אין בוקר בלי ציטוט של סוארז, זה כבר כולם יודעים. לי זה נראה כאילו אין בוקר גם בלי ציטוט של פרנק דה בור על אריקסן. רק נדמה לי או שאייאקס רוצה למכור?
זה באמת נראה שאייאקס מתים להיפטר מאריקסן. לא יודע כמה הדיווח על שאקירי אמין, אבל אני לא רואה אותו נשאר בבאיירן אם טיאגו יצטרף. אנחנו שוב מקושרים לברנארד בברזיל. לפי הדיווח אנחנו מתכוונים להציע 25 מיליון יורו.
הדיבורים על שאקירי ביינתים לא אמינים, בסה"כ זה מתבקש שהוא יקושר למעבר מחוץ לבאיירן ויקושר אלינו, ולא צריך יותר מזה כדי שאחד הצהובונים (במקרה הנ"ל - המטרו) יקפוץ עם כותרת על עניין של ליברפול בשאקירי. מקווה שאנחנו באמת מסתכלים בכיוון על זה למרות שאני לא משוכנע שהוא טוב כל-כך ביחס לסכום שאומרים (20 מ' יורו). אריקסן כנראה כדורגלן טוב, אבל משום מה ממש ממש אין לי חשק לראות אותו מגיע. אני לא יודע אם זה בגלל שהוא שונה ממחטריאן, בגלל מה שאומרים עליו החבר'ה ההולנדים בפורום או בגלל שיש סוג של קונצנזוס שההייפ מסביבו לא משקף את היכולת שלו... זה באמת נראה שאייאקס רוצים למכור אותו, במחיר שהוא מוזכר הייתי אמור לשמוח על ההזדמנות להביא כשרון כזה אבל אני לא מצליח להתלהב מהפרוספקט שלו במדים של ליברפול. אגב, אזהרת מסע: גם היום של ציטוטים של סוארז שמדבר על הקושי לשחק בפרמיירליג במועדון בלי אמביציות לזכות בו. מקור הציטוטים הוא כנראה הס*ן.
מלו, הבהרת בדיוק גם את התחושה שלי לגבי אריקסן. מאוד לא מתלהב ממנו, ולמען האמת גם הייתי לוקח את שאקירי על פניו בקלות. לדעתי אנחנו צריכים שחקן עם explosiveness, מה שלדעתי הדבר האחרון שמגדיר את אריקסן... 20 מיליון אירו (16 מיליון פאונד כמדומני?) על שאקירי נשמע לי כמו מחיר סביר לחלוטין.
הנקודה היא שאריקסן שוכב שם על המדף, המנג'ר שלו פחות או יותר מזמין אותנו להציע ולסגור את זה כמה שיותר מהר כדי שהם יוכלו למצוא מחליף. עסקה פשוטה וקלילה, נשמע כאילו ב-10-12 מ' פאונד אתה משיג שחקן צעיר וטוב מאוד, גם אם קצת דומה למה שיש לך. למה כל העסק הזה לא מלהיב אותנו כ"כ? יש לנו באמת יותר משלושה-ארבעה שחקנים טובים יותר? מוזר הקטע הזה.
ללכת על מה שקל זה לא תמיד הצעד הנכון, אולי אפילו רוב הפעמים זה הצעד הלא נכון. אסור לנו להתפתות לקנות אותו רק כי זה נראה קל, זאת בדיוק הדרך לצאת מופסדים.
המירור מאשר שהחתמנו את צ'יריבלה בן ה-17 מולנסיה (אנחנו הצענו להם פיצוי על סך מיליון וחצי, הם דורשים 3 וחצי מיליון. יכול להיות שזה יגיע לועדה למעמד השחקן). מדובר על הכשרון הגדול של האקדמיה של ולנסיה, השחקן דחה הצעה מברצלונה לפני שנתיים.
לא מפתיע אותי שאין קופצות על אריקסן, מאז קושרנו אליו ברצינות בעונה שעברה יצא לי לראות ולעקוב אחריו פה ושם בעונה החולפת ולדעתי מדובר בחתיכת אוברייטד רציני. מקווה שההתעניינות שלנו בו לא רצינית. מצד שני, אלדורוילד הזה בלם מרשים - אותו מאוד הייתי רוצה לראות ליד אגר. מצד שני, אני מעדיף שאגר יעלה לבד מאשר לראות את טורה רץ אצלנו עכשיו כבאנקר..
באמת כאילו אמרת את זה עכשיו? הבן אדם שנה אחרונה בחוזה, יש סיכוי לא רע שאם זה ממשיך ככה בשנה הבאה הבן אדם יהיה שחקן חופשי - נוגד את כל התשתית והפילוסופיה שעליה מבוססת אייאקס. אייאקס לא רוצה למכור, היא מתה למכור. נראה לי חרשנו את זה כבר בכל החודשים האחרונים. אגב גם עם טובי הסיפור דומה ואפילו כבר יש לו מחליף (ואן הורן). צעיר - מסכים. טוב מאוד - אממ.....ניתן לוויכוח.
שתדע שרק בגללך אני עוד יהיה מאוכזב אם אריקסן יגיע בסוף... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני לא אומר שהוא וורלד קלאס כבר עכשיו, אבל הוא כנראה יותר טוב ויותר מוכשר מלא מעט שחקנים אצלנו, כולל כאלה שבונים עליהם לעונה הקרובה במשבצת שלו (אלברטו, הנדרסון). זה שפגענו עם קוטיניו (שלגביו אגב היו ספקות הרבה יותר גדולים מאריקסן) לא אומר שאנחנו לגמרי סגורים בעמדה הזו, ואני חושב שהדני יכול לשדרג אותנו גם בטווח הקצר, גם אם הוא לא תואם את הציפיות של מי שחושב שהוא אחד הקשרים הטובים באירופה. בכל מקרה עושה רושם שאין לנו עניין אמיתי בו, לפחות לא בחודשים האחרונים. ג'יימס פירס מהאקו אמר את זה בשבוע שעבר.
השאלה היא האם יש מישהו שבאמת חושב שהוא אחד הקשרים הטובים באירופה. ואני אלך רחוק יותר ואני באמת מתעניין לדעת מי קורא לו אחד ה'מבטיחים' באירופה, כי גם זה הוא לא לדעתי. למישהו פה יצא לראות את אריקסן ביותר ממשחק אחד? כי אני ראיתי שחקן די פרווה. אני לא יכול להצביע על תכונה אחת בולטת שיש לו שיכולה לבוא אצלנו לידי ביטוי. אז הוא כן מוכשר והוא משתלב יופי בהנעת הכדור של הקבוצה וכן ראיתי פה ושם סרטונים עם מסירות יפות שהוא נתן אבל בגדול מדובר בשחקן שלא דוחף קדימה ומחפש את הפס החכם, לא מנהל את המשחק, מבקש את הכדור ולוקח כל סוג של אחריות.. סקורר, טכני ומהיר הוא בטח לא. זה עלול להישמע אולי מוגזם בגלל כל ההייפ שהילד הזה יצר סביבו (רק אלוהים יודע איך) אבל אני רואה בו סוג של ג'ו אלן התקפי יותר. אולי 'הרצליה עד המוות' יכול לספר עליו פה קצת יותר..
אורי 8 אני בהחלט מסכים עם רוב הניתוח שלך. תראו, אריקסן לא שחקן רע חלילה, אני פשוט תוהה אם קבוצה ששואפת להגיע לטופ 4 באנגליה צריכה לשים את יהווה על מספר 10 מאוד לא יציב. מלו אמר שחקן טוב מאוד - מבחינתי שחקן שמשחק אחד הוא טוב מאוד ושלושה נעלם לגמרי, קשה לי לכנות אותו טוב מאוד. פוטנציאל יש לכל שחקן שמשחק באייאקס, ברמה כזאת או אחרת, כי מה לעשות שרוב השחקנים באייאקס צעירים. לאריקסן יש משהו אחד להציע - וזה יכולת מסירה. הוא נשען עליה כמעט לחלוטין. אין לו יכולת לעבור שחקנים, אין לו איום על השער מרחוק, לאחרונה הוא טיפה שיפר את תחום הבעיטות החופשיות לשער, אבל עדיין, מי שקונה את אריקסן מסתמך על היכולת שלו לבשל שערים - יש לו אותה, הוא בהחלט שחקן אינטלגנטי אבל עדיין לא הוכיח (לי לפחות) שמדובר ביכולת כל כך גבוהה שרק לפיה הוא מסוגל לשחק בליגה ומועדון גדול. אגב, נו אפנס, אני דווקא חושב שאריקסן יכול להסתדר בליברפול כי כרגע היא לא מאיימת על הטופ 4. אבל ברגע שמצפים להיות קבוצה כזאת או שיש מטרה והצהרה ברורה ללכת ללבן בעיניים של צ'לסי/סיטי/ארסל/ יונייטד, אריקסן, לדעתי, הוא לא האיש כרגע. שני דברים בנוסף - מדובר בשחקן צנום מאוד. ברמה חריגה. דבר שני, בניגוד ללא מעט מספרי 10 באייאקס (סניידר האחרון שבהם) אריקסן לחלוטין לא משתתף במשחק ההגנה ולא מהווה שום לחץ על הגנה/קישור האחורי של היריבה. בקבוצה כמו אייאקס שמרבית משחקיה בליגה היא שולטת באופן מוחלט זה עוד עובר בשתיקה. זה לא יעבוד באנגליה.
אתם לא היחידים שמתארים כך את אריקסן, כך שאני מניח שזה פחות או יותר ניתוח נכון שלו. אני לא ראיתי אותו כמעט ולכן אני תוהה איך נוצר ההייפ הענקי הזה מסביבו? כי 15 מ' יורו בשנה אחרונה לחוזה זה סכום גדול מאוד, שבטח היה גדל אם היו לו עוד שנתיים בחוזה. ההייפ הזה הוא בהחלט מתאים לתיוג של אריקסן כאחד השחקנים המבטיחים באירופה, אבל כשאני קורא את הניתוח של ארז זה נשמע כאילו מדובר על צ'ארלי אדם מינוס הבעיטות לשער ומינוס 15 ק"ג. באמת הסיבה היחידה להייפ היא אייאקס וההיסטוריה שלה בגידול שחקנים מוכשרים? אני אקח לרגע את תפקיד הסניגור שלו, מה שאתם כותבים נראה כמו משהו טיפוסי שהיו כותבים על קוטיניו (שנראה קטן גם ליד אריקסן). לפי הקליפים ביוטיוב הוא נראה שחקן שחוץ מקצת דריבל אין לו מה להציע, סיפרו שהוא מתחבא מאחריות, לא עושה ריצות אחרי קשרים של היריב, ובכלל הופתעתי שהוא מסוגל להגיע לשער ממרחק 25 מטר. כשהוא הגיע לפה הוא השתיק את רוב הביקורת בנושא האיום על השער, מוסר העבודה והנטייה "להעלם" מהמשחק, אז עכשיו כבר אין מה להשוות אותו לאריקסן. אבל אם היו עושים בינהם השוואה ראש בראש בדצמבר, יש מצב טוב שהדני היה לוקח. אני לא מבין את הקטע של ארסנל עם ההצעות המגוכחות האלה, באמת. אנחנו לא "צריכים" למכור את סוארז, אין סיבה להציע הצעות נמוכות מתוך תקווה שנלחץ ונסכים למכור אותו בסכומים נמוכים.