים שום דבר מזה.

הקמצנות הזאת (כי עבור עסק בגודל של ליברפול כמה מליונים לפה או לשם זה באמת גרושים ולא צריך להיות רואה חשבון כדי לדעת את זה) תמשיך לעלות לנו ביוקר. וזה לא שהוצאנו הון עד עכשיו, אנחנו עומדים על איפהשהוא בין 0 ל2 מ' בהוצאות נטו. כל רכישה מתאזנת עם מכירה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/13
  4. Mellow29 Kopite

עכשיו אני קורא בטוויטר מישהו בשם @Zwerxn - לא יודע עד כמה הוא אמין, אבל הוא כותב הרבה דברים הגיוניים וגם מדבר על ההדלפות של המועדון (אייר או מישהו אחר, וואטבר) בזמן שדורטמונד היו מעוניינים מאז שגצה עזב וניהלו את העסקה בשקט. בכל מקרה הוא טוען שמפני שבעלות של צד שלישי מותרת בגרמניה (וגם באיטליה, פורטוגל וספרד) דורטמונד היו צריכים רק לסגור עם מחיר על שחטאר וזה מה שהם עשו במחיר הזול יותר. אנחנו היינו חייבים לרכוש את הזכויות שלו משאר האנשים שמחזיקים בכרטיס כי הבעלות ע"י צד שלישי אסורה באנגליה. לפי מה שהוא אומר זה מסביר את המחיר הזול יותר של דורטמונד, שבעצם רכשה את רוב הכרטיס שלו אבל לשאר החבר'ה שמחזיקים במחטריאן נותרו אחוזים גם לעסקאות בעתיד.

מי מארגן קבוצת רכישה של מניות של כדורגלנים במזרח אירופה?

5. oranfu Member

בינתיים FSG נותנים כסף. אין לי תלונות אליהם.

אומרים שבגרמניה אין בעיה של בעלות צד שלישי ולכן דורטמונד לא היו צריכים להסתבך במו"מ. אני לא קונה את זה. היינו יכולים להציע הצעה עבור שחטאר, לקדם את העסק. אנחנו החלטנו ללכת למו"מ בצורה מתחכמת, והתמקחנו על הכסף. כל הכבוד.

6. Mellow29 Kopite

אני לא יודע אם התמקחנו על הכסף או שמראש הייתה לנו בעיה שלדורטמונד לא הייתה. כל ההדלפות הללו די מעצבנות, אם כי מצד שני צריך להיות הוגנים ולהגיד שכל הסאגה זכתה יחסית למעט הד בעיתונים באנגליה ובליברפול-אקו, אלא בעיקר ברוסיה ובטוויטר.

Phil McNulty ‏@philmcnulty 10m
    Liverpool had no problem meeting fee, believed to be £21.5m, butI believe they never actually got chance to put their case to the player.

7. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/...a-Dortmund.html

הכתבה הזו של באסקומב חושפת קצת יותר מדיווחים כמו של הגארדיאן ומקנולטי שפשוט מעבירים את מה שדווח בגרמניה.

הוא אומר שסיכמנו מחיר עם שחטאר וקיבלנו רשות לדבר עם השחקן אבל זה לא כ"כ סותר את התאוריה שלי לגבי מה שקרה שם - אני חושב שעשינו את זה בנסיון נואש ואחרון לשכנע אותו לעבור אלינו.

הכתבה הזאת מציגה את הכל באור קצת יותר טוב כלפי ליברפול אבל אני עדיין חושב שהפשלה פה היא שלנו.
    אם היינו סוגרים את זה כבר לפני שבועיים, אולי אפילו שבוע, במקום להתמקח על פרוטות, הוא היה שלנו.

8. oranfu Member

בשורה התחתונה בכלל לא ניהלנו מו"מ עם שחטאר. לקחנו את הזמן שלנו וחשבנו שהיה בסדר.

9. Ori8 Member

מאכזב כרגיל. צפוי כרגיל. שוב יוצאים עם הז** ביד כרגיל. המועדון הזה משום מה וללא סיבה נראית לעין נופל ומפסיד בכל רכש שיש עליו טיפל'ה תחרות, זה לא להאמין.
    טוב, אז לפחות Balázs Dzsudzsák בדרך אלינו מדינמו מוסקבה תמורת 12 מיליון פאונד. מישהו יודע משהו על הבחור?

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מהההה?!<!?! דזוז'אק בדרך אליכם? אמיתי או סתם ברווזון?

11. itay2789 Member

מרכזים הרבה החתמות במחירים נמוכים....מקווה שלפחות ייצא מהם משהו, כי אחרת שוב נצטרך לנקות אורוות.

12. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מה שמדווח בהונגריה ויש ציטוטים מהשחקן שהוא היה אמור לעבור אלינו בינואר אבל דינאמו לא הייתה מוכנה להקשיב להצעות.

אני זוכר אותו, היינו מקושרים אליו עוד כשהיה בפ.ס.ו, הוא היה מלפפון חם אבל לא כ"כ בהקשר של מועדוני צמרת.

אתה יכול להרחיב עליו קצת?
    וזאת למרות שלמדנו בחודש האחרון מה התקשורת המקומית במדינות האלה שווה...

13. Big Virgil Member

ואלה, איפה ראית את זה? הוא הונגרי? אם אני לא טועה הוא שיחק בPSV כמה עונות וזכור לי כשחקן טוב. ווינגר לדעתי, רגל שמאל טובה יודע לבעוט חופשיות ולבשל. זכורות לי עונות לא רעות בכלל שלו שם עד שב2012 הוא עבר. הייתי בטוח שלאנז'י אבל אם אתה אומר דינמו אז ניחה.. ושוב אני מקווה שאני לא מבלבל פה לגמרי.

14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה הופיע בתקשורת ההונגרית, הביאו לינק בפורום האוהדים.
    מדווח שם אפילו שהוא ביקר באנפילד, אבל שוב לך תסמוך על המקורות האלה.

מPSV הוא אכן עבר לאנז'י, ערך שם מס' הופעות בודדות וכבר בסוף אוגוסט גמר את העונה עם פציעה.
    אנז'י מכרה אותו לדינאמו מוסקבה בקיץ שעבר תמורת 19 מ' אירו (זה היה סעיף השחרור שלו).

כנראה שרודג'רס ממש שונא את מרטין טיילר ושאר השדרים באנגליה עם שחקנים כמו מחטיריאן ודזודזאק (שאני בכוונה מנסה להמנע מלכתוב את השם שלו כמה שרק אפשר).

15. Big Virgil Member

חח בכל מקרה זכור לי שבטאים את השם פשוט דז'וז'ק אם זה קצת עוזר. יפה אז עכשיו אני כבר רואה איך יתחילו דיבורים שכל העסק של מחטריאן היה בכלל רק איזה מסך בשביל להחתים אותו מתחת לרדאר. זה יהיה מביך. בכל מקרה אם הוא מגיע זה אומר שסביר שקוטיניו ישחק כמספר 10 כי הוא יותר שחקן שמגיע מהאגף.