ליברפול 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

למה לעזאזל הוא פותח למה?

אם הוא על סף מעבר, אז הוא יכול להיפצע, או חס וחלילה שאיזה בעיטה מסריחה שלו תיכנס לשער ובטעות תגרום לו (ולרודג'רס) לחשוב שיש לו מה לתרום.

גם אם הוא לא היה על סף מעבר, אין לו מה לחפש על הדשא. זה ההרכב הארשון שיש לנו היום שפותח (מבחינת מי שכשיר) והוא עולה בהרכב. אם היינו פותחים היום את הליגה הוא היה פותח גם. מאוד מאוד מטריד אותי.

עוד פעם הוא עושה את הקטע הזה שאנחנו חוטפים כדור באמצע, יש יתרון מספרי ואז הוא פשוט עוצר ועוזב את ההתקפה! לא ראיתי דבר כזה בחיים שלי. הוא שחקן התקפה שמשתדל לא לקבל את הכדור בהתקפה!

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/13
  2. itay2789 Member

היום ראינו את הליברפול של 4 השנים האחרונות. אין התקפה. בלי חיזוק בקו הקדמי גם נתקשה לסיים 7. אפילו סוואנסי יותר מאיימת קדימה.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטארידג' נראה חד וטוב, מקווה שיפתח שבוע הבא. אספאס פח מול השער. דאונינג היה סביר אני מקווה שמדובר במשחקו האחרון בקבוצה. אייבי מאוד מרשים אותי, כמובן שקבלת ההחלטות עוד לא טובה אבל הוא כישרון גדול. קוטיניו שחקן מצויין, כדורי עומק על הסנטימטר, שומר על כדור מצויין עם הגוף, מוסר ונע מיד ללא כדור למסירה הבאה,רכש פנטסטי. אלן כקשר התקפי? בבקשה מספיק עם זה, הוא מביך ליד הרחבה. וויזדום צריך ללכת להשאלה או משהו,הוא היה רע כל פעם שבחנו אותו. טורה נראה טוב. אנריקה מאוד לא מדוייק. סה"כ אני חושב שעם כל הרכש שלנו יש 4 שחקני התקפה שאנחנו פשוט חייבים על המגרש, סטרלינג סוארז קוטיניו וסטארידג', כשאחד או יותר חסרים זאת בעייה. הייתי רוצה לראות יותר את לואיס אלברטו דווקא, לא יודע למה הוא נשאר מאחור וגלמים נמצאים בהרכב.

4. Cup of Tea Liverpool, UK

טוב, כל הזמן חשבתי ככה אבל עכשיו זה הובהר סופית. אין מצב לשחק עם אלן/הנדרסון כשגם ג'רארד וגם לוקאס על המגרש. המקרה היחיד שאולי זה יעבוד בו זה אם הנדרסון ישחק בשמאל, וזה לא משהו שאני מקווה שיקרה אלא במקרי חירום. ואפילו שפתחנו היום עם ג'רארד, לוקאס ואלן - לא היינו ממש מדויקים. לא מפיל את זה עליהם כי ג'ונסון, אנריקה ודאונינג עשו את רב השטויות אבל לשחק ככה לא פותר את זה. אלן והנדרסון צריכים להיות המחליפים של ג'רארד ולוקאס, נכון ששניהם עלו הרבה אבל רודג'רס חייב לשמור על הצלחת הקבוצה (והנדרסון לא היה רכישה שלו).
    אי אפשר להתעלם מזה שסטארידג' היה חסר וכשהוא יחזור עכשיו לכושר מלא אנחנו נראה יותר טובים וחדים, דאונינג נקווה שבקרוב לא יהיה פה וסטרלינג ואייבי יתחרו על מקומו. במחשבה מעט קדימה למשחק מול סטוק, זה ההרכב שאני חושב שצריך לפתוח:

----------מיניולה----------
    אנריקה--אגר---טורה---ג'ונסון (או קלי)
    ------לוקאס---ג'רארד------
    סטרלינג----קוטיניו----אספאס
    ------סטארידג'/בוריני-------

אני מאוד מקווה שאגר יהיה כשיר, מאוד. :pray:
    צריך להביא מחליף לאנריקה, אפילו רק בשביל הסייק אוף איט, שירגיש קצת אש, קצת תחרות.
    אספאס יכול וצריך לשחק גם בימין, הוא טוב כשהוא באמצע אבל אנחנו צריכים את היכולת שלו כי הוא עדיף על דאונינג ומנוסה יותר מאייב וסטרלינג. בטח אחרי שסטארדיג' יחזור לכושר מלא ויש מצב שלא יגיע עוד שחקן להתקפה. אם החלוץ האנגלי לא כשיר לפתוח ולשחק בערך 60 דקות מול סטוק אלא רק 45 כמו היום, אז הייתי פותח עם בוריני ונותן לדניאל את המחצית השנייה. גם אני לא חושב שהוא יהיה וורלד-קלאס (בוריני) אבל אם נשחק עם אלן/הנדרסון אנחנו יורים לעצמנו ברגל בדיוק כמו היום, הפקת לקחים פשוטה של להסתכל על המשחק ולראות מה לא עבד. גם לפתוח עם אייב וסטרלינג ביחד זה לא לטעמי כי זה הימור גדול מדי, בכל זאת משחק פרמיירליג, אז לדעתי בוריני צריך לקבל את ה"אוקיי" לפחות עד שסטארידג' יכנס. אפילו רק בגלל שהוא שחקן די מנוסה והוא חלוץ שמשחק מקדימה, צריך שחקני התקפה. היום עלינו עם חלוץ אחד, זה לא מתקבל על הדעת, בניטז כבר הלך מכאן. בקיצור, זה ההרכב שלי.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרלינג לא יותר טוב מדאונינג.. אחת האימרות היותר מצחיקות שנאמרו בפורום הזה. בזרת של רגל שמאל יש לו יותר כשרון ממה שלדאונינג אי פעם היה. היתרון היחיד של האחרון הוא בסגירה ההגנתית, אבל למי אכפת שהוא בכלל קיצוני...

בלי לראות את המשחק יש לי כמה מסקנות משלי, בכלל על כל הפרי סיזן הזה -
    1. אלן - רוג'רס מנסה לשלב אותו בכוח בהרכב וזו בשורה רעה מאוד מבחינתנו. אפילו מבלי לדבר על יכולת או איכות, השחקן הזה הוא קשר 50/50, וזאת העמדה היחידה בה הוא יכול לשחק. הוא פאתטי בכל מה שקשור לשליש האחרון של המגרש, הוא לא מספיק חזק ואגרסיבי בשביל לשחק כקשר אחורי, ועל כן הוא צריך לשחק אך ורק כקשר 50/50. אבל מה, ג'רארד משחק בעמדה הזאת, אז במקום להסיק מסקנות ברנדן החליט שבכוח הוא יהפוך את הוולשי לקשר התקפי ויוריד לנו בסביבות ה30-40 אחוזים את הסיכוי לכבוש שער. חלטורה שאסור שתקרה. את העמדה המאוד קריטית הזאת מאחורי החלוץ צריך לאייש קוטיניו באופן קבוע, ואם לא הוא אז סוארז. אם רוצים להעלות הרכב מעט יותר הגנתי אפשר לשחק עם הנדרסון בשמאל, דבר שעבד לנו בכלל לא רע בסוף העונה שעברה.
    2. טורה - הבאנקר שלנו בהגנה העונה, נעים להכיר. סיים פרי סיזן מוצלח עד כמה שאני מבין מהמשחק מול סלטיק, אבל אני מאוד מאוד חושש לראות אותו מול חלוצים כמו אגוארו או אפילו קנוויין ג'ונס וג'ון וולטרס החזקים מאוד במחזור הראשון. בואו נחזיק אצבעות.
    3. דאונינג - דיי, רק שלא יהיה פה עד המחזור הראשון. אם הוא פותח על חשבון אלברטו, סטרלינג, בוריני ואייב אני אבכה.
    4. מרטין קלי - מתחיל להרגיש כאילו הוא בכלל לא בתוכניות של ברנדן לעונה הקרובה וזה מאוד מפחיד מבחינתי. איך יכול להיות שוויזדום פותח לצד טורה בחזרה הגנרלית שלנו? פשוט מגוחך.

אנחנו בדרך לפתיחה מאוד מתסכלת לדעתי ולצערי.

6. itay2789 Member

אני חושב שליברפול במקומות 6-7 לליברפול הולך להיות ההימור הכי קל והכי משתלם בעולם הכדורגל העולמי.
    בשורה התחתונה מה ראינו? שליטה במגרש של ליברפול? כמובן, שליטה אופטית. מצבים לא מנוצלים? כמובן! חוסר יצירתיות משווע?
    מה יש לנו? עשינו משהו בחלק הקדמי חוץ מלהצהיר שסוארס נשאר? זוהי אותה קבוצה שסיימה 7,כאשר טורה החליף את קארא(זה מביא למשהו אקסטרה בטחון? ), אספאס שמחמיץ לא מעט(טוב, התרגלנו: ), לואיס אלברטו שמחליף את שלבי על הספסל ובקושי יקבל דקות כמו שלבי.......להגיד שיש לי בטחון? לא.
    את האמת שאייבה זה שחקן "הרכש" הכי טוב שלנו. כמובן לא רכש, אבל זה מרגיש ככה, כי אני לא מרגיש שהתחזקנו בשחקני רכש. מה שמפחיד אותי זה שאייבה לא יקבל יותר מדיי הזדמנויות, כי הוא נראה היחיד שיכול לעשות משהו מפתיע קדימה.
    21 ימים אחרונים לפני הדכאון השנתי של ה 1 בספטמבר? אני מקווה שהמשרד של איירה לא ייסגר ב8 בערב ב 31 באוגוסט, כי גם ככה תיראה העונה שלנו. תיסגר מהר מאוד. למרות שתמיד אפשר להפציץ בחודשי הדמדומים של מרץ עד מאי, כי הריי תמיד בחודשים האלה אנחנו כבר איזה 100 נקודות מהמקום ה 4.

לשבוע הבא אני פותח עם אייבה ללא ספק. בלעדיו זה דיי משעמם, בלשון המעטה. אם סטארידג שיחק היום 45 דקות, הוא יוכל לשחק 70-80 דק בשבת הבאה. גם ככה אין לנו מה למכור קדימה. סטארידג ואספס בחוד (את אספאס הייתי מחליף בבוריני אם נראה מופע החטאות).
    בהגנה-את גונסון הייתי שם במקום אנריקה(איכשהוא גונסון יותר נורמלי שמשחק בשמאל), קלי כמגן ימני, אגר ולצערי טורה בלמים.
    את ההרכב ישלימו מינולה, גאררד, לוקאס/הנדרסון (הנדרסון כי הוא לעיתים מאיים על השער לעומת לוקאס) וקוטיניו.
    סך הכל דיי מדכאת הכניסה לעונה ה 2 של רודגרס שעושה רושם לא יכול להתקדם מעבר למקום 7 במה שיש לסגל הזה להציע, גם אם יקבל את השרביט של הארי הודיני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

7. oranfu Member

אני אתחיל ממה שלכולם פה ברור שהכי מפריע לי. הוא זוועה, פשוט זוועה. אמנם הוא בישל היום גול... והצליח לתת איזה בעיטה לא רעה ואפילו 2 מסירות לא רעות לג'ונסון וקוטיניו, חוץ מזה הוא פשוט גרוע. מאבד כל כך הרבה כדורים ולא תגידו שבנסיונות לעשות פעולות התקפיות אלא סתם פסים על 5 מטר. מילא הוא היה רק גרוע, אבל הקטע הזה שלו להתחבא בהתקפה זה משהו שלא ראיתי בחיים מאף שחקן אחר וזאת ממש לא הגזמה. הוא ממש עושה מאמץ להיות בעמדות שאי אפשר יהיה למסור לו (הייתי אומר לא כדאי אבל אף פעם לא כדאי למסור לו. אף פעם!). מה שהכי מטריד מבחינתי זה שהוא פתח ושיחק היום 72 דקות וזה עוד כשכביכול הוא מנהל מו"מ עם ווסטהאם. זה עלול לגרום לו להחליט להישאר (שלא לדבר כמה זה מפחיד אותי אם רודג'רס אשכרה יתחרט וירצה שיישאר).

עוד נקודה שאני מסכים עם מי שכתבו לפני, זה אלן. הוא לא קשר התקפי. נקודה. יש לו איכויות מסוימות, הוא עדיין צעיר ויכול להשתפר, אני לא שולל אותו לגמרי, אבל הוא רק 50-50.

הנדרסון - לא שחקן אגף. זה יכול להתאים במשחקים צמודים נגד יריבות חזקות כשצריך שחקן מאוד ממושמע טקטית שגם לא מפסיק לרוץ, אבל לא במשחקים שאנחנו צריכים לפצח הגנות.

הצימוד ג'רארד ולוקאס במרכז - מאוד לא דינאמי, מאוד כבד. לוקאס מטריד אותי מאוד כי אני לא רואה אותו חוזר ליכולת של לפני הפציעה. הבעיה היא שגם ג'רארד כבר לא שחקן שרץ יותר מדי. מילא כשג'רארד נשאר מאחור לעזור וקדמי משחק מישהו כמו קוטיניו או סוארז, אבל לא כשיש שם את הנדרסון\אלן.

צריכים שחקן התקפה. אייבי כישרון גדול מאוד, גם סטרלינג, אבל כמו שגיל אמר, היעדרות של אחד מה"בכירים" שלנו בהתקפה ואנחנו בבעיה.

טורה נראה טוב, אבל צריך עוד בלם לדעתי. קלי לא שיחק כי נזהרים איתו. רודג'רס אמר שיש עוד זמן עד שהוא יהיה כשיר למשחקים אינטנסיביים. הוא בכל מקרה לא מגן.

אני רק אוסיף שסטארידג' הוא תוספת כח משמעותית ביותר. הוא כל כך מרשים ומפתיע אותי מאז שהוא הגיע. השיתוף פעולה בינו לבין קוטיניו (בקושי בן 21, איזה שחקן הוא!) מצויין.

8. Ori8 Member

זה מפתיע מישהו שלראשונה בפרי סיזן הזה שיחקנו מול קבוצה ברמה קצת יותר גבוהה מביה"ס מקיף ה' מפ"ת והפסדנו את המשחק בלי לשים כדור מסכן ברשת? כנראה שלא. אם היינו מקבלים קצת בראש ולא משחקים מול קבוצות קיקיוניות אולי מישהו שם היה באמת מזיז את העניינים בנושא הרכש. האם יש סיכוי שהנרי והחברים שלו באמת ובתמים חושבים שהמועדון הזה בדרך חזרה למעלה עם 0 פאונד השקעה? חוסר הנכונות שלהם לפתוח את הכיס ולשדרג משמעותית את המערכות מדהימה אותי. ג'ו אלן קשר קדמי. מקווה שזה רק חלום רע.

ויזדום שחקן רע מאוד, לא מהיום. 0 כישרון. פשוט נגר. כנ"ל קלי רק שלו יש את הפוטנציאל להפוך לבלם סביר, ורק אלוהים יודע מתי ואם בכלל זה יקרה. דאונינג זו שערוריה שהוא בכלל דורך על כר הדשא עם החולצה האדומה ואני מרשה לעצמי להניח שאם הוא היה על סף מעבר לווסטהאם הוא לא היה משחק היום. בוריני מזעזע, חסר ביטחון ברמות מטורפות, נראה רע. אספאס כמו שאמרו מזעזע מול השער אבל עושה רושם של שחקן שכן יכול ליצור דברים נחמדים, בטח אם יעלה מהספסל. הנדרסון הפרווה הכי גדול שראיתי. אנטי כדורגל אנגלי קלאסי. על אלן לא צריך להוסיף מילה ועם השאר אין הרבה להוסיף. ג'ונסון לא טוב בלהיות מגן ימני, אנריקה פושר אך מתקבל על הדעת. אגר זה אגר וטורה זה... באסה. האשליה של הסיכוי למקום רביעי הולכת להתנפץ שוב מאוד מאוד מהר.

9. oranfu Member

שטויות. הם הבקיעו מהמצב היחיד שהיה להם פחות או יותר (מאיבוד כדור של דאונינג כמובן), והחמצנו איזה 5 פעמים מול שוער, שלא לדבר על החמצות ממצבים לא מצוינים. עוד 10 משחקים כאלה ואנחנו מנצחים 8 מתוכם. התוצאה היא מקרית היום לדעתי.

10. Ori8 Member

מירור: טוטנהאם קרובה לרכישת אלדרווילד ואריקסן. צחוקים
    צוות הסקאוטינג של טוטנהאם בעצם זהה ברצונות שלו לזה של ליברפול רק עם החתמות בסוף. דווקא מגניב, הייתי משדרג.

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/13
  11. oranfu Member

מי שהוציא ראשון את הידיעה על המעבר המסתמן של דאונינג לווסטהאם בטוויטר (אני ראיתי אותו רושם את זה כמה שעות לפני שסקיי וכל שאר התקשורת דיווחו את זה) אומר שרודג'רס הטיל על זה וטו ואמר לדאונינג להישאר ולהילחם על המקום שלו. אם זה נכון, זה מאוד מטריד מ3 סיבות:
    א- הוא נשאר.
    ב- רודג'רס חושב שיש לו מה להציע, מה שגורם לי מאוד לפקפק בכמה רודג'רס מבין כדורגל.
    ג- הסבירות שיגיע שחקן נוסף להתקפה נמוכה.

אין לנו מה לפתוח עונה אם דאונינג נשאר והולך לקבל לא מעט דקות. לדעתי הוא עדיין שחקן הרכב.

הלאקיפ מפרסם שאנחנו ומילאן רוצים את סאקהו מפאריז והוא רוצה לעזוב. המחיר המבוקש הוא 13 מיליון יורו.

המירור מפרסם שאנחנו רוצים את וויל יוז מדרבי קאונטי. לפי הכתבה, רודג'רס רוצה לטפח אותו כיורש של ג'רארד.
    אני לא אוהב את זה. הילד נחשב לכישרון דיי גדול, וכתוצאה מזה הוא יעלה ממש לא מעט. זה לא מה שאנחנו צריכים עכשיו (אלא אם כן יגיעו פתאום שחקן התקפה רציני, בלם וגיבוי למגן שמאלי). מה גם שהילד אוהד שרוף של ליברפול, אם אנחנו רוצים אותו אין שום בעיה להבהיר לו שנביא אותו בינואר או בקיץ הבא. הוא לא יחתום בשום מקום אחר אם אנחנו רוצים אותו.

12. itay2789 Member

Sky Sources: Liverpool striker Luis Suarez has no plans to apologise to the club and his team-mates.
    איזה קרקס. כמו שאמרתי, יציע עד אוקטובר.

13. oranfu Member

אני לא מבין מה העצבים פתאום, הרי המירור פירסם את אותם דברים כבר לפני כמה ימים.

14. Cup of Tea Liverpool, UK

מוזר, בראיון שנתן לפני כמה ימים ל'מארקה' הוא אמר שתמיד ילחם בשביל החולצה כל עוד הוא כאן.

סאקו בלם טוב מאוד, לא מצוין אבל טוב מאוד, הבעיה היא שהוא שמאלי ברגל וזה יהיה קצת בעיה לשחק איתו ועם אגר. צריך בלם עם רגל ימין, אבל זאת מציאה מעולה במחיר הזה. אני דווקא הייתי מסתכל לכיוון אחר בצרפת - אל קורט זומה (19) הבלם של סט. אטיין, הם לא באירופה וכשהוא קושר לצ'לסי ואנז'י לפני כמה חודשים המחיר היה עד 12 מיליון יורו בכתבה בסקיי לשחקן מאוד מבטיח. נראה שווה.

לגבי וויל יוז, ראיתי אותו משחק והוא ממש לא מחליף לג'רארד כי המבנה שלו צנום יותר והוא לא בדיוק אותו סוג שחקן. גם לא ממש התרשמתי מיכולותיו המקצועיות (חוץ מתנועה ומסירה).

15. oranfu Member

סקיי עם כותרות סנסציוניות.

יוז טוב, הוא לא דינאמי כמו שג'רארד היה, אבל יש לו פוטנציאל טוב מאוד. הקטע בקשר ל"יורש של ג'רארד" יכול מאוד להיות סתם קטע של לעשות כותרות ונטו פרשמות של הכתב.

לפי פירסומים בספרד, סיכמנו עם ולנסיה על סיסוקו בהשאלה.

מצב נושא:
הנושא נעול.