ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. Big Virgil Member

סליחה על ההטעיה, מקווה שהנקודה הועברה בכל מקרה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

2. oranfu Member

הועברה.
    הוא היה מרשים מאוד היום. איש המשחק מבחינתי.

3. itay2789 Member

אלן אלוהים ישמור. בכיתי על ה 15 מליון. אני לא בוכה יותר. שווה את המחיר. שני משחקים שלו ואני מודהם. הוא חשוב מאוד לקישור. רודף אחרי שחקנים נון סטופ, לוחץ שחקנים אחרים כל הזמן, מסירות מדויקות,מאוד שקט עם הכדור. רכש מוצלח.
    מה שמצחיק זה ששלבי היה איום ונורא בחמישי והיום הוא היה בוס. איך זה התהפך ב 180 מעלות? אני תמיד האמנתי בו והיום הוא הוכיח למה. הוא גרם לכך שהחסרון של לוקאס לא כל כך הורגש.
    גאררד גם עם משחק שונה לחלוטין בהשוואה ליום שבת. הוא טעה המון שבוע שעבר עם מסירות לא נכונות והיום זה היה סיפור אחר. סך הכל השלישייה במרכז היום שיחקה טוב מאוד/
    קואטס עם משחק שקט סך הכל, מלבד טעות אחת שלו כאשר באלוטלי חטף לו, אני לא זוכר טעויות משמעותיות שלו. סקרטל עם טעות שהרבה אחרים עשו בשנים קודמות כולל גאררד אז אפשר לוותר לו, בעיקר בגלל השער היפה שלו חחח
    בוריני היה זריז ועירני היום וזה ללא ספק המשחק הכי טוב שלו בקבוצה עד היום. הוא חטף מלאאאא כדורים והוא משתלב יפה עם סוארס אבל הסיומת האחרונה של סוארס לוקה בחסר. מעצבן שהשחקנים שלנו מתקשים בסיומת.
    סוארס עם שער גדול אבל זה שוב לא היה מ אופן פליי. אני רוצה שער מאופן פליי בליגה.
    סטרלינג חצוף כמו סוארס ואני אוהב את זה. לא מתבייש לעשות מה שהוא רוצה. צריך לתת לו כמה משחקים להמשיך בהרכב.
    סך הכל פחדתי מהפסד, ולכן אני לא מתבכיין על תיקו, אבל בהחלט יש הרגשת פספוס בגלל UNFORCED ERRORS של סקרטל בשער השני ושל ריינה בראשון.
    אנחנו צריכים להוכיח שאנחנו יכולים לנצח בבית ולעשות את זה מול ארסנל, כי כמו שארסנל נראית אפשר וצריך לעשות את זה.

4. Strawberry Fields Member

נכון אבל זה לא בגלל חוסר פעילות. הפציעה הייתה בברך והניתוח היה בברך. כדי לנתח אתה צריך לחתוך, בין היתר, גם את השרירים. השרירים יכולים להתאחות אבל לפעמים הם לא יכולים לחזור למצבם הקודם ונשארים "מדייד'לה".

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/12
  5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

האכזבה מובנת כי היינו קרובים לנצח קבוצה חזקה וזה נלקח מאיתנו על בק פאס ולא על איזה מהלך כדורגל, גם הגול הראשון נובע מטעות רצינית, אז חבל מאוד.
    בצד החיובי לפחות אפשר להסתכל על הטבלה שלנו ולראות שאנחנו צמודים לטוטנהאם וארסנל.
    אני לאט לאט גדל להיות מעריץ של רוג'רס, הרכישות נבונות ולא מקובעות למרות שאני עדיין לא מאמין גדול בבוריני, ההרכב היום היה מאוד אמיץ מי היה מאמין שסטרלינג וקוואטס יעלו לפני דאונינג וקאררגר? סטרלינג גם נשאר 90 דקות ולא הוחלף. סגנון המשחק שלנו משתפר עם הזמן אבל ברור שבקטע הזה יש עוד דרך ארוכה.
    ריינה עשה שטות בשער ה-1 ואני חושש שהוא ייתן עונה דומה לעונה שעברה, וזה רע מאוד.
    קוואטס היה טוב מאוד באוויר וזה היה חשוב, הוא התחיל את המשחק כשהרגליים שלו רועדות אבל המשיך טוב מאוד.
    אלן היה טוב מאוד ואם ימשיך ככה יצדיק מהר את המחיר ששמנו עליו. מחכה לראות את השילוב בינו לבין שאהין.
    סטרלינג ניסה וגם סידר מצב מצויין לבוריני, הוא צריך להמשיך לפתוח.
    בנימה אישית, כיף לחזור לאנפילד אחרי הפסקה של 3 שנים, האווירה הייתה מצויינת ואני מקווה בשבוע הבא לראות גם ניצחון בנוסף לזה.

6. Strawberry Fields Member

LFC News ‏@LFCTransferNRS
    Liverpool are ready to listen to offers for Joe Cole. (Sky Sports)

Duncan Castles ‏@DuncanCastles
    Andy Carroll tells Brendan Rodgers he wants a move to Newcastle United and nowhere else.

Richard Buxton ‏@Richard_Buxton_
    Mancini asked if he will be pursuing Daniel Agger before close of transfer window. "He was never a target", insists the #MCFC boss

Srijandeep Das ‏@jeremy_LFC
    Barça are open to sell Afellay for €12m. Mundo Deportivo reports 3 offers on the table from English clubs. Already snubbed us once.

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יוצא עם המון נקודות חיוביות מהמשחק הזה. לא ארחיב על מה שכבר נאמר, אלן בהחלט נראה מצוין ומעבר למסירות התרשמתי מכמה חילוצי כדור מרהיבים ממש. אני ממש לא משווהאבל בחור מזכיר לי גרסא מעט הגנתית יותר של פול סקולס, משהו בסגנון ובהתנהלות עם הכדור. סטרלינג אחלה בשביל שחקן בוגרים, מדהים בשביל שחקן בן 17 שפותח פעם ראשונה במשחק פרמיירליג. לגבי סגנון המשחק אני עם גיל, אני גם מעריך שהעלייה בכמות השחקנים שמצטרפים להתקפות תעלה ככל שהסגנון יונחל טוב יותר ורוג'רס שהשחקנים מבינים אותו. ההרכב וניהול המשחק השאירו אותי פעור פה ממש, רוג'רס יצא פה מאמן עם וובוס שאני אישית לא ראיתי למעט החצי עונה של קני כקרטייקר כשלא היה לו מה להפסיד.

לשלילי, סקרטל מוכיח שוב למה הוא לעולם לא יהיה טופ קלאס, שחקן שמסוגל להיות נהדר 85 דקות מהמשחק אבל בחמש שנותרו לתת מתנות מרהיבות ליריבה. בוריני מתחיל להריח לי כמוהקויט החדש, חלוץ אאוט אוף פוזישן לגמרי שמתקשה לספק את היצירתיות הנדרשת משחקן אגף. אני מקווה שרוג'רס יתעשת ויבין שמקומו בחוד, ואם הוא עוד לא מוכן להוביל אותו אז שיתחיל מהספסל במשחקים הבאים. מה שכן לבחור יש כמה תכונות מאוד חיוביות שרואים גם במשחקים לא טובים, וזה תנועה מצוינת ללא כדור ומהירות יפה.
    ריינה שייקי מאוד, תכלס לא עמד במבחנים במשחק הזה ואיכשהו הצליח לפשל בשער הראשון וחבל.
    לקבוצה הזאת פתאום יש פוטנציאל מרקיע שחקים כשמכניסים את שאהין במקום שלבי ואת אגר חזרה למרכז ההגנה, ועם אסאידי שאמור לספק המון מהירות וטכניקה בין אם כקלף מהספסל ובין אם בהרכב.
    מחכה לשבוע מאוד עמוס בשמועות, אפשר רק להתפלל שניפטר מאדם, קול וקארול ונביא עוד שחקן מפתיע לשלישייה ההתקפית. אם אני רוג'רס, אני מביא עוד חלוץ כדוגמת סטארידג, מעיף את סוארז לאגף שמאל והופך את ההתקפה שלנו למהירה, יצירתית ומפתיעה. נחזיק אצבעות.

*מצטער מראש על העילגות, אני כותב מהסמארטפון ועוד לא השתלטתי לחלוטין על העסק...

8. Strawberry Fields Member

בנוגע לג'ו אלן, שמח שאחרים רואים את מה שאני אמרתי בזמן שכמעט כולם כאן בכו על הרכישה שלו.
    אני עדיין חושב ש-15 מ' פאונד זה הרבה נכון לנק' הזמן הנוכחית אבל הוא בהחלט מסוגל להוכיח בעתיד שהוא שווה את הסכום.

בנוגע לריינה, קשה לי לאכול אותו. הוא פתח את הקריירה שלו באנפילד בצורה איומה ונוראה (עד הפנדלים בגמר הגביע), הפך לוורלד-קלאס למספר שנים ומאז עזיבתו של ואלרו הידיים שלו כבר לא ממש בטוחות. נכון שאומרים form is temporary - class is permanent אבל אם כ"כ הרבה זמן היכולת שלו ירודה אז אולי זאת הרמה שלו והקלאס צריך להיות משויך יותר לואלרו על אימון והכנה? לא יודע. אני מקווה מאוד שיחזור לעצמו העונה. אם לא, לא אתנגד לראות אותו מוחלף בקיץ הבא. עם השמועות שהיו על באטלנד אולי גם בליברפול חושבים כך.

----------------
    Anfield Online ‏@anfieldonline
    West Ham have approached LFC with a £2M bid for Mr. Cole.

יותר מדיי טוב כדי להיות נכון אבל אם זה נכון אנחנו צריכים לנשוך להם את היד.

9. Mellow29 Kopite

לא יודע למה דברים כאלה מצולמים אבל מי שרוצה לראות...רודג'רס נותן לסטרלינג קצת על הראש בפרה-סיזן.

10. Ori8 Member

וואו, אדיר. על מי הוא הצביע כשהוא ביקש מכולם להציג את הנחישות של ההוא....אז היה אדוריאן?

יאיא טורה אמר אגב שזה המשחק הכי קשה שהיה לו מאז שהגיע לאנגליה, סתם נקודה שמוכיחה שהקבוצה הזו יכולה להפיק כל כך הרבה יותר כשהיא באה בגישה הנכונה. השאלה היא איך מגיעים ב'אטיטוד' הנכון למשחקים מול סאות'המפטון ונוריץ', הדבר המרכזי ביותר שרודג'רס יצטרך לתת לו מענה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/12
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי הרבה זמן ראיתי משחק של ליברפול מזווית קצת שונה, הנה הדברים שאני ראיתי -

שלבי - אפור מידי לטעמי בשביל לשחק בקישור. זה מרגיש כמו בלם שמאולץ לשחק בקישור. לא מסוגל באמת לייצר מצבי הבקעה לעצמו או לאחרים, לא מסוגל באמת לשלוט בקצב המשחק, למעשה חוץ מהתרומה ההגנתית הוא מוגבל מאוד. אולי יכול לעבוד בצורה מסוימת במערך של שלושה קשרים באמצע או במשחקים כמו אתמול שכולם עושים הגנה. מול קבוצות שיתגוננו מול ליברפול הוא בעיקר יפגע בשטף המשחק של ליברפול.

סטרלינג - המון כישרון, המון טכניקה, המון תעוזה וחוצפה חיובית, אבל עדין מאוד בוסר. בקבוצה מאוזנת עם קיצונים איכותים הוא היה עולה כמחליף במחצית השנייה ומנצל את העייפות של המגן מולו כדי לשנות את המשחק. לא מתאים לדעתי כרגע להרכב ראשון, אבל מצד שני, אם השאלה זה או הוא או קשר אגף כמו דאונינג...

אלן - האמת שלא ראיתי אותו מספיק בליברפול כדי באמת לנתח האם הוא יכול לעשות את קפיצת המדרגה בין קבוצת תחתית-אמצע טבלה לקבוצה שמכוונת לצמרת. ראיתי ניצוצות של כדורגל אבל גם ראיתי לא מעט דקות שבהם הוא נעלם ולא מעט החלטות לא חכמות שלו אתמול (כמו הבעיטה לשער מ30 מטר אתמול בהתקפה האחרונה של המשחק כשליברפול נמצאת למעלה במספרים גדולים וכשיש לו שחקן פנוי למסור לו באגף).

בוריני - רואים שהוא בא להשאיר חותם בליברפול ושהוא יעשה הכל כדי להוכיח את עצמו. הוא נותן הכל מעצמו, הוא גם היה האיש שסימן לקהל של ליברפול והעיר אותם אחרי תחילת משחק קצת שקטה מצד הקהל.
    הוא קצת מוגבל במשחק שלו ממה שראיתי ואני לא בטוח שיש לו את האיכויות כדי לקחת את ליברפול לאן שהיא רוצה להגיע, אבל די בטוח שגם אם יהיה פחות טוב הוא יתן את כולו בליברפול. לטעמי קארול היה צריך להיכנס במקומו בשלב מוקדם יותר אתמול.

קלי - בשנתיים האחרונות שמעתי את אוהדי ליברפול מדברים על הילד הזה לא מעט. אפילו ראיתי תגובות אחרי המשחק אתמול שמבקשות להשאיר אותו בהרכב. אני חייב להגיד שלא התרשמתי ואפילו התאכזבתי מקלי, בטח כשהוא משחק באגף ימין.
    הוא כבד, הוא מסורבל, הוא לא קורא את המשחק כמגן וזה מתבטא באיכות הפעולות שמגן אמור לעשות (פריצות באגף, חפיפה עם הקשר באגף).
    אם נעזוב לרגע את הטעות בשער, המהלך שיותר הפריע לי היה במחצית הראשונה כשליברפול בנתה התקפה מסוכנת, היו המון שחקני ליברפול למעלה, הכדור נשלח לקלי באגף וקלי בצורה מסורבלת משהו, בלי שיהיה עליו שום לחץ, טיפל בכדור בצורה לקויה והכדור ברח לו לחוץ. כשלחצו אותו באגף הדברים אפילו נראו רע יותר כשברור שאין לו את התכונות או האיכויות לעבור שחקן על הקו או למסור מספיק טוב כדי לשחרר ממנו את הלחץ.
    עכשיו נזכרתי גם בעבירה שביצע על באלוטלי סמוך לרחבה. עבירה מיותרת ומסורבלת מאוד כשבאלוטלי בכלל לא מסוכן לשער.
    יתכן שכבלם הוא טוב יותר, כמגן אין לו מה לחפש בהרכב ואפילו ג'ונסון עדיף עליו.

סוארס - אני חושב שהיו לא מעט דיבורים על סוארס מאז שהגיע לאנגליה, שילוב של כישרון עצום ואופי בעייתי, אבל אתמול הבנתי סופית למה סוארס לא הגיע ולא יגיע לעולם באנגליה למספר הכיבושים של שחקנים כמו רוני, וואן פרסי וטבז.
    המפגש הראשון של סוארס עם הכדור, החל מהתנועה שלו ללא כדור, עד לעצירת הכדור ולטיפול הראשוני, הוא מהטובים בעולם. הוא מסוגל להגיע לכדורים אבודים, הוא עושה תנועה חכמה לשטחים מתים, הוא מסוגל לעבור על מטר שני שחקנים ולהשתחרר מהם לחלוטין, הוא מטפל בכדור ברמות הכי גבוהות. הבעיה עם סוארס היא מה הוא עושה עם הכדור לאחר מכן. מה קורה לאחר שהוא משתחרר משמירה של שני שחקנים ברחבה, לאחר הטיפול הראשוני בכדור, והתשובה היא שחקן אחר לגמרי. לא חד מספיק, לא מדויק מספיק, לא קטלני מספיק. לפעמים הטיפול הראשוני בכדור מטעה. אם נתמקד רק בחלק השני, כלומר בנקודה שסוארס צריך לבשל או לכבוש, נבין למה הוא לא יגיע למספרים כמו השחקנים שציינתי מקודם. אולי המאמנים בליברפול צריכים לבקש מסוארס שיבעט לשער מהר יותר ואחרי פחות נגיעות בכדור. יש לא מעט שחקנים שדווקא הפעולות בלי זמן לחשוב נעשות אצלם בצורה טובה יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/8/12
  12. Strawberry Fields Member

כנראה שפספסת את הפעמיים בהן הוא היה במרחק של שפם חתול מלהבקיע אתמול.
    כנראה שלא ראית אותו בניצחון 5-1 בקרייבן קוטג' בעונה שעברה ובניצחון 2-0 בוילה פארק.

http://i.imgur.com/kHqr0.Xxx

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבל שאף אחד לא רואה מה שאתה ראית בזמן שכולם בכו על הרכישה של דאונינג וגם אז מיהרת להגיד שצדקת אחרי 2-3 משחקים כי הוא הצליח לבעוט למשקוף ולעבור שחקן שנפל. אני מתפלל שההמשך של אלן יהיה כמו ההתחלה שלו.

משה אוחיון,
    משה אני חולק עליך בכמה דברים ובחלק מסכים, אני אפרט.
    קודם כל אני אגיד בתור התחלה שגדלה אצלי אמונה אמיתית במאמן בעקבות צעדים שהוא לוקח בשוק, בטקטיקה, בהרכבים, בסגנון המשחק, בחילופים, בראיונות. מה שזה אומר זה שבניגוד לשני המאמנים האחרונים שלנו ובדומה לתקופה אצל בניטז כשאני רואה משהו שלא מוצא חן בעיני אני מנסה לחשוב מה אני לא רואה כמו שצריך ולא להתעצבן על הטעות שהמאמן עושה.
    שלבי - אתה מאוד קשה איתו, צריך לזכור נגד איזה קשרים מרכזיים הוא התמודד אתמול בקרב לשליטה במשחק. הוא שחקן שאמור לתת יצירתיות והתקפה ולא הגנה. אני חושב שהוא נמהר מאוד עם התאקלים שלו ודווקא בחלק ההגנתי הוא טעון שיפור. בהתקפה יש לו טווח מסירות טוב והוא יודע גם לנוע עם ובלי הכדור. אתמול זה הלך קשה, אני מאמין שהוא כן יידע לשחק טוב יותר נגד קבוצות פחות טובות. אין לי שום בעייה שיהיה ה5/6 ברוטציה יחד עם הנדרסון מאחורי ג'ררארד שאהין אלן ולוקאס. הוא גם שחקן צעיר מאוד ואני מאמין שנראה אצלו התקדמות עם הזמן.
    סטרלינג - מסכים. והוא באמת יהיה שחקן מחליף כי אנחנו נוסיף לפחות שחקן התקפה אחד עד שבוע הבא. אולי דמפסי, אולי סטארידג', אולי שם שעוד לא הוזכר בתקשורת. בכל מקרה, הוא צריך לעלות מהספסל והרבה פעמים כי הוא שווה דקות וצריך להשקיע בו, אחלה כישרון.
    אלן - היה טוב מאוד אתמול והיה טוב גם בהורת'ורנס, אני מופתע לטובה כי הייתי נגד הרכישה הזאת אבל הוא באמת מביא משהו שהנדרסון ואדם לא מסוגלים לתת, משחק מסירות קצר מהיר מאוד, מדוייק והוא גם יודע לתקל ולזכות בכדור. גם פה מדובר בשחקן רק בן 22, אני חושב שיש סיכוי שתהיה פה העברה שתצדיק את המחיר שלה, עד עכשיו זה נראה טוב.
    בוריני - יכולות מובהקות של פוצ'ר מספר 9, ככה שלא ברור לי מה הוא עושה על הקווים, אין לו יכולות טכניות ורואים ממנו בעיקר עבודה קשה מהעמדה הזאת משהו בדומה לקאוט. הוא החמיץ 3 מצבים מצויינים נגד הארטס ועוד אחד אתמול ככה שזה מאכזב מאוד שהוא על 0 מ4 במצבים טובים מאוד אבל עוד מוקדם, על האגף אני לא רואה אותו נותן משחקים גדולים. לדעתי צריך לשחק איתו כ9, סוארז בשמאל והשחקן החדש בימין.
    קלי - מסכים. הוא צריך לשחק בלם, אין לי הסבר למה כל המאמנים רואים אותו כמגן. הבעייה מבחינתו היא שכרגע יש 3 בלמים טובים בסגל אגר,סקרטל וקוואטס ככה שאני לא רואה אותו רואה מגרש יותר מדי. הוא גיבוי סביר לעמדת המגן הימני.
    סוארז - הסיומת שלו בעייתית, מצד שני, תסתכל עליו במשחקים באייאקס ובאורוגוואי, שם הוא סיים מצויין וגם ידע להציב אחרים מול השוער, אני חושב שחסר לו עוד שחקן התקפה משמעותי לידו ואז כשהוא משתחרר משמירה הוא יכול גם למסור, גם לבעוט, ויש עליו פחות לחץ לעשות את הכל. קשה לי לבוא בטענות לשחקן הזה שבראיון מודה שהוא חייב לסיים טוב יותר והוא מאכזב את הקבוצה, מדובר בשחקן שכמעט לבד מחזיק את כל ההתקפה שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/12
  14. nwish Member

שאלה לי, לא ראיתי את ליברפול כמעט בכלל בשנה שעברה, ואוהדים שלה בפורום הזה לא הפסיקו לרדת על ג'ונג'ו שלבי, האם המשחק אתמול היה יוצא דופן במיוחד אצלו? כי אני ראיתי מנוע, בנוי מצויין, שלא מבזבז פוזשן ושאינו אנוכי. ממש התלהבתי ממנו.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

להפוך בעיטה בשמאל, שבוצעה רק כי היה תחת לחץ, למצב קרוב לשער, רק כי היא נעשתה ברגל הלא טבעית של השחקן וכי היא הייתה קרובה ללכת למסגרת, זה לא מעיד על איכות.
    יש מספיק קשרים אחרים בליגה שמהם ניתן ללמוד על שילוב נכון של התקפה והגנה. לא ראיתי משלבי שילוב כזה שמצדיק הרכב בקבוצה כמו ליברפול.
    יתכן שהוא טוב יותר התקפית ממה שהוא הראה אתמול, אבל לאור מה שראיתי אתמול קשה לי להאמין שהמשחק ההתקפי שלו מספיק טוב בשביל ליברפול.

בנוגע לקלי, שמתי לב שיש לא מעט אוהדים של קבוצות אחרות וגם אוהדים של ליברפול שמסכימים איתי בנוגע לתפקוד שלו באגף. לא שאני צריך הסכמה כזאת, די ברור שהבחור לא מתאים לעמדה לאור המשחק שלו אתמול.
    לדעתי בגלל הרצון לראות אותו משחק (בכל זאת שחקן בית צעיר), ובגלל העובדה שכבר שנים מי שמשחק אצלכם באגף זה ג'ונסון, אתה לא שם לב לליקוים שהם די ברורים לכל מי שמסתכל מהצד.
    אנריקה כשנכנס אומנם היה חלוד, אבל היה אפשר לראות בבירור איך נראה מגן טבעי. נוח עם הכדור, תומך בהתקפה בצורה נכונה, טכני, מהיר, הבדל עצום משחקן כמו קלי (למרות שאנריקה משחק בשמאל וקלי בימין).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/8/12